Nyårsfest hos släktingar

I dag ska jag först i väg till min granne Sara för jag har glömt mina grejer hos henne för att sedan åka hem till ett par släktingar.

Jag önskar mina besökare ett riktigt Gott nytt år!


Allt detta behöver du veta inför nyår

Katten Oscar vet när människor ska dö

Det finns en katt på ålderdomshem som vet när folk ska dö och sätter sig på människors säng när det är dax.

Barbiedrogen

Det finns en drog som du kan bli smalare av som bara tjejer använder och det sägs att Hertiginnan av York Fergie använde den drogen flitigt för sin vikt. Den ökar även sexlusten och gör att du lättare kan få färg i solen. Vad man ska tro om det hela är till var och en att undersöka. Jag tror att den gör dig gammal.En kvinnas utseende hänger på måttet

Det är uträknat av en antropolog att förhållandet mellan midja och höft ska vara 0.7 för att anses attraktiv för mannen.Transmediumskap & chefer som driver häxjakt beroende på vad jag skriver i bloggen

Den 3:e Januari ska jag träffa Sveriges duktigaste medium och den 10:e Januari ska jag på transmediumskap vilket innebär att en ande tar över en människas kropp och ska tala till mig. BUUUUUUUUUUUU


Jag kommer att berätta mer om det när tiden närmar sig.

Jag vet att vissa av de som jag går på undervisning för har blivit jagade i s.k häxjakt av vissa chefer runt om i landet. Dessa chefer har inte bättre för sig än att läsa min blogg för att sedan sätta i gång en häxjakt på vissa jag skriver om genom att förbjuda dem använda deras verksamhet som om de jobbade för ett företag deras förfädare var med att skapade.

Varför leker man med andra människors exklusiva karriär? Varför sänker man sig som chef och visar hur mycket man smygläser denna blogg och sedan anpassar reglerna efter vad jag skriver?

Lilla jag med den stora makten


Mellandagsrean är en bluff

Det kan tex stå i tidningen för Media Mark att en dator ska vara billig inför mellandagarna och när du kliver in i butiken så säger personalen att varan redan är slut. Det är ren och skär lögn för att du ska stå länge i deras kö.

Om man nu är på mellandagsrea varför besöker man butiker som Vero Moda, Kappahl eller Lindex? De lägger ju sina varor på hög och det som säljs är det som ingen vill ha. Mellandagsrean är ett effektivt sätt för butikerna och bli av med säsongens sämsta kläder för att få plats för vårens nyheter.

Om man nu ska till mellandagsrea se till att gå in på butiker som Jaber eller Janemars.

I Stockholm så brukar butiksägare höja priserna för att sedan sänka dem om det är en privat liten butik. Se upp för sådana butiker.

I slutändan så ska du tänka på om du själv tycker varan är värd sitt pris och inte om den är värd sin "mellandagsrea pris".


Flickan med svavelstickorna är en sorglig berättelse av den danske historie- och sagoberättaren HC Andersen

Den här historien handlar om en fattig flicka i 1800-talets Köpenhamn, som tvingas ut att sälja svavelstickor på självaste julkvällen. Det var kallt och hon hade inte mycket kläder att sätta på sin lilla kropp.

Alla rika människor hade sin stress och var på väg hem för att fira jul och äta julbord, och hade varken tid eller lust att köpa några tändstickor av en fattig flicka. Flickan frös och hon hade behövt sälja de där stickorna för att få någonting att äta, men ingen ville ju köpa.

Hon blev trött och satte sig på en trappa, och på grund av kylan kände hon sig tvungen att tända en av stickorna för att få lite värme. Stickan sken upp och i ljuset av stickans eld och av värmen och flickans hungerdelirium började hon hallucinera att hon satt vid ett matbord och åt av de ljuvligaste julrätterna, tills stickan slocknade, och hon frös och hon svalt.

Stackars flicka. Hon var tvungen att tända en sticka till för att inte frysa ihjäl i den mörka kalla vinternatten, och under tiden stickan brann så befann hon sig i värmen och i sin fantasi invid en vackert dekorerad julgran…

I vissa sagor slutar historian med att hon ser sin döda mormor och går in i hennes varma famn och i vissa slutar det med att hon sitter vid ett julbord fullt med goda saker att äta.


Konstkväll hos Sandra Medina

Jag var hemma hos Sandra och vi började måla som två konstnärer brukar göra. Hon skulle natta sin son oliver som hade tuggat på min mat. Sandra kom aldrig till köket för hon och Oliver hade somnat i vardagsrummet. Jag satt därför helt alena i köket och målade färdigt till småtimmarna.

Så här ser den vita duken ut innan jag sätter i gång. Den som sitter framför mig är Sandra.Jag har blandat mörk rosa, vit och lite gult för att få en karamellfärg.

Så här snyggt blev resultatet som inte ens Sandra fick se då hon somnade.


I kväll blir det en tripp till svägerskan Sandra

På tisdag nästa vecka ska Sandra ha en fest hemma som jag är inbjuden till. Jag missade bibelskolelektionen i dag och har försovit mig.

Nu ska jag skynda mig till jobbet.

Bilder från Fatis lillebrors födelsedag

Nedan ser ni Mehri och Fatis kusin som äter av tårtan. Vi har kommit på att det är jag och Fati som försöker bestämma vem killen ska vara tillsammans med. Vi vill höra vilken utbildning hans tjej har innan vi godkänner, som om vi själva vore Presidentdöttrar.Efteråt såg vi på Nobelmiddagen tillsammans och vi hittade flera Heykel (människor som är vackra på tv).


Mannen som har stor påverkan på min framtid

I kväll ska jag berätta om en man som är från Uppsala, men huserar i Stockholm på huvudkontoret. Han har stor påverkan på min och mina vänners framtid.

Först var jag stroppig och när jag fick veta vem han var blev vi alla humble betjänter.

I kväll fyller Superjuristens lillebror år och jag hoppas hon sedan åker med mig hem för att sova hos mig. Jag kommer direkt efter jobbet åka dit med min bil.


En maxad klänning från Vero modaJag är sorten som antingen inte orkar prova kläder eller tar på mig dem direkt för att sedan lägga mig på kassan för att de ska ta bort larmet, för jag vägrar ta av mig om plagget passar.
En gång fick expeditet bära upp mig tillsammans med sin kollega för att jag kan verkligen inte palla med att ta av mig de kläder jag provade och skulle köpa.

Kunden har ju alltid rätt så jag får alltid rätt hur knepig jag må än vara.

3:e bibellektionen på Domkyrkan & Detta visste ni inte om jultomten

I dag har vi läst Evangelium enligt Lukas kapitel 3:1-3:15
Vi skulle välja ut vad vi ansåg var negativ, positivt samt något vi inte förstod. Vi fick lära oss att tetra betyder 4 och då går mina tankar till tetrapack dvs 4 packs mjölkpaket som familjen Rausing har kommit på och blivit miljonärer på.

Vi pratade kring jultomten som egentligen heter Sankt Nikolaus och var bosatt i Tyskland och han tillhörde en rik familj. Han brukade kasta in guldpengar in i hus där det fanns barn. Det fanns en familj som hade 3 döttrar de inte hade råd med och skulle lämna dessa döttrar på ett barnhem. Nikolaus kastade in 3 guldpengar igenom deras fönster också och på så sätt behövde inte familjen lämna bort sina döttrar.

Nedan ser ni min bibel som är från 1917 års översättning. Alla bibelskoleelever hade en annan version medan jag har min egen med mig. När man läser kan det ibland vara svårt att följa med då de övriga hade en nyare översättning.Man kan köpa flikar på Filadelphiakyrkans bokcafé och klistra in för att lätt hitta i bibeln. Det heter kanske St perskyrkan och det var den kyrkan jag sjöng i kör från jag var 9-12 års ålder för att sedan sluta när jag började högstadiet. Jag kommer i håg att det bara var tjejer och att vi fick ett varsitt halsband med Maria och Jesusbarnet. Den har jag tyvärr inte kvar. Det var på Sankt perskyrkan vi hade skolavslutning och julavslutning och självklart sjöng jag i kören på varje avslutning. Jag var så van att stå på scen som barn för att sjunga.Det står "jesus är herren"

Han är alfa och omega, den första och den siste

I dag berättade en elev om att hon tillhör den övre medelklassen i Sverige där pengar styr deras vardag och hur hon varje dag tvivlar på gud. Jag kunde inte sagt det bättre själv att jag ständigt tvivlar på gud. Det är det som är det svåra med att vara kristen det är att man ständigt tvivlar.


Dina händer avslöjar vem du är

I Aftonbladet så har man jämfört fingrarnas längd. Jag tycker det är mer intressant att se in i en människas handflata för att se hur människan har levt eller kommer att leva. Vad jag menar är att spå i händer.

Den hand du skriver med tex om du är vänsterhänt som jag då är det den handen man tittar på för att se in i framtiden. Den hand du inte skriver med är den hand som representerar det som har varit. Jag har alltid matnyttig information på bloggen och har man läst hela så är man lika allmänbildad som jag är.Livslinjen
Livslinjen är den linje i handflatan som går i en båge vid venusberget, den anses visa hur långt liv en människa kan vänta sig. Om man har ett avbrott någonstans i linjen tyder det på att man, under den tiden i livet var avbrottet är, kommer att drabbas av en sjukdom. Ju längre avbrottet är, ju längre ligger man sjuk.

Hjärtlinjen
Hjärtlinjen är förknippat med hjärtat. Den talar om vår känslighet, vår förmåga till kärlek och tillgivenhet såväl som hjärtat fysiskt. Enkelt sagt så kan man säga att en kort hjärtlinje talar om okänslighet och en lång till ett större känsloliv. Idealet kan sägas vara om hjärtlinjen går från undre lillfingret över handflatan, för att sluta mellan pekfingrat och långfingret.

Huvudlinjen
Huvudlinjen är den linjen som oftast går rakt över mitten på handflatan. Denna linje kan dock vara en gemensam linje med hjärtlinjen vilket kallas simian-linje. Huvudlinjen är förknippad med huvudet eller intellektet. Den talar om talanger hos personer och om man vet att använda den. Den kan prata om psykisk instabilitet, om man är våldsam eller inåtvänd.

Aplinjen / Simianlinjen
Aplinjen, även kallad simianlinjen, är när huvudlinjen och hjärtlinjen går ihop och bildar en enda linje. Den förknippas med ökad intensitet både i psyke och  personlighet. Det kan vara en kraftfull person som kan prestera mycket. Linjen återfinns i händerna på personer med Downs syndrom. Dessutom lär Einstein haft en aplinje.

Ödeslinjen / Saturnuslinjen
Ödeslinjen är förknippad med yrke eller prestation. Den går från botten i mitten av handflatan i en rak linje upp mot långfingret. Dock har inte alla händer ödeslinje.

Venusgördel
Venusgördeln, om den finns, går från en plats mellan långfingret och pekfingret i en halvcirkel till en plats mellan lillfingret och ringfingret. Man kan säga att venusgördeln lite är en extra hjärtlinje. Den återfinns hos enbart ca 10% av befolkningen. Den är förknippad med känslighet, känslomässig mottaglighet och en önskan att driva känslor och förnimmelser till det yttersta.

Merkuriusfingret
Merkuriusfingret är handtydarens namn på lillfingret. Det förknippas med kommunikationsförmåga och affärsbegåvning. Idealet för detta finger kan sägas vara när det når översta falangen (knogen och uppåt) på apollofingret. Enkelt går att säga att ju längre finger desto bättre förmåga att kommunicera och ju mindre desto svårare att göra sig förstådd.

Apollofingret / Solfingret
Apollofingret, även kallat solfingret, är handtydarens namn på ringfingret. Det förknippas med skaparförmåga och förmågan att kunna uttrycka sina känslor.

Saturnusfingret
Saturnusfingret är handtydarens namn på långfingret. Det förknippas med förmågan att se sig själv och ansvarskänsla. Det ses som länken mellan det omedvetna och det medvetna jaget.

Jupiterfingret
Jupiterfingret är handtydarens namn på pekfingret. Det förknippas med ledarförmåga och ambition. Idealet kan sägas vara när detta finger är lika stort som apollofingret och mindre än saturnusfingret.

Sollinjen / Framgångslinjen / Apollolinjen
Sollinjen, även kallad framgångslinjen eller apollolinjen, går från strax under ringfingret (apollofingret) och rakt nedåt. Framgångslinjen är precis som det låter förknippad med framgång. Det är dock inte alla händer som har denna linje.

Uranuslinjen
Uranuslinjen, även kallad intuitiva halvmånen, är belägen som en halvcirkel på handens ytterkant. Denna linje återfinns i händer på mediala personer och står för intuition och medial förmåga.

Via Lasciva / Neptunuslinjen
Neptunuslinjen, även kallad via lasciva, är belägen längst ner på handflatan. Den går från livslinjen och rakt över handen mot yttre delen av handflatan. Dock är den inte så vanlig eller ofta inte så lång. Denna linje står för känslighet för droger, alkohol och tobak.

Rascetter / Handlovslinjer
Handlovslinjer, även kallade venusrascetter eller armbanden, är linjerna som hittas direkt under handflatan (som armband). Man brukar prata om samband mellan antal hela fina handlovslinjer och ett friskt liv.

Venusberget
Venusberget är det berg som man finner direkt under tummen innanför livslinjen. Den är förknippad med vår förmåga att älska. Det idealiska venusberget upptar ungefär en tredjedel av handflatan och bör varken vara för hårt eller för mjukt. Detta berg avslöjar värme, vitalitet, energi, livsglädje och förmåga att älska och att bli älskad. Det kan även visa motståndskraft mot sjukdomar. Är venusberget stort kan det visa på en stor aptit för sex, mat och dryck, och är det även hårt så kan det lätt övergå till aggression. Ett litet och hårt berg talar om en sval personlighet. 

 


Nu lägger jag all min energi på inredning

Jag har förut inte hunnit med att inreda min lägenhet då jag alltid ville flytta tillbaka till min första lägenhet på Dragarbrunnsgatan.

Man inreder bäst med det tygval man gör och jag ska låta allt gå i gammlrosa och andra pastellfärger. Jag älskar även svart.

Just nu sitter jag och väntar på att en rektor ska komma hit med ett glasskåp som jag har köpt av honom via blocket. Jag har ingen aning om hur stor den är så det blir en överraskning att se.

Här kan ni gå in och se 1 rum och kök på 144 kvm och se hur de har inrett den. Jag är inte mycket för sterilt och moderna stuk utan jag gillar det antika när det kommer till inredning.

Jag föredrar Shabby chic stilen som ni kan se nedan.Jag gillar inte falska antika tyger med gammaldags texter på. Jag gillar inte när man ger en ny produkt ett gammalt utseende, det känns falskt och billigt. Jag vill i så fall hellre köpa det som har tynat bort på riktigt hos en antikhandlare än att köpa nytt som de har lagt en falsk fasad på.

Jag har haft Stylistakademin hos mig som gjorde om hela huset. I dag ska jag hinna köpa vackra tyger för tyg ändrar allt i en bostad. Ni kommer i kväll få se före och efter bilder.

Snart ska även Hertiginnan åter våga visa sig i rampljuset på vilket sätt det blir berättar jag mer om när det är aktuellt.

RSS 2.0