panacotta med karamellsås och dekorerade bakelser


Först blandar du pulvret med 1 dl kall mjölk. Sedan kokar du upp 4 dl mjölk och blandar in resten. Jag orkar inte mäta utan gick på känslan då jag är väldigt medial behöver jag aldrig några mått. Jag har stark intution och därför kan baka med ögonbindel.Den hette visst Brulépudding och jag som skrev pannacotta i rubriken.Sedan lägger du smeten i formar och då ska du använda hårda formar och inte dessa pappersformar som jag använde. Detta kom jag på i efterhand när jag såg hur platta de blev.Nedan ser ni från Dr oetker glitter karamellpennor man kan dekorera med.Så här vackert blir det när jag dekorerar. Jag är väldigt konstnärlig begåvad och har denna förmåga medfödd. Jag har skrivit Haci Dayi som betyder morbror Haci och då var han tvungen att äta dem som respekt för att jag hade dekorerat dem med hans namn.Jag har skrivit ÄT MIG på mini browniesJag har skrivit Morotskaka på just morotskakornaPå landings har de vackra ätbara bakelser

Nedan ser ni en söt bakelse som var på besök hos mig. Hon heter Armina och är dotter till Zeynep.
Peggy i våra värsta år skulle gilla denna kavajDen finns att hitta på Bredenberg i Uppsala. De har även märket Busnel som har klassika marinblåa skepparkavajer. Busnel är fanskt och har funnits sedan 1920


Jag har blivit inbjuden till NK i stockholm kvällstid för en evanemang med både artister som ska gästa och vissa bloggare på plats. Det kommer även att ske en vinprovning och det kommer att bjudas på mat. Jag har tackat nej till detta evanemang då det krockar med min arbetschema.

Inom mitt arbete sker även evenemang och mer om det berättar jag när det är dax.

Me like

Jag tycker att denna inredning är så vacker.Ser ut som ett dockhus och jag tror att det ska vara högt i tak för att få till denna inredning.

Nu har jag börjat få in den nya tidningen Nöjesguiden

Jag får in 3 buntar med Nöjesguiden för att få folk att läsa denna nya tidning som har funnits sedan 1982. Jag fick i går nr 2 av sortimentet och har lagt upp dem för att folk ska kunna ta del av den.

Nöjesguiden i Stockholm skrev om mig och intervjun finns även på nätet.

Jag får in många veckotidningar och månadstidningar för att kunna förmedla dem vidare. Jag skriver mer om nöjesguiden på kvällen.
Hur man har ett Tea Party


Det hela började när Anna, som då var hertiginnan av Bedford, föredrog att dricka te tillsammans med några lätta förfriskningar levereras till hennes rum en fin eftermiddag i 1830.
Hon gillade idén så mycket att hon ens börjat gör det till en händelse genom att bjuda in vänner över. Detta var i början av elegant te parterna. Tea var oftast tillsammans med en lätt måltid som serveras runt 4 på eftermiddagen. Senare kom begreppet hög te också med en kraftig måltid som serveras tillsammans med te, men i ett senare timme. Det tog plats för en tidig middag. Med en sådan betydelse som ges till kalas, kom te varor även till framträdande och te såldes i stort antal som var gjorda av silver och fina ben porslin.
Jag är en av 17 mediamänniskor som får hem hennes & mauritz kataloger i massuppglaga

Jag får alltid hem massproduktion av Hennes & Mauritz katalog för att dela ut till min krets som består av skönhetsexperter och folk inom modeindustrin. Jag får inte dela med mig av detta förrän i morgon torsdag och de är väldigt hårda med sina regler. Jag öppnade kartongen och tittade igenom vårnyheterna. Jag kan heller inte tycka till i förväg.

De har ett reportage om förra chefredaktören för Vogue som heter Anna wintour som jag använde som namn på mig när jag började mitt bloggande i december 2006.

Innan jag bläddrade igenom H&M katalog fikade jag på landings då jag gillar deras skagenmackor.


Förstår ni varför jag inte orkar publicera 30 otrevliga kommentarer per dag?

Snacka om storhetsvansinne, vem FAN känner igen dej?? du ser ju ut som en pundarbrud, ointe ens RIKTIGA kändisar tar taxi med svarta rutor, du råkade helt enkelt få en med svarta rutor. Undra om du är medveten om att folk skrattar åt dej på stan, dom tycker det är roligt att du har sånt storhetsvansinne och tror att du är nåt, därför låter dom dej vara med överallt. Ingen vill säga att dej att lägga ner, eftersom dom anser dej vara lite förståndshandikappad och ett original i Uppsala, så dom vill inte vara taskig mot dej. Men alla är ju helt överrens om att du inte är riktigt riktig!

Seriöst, 14 500:- för en klocka är inte så mycket, och långt långt ifrån de dyraste på markanden. Du får inte ens den billigaste Rplex eller Brigtling för 14 000:- det finns klockor för flera miljoner kronor, och massa klockor för runt 100 tusen, har själv en för 25 000:- och inget märkvärdigt med det!

Du är enormt skrytig, halvfet och finnig brud som tror att du är något. Dina inlägg är barnsliga och töntiga och knappast nåt framgångsrika människor skulle gilla.

 Jag tror tyvärr du lever i en drömvärd, du vill leva i ett liv med lyx och därför ljuger ihop massa saker.

Jag har följt din blogg, och du verkar tyvärr vara en djupt tragisk människa. Men det är roligt att läsa, för du lever i en fantasivärld fullt av påhittade lögner!

Svar: Varför följer du en blogg du tror är fantasi och påhittad? Du ställer i så fall inga krav på dem du ska se upp till och följa.Det är flera personer som har skrivit och jag har publicerat alla i dag för en gång skull. Kan någon förstå hur trött man blir på alla dessa påhopp?

Att stå på topp är att stå ensam det vet alla som är på elitnivå. Detta är ett pris man tyvärr måste betala och vissa kungligheter har t.o.m abdikerat pga av påhopp.

Jag kommer att stå kvar för jag får bara större och större media makt ju mer jag orkar stå ut.

I dag kl 7 på morgonen börjar bokrea på Akademibokhandeln

Av erfarenhet vet jag att folk kan köa tills akademibokhandeln stänger kl 19.00. Bokrean kommer att vara hela veckan ut.

Jag ska också köpa mig ett par böcker och ska börja med en bok som handlar om att ha 5 miljoner vänner och självklart finns det alltid fiender i bland dem. Jag talar om skaparna till Facebook.

Ni kan gå in på UNT hemsida och se clip om bokrean.


Vi har en hjälte ibland oss

Det finns en kille som jag har hjälteförklarat. Detta pga av att jag hörde att när han tycker att en tjej ser bra ut så sträcker han ut handen till henne precis som i Gudfadernfilmerna, så att tjejen ska underlåta sig och kyssa den.

En bekant berättade detta för mig och trodde att jag skulle tycka att det var något konstigt. Jag har aldrig hört förut att någon kan göra något så hjälteaktigt och genialiskt. Jag kan säga att den tjejen blev kär i killen efter denna behandling.

Tjejer gillar inte när män hoppar kring dem som små troll, utan tjejer gillar när en man visar att han inte tänker studsa omkring som en encellig amöba.

Jag gick sådan respekt för denna kille när jag fick höra hans metoder.


Den jag är patrik åt har åkt till Göteborg

Som ni alla vet så är jag Superjuristens Patrik dvs jag skryter å hennes vägar.

Jag berättade om lärare till mig som var jurist och föreläste i medicin på Uppsala universitet. Jag frågade henne om jag nu blev hans patrik då jag skröt å hans vägar för andra människor. Hon sa att jag skulle bli hans patrik om jag på det hela beskrev att han endast bär märkeskläder.

Vad jag förstod så är man "en patrik" om man skryter om ytliga saker. Det du får säga är att någon har utbildning och mår bra. Du får inte gå in på utseende eller märkeskläder då blir du en patrik.

I dag flyttas is modellerna till Stockholm

Ingen har väl missat hur kallt Uppsala har blivit sedan man la ner isskulpturer på gågatan. Nu ska dessa flyttas till Stockholm på Vasaparken som fyller 100 år.

Vasaparken finns även i Uppsala och så här ser det ut i Uppsala. Den kallas även för skolparken och biologiska parken.Vasahuset ligger också här och det är Uppsalas vackraste bostadsbyggnad.

Min kanin Femman är hotellgäst på Arken Zoo

Han var tidigare på Fäboden men nu är på Arken Zoo. Nedan ser ni honom när han äntligen får gå ut ur buren och se sig om. Han är ursprungligen från Fäboden där de har finast hö.

Femman är född i Fiskarnas tecken och det är sorten som är sällskapssjuk på ett kvävande sätt. Se er om efter folk som är födda i fiskarnas tecken hur de aldrig blir mätt på sällskap. Om du ska bli av med en fisk måste du själv hitta en polare åt dem innan de ger sig.

De är sorten som kan umgås med folk dygnet runt utan att vilja vara ensamma en stund.Nedan katt är 19 år gammal och finns ständigt på Fäboden. Femman gick förbi henne och hon tittar på honom när jag tar fotot. Gerd som jobbar på Fäboden berättade att medan Femman var gäst hos dem så skakade han galler varje gång någon människa gick in i kaninernas rum. Ingen annan kanin reagerade utom kaninen Femman för han ville ut ur buren då han är van att gå omkring löst i mitt hus. Gerd förstod att han var sorten som var fri.

Fäboden kostar 30 kr per dag för Femman och Arken Zoo kostar 45 kr per dag.

Isfestivalen i Uppsala & turkisk pasta som du kan bli rik av

Det pågår nu Isfestival i Uppsala där man har dekorerat konst av is mitt i centrum.Alla som tittade på den ville ta på den och vissa bet av en bit av isen för att smaka på den.

Nedan ser ni mig i isformat fast utan ögonfärg.Jag älskar allt som har med vackra godisar att göra. På ICA vid Luthagen hittade jag denna förpackning. Det är långpannekaka, sockerkaka med marängtopp och smarties på.Nedan ser ni turkisk pasta som på turkiska heter Yuzuklu pasta. Jag hoppas att jag har stavat rätt eller så heter maten Yuzuklu (ring som man har på fingret) corba (soppa).

Man tar och gör i ordning en helt vanlig deg som nedan.Sedan tar du och kavlar ut den. När du har gjort det skär du den i små små rutor.Du blandar köttfärs, lök och kryddor i en dunk och blandar i hop.

Passa dig för att kavla så det dånar i huset för grannar kan åter tro att nu är det kvinnas tur att arkebusera sin man som slog henne med en hammare i går, om du är invandrare. Efter att du har entetligat din man, bror, pappa kan du ta köttfärsen (din man, bror, pappa) och lägga in i degknyten och klämma ihop som nedan bild visar.Denna pasta kokar du sedan till en soppa med kikärter i.

Varför heter soppan ringsoppan?

Det var en gång en Drottning som var fet som fan. Hon ville banta och beställde bara in soppa. Man gjorde olika soppor åt henne tills hon blev nöjd. Hon sa att den soppa som hon tappar sin ring i den soppan är den som innehåller minst kalorier. Hon menade att om hon gick ned i vikt skulle hennes fingrar bli smalare och då borde ringen gå av sig själv, vilket den gjorde och ramlade in i soppan. Drottningen brydde sig inte om alla ringar som föll i soppan för henne var det viktigast att gå ned i vikt. 

Hennes underståtar bad om soppan just för att leta rätt på de ringar hon hade tappat i den. Drottningen trodde att folket ville gå ned i vikt, men de var bara ute efter rikedomar. Än i dag sägs det att man kan hitta Drottningen ringar i denna soppa och samtidigt gå ned i vikt. Vilket väljer du att gå ned i vikt eller bli rik?Nedan ringarFå större bröst av tuttarna (mullbär)

Den här frukten heter Tutt på turkiska och i plural form heter den Tuttarna. På svenska heter den Mulberry eller Mullbär.

Det finns en saga om en bondflicka vars bröst inte växte. Hon hade så små bröst att hon trodde att ingen man ville ha henne. En dag kommer en man för att fria till henne och med sig har han i gåva en snygg påse med tuttarna i. Hon förväntade sig juveler i gåva, men accepterade denna gåva och började äta på dem. Hon åt dessa tuttar och vips så fick hon större bröst än någon annan i denna by. Det visade sig att gåvan med tuttarna var värd mycket mycket mer än någon juvel i hela landet. Tjejer började vallfärda till henne från olika byar för att se med egna ögon om det stämde att hennes tuttar hade blivit större med denna frukt. Med sig hade folk juveler för att byta ut dessa mot denna ädla frukt.

Hon blev trött på all besök och tog en tidig morgon och packade sin väska och vandrade därifrån. Än i dag vet man inte om hon fick större bröst av tutten. Man har senare letat efter denna flicka, men ingen vet riktigt hur hon ser ut för det fanns bara ett porträtt av henne där hon har skurit bort sitt ansikte för att slippa bli igenkänd. Denna saga kallas för "sagan om flickan utan bröst".Denna frukt är den frukt jag älskar mest, men jag gillar den i färsk form mer än i torkad form. Denna frukt är det finaste du kan ge i gåva till någon du anser inte har några tuttar.Nog om mytologin, men här kommer ren och skär fakta

Mullbär har på senaste tiden blivit mycket omtalat för att innehålla ämnen som stabiliserar blodsockernivån och ökar det goda kolesterolet. Dessutom är mullbär rika på C-vitamin, K-vitamin, järn och kalcium men även andra viktiga näringsämnen som polyfenoler, flavonider, protein och steroider, triterpener, astragalin och isoquercitrin. Mullbär är också en rik källa på resveratrol som fungerar både som antioxidant och antikoagulant. Med andra ord är det här ett mycket näringsrikt bär. 


 

Jag ska snart på middag & apelsin baklava

Jag och mina släktingar är inbjudna till middag i kväll.

I går lagade jag en turkisk efterrätt med förmycket apelsin i att den blev sur.

Först kokar man socker och citronsyra i en kastrull som nedan. Man kokar ihop tills den får en sirapsliknande konsistens och färg. Färgen blir vacker och man kan blanda in karamellfärg som röd, grön eller gul. Jag köpte den röda färgen, men hittade inte den när den väl skulle komma till användning.Jag köpte färdig tunna degplattor som finns i de flesta blattebutikerna.Man tar valnötter och hackar sönder dem i en påse med en hammare. Om polisen ringer på dörren ska ni veta att grannar måste ha trott att eftersom du är invandrare så kanske du har ihjäl din fru.
 


Smält smöret i micron obs stek den ej för du ska varva hela kalaset med den, nötter och hemmalagad sirap.Så här ser det ut när man har varvat produkterna.Om det är någon duktig businessman som vill höja sin exklusiva karriär så ska ni se tröjan nedan och sedan kontakta Superjuristen som har 2 företag. Hon har både juristbyrån Pars och Företagsbasaar. Inom Företagsbasaar köper hon och säljer företag.

Ni måste ha följt följetongen om Superjuristens karriär så ring henne om ni villl vandra samma väg som henne och bära en klocka värd 14 000 kr.

Affärerna går strålande och kommer att skina som guld mer och mer.....

Nanny McPhee

Jag har just sett filmen Nanny McPhee och då är det en barnskötare som kommer till en ensamstående pappa med 7 barn. Dessa barn är busiga och innan McPhee har 17 stycken barnskötare slutat jobba hos dem för ungarna var så jobbiga.

Denna Nanny säger till barnen:

När ni behöver mig och inte vill ha mig kommer jag att stanna
När ni inte behöver mig och vill ha mig kommer jag att gå

Hon får med sin magi barnen att lyssna på henne och sedan på ett magiskt sätt får mannen att gifta sig med en bra kvinna.

Allt i filmen handlar om familjen och ingen frågar vem denna Nanny McPhee är eller om hon har några problem. De utgår i från att hon är stark och vet bäst och att inget händer henne.

Detta är något alla människor tror om en när man lyssnar på deras problem eller få ta emot deras korta stubiner. De tror livet och allt kretsar kring dem och bara de kan må dåligt och behöver hjälp i vardagen på alla sätt.

Jag avskyr när människor ska berömma starka människor för att vara starka.

Nedan ser ni bilden på den löjliga familjen och Nanny längst till höger som spelas av Emma Thompson.Mannen (Colin Firth) i huset hade bråttom att hitta sig en hustru för att få underhåll av sin avlidna frus gammla faster. Han hade så bråttom att det enda han fann var en som var girig och ute efter pengar.


SLU gav min kanins aska 3 år senare (skandal)

Statens lantbruksuniversitet skrev ett brev till mig och berättade att jag nu kunde hämta min kanin Stumpans aska. Stumpan föddes 1 mars 2006 och dog 2008 februari. Detta innebär att det tog dem 3 år att ens komma på att jag ska ha hennes aska. Det kostade 800 kr och ändå hade de glömt bort henne. Hur kan man vara så respektlös mot ett djur?

Jag ska begrava Stumpans aska på rosa Slottet i Uppsala eller ha det hemma i min vitrinskåp för den ligger i en urna. Sen ska jag bjuda på helva hemma till för folk som kände Stumpan och gillade henne. Även att bjuda på helva är en muslimsk tradition för det är en slags efterrätt gjort på nötter som man bjuder på under en begravningvakan.

Detta är Helva

Recept på Helva

165 gram smör

1 dl pinjenötter

2 dl strösocker

4 dl mannagryn från utländksa affären

7 dl kokande varm vatten eller mjölk

  1. Smält och bryn smöret på medelvärme. Tillsätt pinjenötterna och mannagrynen och bryn på låg värme samtidigt som du rör om tills de får färg (ca. 20 min).

Hertiginnan tipsar 4 dagar kvar till alla hjärtans dar

Jag vet inte hur man får en man på fall då jag inte är man och kan omöjligt förstå hur de fungerar. För att förstå en man ska du nästan vara född till en man annars är det en omöjlighet. Jag kan dessutom ge tips hur du ska få en kvinna på fall eftersom jag är född kvinna så har jag ess i ärmen.Du kan göra dessa saker för henne
* Köp en fin topp till henne som du själv hade velat se henne i. Köper du för stor storlek kan kvinnan känna sig mycket förolämpad. Köp en small även om hon är fet bara för att hon ska känna sig smal.
* Ge henne något som har tillhört din familj i generationer tex din farmors ring, vas, tavla mm tänk bara på att det inte ska stå Öland 1982 på den. En gång fick jag en träglas av en person som hade köpt den från loppis för det stod Öland 1982 på den. Alla i min krets vet nu vem den människan är och jag kan säga att ingen bjuder människan på födelsedagsfester.
* Skriv en dikt med dina egna ord men då inte en dikt du har skrivit till en föredetting som hon nu ska få.

Du får absolut inte
* Ge henne något stulet där larmet fortfarande hänger kvar aja baja
* Skriva en dikt som är stulet från en annan poet
* Ge henne pengar och be henne köpa vad hon vill för det kommer inte från hjärtat
* En gång fick jag av en släkting en BH set med så stora trosor till. Jag tog med den till Turkiet och gav den till den fetaste släktingen och den var nästan för stor för henne också. Det måste ha varit en BH set som var halva reapriset eftersom människan köpte så fel storlek. Det hade inget med förolämpning av min storlek att göra utan människan trodde hon skulle komma undan. Jag kan bara säga att hon gjorde mig galen.

Det värde du sätter på den du älskar är det värde du sätter på dig själv. En ödmjuk person är synonymt med en stolt person. Att vara hämndlysten visar bara att ditt sår är öppet och att du känner dig underlägsen den person du vill ta ut din hämnd på.

Jag och min kusin Digi digi kunde driva med varandra och skicka presenter. Hon skickade mig en tom hushållspappersrulle och jag skickade henne en tom cola burk med en pinne till. Detta slog vi in snyggt och fint för att betala postkostnader med.

Nedan tröja är en gåva som är unik där jag inte kan skriva ut vem ägaren till tröjan är.
Det står:
Inch X
Den allsmäktige legenden

Detta är från trilogin om rävglada Superjuristens liv som är en följetong på hur hon lyckade med Företagsbasaar och som tack lämnade över denna tröja till sina skapare, som hon kallar dem.Jag är Superjuristens Patrik dvs jag skryter å hennes vägar.

En patrik skryter åt andra

Skulle ni tacka nej till gratis mat i ett års tid?

Jag har fått en sådan erbjudande om jag marknadsför denna stora svenska kedja. Jag kan inte gå ut i bloggen och skriva namnet på kedjan för då måste jag först tacka ja till erbjudandet. Detta skulle förvandlas mer eller mindre till en matblogg.

Tanken är lockande men då försvinner min roliga vardag och därför funderar jag fortfarande.

Det bästa med att så många följer denna blogg är att jag kan påverka och på det belönas med vad jag vill. Detta är vad jag alltid har velat göra och det är vad jag gör nu.

Att blogga är att känna hur det känns att vara kunglig eftersom allt kommer till en gratis bara man kan vara deras ansikte utåt. Samtidigt måste jag ständigt tänka på hur jag för mig bland människor eftersom deras produkter förknippas med mig.


Jag är inbjuden till bloggträff med Axfoods Åsa Domeij

Det är Bonniers förlag som bjuder in mig till detta evanemang som hålls i Stockholm. De erbjuder mig att få mycket sponsrad bara jag bloggar om deras varor och tjänster. Detta låter för mig väldigt kul, men att det är i Stockholm är för mig något svårare.

 Åsa är miljöchef på Axfood

Alla gäster får en Goodiebag och senaste numrem av Bonniers tidningar som de ger ut. Just Bonnier brukar vara kul att förhandla med då det ofta ingår modevisningsshower, träffar och mycket mycket mer.De vet hur dagens mediafolk dras till och kan konsten att locka till sig alla inom PR Branchen.

Vi kommer att befinna oss i BONNIERHUSET

 Bonnierhuset

Varför Hertiginnan tackade nej till Robinson?

Jag rådfrågade en viktig person i min krets som sa att jag kommer att få äta en mask. Personen hade sett programmet och visste vad det handlade om. Jag fick höra skrämmande historier och blev helt avskärmad från tanken att kanske vara med. Rådgivaren sa gång på gång "vad har du där att göra?".

Om man ser upp till en människa så kan männsikan lura i en vad som helst. 

 


Hertiginnan erbjuds att vara med Expedition Robinson 2011

Peder Brendmo jobbar som frilans och brukar mest jobba som reporter,  just nu sitter han på Silverback på Södermälarstrand och försöker hitta rätt folk till Robinson. Det är många som söker och detta jobb här är att hitta de som har det där lilla extra, de som gör Robinson till Robinson.

 Han vill att jag kommer för en intervju och då har jag inte ansökt om det utan de måste ha gått igenom bloggen och lärt känna mig den vägen och tyckte att jag hade det lilla extra och var en intressant filur som han själv beskriver det.

Jag kommer inte att vara med som deltagare så ni lär inte se någon Hertiginna som springer som ett vilddjur och denna gång.

Jag har förstått att det handlar om pakter och att frysa ut någon. Skulle jag bli utfryst på en öde ö skulle jag lika gärna gå och dö efteråt.

Det är hemligt fortfarande i vilket land man ska befinna sig.

 Peder Bredmo

Robinsoncastingen 2011

Robinson skapades av engelsmannen Charlie Parsons och ingen i engelsk tv trodde på idén, men det gjorde den svenska produktionsbolaget Strix Television. Signaturmelodin som används i TV3 var komponerad av Mikael Anderfjärd och Andreas Nordqvist.Man delas in i två lag som ni kan se nedan. Jag har själv aldrig sett programmet. Det enda dockhusprogram jag har sett är Paradise Hotel och det var pga av min storebrors barndomsvän Tavi Norén var med i programmet. Han sov under stora delar för att slippa konflikter och på det sättet få stanna så långt som möjligt. Han var dessutom arbetslös och det passade honom utmärkt.

Tavi åkte ut och var den som fick träffa Dogges lilla syster Daphne innan hon gick med Paradise Hotell. Han la in en stöt på henne i direktsänding med orden "du höjer ribban därinne".

Stil Robin har sökt till Paradise Hotell och han har inte dementerat uppgifterna. Han har bara skrivit "suck" i min blogg när jag skrev om det sist.


 När man väl känner en deltagare då vill man inte missa en sekund av vad som sker. Det blir som en serie fast på riktigt.


Jon Spendrup var missbrukare

Så fort en ung person avlider och dessutom utan anmärkning eller kända tecken så vet man på något sätt att det måste finnas droger i bakgrunden. Om någon dessutom är flitig som han var så förstår man att han använder något för att orka med.

Deras talesperson Ellen Borakowe bekräftar också att det handlade om kokainmissbruk.

Kronprinsessan Victoria var en av de som stod honom nära. Hon var med vid bägge Jons bröllop.

Jon gifte sig två gånger. Först med Camilla Modin 1999 och sedan med Cecilia Nordström 2005.

Jon begravdes i Svenska Kyrkan i New York

Så här ser Svenska Kyrkan i New York ut
Om anden hade ett mänskligt sinne

När två änder har varit i luven på varandra, skiljs de snart åt och simmar i väg åt var sitt håll. Sedan viftar båda energiskt med vingarna några gånger och på så sätt gör de av med den överskottsenergi de har samlat på sig under slagsmålet. När de har flaxat med vingarna simmar de vidare i lugn och ro som om inget hade hänt.Om anden hade haft ett mänskligt sinne skulle den hålla grälet vid liv genom att tänka på det och hitta på berättelse om det. Så här skulle andens historia troligen låta:

"Jag kan inte fatta att han gjorde så där. Han kom så nära mig som en decimeter. Han tror att han äger den här dammen. Han bryr sig inte om mitt privata område. Jag kommer aldrig att lita på honom igen. Nästa gång kommer han att försöka med något annat bara för att göra mig irriterad.  Jag är säker på att han håller på att koka ihop något redan nu. Men jag tänker inte finns mig i det. Jag tänker lära honom en läxa som han inte kommer att glömma"

Och så snurrar tankarna på och sinnet skapar historier kring en händelse och vi tänker på den och pratar fortfarande om den dagar, månader och år senare. För kroppens räkning fortsätter grälet, och den energi den uppmanar som ett gensvar på alla de här tankarna kommer i form av känslor, som i sin tur ger upphov till mer tänkande. Det här blir till egots emotionella tänkande. Tänk vad problematiskt andens liv skulle bli om den hade en människas sinne. Men det är så det flesta människor lever hela tiden. Ingen situation eller händelse blir någonsin riktigt avslutad. Sinnet och dess påhittade "jag och min historia" håller dem vid liv.

Vi är en art som har gått vilse. Allting som är naturligt, varje blomma varje träd och varje djur har viktiga lärdomar att ge oss om vi bara kunde stanna upp. se oss omkring och lyssna. Vad vår and har att lära oss är följande:

Flaxa med vingarna-vilket betyder "släpp taget om det förflutna" och återvänd till den enda plats där du finner din kraft det innevarande ögonblicket.

Från min favoritdel i boken NY JORD

Hertiginna är kreativ och mycket konstnärlig lagd

Se så snygga solfjädrar jag kan göra med choklad och cellofanpapper.Allt jag tar på blir guld just för att jag är guld värd och född kristallbarn.

Drottninggatan 2 som ägs av Sirin Nursery Aljaderi

Jag klippte lugg i dag hos Sirin som både har laser, nageltekonologer och frisörer under samma tak på sin salong. Bilder av hur resultatet blev får ni se i morgon.

Jag har även gjort Brazilian Blowout 2 ggr hos Sirin. Jag fick rådet av Natalie att man kan göra den behandlingen på bara halva hårlängderna eftersom det är länst ut håret är slitet. Det tycker jag låter genialiskt eftersom jag har redan väldigt långt, platt och tjockt hår med fet hårbotten.Det roliga med att gå till en frisör är att det alltid finns tidningar att läsa.

Jag har även haft min far på besök och han sa att man bör tala gott om vissa för de är i grunden författare.  Här provar han energidryck

Nedan ser ni mig på Villa Romano där jag åt spagetti med frikadeller (köttbullar) och notan gick på 145 kr.
Just nu vill jag tacka alla vänner som har stöttat mig för de beslut jag har tagit.


Jag har nu fått erbjudande om att samarbeta med Hotell & Restauranger

Jag förstår inte alla gånger hur man delar vinsten mellan mig och mina parter. De skriver att jag ska få 2/3 och att resterande ska gå till administration av olika slag.

Statistiken stiger hela tiden och detta medför att jag skär bort kommentarerna för att de jag samarbetar med inte vill ha kommentarer under sponsrade inlägg framöver. Det kan tolkas olika av olika personer och det är inte vad dessa typer av koncept arbetar för.

Jag har förut publicerat kommentarer som inte har haft samband med sponsrade inlägget att göra och på så sätt blivit avstängd från vissa samarbeten.

Jag samarbetar inte med privata utan det är franchise företag som prioriteras i första hand.

De kräver också att jag ska försöka kartlägga min egen stad så att man kan hitta allt i bloggen.De skriver följande:

Dessa förändringar är en garanti för vår gemensamma framgång och kommer ge dig mer klarhet i hanteringen av din webbplats.
 

Spendrups arvtagare Jon Spendrup har döttJon Spendrup var bekant med kronprinsessan Victoria. Hon och prins Daniel fanns bland gästerna när han gifte sig med Cecilia Nordström 2005. Victoria och hennes dåvarande pojkvän Daniel Collert var också med vid Jon Spendrups första bröllop 1999. Då gifte sig han sig med Camilla Modin.

Kronprinsessan fick dödsbudet i går eftermiddag.

– Hon avstår från att kommentera offentligt. Men hon kommer att kondolera familjen, säger hovets informationschef Bertil Ternert.

Nedan ser ni mig och Ulf Spendrup då han presenterade mig för hela publiken som Hanne för det var vad han trodde att jag hette. Han tyckte att jag var suverän duktig. Själv ansåg jag att han var enormt ödmjuk och stolt person vilket endast kan gå hand i hand när människor är diplomatiska. En stolt person hämnas inte och många blandar ihop sann stolthet med surskallighet.
IMPERIET

  Spendrups-imperiet föddes i Danmark 1735 där anfadern var brännvinsbrännare. Senare bosatte sig familjen i Sverige.

  I dag omsätter företaget tre miljarder kronor varje år. Bolaget kontrolleras helt av familjen Spendrup genom moderbolaget Spendrups Invest. Företaget står för 20 procent av Systembolagets försäljning av öl.

  I imperiet ingår flera dotterbolag och bryggerier över hela Sverige, bland annat Gotlands bryggeri.

  2001 köpte familjen loss företaget från börsen – och aktieinnehavet flyttades till ett holländskt bolag kontrollerat av Spendrups-brödernas två stiftelser i Liechtenstein.

  Familjen har även ett bolag i skatteparadiset Nederländska Antillerna i Västindien.

  Dryckesföretaget har omkring 1 100 anställda.

  Det omsatte över tre miljarder kronor 2008 och var samma år Systembolagets näst största ölleverantör.

Familjen

  Ulf Spendrup, 64, är vice vd. Den äldre brodern och tidigare rivalen Jens, 66, är vd.

Båda äger exklusiva bostäder i Stockholmsområdet.

  Ulf var avlidne Jons pappa. Hans övriga tre barn är alla arvtagare till miljardimperiet och verksamma inom företaget. Men systern Sara Spendrup lever med sin familj på en farm i Kenya.

  Fyra av Jens Spendrups fem barn arbetar i koncernen.

  I vår tar sonen Fredrik Spendrup, 42, över som vd och ny koncernchef.


RSS 2.0