Höjden av att shoppa för mycket shopaholic

Jag gick in på vera mode i går för att kolla vad nytt de har fått in. Jag hittade en fin klänning och var på väg att prova den. Då brister min väninna ut att jag redan har köpt en sådan. Jag kunde inte komma ihåg att jag hade en sådan redan. Hon sa att hon hade sett mig i den på bloggen.


Jag har nu letat i kategori "hertiginnan i modekläder" och hittat bilden med den klänningen.Det är sjukt hur glömsk jag har blivit.

Jag är en kleptoman i mina drömmar

Jag drömde om att jag hela tiden har en tid att passa men trots det gick på en riktig fin middag med alla mina släktingar och mina vänner. De serverades oss bestick från märket Marc Jacobs i plast och jag la mina i väskan samt servetter med samma tryck. Jag sa till dem i mitt bord att jag bara skulle ta plast. Sedan serverades vi varmrätt med riktiga bestick och jag tog två av dem också. Då säger min kusins fru Mesuriye att jag bara skulle ta plastbestick och inte ta annat. Anordnaren berättade att många gånger blir deras bestick stulna pga av märket.

Sedan serverar de oss efterrätt med små söta bestick som fortfarande låg i fina kartonger som var ljusblå med små röda blommor på. Jag kunde inte hålla mig utan tog hela paketet och stoppade in i min väska med massa kläder som jag hade med mig för att lämna till skräddaren.

Mellan middagen och efterrätten stängde de oss ute för att små tjejer skulle dansa balett. Jag som har dansat balett flera år under min barndom tänkte att jag kan låtsas vara deras lärare för att hämta mina grejer och gå innan de står någon vid dörren och kollar igenom mina väskor.

När jag går in håller små flickor på att hitta sina placeringar och då hämtade jag mina grejer för att gå ut. Jag hann aldrig ut för jag vaknade.

Varje gång jag är på väg att stjäla något som vaknar jag upp.Marc Jacob har skor, kläder, klockor och väskor i sin samling men inga bestick. 

Bestick

Det finns en enkel regel gällande besticken vid en dukning som alltid ska följas oberoende av hur formell eller avlappnad middagen är: lägg besticken i den ordning de ska användas från utsidan och in. Gaffeln till förrätten ska ligga längst bort till vänster; längst ut på den högra sidan ligger kniven till förrätten. De skedar som ska användas innan desserten (ex. soppsked) ska läggas till höger om knivarna. Dessertbestick ska alltid ligga horisontellt ovanför tallriken, eller så kan de tas in när desserten serveras.

1. Smörkniv
2. Förrätt, gaffel
3. Förrätt, kniv
4. Soppsked
5. Matsked
6. Huvudrätt, gaffel
7. Huvudrätt, kniv
8. Fiskgaffel
9. Fiskkniv
10. Dessertsked
11. Kakgaffel
12. Tesked


Beatrice Ask beter sig som om hon vore en profet

Hon vill att misstänkta sexförgripare ska ha gredelinfärgade kuvert. Dessutom där de inte har fått någon dom utan de är bara misstänkta. Tänk om någon skulle få för sig att hon minsann försökte tafsa när en inbillsk person går förbi henne ska hon också ta emot en gredelinfärgad kuvert?

Jag säger som Jesus "kasta första sten den som aldrig har syndat"


Vad anser ni om denna kreation?

 Jag är väldigt svag för korsetter och figurnära kläder som visar former på en kvinna.

Jag är även väldigt svag för riktigt gammla bilder.Denna vecka ska jag på två evenemang
1) Sezen Aksu kommer till Circus på söndag
2) Durmus Gök ska gifta sig i Avesta på lördag

Jag ska göra mig riktigt tuppsnygg och gå på dessa evenemang och visa upp min skönhet.


Det finns alltid människor som kommer att få dig att tvivla

Jag har mött en person som hatar sin bakgrund pga av vad denna personen har fått utstå av sina landsmän. Jag kan inte peka ut en landsman och säga tack vore denna person har jag lärt mig att älska min bakgrund. Tyvärr så använder djävulen dina närmaste för att komma åt dig. Det smartaste Djävulen kan göra är att låtsas som om han inte existerar. Detta kan få oss människor till att tro att vi har makten över våra val. Människan är svag och bör vara stark var eviga dag. Du är inte ensam att känna att du motarbetas vad du än tar tag i. Min rastlösa själ driver mig hela tiden vidare och kanske som "vandraren" har jag ingenstans att gå när jag kommer fram till slutet.

Det gör ont men gå ändå, du kan aldrig vända om......Newroz låten tillägnad nyårsfirandet som pågår just nu i flera länder.

Vad är en krucifix?

 
Det är ett kors föreställande Jesus som korsfäst, vilket kan skydda mot olika väsen tex mot vampyrer. Man kan även använda en amulett som är är ett föremål som bärs mot kroppen som magiskt skydd mot sjukdomar eller olyckor. Det kan vara erövrade troféer som klor och tänder från vilda djur, smycken, stenar eller mineraler.

Det är bättre med stenar än dela av ett stackars djur som inte ens vill vara i din närhet när den upptäcker vad ditt motiv till denna är.

 Horus öga

Med ursprung från det antika Egypten, bars denna amulett för
Hälsa, Styrka och Livskraft.

Horus Öga ger också skydd på "Onda ögat".

Snart ska jag vara med i en bok som ska ges ut

Jag har haft det så trevligt med kvinnor från jordens alla hörn. Jag har varit på konferencer, föredrag och slutat allt med en underbar fest på kvällen. Allt för att hedra alla kvinnor som finns på denna jord.

Jag har i dag även blivit intervjuad av en tjej (Johanna) som ska ge ut en bok och hon intervjuade 10 personer för denna bok. Johanna har också en blogg där hon redogör dag för dag om denna bok som hon är på väg att ge ut.Jag återkommer mer om om boken när den ges ut. Det finns redan ett brädspel med min egen gata och mer kommer därtill.Så här såg det ut när konferenciern presenterade olika företag i Uppsala

Varje företagsnamn hon pratade om så hörde man ur publiken direkt vilka som kom just från det företaget. Det var vissa företag som gjorde stort väsen och kunde ställa sig upp och verkligen hojta till för att visa upp sig själva. Det var otroligt underhållande att se hur folk reagerade på sina företagsnamn.


Restaurang Jayfu blev vald till Uppsalas bästa restaurang 2009

Detta är med "vi i stan" som står för företagare i galleriorna:
St Per
Forum
Kvarnen

Snart ska även gallerian Dragarbrunn vara med. I denna veva träffade jag Camilla "kvasten" som på en kvart stal min väninna Fatis hjärta. Se hur de tu går hand i hand som nyförläskade.Nedan har vi presidenten för vi i stan nämligen självaste Rosita Eriksson som också är med i den berömda spelet Borgmästarspelet som har börjat säljas på olika bokhandel runt om i hela Sverige. Den som heter Borgmästarspelet i Uppsala säljs på Akademibokhandeln och där har jag som Hertiginnan en egen gata namngivet efter mig. Flera företag är med i detta spel bl.a Vi i stan med Rosita Eriksson.

Tjejerna välkomnade oss i dörren för att ge oss våra brickor med vårt företagsnamn på. 

Nedan fick man en fördrink för att sedan en trappa upp äta mat med musik som spelades av bandet Stonk.

 

Bandet som spelade heter Stonk. I bakgrunden ser man bildspel på andra fester från Vi i stan. I någon av bilderna finns även en och en annan Hertiginna.


Jag förstår nu varför denna restaurang blev vald till förra årets bästa restaurang i Uppsala. Det bjöds på kyckling och sesampannkaka.

Jag är en grymt viktig person som lever därefter. Jag älskar att vara en viktig person som knappt har tid att andas. På detta så ska jag se grymt bra ut och hamna bland rätt människor.


Patrikfolket och underståtar

Många kurder från Iran var på plats för att lyssna på Mikail som sjöng samma kväll som Öz stod på scen.Det lägsta du kan vara på marknaden är att vara en Patrik. Jag hoppas alla som läser bloggen har börjat förstå vad en "patrik" är för något, Det är oftast en piga/anställd/underståte som inte har ett eget liv utan bara pratar om sitt överhuvud. 

Hur bär man en sådan?

Så fort jag såg denna bild kom jag på att jag själv har nyligen köpt en liknande på Edens lustgård. Jag vet bara inte hur jag ska bära plagget och i vilket syfte. Jag måste nog ha något under den eftersom bustier lätt kan se vulgärt ut annars om man bär den på bar hud.Jag har börjat designa egna kläder och har nyligen köpt rosa fjädrar på Myrra för att sy fast dem på en svart klänning. Jag är ett geni när jag är färdig kommer jag att dela med mig av dem i bloggen. Eftersom jag inte är någon återförsäljare av Mary Kay kommer jag att lägga alla plagg som är D by D (design by duchess) under Mary kay för att sedan byta namn på kategorin till D by D eller något i den stilen.

Nu när jag gjorde denna inlägg fick jag en Deja vu upplevelse som om jag har gjort detta förut. När man får Dejavu så ska man veta att man är på rätt väg dvs man följer sitt öde korrekt med och utan sina misstag. Jag hoppas ingen är arg på lilla mig eftersom detta ligger i mitt öde.

Drömmen om min kanin

Jag drömde att jag var hos vetrinären med min kanin Honey. Att hon aldrig dog utan fick gå hem tills hon blev riktigt sjuk igen. Varje gång man gick till vetrinären med en kanin höll sig Honey fast sig hos mig med sina tassar och när man la henne på britsen hoppade hon upp på mig igen.

Jag var i byggnaden bredvid den byggnad jag själv bodde i för att duscha. Det var kö som vanligt och jag funderade på att även tvätta mitt hår. Klockan var kring 8 på kvällen och jag funderade på att ta min kanin till vetrinären och låta henne opereras även om hon inte var så sjuk.

Hon brukade leka ute tillsammans med 2 andra djur och självmant gå in på kvällen. Det var blött i hennes bur så att det såg ut som om hennes päls hade blivit dåligt igen.

På denna bild är Honey bara 6 veckor gammal. Jag tog på henne nya kläder hela tiden. En gång klippte jag av en strumpa och gjorde en tröja till henne. Hon hade på sig den en hel dag. Jag köpte dockkläder och satte på Honey dem. Det gick bra medan hon var liten men sedan gick det inte längre. Hon var inte sorten som gillade kläder med spets utan föredrog de som var mer sportiga och enkla.Jag vill ha en ny kanin men jag vågar inte skaffa för det gör så ont när man förlorar dem. Djur kommer alltid fram till mig för de vet att jag kan kommunicera med dem. En gång var jag på en kurs på Wijk slott en sommar. Vi var flera personer som satt utomhus och åt lunch. Det var en valp som på långt avstånd sprang till oss och satte sina händer på mina knä för att han ville upp till mig men nådde inte riktigt upp. Varenda en i kursen gullade med denna valp men valpen ville bara upp till mig och jag såg inte ens honom. Jag undrade vad det var som försökte fånga min uppmärksamhet.

 

En hund skulle jag aldrig våga skaffa för det blir som att förlora en människa har jag hört.

RSS 2.0