Hertiginnan tipsar boken "då gråter änglarna"Marianne föddes in i Jehovas Vittnen. När hon var 18 år orkade hon inte längre vara med i församlingen. Hon gjorde allt för att bli utstött, även om hon var medveten om att hon skulle förlora alla sina vänner till och med sin egen mamma.

Så länge hon kan minnas har Jehovas Vittnen och mamman varit det viktigaste i hennes liv. Mamman säger att Jehova tycker om lydiga barn som gör som Jehova och mamma vill. Dessutom är Harmagedon, världens undergång, nära. I början protesterar inte Marianne. Men så börjar hon skolan och upptäcker en annan verklighet. Självklart vill hon att Jehova och hennes mamma ska vara nöjda med henne, men det är roligt att göra julpynt också. Jehovas Vittnen firar varken jul, födelsedagar eller nationaldagen.

Lögnerna och förnekelserna börjar, ibland med hjälp av fadern, som själv inte är med i församlingen. Sedan börjar hon intressera sig för pojkar, gå klädd i minikjol och skolka från möten. Hon börjar få farliga tankar ...

MIN MAMMA ÄR EN PERSISK PRINSESSA

Sanna Sjösvärd (författaren själv) kommer som adoptivbarn till Sverige, växer upp i en familj på Lidingö, lever ett helt vanligt svenskt liv, men känner sig ständigt annorlunda, ofta utanför. Via ett antal livskriser, som bland annat innehåller ett svårt cancerbesked, börjar hon söka sina rötter i Iran. En av de få saker hon har från den tiden är ett foto på sin mamma. Hon låter publicera bilden i en iransk tidning tillsammans med uppgifter om var hon själv kan nås. Efter två år hör hon slutligen en röst i telefonen; mamma och dotter hade åter fått kontakt med varandra ...


Tigerungarnas mamma fick mjölkstockning

Därför fick familjen som äger djurparken i Junsele ta hand om dem.De börjar direkt morra och bråka när de är hungriga. Här görs välling i ordning åt en av ungarna. Tigern blir som tokig för han är ju ändå ett barn.

 bild: Ulf Henriksson

På Junsele finns både bostäder och konferencemottagning.

För mer information om öppettider och arrangemang
ring Junsele Djurpark på tel. 0621-102 95

Dessa författare har besökt mig & Uppsalabor

 Therese Söderlind med boken Norrlands svårdomGöran Hägg med boken Gud i SverigeMorgan Alling med boken Kriget är slut
Det fanns massa stolar så att publiken kunde lyssna, men jag hade inte tid att lyssna utan tog bara en bild och sprang därifrån. Bilden blev dålig, men jag hade inte tid att ta fler bilder.Jag hade bråttom för jag skulle äta lunch på Unico som hade en väldigt god lax.I går plockade jag och min väninna upp Setareh Persson och hennes hund Cosmos. Jag ville ta med mig min kanin Femman, men de sa att Cosmos var lite tokig och kunde göra illa min kanin. Jag får så dåligt samvete när min kanin är hemma ensam för länge. Han förföljer mig i hela huset och vill nästan sitta i min mun om jag tillåter. Han är sjuklig social och blir jobbig till slut. Jag vet inte varför han är så jobbig och vad det är han vill av mig hela tiden. Allt började med att jag tog hem en grannes kanin Victor och sedan dess har Femman blivit helt knäpp.Jag har varit hemma hos några släktingar och provat nagellack. Jag kan ha vilken färg som helst på naglar utan att tänka på om det passar eller inte.

Jag mötte där en kille som sa något bra. Han berättade om en person som han skulle beskriva. Han sa "det är sorten som sänker sig själv ju mer han pratar". Det tycker jag räcker när man ska beskriva att en människa är av lite sämre kvalité. Man behöver egentligen inte beskriva varför eftersom de flesta som är av låg kvalité visar det ju mer de talar.

Jag har lärt mig ett annat ordspråk som en annan släkting uttalade

"det två personer vet är ingen hemlighet"

En hemlighet är en hemlighet om bara du själv bär på den. Så fort du delar din hemlighet med en person till så är det ingen hemlighet längre.

Jag är en god lyssnare och lyssnar hellre än att göra min röst hörd. Jag vet ju redan vad jag själv kan och orkar inte lyssna på min egen röst. Det är mycket effektivare att låta andra människors röster komma till tals för man kan både läsa av hur en grupp fungerar och ta del av andras erfarenheter. Den dumme gör sina misstag medan den smarta lär sig av andras misstag.

bibelstudier första lektionen

Nedan se ni bilder tagna ur bibelns berättelser och självaste Bibel böcker ser ni nedanför tavlorna.Vi läste Evangelium enligt Matteus som kännetecknas över att han kan mest om gamla testamentet. Jesus är den andra Adam eftersom den första Adam fick synden och Jesus tog bort synden.

Det var länge sedan jag åt lunch med min väninna och det ska bli en överraskning om var vi ska äta denna gång.

Utställningen på Uppsala Universitet med Hertiginnan

För er som vill se utställningen på nära håll så kan ni besöka den på entréplan Blåsenshus nybbyggt för Uppsala Universitet.Det var Tove som intervjuade mig och i dag var det Premiär för utställningen och då var samtliga utställare och publik på plats. Det var otroligt intressant att läsa om hur andra människor har uppfattat mig som bloggare och Hertiginna af Uppsala.

Mina citat har lagts ut som pratbubblor i förstorade formatNedan citat är också från mig och det är för att jag tror att skoluniform skulle vara en mycket stark anledning till att minska mobbingen. Om man inte kan se vilken stil folk har eller ekonomi beroende på märke så kan man heller inte döma ett barn/tonåring beroende på hur klädda de är. Man blir då inte lika fixerad vid hur folk ser ut utan hur folk är som person.Själva intervjun i tryckformat

 Bild: NöjesguidenSjälvaste Tove som bar en sammets klänning i marint. Hon klär sig alltid med stil och klass, men ändå bekvämt.Nedan bild är utdrag från min blogg där jag visar kändisar som är fett reducerade på bild och vilken skillnad det blev. Visste ni att Café tidningens mest retucherade kändis är Linda f.d Rosing?Klädbibliotek eller modebibliotek handlar om att hyra ut festkläder som vissa studenter har börjat med var också med på utställningen eftersom temat handlar om mode och media.Så här skulle jag se ut om jag hade måttet enligt en mannekäng.
Bibelskola och änglaföreläsning

I dag ska jag börja dagen med Bibelskola kl 11-12 och sedan äta lunch på samma ställe vid Domkyrkan. Sedan ska jag på en utställning om självaste Hertiginnan dvs det pågår just nu en utställning om mig på olika Universitet.

På kvällen ska jag på änglaföreläsning

Änglaföreläsning med Almira om hur du kan känna av änglanärvaro meed alla dina sinnen och ta hjälp av dem för att berika ditt liv med välmående och att göra det du älskar. Du får prova ärkeänglaessenser som stärker din förmåga att höra änglars budskap, känna deras närvaro.

Dagen blir lång och jag lägger upp bilder i kväll på Bibelskolan, föreläsningen och utställningen om Hertiginnan.


Så bantar du enligt Hertiginnan

Ät vad du vill och sedan kan du göra en fettsugning. Tror ni att Fati har pluggat juridik helt i onödan? Nej hon pluggade för att slippa oroa sig för hjärt och kärlsjukdomar och att kunna ha råd med fettsugning. Hon anser att en kvinna som har en fet plånbok med en exklusiv karriär ska slippa banta. Det är en lyx enligt henne att åka på en fettsugning.Det ser ut som om man har pumpat henne därför har hon blivit skelögd.

Hon var fet under hela sin utbildning för hon åt och drack som hon ville. Hon visste att snart skulle hon enligt attraktionslagen kunna ha råd med skönhetsbehandlingar. I dag har hon genomgått alla tänkbara fettoperationer och ser ut så här.
En tyst minut för katten Loppan

Katten Loppan somnade in i går hos vetrinären. Hon blev 7 år gammal.


Jesus är min största förebild

Jesus sade att om du tar hand om de som är små är det mig ni tar hand om.

Nästa tisdag ska jag börja på Bibelskolan på en katolsk katedral. Jag kommer att gå den varje tisdag och äta lunch på Bibelskolan. Jag har förut gått bibelskolan på Livets ord och lärjungeskolan på samma ställe.

Vi går mot en andlig värld och jag hoppas kunna få med mig så många som möjligt till paradiset innan jag dör. Detta är ord jag har läst i Jonas Segersams sida. Detta fick mig till att rösta på honom i EU valet och jag gjorde därför en privat intervju med honom.Han är uppstånden
han lever
vi har själva mött honom
Jesus vår frälsare
har gett oss evigt liv
Han som var död han lever
I evigheten

Någon som känner igen texten ovan? Kommer från sången "han är uppstånden".

Födelsedagsfest & välkomstfest för Emmélie & mest irriterande present (guldfisk)

Emmelie visar upp sina presenter och här ser ni spelet Wii som hon har fått. Bredvid Emmelie ser ni hennes pojkvän David, ni vet han som har bra smak när det gäller tjejer.Åter ser ni David och Denniz (min brorsson)Bredvid Emmelie ser ni hennes moster.Emmelies mormor och morfar samt i bakgrunden ser ni Sabinas sambo Robert.Kjolen som Kickan och Sabina köpte i England till EmmelieDen mediala personen & Guldfisken

Jag vill även påpeka att jag har mött en stjärna inom medialitet. En som inte förstår att hon har vissa egenskaper som bara längtar efter att få komma ut. Ett medium som startar att lyssna på sin intution gör det i absolut tystnad. Denna människa satt i vimlet av människor och kunde ge värsta budskapen och samtidigt säga prosit till någon som nös under samma stund.

Det budskap hon kom med var en skål med vatten och guldfisk. Ni tänker säkert att vad är det för speciellt med en skål med vatten och en firre som simmar. Jo, bara för en dag sedan skojade jag med en person att denne skulle få det i present av mig. Det är nog den mest irriterande present man kan ge bort till någon. För det är tungt att bära med sig en skål med guldfisk som inte är värd mer än ca 20 kr. Man kan heller inte göra sig av med den för det är en gåva.

Mitt samarbeta med Hennes & Mauritz och dess modehoroskop

Det står följande i brevet som jag har fått av Hennes & Mauritz
Du är en av 17 offentliga personer vi samarbetar med och ni kan......Ni kan läsa om Lanvin kollektionen, Modehoroskop och Rock barockmodet. Jag får egentligen inte dela med mig av detta förrän på torsdag, men jag som Hertiginna måste sticka ut och vara steget före. Annars kommer folk inte förstå hur viktig jag är som person för media.Väduren
Väduren är den som hakar på modet innan någon annan har ens fått se den. Lady Gaga är född i vädurens tecken och ni vet ju hur hon är klädd.

Oxen (Kickan Bergstedt är oxen)
Du är en sådan som byter outfit minst 3 gånger per dag. En känd oxe är tex Kirsten Dunst och Donatella Versace.

Kräftan
Du är romantisk och tänker mycket på romantiska underkläder hur kallt det än må vara därute.  En känd kräfta är Gorgio Armani och ni vet ju då hur Armanis kläder är.

Lejonet
Du trivs bäst i 70 tals utsvängda byxor med en knutblus. Passa dig bara så du inte liknar Margreth Tacher för mycket. Det jag själv brukar kalla för mänmdemanskvinna looken. Kända modelejon är Jennifer Lopez

Tvillingarna (Sabina Bergstedt är tvilling)
Du har ingen tålamod för att vänta på att kläder du ser i en tidning ska komma ut snart i butikerna. Du vill ha allt nuuuuuuuuuu. Kända tvillingar är Nicole Kidman.

Jungfrun (Hertiginnas tecken)
Du är för konservativ för att gilla den androgyna modet och är helt enkelt född i fel århundrade. Kända jungrfuar är Beyoncé och Rachel Bilsow.

Romantiken i mig, är jag romantisk eller är jag romantisk?Vågen (Sandra Medina är våg)
Du är väldigt urbaniserad och föredrar både snygga och bekväma kläder. Kända vågar är Ralph Lauren

Skorpionen (Emmelie är skorpion)
Du vill se ut som en modereportage. Kända skorpioner är Anna wintour det namn som Hertiginnan hade i början av sitt bloggande därav adressen börjar med annawintour.blogg.se

Skytten
Du gillar sommarkläder bäst bl.a maxiklänningar. Kända skyttar är framlidne Gianni Versace (bror till Donatella Versace)

Stenbocken (Superjuristen är Stenbock)
Du klär bäst i byxor och skräddarsydda kavajer men se upp så att du inte blir som Hillary Clinton. Kända stenbockar är Lara  Stone.

Vattumannen (skönhetsdoktorn Maria Arvidson är vattuman)
Du älskar plagg som visar hur intellektuel du är. Kända vattumän är Christian Dior.

Fiskarna
Du vill vara alla till lags även när det gäller dina klädval din fega djävel. Kända fiskar är Helmut Lang.


Hur gör man när man ska hyra erotiska filmer?Har ni tänkt på hur djävla pinsamt det är om man vill hyra en erotisk film, men riktigt skäms över det. Filmer som Caligula och alla andra sjuka filmer som man bara vill se, men inte ens vågar tänka på.

Jag har kommit på hur man ska göra. Du sätter på dig en luva för att täcka ansiktet med. Sedan ska du så gott du kan närma dig kassan och fråga efter alla pinsamma filmer som finns. Personen i kassan kan bli lite rädd och tro att det handlar om ett rån. Så fort de hör namnen på alla Pinsamma filmerna så kommer även de att inte vara rädda för dig längre.

Nu vet du hur du ska göra. Lycka till!


Tjejkväll på torsdag

De har intervjuat Rosita Eriksson som jobbar för Vi i Stan där alla gallerior är medlemmar. Jag är en inbiten medlem och nu på torsdag blir det tjejkväll fram till kl 21.00 är butikerna öppna. Det kommer att delas ut mat på stora torget, jag tror det är soppa.

Efter kl 21.00 så är alla som har shoppat välkomna till Clarion Hotell där du kommer att få massage. Nedan ser ni mig och Rosita när vi var bjudna till företagspresentationerna. Det var meningen att företagare skulle få bättre kontakt med varandra. Bredvid Rosita är det mig ni ser. Det fanns inga anställda på detta evenemang utan den var bara till för företagare och chefer.Nu minns jag vad butiken hette som jag har köpt klänningen i från. Den heter Gina Tricot och jag hoppas att jag stavar rätt nu.

Borde jag låta min blogg bli en tidning?

Jag har fått erbjudande om att göra en tidning av min blogg, men jag vet inte om jag vill att det ska tryckas. Om jag låter den tryckas kan jag aldrig ändra i inlägg och allt arkiveras. Kan vara lite läskigt i framtiden.Tidningen ska ha namnet "Den omutbara Hertiginnan"

Nedan ser ni min klänning från ? helt glömt bort namnet på butiken.

Klänningen har spets framtill och är av strechmaterial. Den är svart på sidorna så att man ser något smalare ut i den. Mina örhängen är från Glitter. Innan jag glömmer namnet på butiken så var jag på MQ i dag och köpte en ursnygg tröja som jag ska visa upp för er i morgon då jag tänkte ta på mig den. Den är randig och är man fet ska man ha ränderna på längden för det indikerar att man är smalare.

 
 

designad förvaringslåda av Hertiginnan

Först tar man en tom creme cheese låda eller något annat som har blivit tomt. Man tar en spray med guld och sprayar den.
Sedan tar man glitterfärger och dekorerar med. Det var längesedan jag köpte dessa glitterfärger på Uppsala färg. Du kan om du vill klistra dit ett fotografi av någon du ska ge presenten till. Tro mig handgjorda presenter är väldigt uppskattade. Denna ska jag ge till Selvi och eftersom hon är den enda som inte har internet och inte läser bloggen så blir det en överraskning för henne att få den.

 


Du kan även klistra dit pärlor och stenar. Eftersom jag redan hade glitterfärger hemma så dekorerade jag dem med dem. Jag är väldigt konstnärlig lagd. Detta arbete tog mig 5-10 minuter att göra då jag är snabb och en gnutta duktigare än medelmåttiga människor på att dekorera. Jag har en otrolig förmåga att dekorera sallader med olika grönsaker också.

Nedan ser ni den gästen Linda som jag med hjälp av EFT trollade bort illamående hos. Bilden är från i dag då Linda, Sandra och Oliver hälsade på mig. Min kanin Femman är som en hund så fort folk kommer hem till mig har han börjat komma ut till hallen och hälsar på alla.Nedan ser ni Oliver som jag åt mat med på Sommarro i går.På söndagar brukar jag inte sminka mig alls. Jag är en sådan som redan ser riktigt bra ut även utan smink. Det enda problemet är att om jag är utan smink med uppsatt hår kan jag lätt se ut som en kille.När Sandra fyllde år köpte jag barnsmink till Mimmi och så här blev resultatet. Mimmi är storasyster till Oliver.I väntan på Sandra och Linda

Just nu så väntar jag på att Sandra (svägerskan) och Linda ska komma hem till mig. Jag vet en tjej som kommer att ställa frågor i ett visst område och den tjejen heter Linda.

Jag har bryggt té som vi ska dricka och de ska få se min designade väska som just nu är lite halvfabrikat. Jag har färdiga pannkakor som vi ska äta tillsammans.

Min väninna Selvi firar sin svägerskas födelsedag annars skulle hon ha varit med oss i dag.

Mina syskon sitter i vardagsrummet och ser på fotboll och det tråkigaste som finns är just fotboll.

Tidigare i dag var jag på Mamma meze och åt mat. Vart man än går möter man släktingar. Jag kan rekommendera deras kalla förrätter varmt. Restaurangen hette förut Mamma mu, vilket är patenterat av boken Mamma mu.Detta är söta Linda Frode som kommer att dyka upp när som helst hos mig.Hon gick ut i går medan jag och Sandra åkte till Sommarro. Hon var så snygg klädd med kort kjol, kånga svarta strumpbyxor och stövlar till.

Ordspråk om kärlek, vänskap och livet

Jag mötte en tjej som såg väldigt ledsen ut. Hon hade också gått upp i vikt, vilket är vanligt bland tjejer när de är ledsna. Jag sa direkt att jag kunde se att hon såg ledsen ut. Jag känner inte henne väl, men jag kan alltid se när en människa är ledsen även om jag inte känner personen väl. Hur bråttom jag än har någonstans stannar jag alltid upp för den som är ledsen. Jag överger aldrig en människa som är ledsen även om personen inte fäller några tårar.

Hon hade problem med kärleken och började berätta sin historia. För hennes och för andra som är kära så har jag lagt upp ordspråk som handlar just om kärlek. Jag har valt ut dem som jag anser talar mest. Det handlar både om kärlek och vänskap för jag tycker det går hand i hand. Den vän man är sann mot älskar man och tvärtom.1)Klicka för mer information om detta ordspråk! Den ärligaste kärleksförklaringen blir aldrig sagd: "Förtrollande varelse, jag älskar dig för min egen skull."Bilden ovan återspeglas i filmen "Anne på Grönkulla" där de försöker spela döda precis som det i romanen återspeglas. Båten sjunker på riktigt och den som ska spela Lady of Charlott håller på att drunkna på riktigt.

2) Klicka för mer information om detta ordspråk! Gillar man sig själv har man större chans att gilla andra.Gör det du tycker är kul och återskapa dina drömmar så kommer du att digga dig själv mer och mer. Jag ska tex designa en ny väska i dag. Bilder av den stegvis kommer snart.

3)Klicka för mer information om detta ordspråk! Kärlek kan inte köpas för pengar, men de ger en god förhandlingsposition.4) Klicka för mer information om detta ordspråk! Du blir inte vän med en Kung genom att säga att du är hans vän. Han måste säga att du är hans vän.Ett ordspråk jag har skratta timmar åt är följande:

5)Klicka för mer information om detta ordspråk! Om du ständigt citerar visdomsord blir du själv ett talesätt


  
Läs nedan varför jag som Hertiginna aldrig orkar avundas någon levande människa. Jag har själv bett folk som avundas mig att inte göra det eftersom de vet inte vilka sorger jag bär. Därför faller det sig naturligt att jag förstår bättre och ser sorger hos andra även om de inte visar dem.
 6.Klicka för mer information om detta ordspråk! Avundas aldrig någon det sken av lycka han har för du känner inte hans hemliga sorger.

Äg vad du vill, men du kan aldrig äga en kvinna du inte älskar.
7.Klicka för mer information om detta ordspråk! Den som kan styra en kvinna kan styra en nation.
Vet du vilket djur det är mest synd om? Svar: Myrstackarna

8. Klicka för mer information om detta ordspråk! Det räcker inte med att vara strängt upptagen - det är myrorna också. Det avgörande är: Vad är det man är strängt upptagen av?

RSS 2.0