Är flygvärdinna drömjobbet? Läs så ändrar du snart uppfattning!

Här nedan har jag intervjuat en gammal skolkamrat till mig som är flygvärdinna i dag. Hon drömde alltid om att jobba med det. sedan hon var liten. Där det står svar är mina egna kommentarer.


Hur utbildas man som flygvärdinna?

Det tar ca: sju veckor att utbildas till flygvärdinna.

Svar: Dvs då är man ingen akademiker

Hur många flygvärdinnor jobbar tillsammans på ett flygplan?
Minimum 3, maximum 12.

Svar: Hur många slavar på ett litet utrymme menar de.

Vad gör ni om en passagerare är jobbig?
Det är inte så ofta det händer.

Svar: Bullshit alla är jobbiga. Det är som att säga att ingen på en restaurang är jobbig. I flygplan är det alltid ett barn som gråter och folk som springer fram och tillbaka. För lite vatten får flygvärdinnorna/flygvärdarna springa. De är betjänter helt enkelt.

Vad gör ni om värmen ombord går sönder?
Vi har reservsystem.
Svar: I vanliga fall är det kallt så vad gör det om värmen går sönder?

När ni kommer till en flygplats, var sover ni någonstans?
På hotell.
Svar: Även en städare på Hotell sover på hotellet ibland.

Hur mycket tjänar ni?
22 000 kr/mån

Svar: Det är inget jämfört med hur många nätter de är borta hemifrån. En tolk som jobbar 1 timme per dag tjänar mer.

Får man vara hur lång som helst?
Nej, som tjej, max 1,85 cm och min 1,60 cm.

Svar: Inga jättar och dvärgar helt enkelt

Hur många språk ska man kunna?
Svenska, engelska plus ett till.

Svar: Helt bortkastat i så fall om det bara duger till att prata om vatten som folk behöver, gnälliga barn, sura tanter och service, service och service.

Hur ska man prata i mikrofonen?
Tydligt, trevligt och bra.
Svar: Sedan spelar det ingen roll om en av resenären just har skällt ut henne.

Hur länge jobbar ni?
Det beror på hur mycket poäng man får för en resa. Om man får över det poängen som man ska ha får man ledigt ca. 4 dagar.
Svar: Ledigt 4 dagar för att slava dygnet runt alla andra dagarna. Sjysst liv.


Vad ska man ha för kläder?
Svarta klackskor och strumpbyxor. Blå kavaj med en vit skjorta, och uppsatt hår med en speciellt hårspänne.

Svar: Klädd för att jobba som akademiker när man ska jobba som betjänt åt trötta resenärer.

1) Svenska flygvärdinnor är övertrevliga de beter sig som om de vore överbetalda och att resenärerna är en bunt artister som de måste smöra för.
2) Turkiska flygvärdinnor beter sig som om de jobbade gratis med motiveringen: Du ska veta att jag har jobbat sedan 6 på morgonen. Ja ja skriv ett brev till bullen om dina problem men ge för fan hit min vatten.


Min dag med Thomas Dileva & nya stjärnskottet David Graves

   Thomas Dileva tyckte att jag verkade vara hyperaktiv av mig han bad mig lunga ner mig och ta till mig de buskap han kom med. Jag blev genast lugnare och sluta springa omkring som jag är van att göra. Dileva är den coolaste människa jag har mött i mitt liv. Han både sjön och dansade. Jag kan inte hans sånger men jag dansade, men inte så bra pga av att jag fick ryggskott så fort jag kom fram.
 Han sjöng "Vad är frihet?" den har en sådan vacker text helt suverän. Han sjöng också "Mirakel".
  Det bjöds på vegan mat som Dilevas privata kock Peggy Madine hade lagat.
  Thomas Dilevas gitarr & tofflor
 Kan ni tänka er att Dilvea skriver med ljus & kärlek samt Hertiginnan af Uppsala på på CD avsedd för en Hertiginna så klart, coolt va?
  När jag och den nya sjtärnskottet satt på golvet och pratade berättade han för mig att Thomas Dileva har hjälp honom med hans skiva som han ska ge ut. Jag berättade för honom om en musikproducent (Soundfactory) som är en nära vän till mig som han kunde kontakta också. Han sjöng för mig och det var så kul och så härligt. Hans röst är kanon även live.

Nedan David Graves med låten Vegeterian Girl. Det går inte att ladda ner från youbue längre. Gå in här för att lyssna på David.

Jag har blivit inspirerad av Krishna och Thomas Dileva till den grad att jag har konverterat till det andliga helt och hållet.
  

Vet du vad ordet diagnos betyder?

Det betyder två som inte vet och kommer i från grekiskan.

Rickard "rille" tror att jag ska ge ut en bok & varför är tjejer så elaka (gurre)

Tjena vet inte hur jag kom hit, men otroligt intressant blog/artikel !! Skriver du bok ska jag köpa direkt, och rekommendera mina kompisar. Puss !

Svar: Jag ska inte skriva bok ännu har förut gjort det under psydonym. Man kan om man vill ge ut böcker på vulkan adressen är http://www.vulkan.se/

Gurre skriver följande i sin blogg och undrar varför tjejer är så elaka mot varandra:
Förundran, jag har suttit och kollat in Hertiginnans blogg och alla inlägg och påhopp och fasat lite över hur elaka tjejer kan vara mot varandra. Det är lite skrämmande. Men en på jobbet som varit en kvinnligt befäl i Balkan under kriget sa det att hon hellre har män i sina led, kvinnor är grymmare än män. Huuuh. Men ofta är det likadant i djurriket, honorna är grymmare många gånger. Har sjäv sett detta fenomenet som när tex. när en tjejkompis ger ut en bok så är det genast hjordar av andra kvinnor som rackar ner på hennes bok, fast den kanske var jättebra. Hmmmm...

Vem är Marcus H?

Som sms:ar 7 meddelanden per dag?

Jenna Jameson alias Hertiginnan af Umeå (Nathalie) tror att jag köper hennes lögner ang Dolce & Gabbana klänningar.

Bästa Bondlåten av A-ha live in daylight. Ibland när folk överdriver kan livet bli som en bondfilm. Den snyggaste som har spelat James Bond är Timothy Dalton född 1944 21 mars.
 

Brölloppet mellan Maria Therese Agerhill och Ulf Bohman i Agersta

 Jag, Maria Eriksson & Barbro Pontusson skålar hemma hos Maria Therese föräldrar med champange och snittar.
  Prästen, Per & Marica strax innan vi går in i Jumkils Kyrka i Agersta.
   Här kastar vi ris på brudparet. Väl ute blir brudparet gratulerad av alla gästerna. Jag tycker att det är så vackert när de står på knän framför prästen. Hon var så fin Maria Therese var så vacker med sitt rödbruna hår.  Helheten av klädval gjorde henne så elegant men ändå stilren.
  Maria Therese och Ulf fick åka i en 50 tals bil. Alla gäster anlände före till hennes föräldrarhem. Maria Therese behövde inte slänga sin bukett till singeltjejer utan gav dem direkt till Marica.
 Margareta Tejne Abelli fotar mig medan jag fotade henne.
  Alex Schulman brukade kalla mig för grogghagga, kanske är jag en?
 Här har vi Carina Petterson Gustaf Kejellbergs väg 3c och Eva Carlsson Stubbåkersvägen 5 båda tjejerna sysslar med Reconnective Healing och Reconnection.
 Här är jag på väg till Brölloppet.

29 Juni ska jag träffa megakändisen Thomas Di Leva

Här med en av sina låtar "Dansa din djävul" Där han läser upp delar av sin bok i clippet. I vilket samband jag ska träffa honom kommer jag gå in på närmare den dagen jag möter honom. Jag kommer att vara med honom en hel dag och jag har mycket att lära mig av denna guru. Jag får mycket av denna typ av erbjudande d.v.s träffa olika kändisar en hel dag men denna tackar jag ja till med min bloggmanagers hjälp.  Jag säger ju att mitt liv är ett drömliv så sluta skriv "du tror att du är något" när jag vet att jag är något, tro gör man i kyrkan kära stalkers.


Sven Thomas Magnusson föddes 1963 i Gävle. 14 år gammal bytte han bort sitt namn Magnusson och tog istället sin mors flicknamn Di Leva, inspirerad av idoler som Leonardo Da Vinci och Charlie Chaplin.

djävulen bär prada med anna wintour & åsna mellan två höstackar

Allt började med att jag såg filmen Djävulen bär Prada och ville ha Miranda Priestleys namn alias Anna Wintour f.d Chefredaktör på VOGUE, som adressnamn på bloggen. Bloggens ursprungsadress är annawintour.blogg.se

  Jag gillar rosa men passar inte i färgen

Rodeo modekväll


Jag har som medlem blivit bjuden till Rodeo med 30 % rabatt på hela butiken. Övriga kunder får komma i morgon tror jag. Det bjöds på en ölsort av klass II.
  Jag och Talins lilla syster Sirvana
 Här provar jag kavaj från Bruno Bazaar 2599kr (har kjolen på mig som också är köpt på Rodeo) Blusen är också från Bruno Bazaar 799 kr

 Denna köpte jag som är från märket Samsøe & Samsøe för 999kr

jag ska på bröllopp midsommardagen

MariaTherese Bohman-Agerhill  gifter sig på midsommardagen och jag ska närvara vid hennes bröllopp. Först är det samling i kyrkan och sedan blir det champange med gäster & brudparet.

Filmen The Others
Har ni sett filmen the others där barnen har en allergi mot dagsljus? De lever i mörker hela tiden med bara ett stearinljus för att inte bli sjuka. När de märker att de är döda och inte egentligen borde ha några sjukdomar blir de själva rädda till en början och inte riktigt vågar lita på att de är friskförklarade. Så känner jag mig just nu.

Företagaren Trendvision har kontaktat mig

Var inne på din blogg och tror att några av våra program skulle passa bra på sidan.

Vi har bla Trendvision som säljer märkes solglasögon billigt på nätet och Sancys med läckra smycken,Ica kurien  få en väska och klocka på köpet, Postfoto framkalla 100 bilder gratis 'och många fler.

Vore kul om vi kunde komma upp på din sida.


Svar: Självklart vill jag samarbeta med detta företag.

I dag har jag fått manikyr från märket O.P.I

  

  Det kostade 30 kr men till Gottsunda åkte jag taxi och det kostade 222 kr han stängde av taxmätaren för att det blev så dyrt. Jag var så sen på morgonen trots att jag inte är en tidsoptimist.


Hertiginnan i mörkare hårfärg och BH-linne från MQ

Hertiginnans hår kostar henne 600 kr varje månad. Först så måste jag färga håret rött när färgen börjar blekna vilket det gör när jag tvättar håret. För att det ändå ska hålla sig rött köpte jag denna vara på KICKS (som ägs av Antonia Ax:son).
 Elvital colour mask för 99 kr
 Jag har väldigt svårt att titta in i en kamera för då syns det tydligt hur skelögd jag är. Bakom mig ser ni vitrinskåp som är från Anrika Franska märket Louise Philippe. På bilden bär jag min nya BH-linne från MQ som jag köpte i går. Ovanför BH linnet har jag en chiffong skjorta som är från Hennes & Mauritz (ägare Stefan Persson). H&M finns i 29 länder men har en högre standard i andra länder än vad den har i Sverige. Kläder sys ofta upp i Turkiet och jag har en släkting som ansvar för exporten till Sverige därför har jag så mycket kläder från just H&M:
 

Min nya bruna klänning från Zara

 Här bär jag min nya klänning som är brun från Zara Woman.
   Min nya klänning från Zara och kavaj från B*Young på Shoppingrunda i MQ med en Caffe Latte. Jag är sorten som inte har tid att varva ned så jag brukar ta take away coffee. En av mina vänninor är fotograf och har i uppdrag att fota mig på olika uppdrag.

Självaste Anders Wågberg från gruppen Sonic dream collective har hört av sig

 Anders berättade att han och Linn hade gift sig och fått 3 barn. Här kan ni se vad Anders mer sysslar med förutom musiken. Han håller på med modellflygplan, vissa växer inte. Jag har hans mail men jag ska nog inte sätta ut den på bloggen. Har förut lagt ut offentliga personer mail i tron på att det är offentliga handlingar.

Poeten & kulturskribenten Mohammed Omar och Prästen Mikael Mogren ska ge ut en bok

 Detta är Mohammed Omar som tillsammans med Mikael Mogren ge ut boken Vem är du. Jag har gått i samma skola som Mohammed i Kvarngärdet. Vi bodde också på samma kvarter under hela vår uppväxt. Jag minns att han hade flera syskon vissa var svenskar vissa från Afrika. Om jag inte minns fel så var han även ordförande för en muslimsk organisation sist jag såg honom på tv.

Nu ska jag ta och maila en väninna och hoppas våran mail blir en bok i framtiden.


Vill säga det här till en speciell kille i Uppsala:
Vilken modig och stark kille du är som ger dig på en landsman och försöker trycka ner mig. Sorgligt att jag vet vem du är. Du har lämna kommentarer i andra bloggar och de i sin tur har mailat mig ang vad det är du håller på med. Vi har gått i samma skola du och jag.  Hur kommer det sig att killar är mer avundsjuka på mig än tjejer?

Brandos vs Polaris skor

 På Brandos frågade inköpschefen mig om jag hade råd att ge dem angående olika bra märken som man skulle kunna köpa in till Sverige. Jag rekommenderade dem märket Polaris från Turkiet. Vips så fick jag egna som tack. Är inte skorna tagna från Tusen och en kväll eller natt?

Ni kan hitta reklamen/banners för Brandos här på bloggen längre ner om ni rullar och beställa skor från dem. Glöm inte att en viss procent går till mig så shoppa på ni så att jag slipper åka kolletkivt.

Jag har aldrig bojkottat Hennes & Mauritz

  Jag har fått mycket påhopp av mina vänners bekanta som gillar H&M. På kurser och seminarier får jag mycket påhopp när jag blir presenterad för dem. De har redan dömt mig på förhand beroende om jag shoppar på H&M eller inte.
När jag började blogga hade jag Al Pacino i min header.

  Karin Ottander på Il Muno på Affärshuset Kvarnen

Emmeliés studentskiva

 Jonny Husén och Ali Marankoz, som hade mycket på hjärtat så fort jag klev in.
 Kickan (Bamsinnan) Bergstedt och Sara Husén. Sara hade minsann varit ridlärare i en annan stad men jag kommer inte ihåg vilken. Vi båda är hästtjejer.
 Det bjöds på välkommstdrink och glassbuffé. Denniz, Emmélie, Sabina, Robert Elisabeth, Mikael och Laila Husén var också på plats. I morgon fyller Sabina år.

Finns en nackdel med en tubklänning, man måste hela tiden hålla i den så den inte ramlar ner.


I´m cookie dough (emilyh) blir inte klok på min blogg som om hennes gjorde mig till Einstein.

sexnovell sex novell blogg sexblogg swingers stay-ups string sexnovellen sexnoller

Boutique of Uppsala på Grand Hotell med bilder

 Här ser ni röda mattan på Grand Hotell  Mina skor är från Bianco Forumgallerian i Uppsala.
 Talinn Ghadimi tog emot mig 08.45 så fort att hon såg att jag hade anlänt. Jag parkerade bilen strax utanför Hotellet.
 Längst in till vänster Eva Källander rådgivare, Längst in till höger Camilla Lundström som är innhavare av butiken Cam & Lin design. Det rödhåriga tjejen heter Ulrika Eklund som tillsammans med sin delägare Susanne Gundhus är innhavara av butiken Sweetiepie i Uppsala.
 Så här såg frukostbuffén ut. Det var den ekonomiska föreningen Boutique of Uppsala som betalade. I höst så blir jag medlem och jag var den enda medlemmen som fick vara med förutom styrelsen. Det bästa är att man tar inte in konkurrenter.
 Dresscode från Zarah i Stockholm nära NK huset.
 

RSS 2.0