Hertiginnan kan konsten att matcha aftonklänningar med tiarorJag har förkärlek för fransar på smycken och letar efter liknande örhängen. Samtliga kläder och smycken är från Butique kom in som ligger på St Erikstorg i Uppsala.På Hertiginnans önskelista finns nedan klänning som de beskriver som chiffong av grekisk gudinna.
Det är den röda klänningen jag talar om som finns att beställa på amazon.com i flera färger och modeller.


Allt ändras när man blir vuxen

Jag hade en mycket populär tjej i min klass för länge sedan. Hon var den alla ville umgås med och hon gjorde av sig med sina vänner en efter en. Hon hittade fel på alla och tyckte att folk var i vägen för henne. Numera ser jag henne ibland och den enda vän hon verkar ha i dag är sin mamma.

Det finns änne en tjej som var otroligt omtyckt som också alltid är ensam. Båda har tappat glanser totalt och skulle jag i dag peka ut dem för folk och berätta hur populära de en gång i tiden var skulle ingen tro mig. En ser ut som en uteliggare och en som en flykting upp i himalaya bergen. Ni kan nog förstå att de är som sina forna skuggor i dag.

Den som alltid är med sin mamma har helt frånvarande ögon och jag tror inte att hon har kontakt med en enda människa förutom sin egen mamma.

Eric Amarillo tror sig kunna konsten

Om jag lyssnar när du pratar,
inte talar om mig själv.
Om jag säger du är vacker,
men att det spelar ingen roll.
För skönhet finns inom oss,
om jag ljuger om sånt där.
Om jag säger det går bra nu,
men inte talar om mitt jobb.


VILL DU LIGGA MED MIG DÅ......OM SANNINGEN SKA FRAM
Livet efter detta med Matt Damon

Jag har inte sett klart hela filmen då den var otroligt lång för att vara en vanlig DVD film. Den handlar om en kille som är medial och får kontakt med döda. Han säger att om livet bara handlar om döden har man inget liv.

Jag irriterar mig på att han beter sig som om det mediala vore något övernaturligt och folk omkring beter sig som om han hade en gåva. Detta är inte en gåva för att alla människor föds med en själ och har intution. Folk vill bara inte lyssna till den och förstår inte att andevärlden kommunicerar genom att skicka bilder till människor. Folk kanske tror att man ser gestalter och det kan man inte göra. Det är som att säga att när man känner lukten av bensin så borde en bensindunk först hamna i ditt huvud. Du kan känna lukter utan att lukten har gestaltsat framför dig.

Min kanin får fram bilder hela tiden och han bara vet saker innan det sker just för att det är så djur kommunicerar. De har ingen talförmåga utan skickar bilder till varandra. De bilder vi producerar när vi tänker sänder vi även ut till våra djur och de tar emot bilderna. De kan då i förväg förstå vad vi är på väg att göra.Här nedan ligger han bakom en soffa i balkongen. Det gör han alltid på dagarna och går fram till balkongen och krafsar på fönstret för att jag ska öppna den varje morgon.


Yasmin är medial och delar med sig

Yasmin är medial och kan höra röster från andra sidan. Här delar hon med sig lite av sin medialitet. Hon kan känna in människors energier och veta en människas avsikter även om en människa inte har talat. Hon hör nämligen tankar.Yasmin har även en bra sångröst


Är små hundar accesoarer

Titta här är en tjej som använder sin vovve som en accesoar. Kolla in hundens ben och rumpa så djävla söt.
Akut hjälp hos Camilla Estéen på Stil Frisören

Jag behövde färga håret akut då jag hade fått kycklinggult hår i botten och försökte täcka det med röd skum som gjorde håret orange. Ni kan nog lista ut hur jag såg ut dvs en tupp korsning en kyckling.

Eftersom jag är Hertiginna så tog hon som alltid emot mig när Salongen är stängt då jag inte gillar att bli uttittad för att jag är jag liksom.Nedan ser ni Camilla göra en avfärgning och det märks att hon jobbar för fullt.Camilla gillar baklava så hon fick en kartong av mig i gåva. Jag är en orientalisk prinsessa och därför tog jag med mig gåva från mina trakter till Camilla.

Nedan ser ni henne njuta av sötman från baklava bakelsen. Det tog tid för henne att öppna kartongen så hon frågade varför den var inbrottssäker?Se resultatet hur hon gjorde mig till en frukt av sig själv.Säg är hon inte duktig på att färglägga hår?

Jag fick med mig en färginpackning i färgen koppar som jag ska använda en gång i veckan. Mer om den får ni veta när jag börjar använda den.

Vi blev färdiga ca kl 22.00 på kvällen och vi gick ut i hennes privata trädgård hur vackert som helst.

Fika efter jobbet med Maria Arvidson

I dag efter jobbet kom Maria Arvidson på besök och vi fikade tillsammans. Vi kom överens om att åka till Karen Miller på torsdag tillsammans för att shoppa, men tyvärr så kommer jag nästan att jobba dubbla pass nästa vecka då flesta personal är på semester.

Jag vill inte ha semester utan vill helst jobba hela sommaren. Jag kommer även börja jobba söndagar och bara vara ledig lördagar.Maria la undan ett par skor på Bianco efter stängningstid. Eftersom hon är en viktig kund så hade de öppet lite längre för hennes skull.

I väntan på att Camilla Estéen ska höra av sigNu har jag fått nya produkter från Global Keratin från Camilla och hälsningar från hennes chef i Stockholm.  Märket är Abba och en är för att smörja in håret med innan man fönar och den andra är hårspray. Jag har endast provat hårsprayen och den håller verkligen fantastiskt.

Häromdagen var det en officierbal och då hade Stilfrisörerna håruppsättningar för de kvinnor som skulle på den balen. De gjorde fantastiska håruppsättningar som jag aldrig sett i mitt liv. Jag ska dela med mig mer här i bloggen senare när jag har provat produkterna och lägga ut fler bilder.

Kvinnor är onda (rolig skämt)

CIA hade en ledig tjänst som lönnmördare. Efter all bakgrundskontroll, intervjuer och tester, var där tre personer kvar.

Två män och en kvinna. För sluttestet, tog CIA agenterna en av männen till en stor dörr av metall och gav honom en pistol. "Vi måste veta om du följer dina instruktioner, oavsett omständigheter."

"Inne i rummet, kommer du hitta din fru sittandes i en stol. Döda henne." Mannen sa "Du skämtar, jag skulle aldrig kunna skjuta min fru" Då sa agenten "Då är du inte rätt man för jobbet.Den andre mannen fick samma instruktioner. Han tog en pistol och gick in i rummet. Allt var tyst i ungefär fem minuter, sen kom mannen ut med tårar i ögonen. "Jag försökte, men kan inte döda min fru." Då sa agenten "Du har inte vad som krävs, gå du hem med din fru. "Slutligen, var det kvinnans tur. Hon fick samma instruktioner, att döda hennes man. Hon tog pistolen och gick in i rummet.

Skott hördes, det ena efter det andra, de hörde skrik, slammer, smällar mot väggarna. Efter ett par minuter, blev allt tyst. Dörren öppnades långsamt och där stod kvinnan. Hon torkade svetten ur sin panna och sa..."Pistolen är ju laddad med blanka skott, jag var tvungen att slå ihjäl honom med stolen"Sensmoral: Kvinnor är onda, jävlas inte med dem.

Krigs taktik (rolig skämt)

George W Bush och Tony Blair står i en bar. En gäst kommer bort och
frågar vad dom pratat om.

"-Ååå, vi lägger planer för 3:de världskriget" säger Bush...

"-Å jäklar" säger gästen. "Hur tänker ni göra?"

"-Vi tänker döda 1 400 000 muslimer och en IT-konsult" säger Bush...
Gästen blir bara stående som ett frågetecken.
"-En IT-konsult...?" säger han. "Varför det? Varför i all världen
ska ni döda en IT-konsult?"

Då klappar George W Bush Tony Blair på axeln och säger:
"-Vad var det jag sa? Ingen kommer att fråga om muslimerna..."

Söker du jobb? Tänk då på vilken färg du klär i.

Grå
Tråkigare än tråkig. Grått är den mest intetsägande färgen av alla, och får till och med vitt och marinblått att kännas som en färgsprakande prakt. Använd därför aldrig bara grått på en anställningsintervju.

Gul
Gult är intellektets färg och passar bäst på intervjuer för kunskapsbaserade jobb. Lärare, arkivarier, jurister eller forskare klär sig med fördel i gult på jobbintervjun. Men använt gult med måtta, det kan ge vissa huvudvärkBlå
Blått räknas som bank- och näringslivets färg. Konservativt marinblått och ljusblå skjortor brukar betraktas som säkra kort. Undersökningar visar till och med att det är lättare att få banklån om man kommer till mötet i marinblåttKlänningarna kommer i från:

1. Trikåklänning i turkos ton från Topshop, ca. 300 kr.
2. Blåblommig klänning med vippig kjol från Lindex, 399 kr.
3. Blå klänning i klassiskt snitt från Forever21, ca. 100 kr.
4. Axelbandslös fodralklänning från Forever21, ca. 250 kr.
5. Fodralklänning från H&M, 199 kr.

Röd
Rött signalerar kamp, mod och styrka. Inte nödvändigtvis egenskaper som alla chefer uppskattar hos sina anställda. Tänk efter en extra gång innan du klär dig i klarrött från topp till tå på jobbintervjunEn myt kring den röda färgen är att de män som klär rött på ett bröllop sägs ha haft sex med bruden som gifter sig.

Orange
Kreativitet och humor. Orange är en färg som passar om du exempelvis söker jobb inom underhållnings- eller restaurangbranschen. Nedan en glad apelsin med humor.Grön
Grönt signalerar empati och omsorg. Passande för den som söker jobb inom ett omsorgsyrke. En person som på något sätt jobbar inom vården passar bra i grönt, och grönt är dessutom den officiella miljöfärgen. Kavajerna är från Hennes & Mauritz.Turkos
Vill du verka fräsch och ungdomlig kan turkos vara färgen för dig. Färgen passar bra på intervjuer där hälsan och hygienen är viktig. Men undvik att överdosera. Nedan 50 tals tyllklänning från aktion.
Rosa
Feminint rosa hör enligt många inte hemma på en jobbintervju, men det känns ganska förlegat. Viktigast är faktiskt att trivas i de kläder man väljer.Svart
Businesslike och elegant blir man med svart. Precis som med blått är det svårt att bli fel med svart. Den enda risken är att du framstår som slätstruken och opersonlig. Svart matchas därför med fördel med en färgrik detalj.Vit

Ett oskrivet blad? Sommarens modefärg vitt säger ytterst lite om din personlighet. När du söker jobb och helst vill sticka ut ur mängden kan det vara problematiskt. En vit skjorta är dock sällan fel om du vill signalera formalitet och att du tar intervjun på allvar, skriver ShortcutVit volangkjol från Indiska.
vit blus med spets från H&M
Vit kavaj från Tiger.
silversko från Topshop.

Brun/beige
Bruna och beiga nyanser uttrycker trygghet och passar på intervjuer där du vill bli uppfattad som stabil och jordnära. Men kombinera med andra färger för annars kan en brun eller beige outfit kännas väl murrig och tråkig

Nedan ser ni en brun skinnklänning från Net a porterNär alla dagar är lika vill Hertiginnan (vill du bli tagen på allvar?)

Klä ut sig till en Cowboy och med en inställsam röst säga "Mitt namn är Bronco". Jag ska jobba med mina Cowboy kläder och vara lite halvsur och tuff när jag talar till kunden med en cigarr i munnen. De ska då ha extra respekt för mig den dagen jag är Bronco.

Om jag träffar någon jag känner ska jag vara lika tuff och helst inte hälsa på folk för att de ska inse att i dag är jag minsann inte vem som helst.

Prova detta om ni vill ha extra respekt och var gärna beväpnade med en låtsaspistol och låt folk tro att den är äkta. Ni kommer garanterat att bli tagna på blodigt allvar.I går kommunicerade jag med en katt

Jag är medial och kan kommunicera med djur. Detta vet djur att jag är den de kan kommunicera med såsom andar från andra sidan vet att jag är deras kanal till denn värld. Jag hade precis parkerat min bil och började gå mot den port jag skulle in i. Fram kommer en katt och börjar kråma sig mot mig. Hon hade så vackra tassar och fin ansikte. Jag klappade henne och gick vidare och då förföljer katten mig till bostaden. Rätt som det är slutar hon förfölja men tittar ändå på mig.

Då förstod jag att hon inte bodde i den port jag skulle in i. Jag gick tillbaka till katten som fortfarande hade ögonkontakt med mig och sa "visa mig katten var du bor". Du gick hon mot en annan port och jag öppnade dörren och hon klev in.

Glöm inte katterna och försök att lyssna på dem för katter är duktiga på att göra sig förstådda. De vet att vi människor inte lyssnar på vår intutition som vi andliga kallar för medialitet.

Jag ska ta kort på katten nästa gång för vi är vänner nu.

Vissa katter gillar inte att man blöter ner dem och kan bli väldigt sura.
Creperie Lemoni

I dag provade jag creps för första gången på ett ganska nytt ställe som heter Crepes Lemoni. Jag provade en matig crepes, men jag borde ha ätit den som är söt för jag älskar våfflor, pannkakor och Crepes.Har ni hört Sagan om pannkakan? Det handlar om en familj med 7 barn som väntar på att deras mamma ska steka en pannkaka som får liv och springer i från den hungriga familjen.

En pannkaka är godast med sirap på


Inred ditt hem som ett bordell dvs burleska

Den burleska estetiken har vunnit mark de senaste åren, genom filmer som Moulin Rouge och Burlesque och extravaganta stjärnor som Dita von Teese och Lady Gaga.Det ska vara pinup-romantik, överdekorerade sminkbord och krusidulliga takkronor eller kristallkronor och kandelbar dvs levande ljus.

Kudden finns på Mio för 290 kr.


Vill man inreda burleskt är det tunga tyger som gäller, och för den som inte visste det så var Maria Montazami inte först med sina "tassels".Man kan ställa sina finaste högklackade skor i bokhyllan, låta spetskorsetten hänga framme på väggen.Glöm inte att lägga in dina trosor i tavlor och häng upp alla på väggen. Ibland köper man BH som inte passar och dem ska du genast hänga upp men klipp bort remsor och band så att bara framdelen är kvar.Många unga designers har tagit till sig estetiken, som Rachel van Asch går loss bland tyger och spetsar eller Mrs Murphy sprider sina visioner om ett glamourösare liv.

Nedan Ralph LaurentFödelsedagsfest hos grannen Sara EstifaSara är en bra vän och gjorde denna överraskningsfesten för en väninna och bjöd in alla sina väninnor. Den väninnan jobbade förut med amerikanska skådespelaren Richard Chamberlaine som spelade huvudrollen i Törnfåglarna. Jag fick se bilder på dem tillsammans som var jättegammla.

Hennes väninna som festen gjordes för vill inte bli fotograferad eller nämnas i bloggen då hon rör sig i kretsar där många är kända. Hon har förut även varit med en diplomat och fick jobbet på den svenska ambassaden i ett Europeisk land. Det finns mycket att berätta om henne som jag inte kan ta upp i bloggen.

Vi alla gäster satt helt tysta och lyssnade på vad hon hade att berätta om sitt liv. HOn kommer snart att skriva en memoar om sitt liv.

Nedan ser ni mig med en glad min och Nahid, Sara och Therese Schött som snart ska jobba på Art Clinic i Uppsala.Sara och ThereseNahid och GitiFrån vänster: Sara, Maryam, Hertiginnan, Giti, Nahid och Feruze (som har tagit alla bilder och skickat till mig)

Sara är barnmorska
Maryam har skönhetssalong i Uppsala med samma namn
Giti jobbar med ekonomi och pendlar till Stockholm
Firuze är frisör och är under utbildning i Stockholm
Nahid har en fantastisk röst och sjöng på azeriska för ossSå fort jag klev in fick jag hjälpa Sara i köket. Jag är kreativ och titta vad jag kan skapa vackra ting med min fantasifulla hjärna. Säg finns det någon som kan göra så vackra solfjädrar av servetter såsom Hertiginnan kan?Jag hade min cinderella klänning och tiara och hann inte fixa i ordning mitt hår. Jag tog med mig min ionic till Sara och fixade i ordning mitt hår hos henne.

Barbiedrogen

Barbriedrogen är en drog som gör dig smal, brunbränd och ökar din sexuella lust. Har du otur kan du få vita fläckar på din hy.Hormonpreparatet Melanotan II som fått öknamnet ”barbiedrogen” marknadsförs som en succéprodukt, men är inte godkänd för försäljning någonstans i EU. Läkemedelsverket har varnat för att medlet kan orsaka missfärgningar av huden, farliga blodförgiftningar och kanske hudcancer.Många kända personer använder den för att bli brunare och smalare. Ser ni någon som har rasat i vikt och samtidigt fån en snygg bränna då ska ni också förstå varför.


Superjuristens väns bil

Superjuristen har en imminitet att få låna bilar från folk hon umgås med. I går kväll åkte vi rund i denna vita Land Rover (hoppas jag har skrivit rätt kan inget om bilar). Vi åkte runt hela Uppsala på kvällen och man känner sig så stor i denna bil då man sitter högt upp.

Den har som min bil en navigator.

Kolla in taket som man kan lyfta bort vid sommar och värme

Den skelögda Hertiginnan och nu står jag för det. Jag tittar sällan in i kameran just för att det är onödigt när man är skelgöd att se in i en kamera.Det finns en kille som också är skelögd så att det är märkbart. En person frågade honom var han tittade och till svar fick han Ebenin A...ina, vilket innebär att han tittade på Barnmorskans F...a. Han blev så arg över att folk drev med hur skelögd han var. Jag är inte lika märkbar skelögd bara om jag tittar in i en kamera.

I am Supergirl and I am here to save the world

En hjälte skulle räkna upp sina vänner och sedan tänkte han länge om även jag som Hertiginna ingick i hans vänskapskrets. Han tänkte och tänkte till slut sa han att även jag var hans vän. Vilken hjälte det är klart han ska räkna med mig i sin vänskapskrets.

Nu förtiden stannar människor upp och försöker räkna vilka som är deras riktiga vänner.

Få drömjobbet via Facebook

Beteendevetaren Nina Jansdotter ger i sin nya bok tips på hur Facebook kan bli språngbrädan mot en helt ny framtid.

1.kommersiella är de, vilka interagerar de med? Fråga rent konkret vad du kan göra för dem för att få vara med i deras inre nätverk.

2. Vad har du för mål och syfte med Facebook? Ju tydligare du är i din målformulering – desto lättare kommer du att ha att fokusera på rätt saker/människor/aktiviteter. Sätt upp konkreta mål och hur mycket tid du ska lägga för att nå dem.

3. Gilla, kommentera och dela andras inlägg och du får tillbaka. På så vis stärks ditt personliga varumärke på Facebook.

4. Starta gilla-sidor kring ämnen/företeelser/händelser eller personer som engagerar dig. Det ger ”tyngd” att vara administratör för sidor som får många följare.

5. Rekommendera dina vänner för varandra. Fundera över vem du tror kan ha nytta av varandra och para ihop dem. Be dina vänner att rekommendera dig för andra.

6. Man vill följa en människa och inte ett varumärke. Varva dina inlägg med lite mer personliga inlägg så att din sida inte bara blir ”sälj”. Var uppmärksam på gränsen personlig/privat.

7. Foton är populärt, effektivt och sticker ut i statusuppdateringsflödet. Tagga dina vänner så hamnar du på deras wall, men fråga innan du lägger upp.

Min egen åsikt

Facebook är som att mötas i en buss, tunnelbanan eller affären tycker jag. Inget märkligare.


Frågesport

1) Vem sa ett ord i minuten och gav Superjuristen magont för att han trevade fram med orden?

2) Vilket par vill liva upp sitt förhållande genom att tanten ska spela oskyldig och mannen reagerar inte ett skvatt på det?

3) Vem blir vår nästa man att bli nedskjuten, inte för att han har gjort någon något utan för att han är irri (irriterande)?

4) Vem kommer att bli nedskjuten just när han läser upp dikter och gråter?

5) Vem är leksaken?

6) Vem var desperat och stirrade på alla kvinnor?

7) Vem blev kvällens arab lök?

8) Vem har tantstil korsning Kajsa Anka stil?

9) Vilka kom tillbaka för att vi skrattade och vinkade åt fel personer?

10) Vem gick inte hem för att han ville ha vår uppmärksamhet?

11) Vem frågade "ska ni in här" som om han vore 3 månader gammal pingvinunge?

12) Vilka män höll jag på att manipulera tills du hade för bråttom att avslöja mig. Kan man inte smöra i fred utan att folk som du ska förstöra just som när jag smörar. Var inte orolig när tiden är inne drar jag undan mattan på folk.

Gammal bild på Hertiginnan nedan


RSS 2.0