Då har jag börjat jobba som nyhetsankare igen på SIU

I dag kommer höstterminens första säsong att sändas på kvällen 20.30. När jag kom sa ordförandet att jag var sen för TV Uppsala var där för att filma mig. Tyvärr hann vi inte med det eftersom min sänding skulle bli för sen. Nästa gång ska de spela in mig.


Jag är fortfarande osminkad eftersom jag hade rodnader. Nu har rodnaden lagt sig lite men inte helt och hållet. Det känns bra att gå utan smink ett tag och låta huden andas.

visste ni vem som stod bakom smycket som Soraya gav mig?

Det är Anna-Lena Planting som designar de smycken som finns på Fashionista. Jag fick ju den som ett plåster på såret för att det var stängt en gång när jag kom dit. Man stänger inte en butik när en Hertiginna gör ett besök. Anna Lena såg sitt eget smycke i min blogg och skrev till mig personligen.


Café tant Gredelin i Enköping med smak av 1800 taletDen ligger i ett 1800 tals hus och namnet kommer i från kända barnböckerna.

Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin är figurer i sagoböcker av Elsa Beskow. Förutom tanterna finns Farbror Blå, barnen Petter och Lotta samt pudeln Prick.

Förebilderna till figurerna var Elsa Beskows mostrar och morbror som var ogifta och bodde tillsammans. När Elsa var femton år dog fadern och familjen flyttade till mostrarna på Storgatan i Sigtuna.

De tre tanterna tros representera tre olika kvinnotyper: den moderliga och husliga, den manhaftiga och den "förnämt sjåpiga". Tant Grön, som sköter trädgården, är den manhaftiga, tant Brun, som står i köket, är den moderliga och husliga, och tant Gredelin, som mest sitter i salongen och broderar.

Idag finns kaféet Tant Brun i Sigtuna och Gredelin i Enköping efter dessa böcker.Tjejerna som jobbade i caféet var klädda enligt böckerna dvs med krinoliner som är utsvängda kjolar från 1800 talet.

 Deras räkmackor var suveräna.

Drömmen om Vampyren Vlad Tempes

I dag drömde jag om att jag gick ner för en brant backe och inte ville gå ensam. Jag såg Dracula längre upp som också var på väg ner och jag visste att han inte var vampyr på riktigt att det bara var ett rykte han hade fått. Jag väntade på honom för att gå ner tillsammans. Hela tiden var jag rädd över att han skulle äta upp mina fingrar. Jag försökte täcka mina fingrar genom att dra in händerna i ärmen.

Han hälsade på mig och då lät jag ett galler stå mellan honom och mig för tänk om han ändå är sorten som biter en eller bara suger blod. Jag ville inte vara dömande men jag kunde heller inte riktigit slappna av.Här ser ni brides of Vampire

dedicated till min vän

Jag har blivit förstådd och min vän har räckt mig sin hand. Den hand jag har velat hålla i hela tiden. Jag känner för första gången i livet att jag har blivit förstådd nu och för alltid.


Allt jag ville vara att vännen skulle stå på min sida. Vare sig jag har rätt eller fel så är det min sida hon bör stå på för det kommer komma en dag hon har fel och jag kommer att stå på hennes sida.

Älska mig mest när jag fötjänar det minst för det är då jag behöver det som bäst.
Om Gud är allsmäktig varför lär han inte ut vänskap till mänskligheten? Varför låter han goda människor få lida?
Jag är inte ensam längre för första gången kan jag verkligen känna att jag inte är ensam.........


Vad hände med Xango och allt annat man säljer privat?En gång i tiden hade jag många bollar i luften och nu försöker jag hålla mig till få saker. Jag kommer i höst börja med kvinnocaféet igen och bjuda in föreläsare till våra möten och jobba på radio som nyhetsankare. Jag kommer inte att ha tid att sälja varor som xango eller mary kay.

Min älskade pappa

 Så här såg min pappa ut innan jag föddes. Jag försöker se en likhet mellan honom och mina 3 äldre bröder men jag är väl hemmablind. Bilden är tagen någon gång vid senare 70 tal skulle jag tro på slipsen att döma.

Att stå i centrum är en självklarhet för mig som Hertiginna

Jag är van att stå i centrum så när folk började klappa händerna för Rotarys president så tog jag fett åt mig och ställde mig upp. Jag hade ju blommorna hon ville att jag skulle hålla i så att de inte blev förstörda. Föreläsningen var underbar eftersom det var mina egna vänner som höll i den.


Här ser ni Rotary Clubs flagga och symbol. Jag satt med Presidenten för Rotary Club under frukostmötet som hölls på Akademiska sjukhuset Blå Hallen.

Det är som vanligt besöksrekord i dag och fram till kl 11.00 har jag haft 5000 besökare. Orsaken är det att media har skrivit om mig igen och att mitt besök i Karlstad har fått folk upp ögonen för min blogg. Jag verkar ha många besökare just från Karlstad för många kände igen mig och folk samlades runt mig när fotografen var på plats då jag skulle inviga en butik. Mitt namn har blivit ett känt varumärke och jag får in fler och fler inbjudningar pga av mitt patenterade varumärke.

Italienska märket Avocca

Först och främst vill jag påpeka att jag och Superjuristen alltid blir lika fasinerade när vi ser oss själva i övervakningskameran. Vi stannar alltid till och tror att vi blir filmade med en dold kamera. Ibland sköter vi oss och är allvarliga men många gånger sketchar vi framför kameran.

Både toppen och kjolen kommer i från Italienska märket Avoca som finns att köpa på Fashionista i Uppsala. Det är en Anne på Grönkulla villa närheten i Gottsunda.

 Tänk på att hur jag än ser ut på bilderna så är jag smalare och har en mattare hy i verkligheten. Min hy blänker till av blixten för i vanliga fall är den inte lika bland. Jag är fortfarande solbrun då jag har varit en vecka i Turkiet. Jag har även gått ned i vikt sedan jag började jobba inom ett mycket rörligare arbete. Just nu jobbar jag dubbelt på två arbetsplatser. OBS använd inte svart BH under vit topp som jag har gjort. Jag brukar vara slarvig när det kommer till sånt.

Fröken Arvidson granskar min shopping bag

Jag har nyligen sett filmen "en shopaholics bekännelse" som handlar om en bimbo som ändå har affärssinne precis som mig. Här nedan ser ni hur Maria Arvidson en borgarflicka kan konsten att shoppa. Hon är väldigt lik mig i sina vanor dvs vi båda lider att köpmani av vackra kläder.

 Hon känner och klämmer på Kappan.

 Hon beundrar fordret.

 Denna kappa har jag köpt på fashionista och Maria bara älskade den. Jag åkte nära hennes hem för att hon skulle komma ut och poängsätta kläderna jag hade handlat. Får man 5 stjärnor av 5 möjliga av Maria, ja då har man lyckats hitta det bästa på marknaden.


Trots min adliga titel blev jag förolämpad på Fashionista

En dag när jag kom till Fashionista var det stängt. När jag påpekade detta fick jag till svar att de inte bryr sig om mina adliga titlar. Detta gjorde mig riktigt ledsen så jag gick dit och gnällde. Sorayya lyssna på min snyftarhistoria och erbjöd mig ett halsband som plåster på såret.

Sorayya fick namnet efter Shahens fru Sorayya som inte kunde få barn. Hennes föräldrar ansåg att namnet var vackert och döpte sin dotter till det. Anledningen till att Sorayya omtalades mycket under den tiden var för att hon just inte kunde få barn.Jag kom när de hade stängt så att jag och mitt sällskap fick i lugn och ro prova kläderna.

Vissa kanske la märke till att bloggen stängdes av tidigt i morse

Jag fick be en väninna gå in och korrigera det jag hade skrivit för media hade anmält min blogg så att den stängdes av. Nu är den åter öppen.

Ni kan läsa vidare i UNT om min väninna Superjuristen och jag kan nog inte skriva fler ord om det i bloggen.

Jag förklarar för mina vänner hur en bedragerska tillkallas

Vad som menas med ekorren satt i granen är människor som är som ekorrar och hoppar till nästa gren när du försöker få tag i dem. De ljuger och när du frågar dem varför de ljög så hittar de på ännu en lögn. Dessa människor kallar vi för ekorren som satt i granen. Om någon ska göra business med någon jag känner och frågar mig om man kan lita på personen så har jag två svar. Antingen att det är en politlig person eller att det är en ekorre satt i granen människa.

I denna klip ser ni följande personer:
Maria Arvidson skönhetsdoktorn
Ingela Grenängen jurist från Remedia
Talin Ghadimi
Talare: Superjuristen

 

Dagens klädstil kommer i från Monki som finns på Forum gallerian en trappa upp. I dag träffade jag på en tjej som satt i rullstol. Hon var fotomodell och ägde förut en datafirma och hade det gott ställt. Hon var ändå deprimerad och försökte grilla sig själv i en ung. Hon klarade sig men blev rullstolssittande. Jag ska fråga mer om henne i morgon och lämna fler uppgifter om henne.
 Den här klänningen är från Monki även om den har samma skärning som klänningen från Journey i Turkiet. Till det har jag strumpor på mig med spets högst upp som inte syns på bilden.
 För er som vill jämföra klänningarna från Monki och Journey så kan ni kolla in Journey klänningen här. Jag har 3 svarta klänningar med denna skurning.


Detta är en svart klänning jag provade från Victor och Victoria som jag har lämnat in för att de ska sy in den i midjan. Klänningar brukar vara för små vid bysten och stora i midjan på mig. Jag måste alltid har den största storleken och sedan minska midjemåtten på klänningarna.

Jag fick agera Älva i dag ut i den mörka skogen

Älvor var i folktron ett kollektiv kvinnliga naturväsen som i skymningen och vid soluppgången kunde ses dansa över ängar, öppna fält och mossiga marker. En känd älva är Tingeling i Peter Pan som spelade av Julia Roberts. De är som fjärliar fast med vingar. Jag har inga vingar men jag är lika snäll som en ängel ändå.

 Klänning från Monki

Elizabeth Bathory höll sig ung med en hemlig metod

Elizabeth Bathory föddes omkring år 1560 i en av Transylvaniens förnämaste familjer. Det sägs att hon hade häftiga anfall i fyraårsåldern som kan ha något att göra med hennes psykiatriska beteende senare i livet.
När Elizabeth var 15 år giftes hon bort till en känd krigsherre som hette Ferenc Nadasy och hon flyttade in i hans slott Cséjthe. Eftersom han ofta var ute och krigade var Elizabeth ofta ensam i slottet. I sin ensamhet började hon roa sej med att tortera slottets tjänare. Greve Ferenc hade uppfunnit några egna tortyrmetoder och eftersom Elizabeth var en väldigt kreatig ung kvinna, kom hon också på en del nya. Men vi ska inte gå närmare in på vad de gick ut på.. Hon började också intressera sej för occultism, häxkonster, och blev vän med några häxor.
År 1585 födde Elizabeth sin första dotter, som hon gav namnet Anna. Efter det födde hon två döttrar till, Usula och Katarina, och år 1598 födde hon sin första och enda son, Paul. Och fast hon hade en väldigt ond natur, var hon ändå en bra mor.

År 1600 dog Greve Ferenc i kriget, då skickade Elizabeth bort sin svärmor från slottet, som hon hatat från första stund.
Elizabeth sägs ha varit en av Europas vackraste kvinnor på den tiden och hon var väldigt mån om att behålla sin ungdoms skönhet. Nu när hon var 40 år blev hon vädligt rädd för att förlora den. En dag råkade en tjänarflicka dra lite i Elizabeth's hår medan hon kammade det. Elizabeth slog till henne så hårt att hon började blöda och blod skvätte upp på grevinnans hand. Hon torkade äcklat av det, men när hon granskade stället där blodet hamnat tyckte hon att huden där såg yngre och vackrare ut. Hon trodde sig ha upptäckt hemligheten med evig skönhet. Elizabeth dödade tjänarflickan och fyllde ett badkar med hennes blod, så att hon kunde göra hela kroppen vacker. Hon trodde verkligen att det var ett fantastiskt sätt att behålla sin ungdoms skönhet på!


I flera år fortsatte Elizabeth och hennes förtrogna att röva bort unga kvinnor, helst oskulder, och tömma dem på blod till hennes bad. Elizabeth blev bara galnare och galnare och nu fick hon för sej att tortera sina offer innan hon badade i deras blod. Och om hon fick tag på extra vackra kvinnor drack hon deras blod också. Men den "fantastiska kuren" började förlora sin verkan och Elizabeth började bli desperat. Tillsammans med hennes häxor kom hon på att det behövdes ädlare blod för att det skulle fungera, från unga kvinnor i ädla familjer. Men de var svåra att få tag på utan att väcka uppståndelse. Så Elizabeth öppnade en skola för förnäma unga kvinnor. Många nappade på hennes plan och hon kunde fortsätta med sin hemska hobby. Det blev nästan för lätt att få tag på jungfrur nu och Elizabeth började bli oförsiktig. En av flickorna lyckades rymma och larmade myndigheterna som gjorde en husrannsakan i slottet. När de kom in hittade de till sin förfäran två unga kvinnor i vardagsrummet. Den ena var död och tömd på blod och den andra levde fortfarande, men hon hade stora hål utskurna ur kroppen. De fortsatte ner till fängelsehålorna och där fann de flera blödande kvinnor. I taket hängde en stor bur där Elizabeth brukade stänga in kvinnor och dusha i deras blod. De hittade ochså över 50 kroppar från döda kvinnor lite här och var i slottet.


År 1611 hölls en rättegång för Elizabeth, men hon vägrade att erkänna sej antingen skyldig ellr oskyldig och dök inte ens upp på rättegången.. De förhörde iallafall Elizabeths tjänare och hennes två häxor och kom fram till att Elizabeth dödat exakt 612 unga kvinnor som hon hade dokumenterat, en efter en, i sin dagbok. De fick också ur häxorna att kvinnorna torterades i veckor eller månaer innan de dödades och tömdes på blod. Sekreteriatets anteckningar från rättegången finns fortfarande kvar i Ungern idag. Alla inblandade föruttom Elizabeth och hennes två häxor dömdes till hallshuggning och kremerades sen. De två häxorna fick sina fingrar avhuggna och begravdes levande. Men Elizabeth tillhörde en för fin familj för att bli avrättad, så var lagen. Så hon dömdes istället till husarrest och blev inmurad i sin tortyrkammare på slottet. Bara en liten lucka lämnades öppen så att man kunde ge henne mat och vatten.
Hon testamenterade slottet och sina ägor till sina fyra barn, sonen Paul fick mest, och
år 1614, tre år senare, hittades Elizabeth död i sitt fängelse. Hon blev inte begraven vid kyrkan i staden som slottet låg i, Cachtice, för folket ville inte ha den ökända grevinnans kropp i sin stad, och på helig mark desseuttom! Så istället begravdes hon i staden Ecsed som var familjen Bathorys stam säte. Alla dokument om Elizabeth hemligstämplades och man förbjöds att tala hennes namn i över ett årtionde.
Om Elizabeth inte hade funnits skulle nog aldrig Bram Stroker komma på idén med vampyrgreven Dracula, så vi kan vara väldigt tacksamma för att hon blev så galen som hon blev, men framför allt tacksamma för att hennes onda verk stoppades.


Clarion Hotell med Anders Björck som inbjuden gäst på Rotary Club

De hälsade mig välkommen genom att ropa upp mig via mikrofonen. Lyssna noga hur de ropar upp mitt namn Anne von Porat. Efter det så bjöds det på lunch.


 Lax, Oxfilé med tillbehör

 Denna bild kommer att lånas av övriga medlemmar från Rotary club. De vill ha en bild av Anders där flickan på bilden ger honom en liten klapp på huvudet.

 Anders är en mycket bra talare och sa "tro mig men citera inte mig" han verkade så övertygad om att han hade rätt i allt han sa. Han hade verkligen självförtroende och inre trygghet som människa. Det är egenskaper jag respekterar starkt hos män. Han berättade hur han tog kontakt med utländska diplomater att det inte gick att slå en signal och säga "hej kom hit" utan man är tvungen att äta middag ihop för att föreslå något sådant. Han talade varmt om Ärna flygplats att det kostar 50 miljoner kr om man inte lägger in andra flyg. Jag är för Ärna flygplats och har varit speciellt inbjuden av Kristdemokrater pga av det. Ni som är emot borde ta reda på mer fakta innan ni uttalar er.

Som dyslektiker så är jag väldigt konstnärlig

Att läsa och skriva har aldrig varit min starka sida här i livet. Jag är i stället väldigt konstnärlig lagd som många dyslektiker brukar vara.

 Jag har gjort en katt av kaffe Latten

 En nallebjörn

I morgon ska jag träffa en mycket känd person så jag tar ledigt från jobbet. Jag kommer att befinna mig på ett mycket fint hotell i Uppsala.

20 september är det kyrkoval

Mehmet Köse har nyligen varit med på ett möte med Prästen Mats Jonnson och berättade att jag skulle blogga om honom. För er som tänker rösta vill jag tar till er Mats till era hjärtan. Han är fantastisk och omtyckt av många. Han har hjärta på rätt ställe och är verkligen Guds närmaste.

Även 16 åringar får rösta har jag hört. Var med och forma kyrkans framtid du också!

Du kan hitta kandidater för olika län här.

Jag ska personligen träffa Anders Björck i morgon och ska hälsa honom att han bör rösta fram Mats.

 Detta är hans presentationsvåning som jag har besökt. Jag fick då sova i Drottning Silvias rum som var inrett i midnattblå och utsikt över kanonerna utanför Uppsala Slott. Är man Hertiginna så är man.

Organiserad brottslighet tar över Uppsala

Uppsala har blivit värre och värre det senaste åren när det kommer till organiserad brottslighet. I går natt så var det ett gäng som gjorde inbrott på Rawanduz, Kajsas kök, kyrkan (stal från Gud) och en frisörsalong.

Jag förstår om de gör inbrott pga av svält men vilken djävel svälter egentligen i Sverige? Ok att göra inbrott i affärer men att stjäla från självaste farbror Gud är väl att ta i. Vad är det för en loppa som egentligen kan sjunka så här lågt. Det har även filmats och filmen är nu hos polisen. Stackaren åker snart dit.


Dr Arvidson gav mig behandling i mitt eget hem

Jag hade en hemlig patient hemma hos mig jag inte kan avslöja namnet på. Denna person skulle få sprutor av Maria Arvidson. Lyxiga som vi är så tog Maria en taxi hem till mig för att både fika och prata skönhet.

 Maria håller i en Juvaderm spruta i handen.

Intervju med mig om min första dag på jobbet

Nu vet de flesta av mina vänner att jag har bytt jobb. Jag visade tidningen för två av mina vänner så att de kunde läsa om mig.

Oemoståndiga HertiginnanI dag ska jag arbeta på min nya arbetsplats som är bland mycket människor. Jag kan inte skriva var jag arbetar för man vet aldrig med folk. I går när jag var på stan för första gången på länge för att köpa ett hårspänne ser jag en av dem som brukar förfölja och trakassera mig. Den där familjen finns ju precis överallt och förökar sig som löss.

Jag hoppas bara att inte de hittar min arbetsplats.


Innan jag lägger mig bjuder jag på drömtydning

Att kyssa någon
Jag kan utgå i från mina upplevelser eftersom jag är ett medium. Om jag pussar någon på munnen i drömmen så är det någon som blir sjuk eller dör dagen efter. Jag hade förut för länge sedan en liten kusin som var sjuk i cancer. Dagen innan hon dog drömmde jag om att jag kunde flyga. Jag flög tills jag närmade mig hennes pappa och gav honom en puss på munnen. Dagen därpå fick jag höra att den lilla flickan hade somnat in.


Vatten symboliserar känslor
Jag har tycker inte om vatten och drömmer därför ofta om det. I drömlexicon säger man att ser du någon annan bada har du anledning till svartsjuka. Jag själv brukar alltid se människor bada om jag känner att jag är osynlig i verkliga livet för den personen. Dvs om jag ser min vän bada kan jag vid just denna tid känna att hon inte förstår mig eller ser mig. Jag förknippar vatten endast med känslor och inte med svartsjuka. Jag badar aldrig i drömmar eftersom jag väljer att inte dela med mig av mina känslor. De som badar i mina drömmar tar ofta onödig stor plats och inte ger mig plats.

RSS 2.0