Darin sjöng för full hals på Forum Gallerian i Uppsala

Det var bara omyndiga småflickor som hade samlats kring Darin när han sjöng på Forum Gallerian i Uppsala förra torsdagen.

Flera småtjejer som läser bloggen fick biljetter av mig för att få komma in. Det bjöds på öl från Texas Lounge och snittar från Lunde Q akademibokhandeln.


Tuncay Blue och Ismail Marangoz på radio SIU och RIU

Ismail fick intervjua sångaren Tuncay för veckans sänding. Det var även Ismail som sände veckans kulturella nyheter på turkiska. Han läste först snabbt igenom all material som är översatt av farbror Ömer Sahindal.Inspelad från det andra rummet som Roya sitter och redigerar programmet på.Riktig tantvarning

Nu på måndag ska de spela Bingo på kvinnocaféet.

Om du gillar att spela Bingo ska du veta att du är på väg att bli en tant.

Andra grejer som visar att du har blivit tant:
1) När du har med dig en tygpåse för att handla mat i stället för att köpa en plastpåse
2) Om en tant berömmer dina kläder
3) När du börjar tycka att Allsång på Skansen är ett program värt att följa

 Ser ni att stolens rygg är gjort av kex med chokladbitar i?

Har dina möbler av trä fått fläckar?

Gnid fläckarna med råriven potatis i lite vatten. Då blir ytan ren och fin igen.Mitt favorit märke är Grange Louise Philippe och jag har vitrinskåp, bord, 6 stolar och en karmastol från detta märke.

Vill du att din kläder ska bli lättare att stryka?

Då ska du stoppa in dem i frysen för när du tar ut dem kondenserade blir de genast lättare att stryka.


26 november kommer Darin till Uppsala

Han kommer att vara på Forum Gallerian för det ska ordnas en speciell kväll fram till kl 21.15. I dag sände jag en låt med Darin på radioinspelningen.
Darin har en syssling som heter Ali Adam som också var med Idol förra året. Han sjöng en sång av Celine Dion fast med kurdisk melodi. Jag och mina vänner spela den om och om igen för vi dog av skratt. Ali hörde sedan av sig till mig och bad mig ändra inlägget. Just nu pågår en tävling som han har anordnat och bad mig om hjälp. Jag har skickat mail till dem som ska vara med i tävlingen.

Det finns även en look-a-like av Darin i Uppsala som jobbade som vakt på Café Opera och numera är frisör. Han heter Razan Havez. Han har förut gått läkarlinjen men hoppade av. Han 2 äldre systar är läkare. Båda dessa är kurder dvs Razan och Darin.Doktor Död med självbetitlad (har inte sänt denna låt denna vecka)
Radioprogrammet med mig sänder först kl 19.30 och sedan 20.30 och det är olika program men jag sänder båda tiderna. Varje söndag på FM 98.9


18 minuter en gratistidning

Emmelies dansgrupp gjorde i dag reklam för tidningen 18 minuter. Den är som Metro som finns i Stockholm. De var 30 tal tjejer som läste tidningen 18 minuter för att plötsligt börja dansa till musiken som spelade i högtalaren. Ni skulle ha sett hur förvånade människor omkring blev.

Detta är Lisa Anckarberg som vill säga hej till publiken innan hon dansar.Här ser ni Emman i den vita mössan och bakom henne ser ni Jenny. Den långa tjejen är Lisa.18 minuter är en gratis nyhetstidning som delas ut i Uppsala måndag till fredag. Tidningen innehåller nyheter från Uppsala, Sverige och världen, sport- och nöjesbevakning samt ett reportageuppslag som rymmer ämnen som till exempel hälsa, mat och resor. Dessutom kan du ta del av väderprognoser, lösa korsord och kolla in dagens tv-tablåer

DISTRIBUTION AV TIDNINGEN PÅ DESSA PLATSER

Uppsala
- Centralstationen i Uppsala (2 st).
- Ekonomikum.
- Kvarnen.
- Skolgatan/Sysslo¬mansgatan.
- Stora Torget.
- Stads-biblioteket.
- UNT.
- Kungsgatan (3 st).
- Folkes livs.
- Fredrika Bremerskolan.
- ICA Årstahallen.
- Polacksbacken.
- Team Sportia i Boländerna.
- Busshållplatsen på Flogstavägen vid ICA Väst.
- Herrhagsvägen vid Stenhagen centrum.
- Flogstavägen vid Flogsta centrum.
- Valthornsvägen norra och södra sidan vid Gottsunda centrum.
- Norbyvägen vid Svamptorget.
- Norbyvägen vid Täljstensvägen.
- Granitvägen vid Västertorg.
- Sjukhusvägen vid Studenternas.
- Vaksalagatan norra och södra sidan vid Stadshuset.

Sist men inte minst Grattis Emman som flytter hela 20 år i dag utan spöken på besök. Fråga mamma om du undrar varför inga spöken dök upp.

Snart ska jag i väg till plastik kirurgen

Jag har ett annat jobb på sidan om som jag inte pratar så mycket om. Det är ett arbete jag utför ca en gång per månad och i dag ska jag till en plastikkirurg pga av mitt jobb.

Jag jobbar mycket inom skönhetsindustrin och kan det mesta om kvinnor och utseende. Jag ska även snart till Salong la dolce vita för att betala in en faktura/skuld. När jag har gjort det ska jag prova på nya behandlingar och kommer att berätta om det i bloggen.

Dressed from Gina Tricot

Jag har tagit dessa bilder med min mobil då jag inte hade min kamera med mig. Jag köpte en halterneck topp från M by Madonna.

 Leopardmönstrad som gör en något tjockare än vad man är från början. Jag har förmåga att alltid tro att jag är längre och smalare än vad jag är på riktigt. Kanske är det undermedveten tanke jag har.

Sedan har vi färgen jag fruktar att använda dvs vitt.

Vita kläder har en förmåga att göra mig gräddig som en tårta. Jag är inte lika bekväm i denna färg för jag får alltid för mig att vitt blir så transparent.
Nostalgitripp till år 2000 när jag bodde i KramforsJag min kusin och svägerska blev jagade av en stor hund vars ägare var alkolist. Kramfors är litet med ca 7 invånare (oss tre inräknat) och där händer exakt ingenting. Så när vi blev jagade av en hund ville 2 tidningar göra en intervju med oss tre. Det var NyaNorrland och en större tidning som jag tror heter VästerNorrlan.

Tjejerna kunde inte hålla sig för skratt när polisen pratade med mig för att jag såg så ledsen ut. När jag såg att de försökte hålla sig för skratt började jag att skratta. Innan hade alla tre gråtit av rädsla både för den mörker som råder i Kramfors och för att en mördare fortfarande gick lös. En tjej blev mördad på Bruksgatan där jag bodde.Denna datum skrev min kusin på en lapp och gav mig. Hon trodde att något speciellt skulle hända just detta datum. Min fråga till dig Zeyn vad hände exakt det datumet? Om det är något personligt kan du skriva till min mail annevonporat@live.se vad det än är så har jag en känsla av att jag måste bara få veta det. Tack på förhand!
I dag i radio Uppsala studion

Dessa kanon låtar spelade jag in för denna veck

YK med en sång som kan översättas "dra åt helvete". Jag har lite svårt för sångarens klädstil då han har samma djävla kläder på sig varje gång. Det är ju pinsamt påminner om den där melodifestivallåten som vann där sångerskan hade samma djävla stenålderssadistiska kläder.

mehmet atli med sången GELAWEJ


Ates böcegi vet ej vad denna skalbagge heter på svenska. En av de vackraste låtarna jag har hört i mitt liv. Man blir bara så glad när man hör denna låt. Jag gillar videon att de inte riktigt bryr sig om att planera utan bara börjar sjunga den från ett klassrum någonstans i Turkiet. Jag har aldrig fått chansen att gå i skolan i Turkiet vilket har varit min förlust hela livet. Man tror ju att det ska vara så mycket bättre på andra sidan. Skolan i Sverige suger hårt och alla mår dåligt under sin skoltid. Den enda gången jag var riktigt glad var när jag gick sista året i grundskolan. Det var lyckans år för mig inget har blivit sig lik sedan dess. Ge den en chans och lyssna på den.Den sång ni hör i bakgrunden på denna nedan klip är Sakiro & Rojda - Wey DilNedan ser ni journalisten Roya med låten ates böcegi i bagrunden.


Hertiginnan ska köpa denna bok

"Världen vill bli bedragen så låt den bli bedragen" är bokens motto

Boken heter Robotfolket :

Robotfolket tar med läsaren på en resa efter ledtrådar i sverige och Europa samtidigt som den skakar om en när den på sitt unika sätt avslöjar skrämmande sanningar om vår värld

Recension av boken:

Ett brevv från det förflutna skakar om familjepappan William. Hans sökande efter svar leder in honom på en farlig väg. Han får kontakt med ett tusenårigt sällskap som delar med sig av omskakande insikter om vår värld. Tillsammans försöker de sätta stopp för ett attentat som kan leda fram till en ny och omänsklig världsordning, orkestrerad av en rituell organisation med mytologiska rötter.

  William får ett brev från sin mamma som varit död i tjugofem år. Hon avslöjar att hon verkat i ett gammalt sällskap, Vandrarna, som för en kamp mot en världsomspännande organisation.  Brevet chockar den existentiellt uttråkade William.


Detta visste du inte om fetma

Fetma hos gravid kvinnor leder till fler missbildningar hos barnet. Därför är du kvinna och vill bli gravid bör du först och främst hålla en BMI som är mindre än 30. Det finns även ett hormontillskott som kan stoppa fetman. Hormonet heter IL-6 som blir mindre i en kvinnas kropp ju äldre hon bli desto fetare bli hon också. Detta kommer att användas på feta kvinnor inom 6 år tror man.


Denna kanin heter Peter PanHan ser ut som en hermelin men det är en dvärgvädur som är väldigt blyg. Påminner om min kanin Gusto som jag lämnade till en annan familj. Det kliar i händerna på mig att gå och hämta honom för att han är till salu. Jag tittar alltid efter djur och jag är svag för kaniner. Har man en gång lärt känna kaniner inser man att de är individer och liknar ingen annan. Alla är unika bara man lär känna dem. De har inte ens samma smak när det kommer till mat.

Another night with opened eyes

....to late to sleep...to soon to rise

Jag har verkligen öga för detaljer. Jag har mött på två personer som jag anser vara lite för omaka för att vara kompisar. Jag kom på att den belevade av dem är en s.k "förmyndare" och att den som har ett ganska naivt utseende är ex brottsling som måste tas hand om. Den s.k förmyndaren talar med honom som om han inte kan svenska alls.

Jag försöker så gott jag kan att hålla god min men varje gång börjar jag att skratta för att de är så omaka.


Detta visste ni inte om efternamn

Eva Brylla föreläser om efternamn på Stadsbiblioteket

 

Tisdagen den 3 november kl. 18.30 presenterar namnforskare Eva Brylla sin nya bok Andersson, Pettersson, Lundström och… Beachman. Om nordiska efternamn i sin europeiska omgivning.  

Varför har vi efternamn? Systemet med fasta släktnamn, som är den äldre termen, fick fäste i delar av Europa omkring 1100-talet. Syftet med ärftliga släktnamn har bl.a. varit att hålla samman familjen. Det har också funnits ett behov av att identifiera och registrera människor. I stora delar av Norden uppstod bruket betydligt senare, under 1500- och 1600-talen. På Island är den gamla seden med patronymikon/ metronymikon (fars- och morsnamn) fortfarande levande. Vad är det som gör att efternamn som Bredström och Dalén kan sägas vara typiskt svenska? Skiljer sig de nordiska efternamnen från dem i Tyskland och England? Eva Brylla är docent i namnforskning vid Uppsala universitet och har tidigare varit forskningschef vid Namnavdelningen, Institutet för språk och folkminnen. Sedan 1994 fungerar hon som språklig rådgivare åt Patent- och registreringsverkets namnenhet.

Boken ger en samlad översikt över uppkomsten och bruket av efternamn i Sverige, i de övriga nordiska länderna samt i Tyskland och England.Föreläsningen äger rum i Kerstin Ekman-salen på Stadsbiblioteket

Entré 50 kr

 

För mer information ring: Eva Brylla, telefon 070-725 79 06

Privat barnmorskemottagning kommer införas i Uppsala för första gången som invigdes förr igår.


RSS 2.0