B.I.F står för Blogg i Fokus

Grundaren för BIF är jag (ordförande) och superjuristen (vice ordförande och vår jurist). Fler som sitter i styrelsen är följande:
Mumarie tjänst ska tilldelas på onsdag
Supermommi tjänst skall tilldelas på onsdag
Talin Ghadimi kassör
 Detta är Talin

text stulet direkt från Superjuristen

1        Det finns inget stödcentrum för bloggare som blir mobbade på nätet. När personer kommenterar anonymt och använder sig av olika påhopp mot personen bakom bloggen finns ingenstans denne kan vända för stöd. Vi erbjuder stöd i form av samtal och även den kontakt som erfordras med bloggportalen.•2        I vissa fall kan en utredning företas för att undersöka huruvida brott ligger bakom påhoppen. I vår fackförening finns en jurist som kan utreda de kommentarer som är av allvarlig karaktär och, i samarbete med polisen, styrka brott. Ett viktigt arbete som behövs för att motverka nätbrotten.


·3        Bloggportalen kan godtyckligt stänga av en blogg efter klagomål från läsare, utan att ha kontaktat författaren bakom bloggen och undersökt saken i fråga. Detta har hänt Anne von Porat då henne blogg har stängts av efter klagomål från läsare. Ingen brottslig gärning har varit orsaken, utan helt enkelt att läsare har klagat om innehållet i ett inlägg och därefter har bloggportalen stängt av bloggen som straff. I detta fall har Anne von Porat inte fått någon rimlig förklaring från bloggportalen till varför de stängt ned hennes blogg. I väntan på att de skall sätta igång bloggen igen, har hon förlorat besökare, vilket inte är bra för en proffsbloggare då man tjänar pengar på en hög besöksstatistik. I detta fall hade det behövts en fackförening som kunnat kontakta bloggportalen och företrätt bloggaren i frågan.


Detta fackförbund är i grunden en ekonomisk förening med stadgar och tillhörande styrelse,( styrelse har redan valts). Priset för medlemskap skall ligga runt 100-200kr/år. När en person blir medlem har den full tillgång till fackförbundets erfarna stödpersoner och jurist.  

  

Vi anser att det växande antalet bloggare, avsaknaden av ett fackförbund för bloggare och den stora efterfrågan från bloggare visar på en stor tillväxtpotential för fackförbundet Blogg I Fokus.

Hoppas att ni är intresserade över att bli medlemmar i BIF!  Maila gärna över ert intresse så kontaktar jag er om hur ni går tillväga. Tillsammans  kan vi skapa historia inom bloggvärlden!

skriv till superjuristen@live.se eller annevonporat@live.se


I dag är jag med i UNT Söndag

Intervjun finns Ni kan läsa den på nätet dvs nätupplaga upptäckte jag för sent.
  

För en utomstående är det svårförståeligt att någon vill utsätta sig för den hetsjakt som bedrivs i olika forum på nätet. Och kritiken mot Anne handlar om allt från vad hon skriver om och hur hon ser ut till hennes trovärdighet i olika frågor.
- Jag kan inte bli ledsen för påhoppen, de känner inte mig och därför kan jag inte heller ta åt mig av vad de skriver, säger Anne som själv kallar sig Hertiginnan af Uppsala. Om det handlar om att få uppmärksamhet har hon lyckats, för just nu är hon en av Sveriges mest kritiserade bloggare.
- Jag började blogga i december 2006 eftersom jag var intresserad av media och mode.

För att få in trafik och läsare valde hon en offensiv linje, Det handlade om att provocera och gå hårt fram.
- Jag vet att jag dissade platta tjejer rätt hårt, men det bästa med att vara bloggare är att man alltid får en andra chans att utveckla sitt resonemang.

När det gäller själva bloggandet är målet klart och det är heller inget hon hymlar med.
- Jag vill forstätta skriva om mode, men även få unga tjejer att tro på sig själva och lyckas med en karriär. Jag vill även värva unga medlemmar till Rojalistföreningen och för min egen del så vill jag ha makt.

Varför är makt så viktigt?
- Jag upptäckte när jag vann en omröstning om Uppsalas mäktigaste personer för ett tag sedan att det öppnade dörrar. Jag fick läsare till bloggen, blev inbjuden till styrelser och kunde påverka. Det var bra om jag hade stor makt för jag har empati, det finns allt för många i dag som har makt utan att göra något.

Vill du förändra något politiskt?
-Jag är med i kristdemokraterna och skulle bland annat vilja få en större spridning när det gäller personer i partiet. Jag har själv läst på Livets Ords bibelskola men jag är inte medlem och nu tycker jag det är för många som sympatiserar med Livets Ord i kd här i Uppsala.
Nu handlar inte bloggen om att göra politisk revolt, utan det går met att läsa om olika fester och händelser på jobbet. Men bloggandet har för med sig nya idéer. Nästa projekt är att dra i gång Blogg i Fokus (B.I.F). Något som skulle kunna liknas vid en fackföreninge för alla Sveriges bloggare.

- Man betalar in en avgift i månaden och kan sedan få juridisk hjälp och komma på föreläsningar och informationsmöten om vilka skyldigheter och rättigheter man har som bloggare.

Vad skulle du inte skriva om i din blogg?
- Jag skriver inte ut namn på mina syskon eller min man. Jag skriver inte heller var jag bor eller vad jag jobbar med. Dessutom skriver jag inte illa om någon. Blir någon sårad är jag snabb med att ta bort det från min blogg.

Bloggaren Sellouts har upptäckt hur jag behåller mina kurvor.

Rojalistiska föreningens 30 års jubileum firades på Bankettsalen på Banérska Palatset (Odd Fellow).

Vissa uppgifter stämmer inte så ni får gå in på denna inlägg för korrekta uppgifter.

När jag kom in såg jag att en vacker lady tittade på mig igenkännande. Efter ett tag ropar hon "hertiginnan" efter mig. Hon hade kännt igen mig då hon läser min blogg och känner till min titel. Det var självaste Elisabeth Wallenberg (släkt med Raul Wallenberg och Kofi Annans fru Nane). Jag och Elisabeth känner till varandra sedan förut för hon är chefredaktör för ett bokförlag.
  Detta är Elisabeth Wallenberg och jag som tar oss en fördrink en trappa upp. Bakom mig ser ni tavlor på alla hovmarskalkar genom tiderna som har tjänstegjort kungen. Mannen till vänster är Elisabeths partner Björn Sjölander
 Detta är Marskalken Håkan Rösth vars farfars far hette Persson-Rösth som var ett soldatnamn.

Här i trappan poserar vi för tidningen SE & HÖR och tidningen Rojalisten. Jag fick stå längst fram
   

Kvällens festmeny: Hembakad brioche med rökt lax, skaldjurssallad och kräftstjärtar Odd Fellows vita vin
Efterrätt bestod av: Chokladmoussetartelett med hallonsås och gratiernad mashmallow

  

 Detta är Susanne Aldén Höjmar som jobbar på Proffice och Folke Höjmar ordförande för Kortanvändarnas riksorganisation. Mycket trevligt par som vi bjöd in till min affärsverksamhet i Uppsala.
 Detta är Björn Widell som är en av delägarna för denna bankettsal. Han började sin karriär som hovmästare på SJ och titta var han är i dag. Han har även serverat Kungen och hans familj flera gånger då de brukar ha bankettmiddagar här. Ägaren av Odd Fellow är Ulf Fellow.
 F.d ordförande Kurt Linderoth för rojalistföreningen höll tal och Patrik Åkesson är han som sitter. Kurt träffade Kungen tidigare i dag medan Patrik bara fick ett telegram och detta skojade de om.

Kvällens underhållare var operasångerskan Eva Svärd Mannerstedt, Kurt Jacobsson och Anne-Lie Kinnunen.
 

tips på Kläder för maskerad lagom till nyårsafton

 Detta är en blus med singoalla armar och teatermask. Perfekt outfit för nyårsafton. Dessa kläder kan du hitta på Art Noir butiken på Sivia Torg.
   Här har jag stora vingar av fjäder. Jag är väldigt proportionelig i min figur och passar i det mesta. Alltid när jag ser kläder på skyltdockor tänker jag att de skulle sitta så mycket bättre på mig.

 Detta är Anne som jobbar i butiken och hon har suverän service känsla. Man blir alltid nöjd som kund när denna tjej finns i butiken. De skräddarsyr även kläder och syr även in kläder du handlar i butiken. De har egen skräddare i butiken.

Styrelsemedlemmen av B.I.F Mumarie är med i delfinalen för Rix FM

Här kan du gå in och rösta på Mumarie.

Marie har varit med i intervjun för UNT som kommer ut nästa söndag. Hon är en av styrelsemedlemmarna som just nu är med i delfinalen för Rix FM och ni kan vinna fina priser om ni går in och röstar på henne. Ni trycker bara på knappen bredvid hennes namn hur lätt som helst.

Delar av mitt hem är färdig stylad

 Detta är Maria Östling med sin son Leo som har hörlurar för att inte bli störd av borrningen.

 Detta är tapeten som är helt ny. Mina soffor är rosa rokoko som finns över hela vardagsrummet. Jag samlade förut på porslinsdockor och har flera harlequin och pierrot dockor i köket som jag inte har tagit bilder på.
 Det mesta detaljerna är bruna (ljusväggen, lampan och kuddarna) och ljusgröna (ljusen, mattan)
 Detta är mitt kök med möbler från grange Louise Philippe. Köket är min stolthet ser mest ut som ett slott.

Stylisakademin är färdiga med sin styling av mitt hem

 Jag gav dem en budget på 20 000 kr och gav dem fria händer att göra vad de ville med min lägenhet men mitt enda krav var att jag vill ha det rosa. Att konsultera en stylist kostar 300kr. All arbete de har lagt ner genom att leta inredningsvaror och att möblera om hela huset kostar i vanliga fall ca 40 000kr. Så jag har då fått 43 000 kr kostnadsfri styling av mitt hem. Det blir ju väldigt stor PR för dem då de hade mitt hem som projekt. De tog före och efter bilder på mitt hem som de senare ska redovisa för sina lärare på skolan. De har även inrett lägenheten med grisar för de upptäckte att jag gillade att samla på grisar.

Bilder av mitt hem kommer upp senare.

Nu ska jag på affärspresentation för jag har med mig två gäster som är intresserade av att tjäna pengar och bli sina egna chefer i framtiden. Jag kommer att åka till Nacka/Stockholm.


Anton Johansson på TV 5 har hört av sig till mig

Har ni sett att Linda Rosing ska ha något program om vem som vill dejta henne? Nu vill de på TV 5 att jag skriver om programmet för att synas på deras sida. Jag har svårt för vissa saker så jag ska nog vända mig till min bloggmaneger. Jag ska ändå ha kontakt med honom då ännu ett nytt företag håller på att skapas samt att domänen till bloggen kommer att flyttas men det är fortfarande samma adress.

Känd person inom media har totalt gjort bort sig.
En mycket sjuk människa skällde ut mig i går för att deras gästbok hade blivit "våldtagen" (som han uttryckte det) med stämplar. Denna sjuka man är väldigt känd i Uppsala och delar av Stockholm. Jag skickade ett sms och skrev att jag inte ville ha någon framtida samarbete samt att med den attityden önskar jag honom mer ödmjukhet inför framtiden. Hur kan han inte ha glömt vad jag gjorde med hans gästbok för ca 1 år sedan? Låter mer som skräckfilmen "jag vet vad du gjorde förra sommaren". Denna man är skräckinjagande och grymt snål om han gråter över en gästbok. Skulle jag skriva ut hans namn skulle inte en kotte tro mig att han är så dryg och sjuk i huvudet. Jag ska skicka en check till hans företag för den gästbok som jag förstörde för dem.

PS han är engelsman

Klubbafton på Fullerö i storvreta

 Här dricker jag julmust och äter godis i mängder. De har väldigt mycket julpynt just nu på Fullerö och jag är som Scrooged. Scrooged handlar om en man som hatar julen. Han får träffa 3 spöken en som tar honom tillbaka till hans barndom, en som visar nutid och en som visar hans framtid om han inte slutar hata julen. Grinchen är också emot julafton och hatar småfolket i sin stad (Vendalen) som ska fira julafton. Jag hatar inte julen men jag förstår inte varför folk kan stressa arslen av sig för ingenting. Jag kan bara inte förstå hur folk kan tro att de måste fira alla högtider för att visa sin omgivning att de har ett liv.
 Här provar jag en riddarhjälp och sköld
 Det var Bamsinnan som bjöd in mig till klubbkvällen.

Nästa Söndag kommer jag med i UNT och där kommer även delar av B.I.F att avslöjas då Mumarie som är en av styrelsemedlemmarna också är intervjuad. Jag hoppas att Marie också nämner B.I.F för journalisten David Legue.

I dag ska jag jobba i Heby

Jag var på klubbkväll för Fullerö handel i går kväll med julmust och godis i mängder. Jag har provat riddarhjälm som jag kommer att lägga upp bilder på senare.
Nu är endast tomten (jag) vaken medan hela Sverige sover fortfarande. Jag ska til Heby och jobba i dag och senare i eftermiddag är jag tillbaka till Uppsala City för att jobba.

Jag har även ätit på Sven Dufva en restaurang i Science park och de hade husmanskost med en ingefära dryck med högt GI värde värde. Jag gillar inte spiskummin och maten hade tyvärr mycket av den kryddan så jag gick nästan fortfarande hungrig därifrån. Vilken dåre har kommit på att spiskummin ska vara något gott jag hatar det. Vet någon vad spiskummin är gjord av?
 

Min intervju på Café Plock på Dragarbrunn med UNT

   Vi satt på Café Plock där jag blev intervjuad av Daniel Legue och fotografen Pelle. Daniel frågade mig hur jag hanterar elaka kommentarer och varför jag inte blir ledsen när jag får några sådana. Jag förklarade att folk kan lika järna skriva att min vattenflaska är ful och att det betyder i stort sett lika mycket som resten av kommentarerna. Det är som att hälla vatten på en gås. Ingen människa sparkar på den de anser ligga.
   Pelle ville att vi skulle till slottet och ta bilder.
  

De kommer även att intervjua Mumarie. Tonårsmorsan och en kille som sysslar med både musik och innebandy. Tidningen kommer att publiceras nästa söndag.
   Pelle ville att hela Uppsala skulle synas bakom mig för att lyfta fram att jag just är Hertiginnan af Uppsala.

någon tipsade mig om att denna trevliga bloggare tycker att jag är patetisk

Jag var bara tvungen att gå in och läsa den är killens (Jack Fotograf) intervju (frågestund). Han anser att jag och bloggkommentatorerna är patetiska bloggare som saknar liv.

Tack för tipset L. J!

Snart ska jag på intervju för både UNT och SKTF tidning


Jag väntar på att golvläggaren ska komma till mig och sedan ska jag i väg och jobba. När jag har jobbat färdigt ska jag till Chic Clinic för jag har en konsultationstid hos dem. Jag har blivit beroende av skönhetssalongen. Jag kommer inte att hinna gå till tandläkaren. Jag vet inte när intervjun äger rum jag återkommer om det senare. Flera tidningar hör av sig men jag ska först boka in SKTF och UNT:

Här nedan bjuder jag på en av de bästa låtarna av DJ (Leopoldo Jorge Alcayaga) Mendez Razor Tongue. Jag har mött DJ Mendez i Stockholm i Saluhallen för några år sedan. Han talade spanska till mig i hopp om att jag var spansktalande. Jag blev bjuden på en fest som jag tackade nej till.  Han har fina meriter som rån och droger i bakgrunden och kom till Sverige 1986 och bodde då i Farsta. Sedan måste man ju göra musik om hur man rånade folk på det mest konstiga sättet. Shysst merit va?I väntan på stylistakademin

Sovrummet kommer att få parkettgolv vilket gör att budgeten blir dyrare än väntat. Det är så bekvämt att anlita stylister då de själva söker upp eventuella tapetserare, målare och inredningsarkitekter. Jag får bara ta del av det hårda arbetet de själva har utfört som har tagit dem flera timmar. Jag rekommenderar alla att anlita tjejerna från stylisakademin då de har god smak och utför arbetet noggrant. Jag är ju Hertiginna och det ser inte bra ut om jag själv skulle börja jaga folk för att anlita dem.

Flera tidningar har hört av sig nu för att de vill skriva om BIF mer om det kommer jag att skriva senare.

Jag skulle egentligen ut och äta med vissa styrelsemedlemmar av BIF men kunde inte då jag arbetar hemifrån mellan kl 14.00-15.00.

Vasemyan har fått en högre väsen inom sagofigurerna

Upsalatidningen leta efter en bra jultomte. Stjärngosse kanske känns lite lågt inom sagofigurerna så jag tippade högt denna gång och anmälde honom som Uppsalas jultomte dvs Kungen över sagofigurerna kring julväsen.

Man skulle motivera med 20 ord och bifoga en bild. Jag har inga bilder på honom så jag skrev hans bloggadress till Uppsalatidningen:

Min motivering: En kille som talar 7 språk flytande vilket gör att han kan kommunicera med de flesta barn i Sverige och så är han godhjärtad.

Denna motivering måst de på redaktionen smälta för, eller hur?
    OBS! Fotomontage
 

Mingel med den nya bilen hyundai

Fashionista visade sina kläder och jag köpte ett linne för 549 kr det var 15 % rabatt för gästerna. Fashionista startades av 3 tjejer varav en av dem är stylist i grunden. Märket heter Cream och är danskt varumärke.
Fotografen jobbar för UNT och heter Samuel Uenius
  

UNT fick inte ta bilder på mig för jag måste godkänna bilder som publiceras i andra tidskrifter. Det skulle bli skandal för min del om bilder jag inte gillade publicerades. Det finns en och en annan katt som har klagat på att jag ser större ut på bilder så sedan dess är jag väldigt försiktig.
 Det fanns även massage som man kunde få på plats och varor från aloe vera. Man fick äta Sushi i mängder ca 3 bitar var. Det var inte mycket att hurra för. Men jag fick en ros av han som äger bilfirman och det var ju shysst.

Apropå UNT
Jag skrev till Vansemyan och sa att jag hade tipsat UNT om honom. Han blev superglad och skrev "svär du?". Ja, sa jag jag har tipsat dem om att han kan bli deras nästa stjärngosse. Till svar fick jag "men draaaaaaa". Jag ser talang hos den här killen att han kommer att bli uppsalas mäktigaste stjärngosse som går från dörr till dörr och sprider förtal om andra bloggare i sina julsånger.

19 röster om makt

 Pontus som är chefredaktör berättade om en bok som heter "19 röster om mak" en bok jag rekommenderar då jag själv funderar på att läsa den. Han sa att boken borde heta "På den här avdelningen står vi upp och kissar" Han syftar då på kvinnor som bli manliga i hopp om att vara en av grabbarna. Han tycker inte att vi kvinnor bör anpassa oss till den graden för att passa in i mansdominerande arbetsplatser där man inte tillämpar kvoteringen.


Jag har berättat om BIF för chefredaktören på veckans affärer

Jag har nu berättat för Pontus Shcultz om B.I.F och han gav mig numret till deras journalister som skriver om den ekonomiska föreningen vi startar nu med mig som ordförande. Här byter vi telefonnummer med varandra.
  
Pontus fick stora Journalistpriset i klassen "årets förnyare". Han är en flitig samhällsdebattör och Resumé har utsett honom till Sveriges fyrtionde mäktigaste publicist 2008. Dagens Media utsåg honom 2007 till en av Sveriges 220 mediamäktigaste personer. Men sedan vet vi att Hertiginnan är mäktigast media profilen i Uppsala.

 Suzanne Hugoson driver en egen pr-byrå som är en av de främsta i Sverige på "non-traditional marketing", d.v.s gerilla-PR. Hon arbetar bl.a med Sony Playstation´s, Ericsson Telecom samt Yello Strom.

 Isabelle Cassel är chef för SEB Way som skapar kultur av ständiga förbättringar, vilket är en metod för att uppnå bankens mål. Tidigare arbetade hon på SEB Merchant bank.

Goodiebags med innehåll från Deloitte, Tria, Passion for Business och Pepsodent. Mat och dryck serverades också det fanns pasta i olika smaker och mineralvatten.
 

Blajkel är världens största mytoman

Han påstår att han har köpt Hollwood men inte vill att media skriver om det. Vad den här killen missar i sin lilla lögn är att jag säljer inte Hollywood, så hur kan han ha köpt den?

Så här skriver den söte Blajkel till mig i sin blogg:

Anna jag ska möta GUD, vad är det som är så svårt att förstå?
jag ringde honom och berättade om dig, han skrattade arslet av sig

Svar: Gud skapade Blajkel och tänkte bättre kan jag sedan skapade han mig. Oj jag är äldre än honom då vänder vi på det. Gud skapade mig och tänkte bättre kan jag men blev besviken när Blajkel sa hej till ljuset. Sedan dess gråter Gud.


Att skryta över sin beundrar skara

Det finns vissa pinsamma människor som skryter om hur många beundrare de har. De har verkligen inte förstått att skönheten ligger i betraktarens ögon. Om jag ska tro på deras sätt att tänka så borde det se ut följande:

Har du:
1-9 stycken beundare du ser säkert grymt ful ut
10-19 stycken Då är du lagom
20-100 stycken Då är du ju snygg bäst att ställa sig i din kö för det spelar ingen roll om jag tycker att du är ful du har för fan mer än 20 beundrare. Då måste jag vara blind eller dum i huvudet om jag tycker att du är motbjudande. Ju fler beundrare en människa har destom mer värde sätter man på människan. Även om personen som bara har 2 beundrare tilltalar mig mer så bryr jag mig inte.

Ser ni hur korkat det låter? Förklara detta för folk som tävlar i skönhet och utseende från morgon till kväll. Den som har en beundrar skala på 20 och mer är ofta mytomaner, glöm aldrig det. Mytomaner vet att de själva ljuger.


Veckans fullspäckade schema med glamour och business

Tisdag: I morgon tisdag är det styrelsemöte för BIF och sedan kommer vi att komma ut i massmedia. Efter styrelsemötet kommer vi att skicka in vår protokoll till Skattemyndigheten för att starta vår ekonomiska förening med mig som ordförande. Det är första gången något sådant händer i svensk historia.
Vi kommer att ha ett frukostmöte kl 10.00 i morgon med berörda parter.

 Onsdag är det affärslunch med en chefredaktör för en känd tidning. Jag kommer att få en goodiebag som är värd flera tusen kronor. Detta är för att jag sedan ska blogga om varorna. Vi kommer att ha affärsluncen på ett Hotell.
 Torsdags kväll  blir det mingel för en ny bil som har kommit ut på marknaden. På minglet bjuds det på suchi buffé i mängder och så får jag prova kläder från Fashionista. Det blir som en modevisning med både kläder och nya bilar.


Styling av mitt hem har börjat före och efter bilder

 Efter bilder men det kommer att tapetseras om också
 Före kunde man se köket från vardagsrummet


Jag ska även byta badkar och vill ha ett badkar med lejonfötter och en ny spegel i badrummet. Det var min nationalhjälte superjuristens idé att skilja kök och vardagsrum åt. Hon är nationalhjälte f.o.m i dag då hon har berett en middag för mig inför mina ovänners syn. Precis såsom det står i Bibeln har Superjursiten den allsmäktige ordnat upp min status extra mycket. Jag kommer att betala tillbaka min skuld till henne och kräver hon ger jag bort mig själv till henne i gåva.

Thomas Engström min upliner ringde Superjuristen och ville att vi skulle upp på scen nu på lördag i Nacka för att vi är uppe i 6 % båda två. Det finns inget bättre än att hyllas på scen inför ca 4000 människor med musik.

Inför rojalistföreningens 30 års jubileum provar jag afton klänningar

  Denna klänning är av siden varvad med duchess siden. Färgen är beige och priset är för högt för att jag ska våga skriva ut den på bloggen. Jag har inte bestämt mig ännu. På tisdag ska jag till lilla drakens lya och prova mina specialsydda BH, korsett och bustier. Då jag är small/medium i midjan men XXL i byst så har det varit svårt för mig att hitta det som passar. Därför har jag bett om skräddarsydd.

1966 Reach Out I'll Be There Four Tops När jag hör denna låt förflyttas jag till en annan del av denna värld. En värld där jag slipper alla ondska och nedlåtande ord från människor som vill sätta sig på en i tron att de då blir snäppet bättre än mig. Den jag litade mest på visade sig vara den värsta av dem.
......och jag som älskade er......

studera på toppklass

  Kronprinsessan Victoria gick natur- och samhällsvetenskaplig programmet på Enskilda Gymnasiet i Stockholm. Trots problem med dyslexi gick hon ur gymnasiet med toppbetyg. Jag har en likadan kavaj som hon har på bilden. Därför gillar jag denna bild på henne. Hon är Sveriges vackraste kvinnoansikte.

  Daniel Westling gick 2 åring linje i Sandviken med 3.1 i slutbetyg. Karriären  gick sedan via idrottsfolkhöskola.. Jag har alltid tyckt att Anna Lindhs mördare liknade Daniel både till utseende och till klädstilen. Har inte sett honom i närbild men här är han slående lik.

Jag själv gick samhällsvetenskaplig programmet på Celciusskolan i Uppsala med 4.3 i slutbetyg. Det enda som drog ner mitt betyg var uppsatsdelen som jag fick skriva 5 gånger innan lärarna nästan tyckte synd om mig och gav mig en 3:a dvs Godkänd betyg. Jag hade enorma svårigheter i gymnasiet att skriva en uppsats. Jag har lätt för att börja och avsluta en mening med samma ord och vet ej vart jag bör lägga en en djävla kommatecken. Varför måste kommatecken finnas överhuvud taget? En onödig grej jag aldrig lär mig. Jag klarade mig trots att jag var dyslektiker. Jag hade MVG på matte i alla nivåer, språk (franska, engelska) och konst av olika slag.

Modellen Amanda Karlsson ställer frågor modellagenturer

Ja det stämmer att jag är mycket på modevisningar. Hade du varit i uppsala hade jag kunnat hjälpa dig bättre. Varje år har de modevisning på birger jarl i Uppsala med make up creative som sminkar modellerna.

Varje år har även uppsalaekonomerna modevisning och jag har vänner som äger modebutiker därav är jag på visningarna. Sedan brukar GUC har modevisningar varje år för gymnaieleverna.

Här kan du göra i ordning din portfolio dvs en katalog med bilder på dig som du sedan skickar vidare till någon av nedstående agenturerna. Ett företag har kontaktat mig för att få göra min portfolio och på det sättet göra publicitet på min blogg. Jag kommer att göra en snart och lägga ut den på bloggen. Jag ska bara använda den för bloggen och inget annat. De bilder kommer att vara Copright dvs man kan inte kopiera dem även om man vill det.


Dessa modellagenturer finns i Sverige med telefon nummer.
Stockholmsgruppen Atom agency AB 08 - 510 010 00
Tac´s models 08 - 39 47 17
Ladies team 08 - 667 10 85
Mikas Stockholm 08 - 578 800 00
Modestationen 08 - 31 40 64
Noveau modelagency AB 08 - 652 54 80
SYNK Casting AB 08 - 794 00 84
Up models Model search 08 - 462 95 85
Zap models Management AB 08 - 661 10 16
Nocturnal Models Agency 070 - 461 55 82
Candygroove Modellagentur 073 - 760 32 04

 Amanda Karlssons blogg.


Bästa parodi på mig från flashback (personen saknar verkligen inte humor)

Min syn på folk som påstår sig kunna tala med djur (subjektiv bedömning)
Få saker får mig så irriterad som "medium" och folk som påstår sig kunna tala med döda för att rippa mindre begåvade på pengar. Att tala med djur faller givetvis in i samma fack. Men när Hertiginnan briljerar med att hon kan tala med djur och alltid vet vad djuret känner kan det faktiskt vara allt från fullkomlig idioti till provokativ genialitet.

Citat:
Min väninna hade skaffat hund och jag visste när hunden var hungrig och hon kunde inte förstå detta. Jag höll i hunden och framför mig såg jag en bild på mat i hundskål. Självklart förstod jag att det var en bild hunden hade skickat mig.

Sen kan man givetvis undra vem väninnan som blir imponerad av denna förmåga är. Jag ser framför mig en vårdare i vit rock som klappar Hertiginnan lugnande på huvudet.

"Men lilla gumman" säger vårdaren med mjuk röst "varför sitter du här inne i köket och klappar en blomkruka?

Hertiginnan kollar åt andra hållet. "Din hund är hungrig" säger hon till kaffekokaren och håller upp blomkrukan.

"Såja" säger vårdaren och tar försiktigt blomkrukan ur Hertiginnans händer, "kom så går vi tillbaka till dom andra på din avdelning. Kapten Svartskägg har frågat efter dig och Elvis är jätteorolig"

"MATA HUND!" skriker Hertiginnan förtvivlat.

"Jag ska mata hunden sen" lovar vårdaren och lägger en arm runt henne. Sen går dom sakta genom en lång korridor med vita väggar och ljusrörsbelysning. "Duktig 'Hertiginna', duktig Hertiginna" säger vårdaren lugnt och kvinnan under hennes arm snyftar tyst något om bilder i huvudet och viktiga möten.

Jag kan kommunicera med djur (Hertiginnan som talade med djuren)

I kväll ska jag på medial utvecklingskurs med Sabina. Jag kan tala med döda på andra sidan och jag kan kommunicera med djur. Att kommunicera med djur gör man genom att man skickar bilder tll djuren och tar emot djurens bilder. Detta var ett sätt för människor att kommunicera innan språket uppfanns och det är helt naturligt. Jag vet alltid hur ett djur tänker när inte ens ägaren själv förstår sig på djuret. Man kommunicerar via telepati.

 Min väninna hade skaffat hund och jag visste när hunden var hungrig och hon kunde inte förstå detta. Jag höll i hunden och framför mig såg jag en bild på mat i hundskål. Självklart förstod jag att det var en bild hunden hade skickat mig.

För att utvecklas medialt måste man vara ödmjuk och inte känna avund när det går bra för andra. Just avund skapar den värsta karman som finns eller att tala illa om andra människor. Låt människor och deras privatliv vara i fred för det är det enda som är kärt. När man talar illa om andra säger det mer om dig än om personen, ALLTID.

Kl 10 kommer budfirman för att hämta möbler jag vill slänga sedan ska jag i väg och jobba. När jag slutar jobbet ska jag ut och äta brunch med min väninna för att sedan på kvällen gå på medial utvecklingskurs.


Är den kända mediumet Terry Evans en bluff?

Jesper Jerker, civilingenjör i teknisk fysik och tidigare ordförande i föreningen Vetenskap och folkbildning säger så här om Terry Evans:
Han tillhör sannolikt kategorin medvetna bluffmakare. Han är duktig på att slänga ur sig frågor som låter som påståenden, och expert på att fiska efter bekfräftelse på att det han säger stämmer.
 
Jesper vet inte om Terry lär ut dessa knep till sina elever. En av Terrys elever har haft storseans och efter det fick vi fylla i en enkät om vad vi tyckte. På en av frågorna ställdes just den frågan "fiskade mediumet efter information"
Jag svarade nej och vad jag vet svarade alla andra också nej. En av hans diplomerade elever Maria Therese Agerhill Bohman är lärare till mig.
 Terry
 Maria Therese som finns med i UNT i dag

Göran Grip som jag skulle ha träffat förra veckan men inte kunde, säger att när man gör en nära-döden-upplevelse så hamnar man på en plats man känner igen. Då tänker man, hur kunde jag glömma bort att det är här jag egentligen kommer i från?

Jag och Ulf Spendrup diskuterade bl.a Carolina Lassbo

 När jag träffade Ulf Spendrup så diskuterade vi bl.a Carolina Lassbo (Sverige första kändisbloggare) då Carolina har varit inne på min blogg och stöttat mig. När Carolina var klar med sin juristubildning hade flera av hennes besökare skrivit brev till olika juristfirmor i Uppsala och Stockholm och misskrediterat henne. De hade talat om varför de inte bör anställa henne när hon är färdig med sin juriskandidatexamen.

Kan ni tänka er att det finns människor med sådan innehållslöst liv att de lägger ner sin energi på andra. Tänk om dessa människor hade lagt ner sin energi på sig själva i stället undrar vad de hade åstadkommit.
 
Ulf sa att jag måste vara stark och stå på mig. Han sa att det är inte lätt att vara tjej och samtidigt ha ett affärsinne. Han presenterade mig inför hela publiken om hur duktig och stark jag var som människa.

Jag träffade Ulf pga av den verksamhet som jag och några andra tjejer snart kommer att starta nämligen B.I.F. Jag blir ordförande i styrelsen.

Svar på frågor om UC, utbildning och att bli hatad som storbloggare

UC skickade mail just för att vi själva mailade dem och frågade. I mailet stod det även att information om personen i fråga som har bett om uppgifterna kommer att sändas hem.
Man får bara söka information om företag om man har någonting att göra med den verksamheten. De finns flera regler om att man kan bli dömd till böter om man missbrukar uppgifterna.

Utbildning
Min utbildning handlar inte om att jag har tagit magisterexamen i alla ämnen jag tar upp utan tillsammans har det bildat en utbildning. Jag har läst ekonomi i 1 år, medicin i 1 termin, lingvistik 1 termin, 1 termin juridik, 1 termin sjukvård, 2 terminer programmering hänger ni med? Jag har även utibldning inom Reiki 1 & 2, TFT (Tryckfältsterapi), Ängla healing, medial utvecklingskurs.
 
Barzan har gjort en avhandling och anklagar mig för narcissm. Jag säger bara en sak till er därute som inte har självrepsekt eller självförtroende. Stå på er annars gör någon annan det. Bara Barzans språkbruk gör att man knappast kan ta honom på allvar.

Vissa bloggare tror att jag har skapat mig ett namn genom att bli hatad. Därför tar de och börjar sitt bloggande med att hoppa på andra och på så sätt tror de att de ska bli större. Den bloggare som är stor bli automatiskt hatad och det har knappast med innehållet att göra.

RSS 2.0