Jag saknar min femman

 
 
 
 

I väntan på att bloggen flyttas till Wordpress

Jag vet inte hur detta går till, men företaget Wasabi håller på att flytta hela min blogg från blogg.se till Wordpress. Jag kommer därför kunna samarbeta med helt andra företag då jag blir en privat mediaperson.
Nedan ser ni Nils Engvall som driver och är en av delägarna i webb byrån Wasabiweb.se
Ni kan läsa mer om honom i tidningen Starta eget på sidan 24.
 
 
Detta är en trappa upp.
 
 
Utsikten en trappa upp
 
 
 
Denna gröna byggnad Sammaritergränd nr 3B i Uppsala.
 
 
 
 
 

I en perfekt värld där alla är goda

Skulle vi aldrig frukta vargen.

Jag säger vi, men menar jag för endast jag fruktar de vargar som tränger sig på våra liv.

De som inte kan se vargen i fårkläder kommer att bli uppäten. De vargar som använder fårkläder förstår inte att fårkläder håller i 2 år max. Sedan slits kläderna ut och folk ser vad som döljer under.

När vargen har slitit sönder sina anhängare i stycken blir det 2-0 till alla andra.

 

MICHAEL BERNARD BECKWITH

"När du firar det goda som flödar in i ditt liv, fira även det goda som flödar in i andras liv som om det vore ditt eget. Att tacka för något som någon annan har fått - en vän, en medarbetare, familjemedlem eller till och med någon som känns som en fiende - är en andlig övning som bryter ner det inre klimatet av konkurrens, separation och föreställningen att det inte finns tillräckligt för att det ska räcka åt alla.

(Ur: Andlig frigörelse; ICA Bokförlag)
 
 

Detta sommarhus är till Salu

 denna sommmarhus finns på Mavi Kent Mersin.
 
 
 

skorpionens natur liknar sjuka människors natur

En skorpion ville ha hjälp av en padda över ån. Paddan vågade inte lita på skorpionen rädslan för att bli huggen. Skorpionen sa att han inte kommer att hugga honom för då skulle även skorpionen själv drunkna.

Detta lät logiskt i paddans öron så han hjälpte skorpionen över ån. När han var halvvägs kände han att skorpionen ändå högg tag i honom.

Paddan frågade varför han högg och på så sätt skadade dem båda. Skorpionen svarade med att det ligger i hans natur att hugga även om det så skulle skada honom själv också.

Detta är hur en sjuk människa fungerar i dagens samhälle. Det spelar ingen roll om de vet om att det du gör är gott för dem, för de är för sjuka för att ta rationella beslut.

Du känner igen dessa människor genom att de blir väldigt utfrysta och har aldrig några vänner. Du ser dem säkert varje dag fast helt ensamma och de saknar liv. Deras liv bygger på att förfölja andra människor.
 
 

Albert Einstein en av mina favoriter

 

Denna konst på mig skickades av Angelica Dennevi

När Angelica såg denna konst så sände hon direkt den vidare till mig för att påpeka hur lik bilden är mig.
 
 
Bakgrundsmusik: Soundtrack från Muhtesem Yuzyil judgement

söta djur från skansen


nedan rävunge tillhör inte själva skansen, utan räven är bara omkring skansen.
 
 
sälen nedan får man direkt ögon kontakt med.
 
 
 

Du blir vad du tänker

 

Denna kreation köpte jag av en civil polis i Taksim/Istanbul

När jag var i Taksim närmade jag mig vänsteraktivisternas högkvarter och såg där denna klänning i en basar. När jag tittade på den hjälpte en civil polis mig som utgav sig som en butiksbiträde.

När jag skulle betala såg jag att han var beväpnad och förstod då varför alla andra utom jag verkade så spända. Senare gick jag tillbaka till Hotellet Ottoman Palace och tätt efter mig började kravallerna och hotellet blev gasad för att de hade tagit emot demostranter.

 
 
Jag har gått ned väldigt mycket i vikt och därför är det mycket trevligare att handla kläder.
 
 

BÖN AV TACKSAMHET - Tacksamhet är den starkaste utsagan

Du får inte det Du ber om, inte heller kan Du få något som Du saknar och vill ha. Det beror på att själva förfrågan är en utsaga om avsaknad, och att säga att Du vill ha något skapar bara just den upplevelsen – upplevelsen av avsaknad – i Din verklighet.

Den rätta bönen är därför aldrig en bön om att få något, utan en bön av tacksamhet. 

När Du tackar det gudomliga i förväg för det Du väljer att uppleva i Din verklighet, tillstår Du att det faktiskt finns där. Tacksamhet är den starkaste utsagan inför Gud/Universum/Alltet; en bekräftelse på att det gudomliga har svarat redan innan Du har frågat.

Därför ska Du aldrig bönfalla; uppskatta och tacka istället.

Ingen bön – och en bön är inget annat än en glödande utsaga om det som är – blir obesvarad. Varje bön – varje tanke, varje uttalande, varje känsla – är skapande. Och lika starkt som Du håller den för sann, lika starkt kommer den att manifesteras i Dina upplevelser.

Det som i själva verket har hänt när man säger att en bön inte har besvarats är att den starkaste tanken, ordet eller känslan har blivit verksam. Men vad Du behöver känna till – och häri ligger hemligheten – är att det alltid är tanken bakom tanken – som är den tanke som styr.

Följaktligen blir det så att ju mer Du bönar och ber, desto mindre blir chansen att Du får uppleva det Du tror att Du väljer, eftersom den ursprungliga tanken bakom varje obesvarad bön är att Du nu inte har det som Du vill ha. Den ursprungliga tanken blir Din verklighet.

Att be blir mycket lättare när Du, snarare än att behöva tro att det gudomliga alltid säger ”ja” till varje bön, intuitivt förstår att bönen i sig inte är nödvändig. Då är bönen en bön av tacksamhet. Inte en anmodan eller begäran över huvud taget, utan ett uttryck av tacksamhet för det som är.

Källa: SMG, Bearbetat & sammanfattat: Brolan J Holm


Asli framträder i rutan med att baka

 
Varje gång hon skulle baka sockerkaka såg det ut som om hon pratade i ett matlagningsprogram. Jag beslöt därför att spela in hennes talanger på video.

Birsens dolda talanger

 
Birsen är en väldigt djup tjej som både skriver prosa och dikt. Här chockar hon oss med sin sångröst. Vi var massa tjejer som satt runt poolen i Mavi Kent Mersin.

Jag tror man var mer täckt på medeltiden

Tanke på att det är ett muslimskt land som den Osmanska riket härstammade i från, så är det nog mer täckande kläder som gällde.

 

Tisdag möter jag SEO experter från Wasabi web

Vi har båda varit på semester. SEO experten har varit i Brasilien med hela sitt kontor i jobbärenden. Nu när vi båda är hemma så har vi bokat in tisdagen för ändring av hela bloggen och nu ska den flyttas vidare till WORDPRESS då jag börjar samarbeta med amerikanska företag. Företaget som jag anlitar heter Wasabi web och är beläget i Uppsala.

På blogg.se finns inga chanser att bli större än en nålsöga så därför blir jag privat bloggare för att bli både mediaperson inrikes och nu utrikes.

Att jag har väntat så länge på blogg.se är mitt största misstag. Jag vill aldrig vara beroende av någon som ska bestämma vad jag får skriva och hur många besökare jag högst får ta emot. När jag var i Turkiet och bloggade om Taksim spärrades min blogg från alla internetcaféer i samtliga turkiska städer.

Allt är möjligt, det omöjliga tar bara längre tid är mitt motto. Jag kommer snart även samarbeta med företag från Istanbul, Izmir och Bursa i höst.
 

Bästa myrmedlet

 

Rasism hör ihop med låg intelligens visar forskning

Studien, som publiceras i Psychological Science, visade att människor som får låga poäng på IQ-test i barndomen utvecklar med större sannolikhet fördomar och politisk konservatism som vuxna.

Konservatismen innehåller budskap om "struktur och ordning" som gör det lättare att förstå en komplicerad värld, enligt forskaren och psykologiproffesorn Dr. Gordon Hodson.

Bild: Nazistdemonstrationen i Växjö 1985. Kvinnan som angriper nazisten med väskan har själv varit i koncentrationsläger och blev väldigt upprörd över demonstrationen.

 

Jag vill designa medeltida kläder

När man tänker på medeltiden så går mina tankar till konstiga yllekläder. Jag vill hellre tänka på vackra tyger som nedan och designa därefter.

Något jag beundrar med de som har skapat kostymerna för serien om den osmanska riket är just hur de framhäver bysten.

Den svarta har jag skapat och lagt dit detaljer. Den vita är från själva serien Magnificent Century som på turkiska heter Muhtesem Yuzyil. Jag fastnade för de vackra kläderna och tittade på varje serie just för modets skull.

Nedan klänning är min egen som jag har ändrat på hos en skräddare i Elbistan/Turkiet.
 
 
 
Jag har en röd klänning från Nilgun Modaevi som jag har sytt dit armar i chiffong, även detta hos en skräddare i Elbistan/Turkiet. Bilder på den klänning lägger jag fram snart.
 
 
Nedan har vi framtidens Sultan nämligen Recep Tayip Erdogan.
 
 

Plocka jordgubbar på Ulva Kvarn

Jag har plockat jordgubbar på Ulva kvarn fast jag inte ens tycker om jordgubbar. Detta gjorde jag för första gången då jag aldrig har förstått hur man hittar till Ulva Kvarn. Nu vet jag hur jag tar mig dit. Jag plockade inte alls mycket för jag vet att jag aldrig kommer att äta upp dem.

Jag gillar hallon och smultron.

Nedan ser ni bild på mig och Sibel. Sibel plockade mest och snabbast så jag utger en diplom i form av Nordenstjärnan till hennes förtjänst, vilket ni kan se på hennes arm.

 
Eftersom diplom går i arv så får även dottern Liva samma diplom, fast hon är född katt.
 
 
 

Det enda verkliga är mitt ansikte allt annat är plast

Detta är en docka jag har tagit bild av och sedan lagt in mitt ansikte. Nu ser dockan levande ut.
 
 
Dockan finns att köpa på Topkai slottet i Istanbul i sovenir shoppen. Det var massor av arabiska och japanska turister. De arabiska kvinnorna var alla beslöjade. Även i Mersin där mitt sommarhus finns så var halva staden full av syrianska araber. Detta av politiska skäl så att de kan stötta Tayip Erdogan i valet. Han behöver araberna och dessa behöver tillgångarna i Turkiet.
 

Ska du till Mecka, eller bli omskuren?

Då ska du veta att på MONKI har man i år lanserat kläder avsedda för muslimska män som ska till Mecka eller till små pojkar som ska bli omskurna.
 
Detta är en hel dräckt av de finaste tyget. Jag har sett folk på väg till Mecka. Männens kläder var av tunt frotté tyg. I Istanbuls flygplats kryllade det av muslimer på väg till Mecka.
 
 
I Mecka finns templet Kaba, den heligaste platsen i den islamiska världen, som står på den öppna gården i moskén Masjid al-Haram
 
 
 

Jag älskar dessa falska medeltidskläder från Muhtesem Yuzyil

Kläderna såg inte alls ut som ovan på medeltiden. De har bara skapat från egen fantasi. Vad jag vet så hade man inte urringat under medeltiden i ett muslimskt land. För mig spelar detta absolut ingen roll om det är påhitt eller inte. Jag har i varje fall i år skaffat mig och samlat på mig massor av kreationer/kläder/balklänningar från filmen Muhtesem yuzyil. Aldrig förut skådat så vackra kläder.
 

Mode från Turkiet

I Istanbul är utbudet så stort att man blir yr i huvudet till slut.
 


 
 

Karins Smedberg naturterapeut

Bioenergiterapi
Detta är en metod som utarbetats av Boris Aranovich. Med hjälp av lätta beröringar och tankens kraft löser man upp blockeringar i kroppens energiflöden.

Shiatsu
Är en japansk tryckmetod och ordet betyder "fingertryck".

Österängsgatan12 A i Uppsala
www.karinsbalans.se  
 

Anna Åkerblom som jag delar lokalen med och som har målat de vackra tavlorna i rummet.
www.annaakerblom.se  

Carola Gerke som arbetar i rummet bredvid.
www.chokladspa.net

www.alternativmedicin.se

Silvias loppis och second hand i Solna

Jätte loppis 400 kvm inomhus. Varje dag mellan 10.00-20.00. Antik, möbler, porslin, skulpturer, tavlor, böcker, leksaker, kläder, skor, elektronik o.s.v
 
adress: Bagartorpsringen 54-56
Stad/by: Solna Ulriksdal
 
 

Sanknar min Femman

 
Nedan ser ni Femmans journal. Han hade inga parasiter utan bara torr hud. Det står att han inte är försäkrad, men han var försäkrad.
 

Uppsala Turistbyrå har flyttat

Besök nya turistbyrån
 
Turistbyrån har flyttat till Kungsgatan 59, i Svavakvarteret snett mot resecentrum.
 
www.destinationuppsala.se
 
Uppsala mycket på gång. Varje dag sedan 1286
 
 
Jag fick besök på mitt arbete av anställda från turistbyrån för de delade ut information till företagare de var grannar med.
 

två klassiker

 

English home i Mersin

 
Detta är en inredningsbutik som finns över hela Turkiet. De är inspirerad av engelsk bondromantik och shabby chic.

Carrefour i Mersin

 
Ovan klänning är en maxi klänning från LC Waikiki
 
 
 

Skönhetssalongen Bulent som ägs av Taylan Altinli

 
 
 
 
 
 
 
 

Akdeniz oyunlari

 
 
 Mediterranean games heter det på franska. Den som står för marknadsföringen av detta olymiska medelhavsspelen är min kusin Ismail. Det är han som har ansvaret för att hans anställda ska flagga dess flaggor på stång över hela Mersin.
 
 
Nedan ser ni vägbelysningen med olympiska spelens flaggor som går över hela Mersin. Allt detta har Ismail ansvar för. Den som har givit honom detta uppdrag är hans svärfar från Istanbul.
 
 
 
P.g.a Olympiska spelen så var Premiärminister Recep Tayip Erdogan i Mersin för detta ändamål. Detta är något stort i Turkiet just nu och man kunde följa detta i nyheterna.
 
 
Här ser vi kortege av bilar då premiärministern är på väg
 
 
 Förutom marknadsföringen av de olymiska spelen så är Ismail byggnadsingenjör och nedan hus har han byggt.
 
 
 

Middag hos Sevda och Dr Cuneyt

 
Sevda har alla sorters frukter i sin stora trädgård. Hon bor i en 3 vånings villa med säkerhetskameror.
 
Här tar Sevda emot oss och bjuder oss på björnbär som växer i hennes trädgård. Detta är ett villaområde och de flesta i området har kamera överallt.
 
 
En av tyska tvillingarna som är syskonbarn till Dr Cuneyt.
 
 
nedan ser ni kusin Asli med den gravida katten som Sevda tar hand om. För 2 dagar sedan födde hon sina fyra ungar. Dr Cuneyt hade unersökt katten och fann att hon skulle föda 4 ungar.
 
 
Min svåger Dr Cuneyt, min svägerska Aslihan och en av de tyska tvillingarna.
 
 
Vi hade det så trevligt att vi blev kvar och drack vin, raki och olika blandade drinkar till 4 på morgonen. Nedan min kusin Ismail. Han spelade in nattens händelser och det enda man hör är hur jag skrattar högt i flera timmar.
 
 
Nedan ser ni tyska tvillingarna Nujen och Berfin. Mitt i natten badade alla i poolen utom jag för det blev så kallt.
 
 
 
 
 
 

Starbucks i Mersin

 

taksim frågan i istanbul är nu färdigt

I dag får allmänheten åter använda gezi park i istanbul. jag väntar på bilder från min korrespondent i istanbul. har sett hur det ser ut i parken på tv. det är ett vackert paradis. Jag har massor av bilder som jag ska publicera. Bilder från tältandet i taksim får ni inte missa.

Strandpromenader

 
Ovan bild: Sultan Birsen Tuğçe och Aslıhan
Nedan bild: Tuğçe
 
 
 
Vi drack slush Börtlen krossad is med olika fruktsmaker

Sommarhuset i Mersin

 
 
İ Mersin finns familjernas sommarhus och var och en handhar en egen med 3 rum och kök. Endast de som bor i Mavi Kent kan komma in i detta territorium.

Hemma hos morbror

 
Ovan kusin Mesut med sin pappa
 
 

Ovan min morbrors dödsannons.  Alla hans syskons namn finns med i denna annons. Min mammas namn finns med.
 
 
Pappa till höger nytaget kort
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0