Man ska börja sätta varningssignaler på retucherade fotomodeller

Det vore en ganska så god idé såsom man alltid skriver ut att det är reklam när det är reklam så bör man också varna om att bilderna är retucherade. De retucherar ju i stort sett precis allt innan en bild är färdig. Jag har sett bilder där de har förvandlat bort magen, armar, lår beroende var i kroppen modellen inte ser så bra ut. För ingen är ju perfekt men bilder är perfekta och därför ska man också varna folk om detta.

Hur blev hon så smal på bilden?Hur fick denna tröttfeja sådan lyster i ansiktet?


Design by Duchess

Här nedan ser ni en halterneck som är designad av självaste Hertiginnan herself. Jag har fått mycket beröm för min egen designade plagg. Jag ska skola om mig till designare för jag har verkligen fingertoppskänsla för hur en skärning ska sitta korrekt på kläder för att lyckas. Dressed for successed.


På festen hade jag sidenband i håret och såg mer ut som en julgran. Eftersom jag inte var nöjd med hur  jag såg ut i håret så kan jag dessvärre inte lägga in bilder av håret. Jag borde ha haft denna turkosa klämma i håret i stället.Maria Arvidson borde vara med i let´s dance

Hosted by Galleries.cetrine.net

Ni kan gå in här och se henne dansa rörligt.

Desing of Shade

Jag har alltid gillat kläder som påminner om rokoko och barock tiden. Nedan ser ni genomskinlig chiffong skjorta från märket Design of Shade för 400 kr.

Jag har börjat rita egna kläder som jag ska ta till sömmerskan eftersom det inte finns en enda designer som har så god taste as I have. Jag ska namnge min egen design i form av D by D dvs design by Duchess.

David Berglund har en överraskning åt mig

I dag ska jag hämta det jag har väntat på i flera veckor. Jag ska totalt förändras till något jag själv har gått och längtat efter. Nog om David Berglund och överraskningen.

Jag ska också hämta min halterneck som inte riktigt blev som jag hoppades på. Jag är en grymt duktig designer av kläder och har börjat designa egna kläder. Jag lämnar in nästan allt till sömmerskan och ber sömmerskan designa efter det jag tycker är snyggt.

Jag har lämnat in massa oanvända skor till en återförsäljare som ska sälja mina varor vidare. Äntligen har jag hittat ett botemedel för min konstanta shoppande. Jag är sorten som aldrig orkar prova kläder utan gör felköp hela tiden. På vintrarna är det så kallt så vem orkar prova kläder nu?

Nedan ser ni de skor jag har lämnat in. Jag är verkligen ett geni som alltid vet hur man bäst tjänar pengar. Gud ser till att generösa och godhjärtade människor aldrig behöver oroa sig för framtiden.Jag har använt stövlarna som är från Panos Emporio en gång och de rosa skorna från Belle en gång. Allt annat har jag aldrig använt.

Vet ni vad ett fynd är? "Ett fynd är en vara du inte behöver till ett pris du inte kan motstå".

I mars ska jag på två företagarfester

Den ena ska hållas på Påvels gränd och den andra kommer att ske på Forum Gallerian och det är bara för företagare i Uppsala som är inbjudna till dessa evenemang. En av sponsorerna är Vi i Stan.

Nu på fredag ska jag även på en fest där Uz Nujen ska vara med.

Älska, glömma och förlåta, det är livets största gåta

Man ska se sig själv i andra för att kunna älska dem
Man ska tänka på sina egna fel för att glömma andras fel
man ska tänka på hur det skulle kännas om man själv aldrig blev förlåten för att kunna förlåta andra

Jag ser mig själv och borde därför älska andra
Jag ser mina fel och därför borde glömma andras fel
Jag vet hur det känns att aldrig bli förlåten och borde därför förlåta anda

Jag ser mig själv och tycker att jag är en älskvärd person
Jag ser mina egna fel och då bör de glömmas
Jag blir inte förlåten av andra så därför bör jag bli förlåten
drygt av mig men det är min sanning

I min fantasi finns inte ondska folk spelar bara elaka för att se hur man reagerar. Tänk om allt vore en dröm där någon skulle tala om för mig att allt bara var på skämt. För det är vad jag tror att folk gör när de är elaka. Jag tror att de bara skojar att de i verkligheten vet hur man ska agera för att vara snälla.

I en annan del av världen pågår sanningen medan vi i denna värld lever under en lögn. Jag vägrar tro att människan är ond utan jag lever i min egen fantasivärld och bygger upp en sanning där människan är god.

Jag plockar bort människor jag finner elaka, men i min fantasi lever de kvar fast som goda människor. Om jag inte talar med dig ska du veta att jag tycker att du är en elak och falsk människa, men du kommer alltid att finnas i mina tankar fast som en god människa.

En sak som jag är säker på är att jag aldrig är den som kastar första stenen på andra människor.
Jag är unik och ingen kan jämföras med mig för jag byter inte ut något av det jag har mot någon människa. Den som ändå vill få mig att tvivla på mig själv kan ju göra mig och sig själv en tjänst och hålla sig helt borta från min värld. Det finns inte plats för ondska i min värld.

Nedan bjuder jag på Bejing angel choir för er som förstår sig på gosspel. Det är den musiken jag har sjungt i kör under hela min uppväxt.Klädmärket Vila

Jag var inne på Hennes & Mauritz för att jag trodde att en topp hade volanger av siden men den var stickad och inte en topp utan det var en klänning. Den topp jag skulle köpa från Gina Tricot fanns inte och jag hann inte hämta min egen halterneck från Alans Skrädderi.

Jag får hämta min halterneck från sömmerskan i morgon innan jag börjar jobba. På onsdag ska jag uppnå en del av min dröm som jag har väntat länge på. Det är en överraskning som jag kommer att dela med mig av i bloggen. Kläderna som lanserars av Sonia Rykiel var lite av pajaskläder. Jag köpte i dag en fin klänning från Klädmärket Vila, som ni kan se nedan.

Diademet som jag har i håret kommer i från Glitter. Den tjejen i kassan är så bra med kunderna många kramar till henne från bloggen.


veckans kulturella nyheter (som jag sände i radio i går)

Bengt Lidner – tårarnas poet. Föreläsning 23 februari på Stadsbiblioteket

Tisdagen den 23 februari kl.18.30 berättar docent Anna Cullhed om Bengt Lidner, poet, satiriker, komediförfattare, religiös diktare och förnyare av svensk dikt.

Bengt Lidner (1757-1793) har idag inte många läsare och och Anna Cullhed skriver just nu en bok om Bengt Lidner. Hon disputerade 2001 på en avhandling med titeln The Language of Passion som behandlade lyrikteorier från sent 1700-tal till tidigt 1800-tal.

Anna Cullhed är dessutom docent i litteraturvetenskap och forskare vid Svenska Akademien. Hon är verksam vid Litteraturvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet, Strax före jul utkom antologin Poetens monopolium. Bengt Lidner 250 år. Av Anna Cullhed

Föreläsningen äger rum i Kerstin Ekman-salen. Fri entré

För mer information ring: Anna Cullhed, på telefon 018-471 29 44 eller Stadsbibliotekets reception, på 018-727 17 00.

Sportlov 2010

Vecka 8 det vill säga från 22-28 februari 2010 är det sportlov i Uppsala kommun.
Mellan de spännande och roliga sammanställningar det finns  något för alla oavsett intressen till exempel

Fantastiska frön från tropiska frukter

Para ihop frö med rätt frukt. Se hur de ser ut i förstoring. Så ditt eget frö, kl 13.30-15.

Tid: Mån-fre 22-26 februari, kl 9-16

Plats: Tropiska växthuset, Botaniska trädgården.

Rekommenderad ålder: 5-13 år

Entré 40 kr/vuxen.

Ingen föranmälan!

Arr: Uppsala linneanska trädgårdar

 Detta kan vara du om du går dessa kurser som anordnas av Uppsala Kommun.

Roya vill att jag ska tacka översättaren för översättningarna. Hon säger att den är översatt på en nivå som hon inte har mött förut i det turkiska språket. Självklart är den på en annan nivå eftersom jag själv knappt förstår när jag läser den.  Roya är en superrolig person som alltid har mycket att berätta för mig. Jag vill hela tiden höra vad hon har att säga och suger åt mig som svamp av allt. Jag vill bosätta mig med kvinnan så bara hon och jag får vara tillsammans. Jag vill ta med denna kvinna och min väninna fati till en Öde Ö och inte låta någon annan komma och ens titta på dem.

Roya och Fati har stulit mitt hjärta för gott. Jag frågar ständigt Roya samma fråga när jag möter henne för att se hur hon har tagit sig ur vissa situationer. Jag har nyligen tagit mig ur en svår period och nu tror jag på att vissa saker ligger i ens händer. Varför är jag alltid så dum och glömmer. När en läkare ställer mig frågor så har jag glömt. Hur kan jag vara en sådan dum gris att jag glömmer. Det viktigaste i livet sitter jag och glömmer och håller inte reda på hur saker blir som det blir. Varför är jag alltid en sådan dum och korkad get? Finns det ingen på denna jord som kan skriva vett på en planka och banka in det i mitt huvud?

En ledtråd till hälsa och välbefinnande:
När du mår bra skriv ner varför du mår bra bli ingen korkad dum sjölejon som jag har varit. Jag kännde mig som en martyr fast jag var bara en loppa utan IQ. Jag själv försatte mig i dumma situationer för att sedan inte ens förstå något av vad som hände.

Varför i helvette har det tagit så lång tid innan det sa pling i min trångbodda hjärna?
Just nu pratar jag inte med mig själv för jag är så sur på mig själv.


3 grymt viktiga saker att göra

Jag har köpt turkosa sidenband som jag ska ha i håret redan och i morgon ska jag göra 3 viktiga ärenden:

1) Hämta min halterneck från Allans skärdderi på svartbäcksgatan
2) Köpa ett linne på Hennes & Mauritz design av Sonia Rykiel
3) Köpa ett linne på Gina TricotJag ska även lämna in mina kläder som jag har tröttnat på till en återförsäljare. Jag tröttnar mycket fort på kläder och har kommit på ett mycket genialsik sätt att bota min shopaholic syndrom på.


UPPSALAS NATTLIV TIPSAR om Dj tävlinge

*** UPPSALA BEDROOM DJ ***

Amatör-DJ-tävling på Gillet varje lördag med start den 27/2.
Anmäl dig nu på: bedroomdj@live.se
Sista anmälningdag: 25/2

1:a pris: Xbox 360 + DJ Hero
2:a pris: Samsung i5700 Spica
3:e pris: Presentkort på Clarion Hotel

Uppsala Bedroom DJ är en tävling för alla som är galna i musik.
Varje lördag från den 27 februari tävlar 2 st amatör-djs (ej professionella) om vem som kan få igång partyt mest.
De som anmäler sig innan den 25/2 delas in i 4 kategorier efter musikstil.
Första rundan följs av semifinaler och final.

| Tävlingen |
De tävlande spelar musik varsin halvtimme 23.00-23.30 samt 23.40-00.10.
Efter att båda har spelat så får publiken rösta.

| Röstning |
Med en decibelmätare avgörs vem som går vidare. I semifinal och final finns en extra röst genom en jury. Bedömningen på vem som vinner grundas på:- Originalitet, Karisma, Musikval (Ej teknik)

Jämför höger hand med den vänstra handen, vad ser du för skillnad? Blodådror är mer markerade på den vänstra handen medan den högra är helt slät.Den högra handen är behandlad med Juvederm och har således mycket slätare yta än den vänstra.

Kläder från butiken Kaktuz

Jag köpte ett linneklänning till mig och Emmelie då de hade 70 % rabatt på sina varor.  Jag själv har storlek S medan Emmelie fick den som har storlek XS.

Jag ser lite ut som en städtant, men vafan gör det?
Endast 2 dagar kvar till drömmen & ett bra ordspråk om fiendeskapPå fredag ska jag göra en suverän grej som jag har längtat efter jättelänge. I morgon blir min halterneck färdig som jag ska hämta. Det är med fransar och volanger som indikerar större bröst.

Jag vill dela med mig av en historia som handlar om fiendeskap. Det fanns en kung som bjöd in 2 personer som var fiender med varandra. Han frågade den ena vad han önskade sig men att hans fiende kommer att få dubbelt  så mycket av samma önskan han önskar sig. Den enda fienden ville då bli blind på den ena ögat så att fienden blir blind på båda ögonen. Han var beredd att ta skada på sig själv bara fienden blev dubbelt så skadad som honom.Detta är också hur folk gör när de vill vara stolta. De straffar sig själva nästan lika mycket som de straffar fienden i tron på att de vinner något i längden. Man vinner aldrig på att straffa sig själv.


Klädmärket Eve of Eden

Detta är ett märke med kvinnligt touch och den kommer i från butiken som jag samarbetar med. Alla mina kläder är i denna butik för att de ska säljas vidare till högserbjudande. Det finns en mellanhand som tjänar pengar på oss som bloggar och som knappt hinner använda sina kläder mer än en gång.

Jag har klänningar som kostar ca 2000 kr som jag bara har använt en gång och jag är exakt den typen av tjej de söker för de kläder jag lämnar in är verkligen inte uttvättade. Jag är en bloggaholic som får in mängder av klädmärken jag själv inte ens hinner använda.

Häromdagen sa en mycket pinsam människa till mig att hon borde få hudbehandlingar i stället för mig för att min hy redan var så fin. Det människan inte förstår är att just för att min hy är allas dröm som jag får bli ansiktet utåt. Jag har en hy som många hudterapeuter vill samarbeta med.

Veckorevyn har hört av sig till mig

Det skrev om någon stor blogghändelse och ville ha min hemadress. Det blir en överrsakning som jag kommer att dela med mig i bloggen.


Är du modebloggare med för mycket oanvända kläder? Då kan du sälja dem vidare såsom jag gör

Jag har kommit på en genialisk idé om att inte tvätta ur den röda hårfärgen som är som skum. Man ska ha den i 20 minuter för att sedan tvätta bort den men jag orkade inte göra det. Jag hade röd färg på panna, händer och halsen hela dagen.

Klänningen nedan är ny från märket Rosa Paris. Jag ska nog korta av den lite hos sömmerskan innan jag kan använda den offentligt. Den är lång och av sammet. Jag tror att jag ska klippa den nedtill så att den inte är så lång.


Färgen är från L´oreal
Alla kläder som kommer in som sponsring till bloggen säljes vidare

Jag har lämnat in mina kläder till en butik som säljer dem vidare och när de blir sålda får jag betalt för det. Jag använder mina kläder 1-2 ggr för att sedan lämna in dem. Tänk att jag får hur mycket kläder som helst som sponsring för bloggen och vissa av kläderna har jag bara använt när jag fotograferas för bloggen.

Det är sådan synd att bara kasta dem så i stället har jag lämnat dem till en modebutik som säljer dem vidare eftersom jag knappt använder mina kläder mer än knappast en gång. De är som nya när jag lämnar in dem och detta är precis vad denna butiksinnehavare söker dvs en modebloggare som kan lämna in helt oanvända kläder för försäljning.

Jag har dessutom samarbete med de flesta märkena som finns så det blir en salig blandning.

Det finns nog ingen som avverkar så mycket kläder på så kort tid som jag gör. Detta är en dröm som modebloggare att ständigt få prova nya produkter för din skönhet, mode och skönhetsbehandlingar. Jag kan tyvärr inte lägga upp allt på bloggen eftersom då skulle bloggen bara handla om varor och sponsrade produkter.

Kläder från butiken Indiska

Denna klänning nedan är från Indiska och under den har jag en underklänning från Kapp-ahl.I morgon ska jag till en ny sömmerska som inte tycker att jag vill ha omöjliga sömnader i mina kläder. Jag har ett sätt att tänka när det kommer till hår, smink och kläder. Jag kan bli riktigt rasande om jag inte får min vilja igenom. Jag vet vad som är snyggt och mig bör man lyssna på.

Är du lik en kändis eller vill hyra en kändis?

Du kan då kontakta Entartainmix för att hyra in en till en speciell fest du ska anordna. Ni kan gå in här och se samtliga kändisar som ni kan hyra in. Jag tycker idén verkar vara kul men jag skulle aldrig vilja "hyra" ut mig själv som en pajas eller jultomte för det är precis vad dessa människor gör med sig själva.

Här nedan ser ni look-a-like på CherEller varför inte hyra in Carola?


Från Grunge går jag över till bohemisk

Egentligen spelar det ingen roll vilket mode man följer bara det passar en. Jag lämnade över min halterneck för att få dit volanger men sömmerska vägrade sy den. Han påstod att jag ville ha en modell som var omöjlig. Hur kan det vara en omöjlighet? Allt är möjligt enligt mig.

Jag har två klänningar på varandra och sedan min kjol från italienska märket Avocca som är inköpt på Fashionista. Jag gillar att se ut som en bonde för det ser mer naturligt ut än välslipade yuppienallar. Jag har en svart klänning och en ljusgrå klänning på varandra. Den ljusgråa klänningen och de turkosa strumpbyxorna är från Twilfit.


Inredningsmärket Himla har kommit till FashionistaNär jag var på Fashionista berättade en av delägarna att en trappa upp fanns numera inredningsmärket Himla på plats. De har allt för en hemtrevlig inredning för ett moderna hem.Affärsidé när varumärken parar ihop sig

Denna tidning handlar om inspiration, kunskap, kontakter och nöje i Uppsala län.

I detta nummer så fann jag något jag tror på starkt. Nämligen:

När varumärken parar ihop sig med varandra blir vanliga vattenflaskor till samlarobjekt, och de vanligaste klädbutikerna blir de mest unika. Jag tror att man menar tex att Hennes & Mauritz har samarbetet med olika design som Chloé, Victor & Rolf mm. Jag tror också på att användandet av samarbete stärker ditt eget varumärke.

1) Tänk er värmehållare (eller kaffekrage eller vad den där irriterande grejen nu än heter) för en kaffe som man kan trycka olika reklam på. Sedan är det upp till olika företag att köpa sig månadens tryck och på så sätt både gör reklam för sitt kaffe och för ett annat företag. Företaget betalar då för sin marknadsföring såsom bussar brukar sälja reklampelare vid busshållsplatser självaste ryggen på bussen.


2) Vore jag den bestämmande organet på Hennes & Mauritz skulle jag första måndagen i månaden välja samma T-shirt till alla anställda med tryck på. Sedan kan tex SE banken "köpa" månadens tryck och göra reklam för sig själva. Tänk så många människor som går in och handlar och tittar på kläderna och på så sätt får då se månadens reklam. Bara av att folk pratar om detta skulle skapa cirklar i vattnet.

 

Jag vet precis hur man ska marknadsföra sig eftersom jag själv är ett levande exempel på marknadsföringsknep. Vilka vägar jag har gått och hur min blogg blev stor är en hemlighet. Många tidningar har gjort intervjuer med mig utan att förstå själva varför de vill intervjua just mig. Jag är den osynliga handen under Mona Lisas kjol, precis som Al Pacino sa i Djävulens advokat.

RSS 2.0