Vad är karisma? Har Ulrica Messing karsima? Varför har hon lyckats?

1) Karisma är din utstrålning utan att du behöver prata. Den som har karisma behöver aldrig vara pinsam om sina historier för det syns i din karisma att du har en historia men som är sann.
2) Karisma är hur du uppfattar dig själv och inte hur du tror att andra uppfattar dig.
3) Titta på mig då förstår ni bättre
4) Den som har inre trygghet som inte behöver vara pinsam med pinsamma historier om vilka som har sött på en.

 Ulrica Messing är Vd och designer för Port House Interior. Bostad: Femrumslägenhet i Stockholms innerstad, villa i Göteborg, hus i Kosta. Inkomst: 431 000 kronor i år, plus 20 000 kronor i månaden i statsrådspension. sambon Torsten Jansson äger miljardkoncernen New Wave, med bland annat Kosta och Orrefors.


Vinprovning med klass

Black Tower 2007 Rivaner är en söt vitvin som är lite halvtorr i smaken. Passar bra till skaldjur nu när det är tid för kräftskivor.
    Jag har förut blivit inbjuden till vinprovning av Uppsala ekonomerna och hoppas snart på en ny inbjudan. Man ska då inte svälja vinet utan endast gurgla och spotta ut det sedan.

Jag har tidigare på dagen fått träffa min privata frisör som kom till plåtningen. Han hade idéer om vinterns nya frisyr som ni kan se på bilden. Är det så här vi bör se ut i vinter? Han ville ge mig en sommrig look fast på hösten. Min frisör påstår att jag är en partypingla och då bör se ut som en. Det är viktigt för min image enligt frisören att jag hela tiden har rätt look. Fotografen brukar säga att kameran älskar mig för att jag utstråla styrka och kvinna. Jag har inte silikon någonstans varken i ansiktet eller i kroppen. Jag har förut blivit kallad plastig men jag är 100% naturlig.

Charmiga butik & café mad ama doré

 Tjen på bilen heterAlice Vavassori och är från Italien. Innehavarna av butiken heter Serena och Laura. De har exlusiva italienska produkter. Muranos glasmycket, keramik från Toskana (Toscana) och Sicilien.

Dessa varma dryck kan du finna:
Espresso
Caffé latte
maretti
Cioccolata itanliana
Torroni och Marzapane

De serverar  också pastarätter med färsk pasta, sallader och panini.
Drottninggatan 7

Kläder från Gina Tricot

   
1) Första Tunika klänningen kostar 249 kr
2) Denna är en topp som är rosa och den har samma hudfärg som mig vilket gör att den inte passar mig alls. Men ibland gör man misstag när man shoppar impulsivt. Denna kostar 149 kr

Gina Tricot har som namnet mycket triko i sina kläder och mest toppar och en och en annan tunika som man kan köpa.


I höst står ridkläder från Ralph Lauren på modet

   På premiären för ridskolan denna termin visste jag inte om jag skulle ha en klassisk ridkavarj från B*YOUNG eller Ridkavajen från Aghersta Ridshop 1295kr . Ribyxorna är från Ralph Lauren 1999 kr för alla vet att jag är bloggaren Hertiginnan och då måste jag föregå med gott exempel. Mina ridstövlar är knälånga. Jag tog privatlektion i dag för 400 kr då jag anser att jag ibland behöver vara ensam med vår ridinstuktör.
  Jag har en konstig min för jag tuggar tuggummi. Jag fick rida Floxy i dag. Alla islandshästarna har isländska namn. Om hästen får välja så vill de bara ta det lugnt utan att springa omkring.

En sport för adeln "Ridning på islandshästar"

I dag ska jag börja ridskolan igen och bilder kommer att läggas upp senare. Jag ska hämta mina ridbyxor från Ralph Lauren för jag måste ju vara snygg inför hästen.

Jag ska först jobba på dagen och sedan ska jag möta upp min väninna för att äta tillsammans. Sedan ska vi båda på ridskolan.
 Det här är mina vanliga ridbyxor som jag köpte från Aghersta ridshop för 1400 kr och dem ska jag inte använda i år för nu gäller det Ralph Lauren som sitter mycket bekvämare. Jag saknar ridstövlar men har svårt att hitta då jag har väldigt raka ben som inte blir så mycket smalare nertill. Var hittar man sådana?

Inka kursen kan bota kroniska sjukdomar

I dag när jag kom till kursen så stod alla gammla kurskamrater utanför och väntade på mig och min väninna. De nya eleverna fick gå upp en trappa och vänta på att veteranerna skulle göra entre.

I dag fick 7 personer sitta på stolarna med ryggen mot. De andra 7 ställde sig bakom och la händerna på axlarna. Genom att känna energin ska man beskriva något om människan.  Man får inte vänd sig om och se vem det är som står bakom en. Den tjejen som ställde sig bakom mig började tänka på andra saker. Just då sa jag till henne att hon känns lite frånvarande. Då vaknade hon till och jag kunde känna att hon då var mer närvarande, utan att vända mig om och se på henne. Detta tyckte hon var otroligt att jag med hennes energi kunde känna hur hon tänkte under den stunden.

 En av tjejerna berättade om att hon hade gått Inka kursen och från den dagen så hade hon aldrig blivit förkyld. De utövar första kursen i naturen. Fukost och lunch ingår i 2 hela dagar för 2400kr. En bra investering om man har en kronisk sjukdom.

Någon eller några på Hammarby-läktaren kastat in smällare mot AIK-målvakten Tomi Maanoja.


I dag ska jag möta andevärlde

 I kväll börjar medialutvecklingskursen igen. Jag ska få träffa alla gammla godingar samt deras anhöriga från andevärlden. I kväll kommer jag att berätta om mina upplevelser.
I morgon ska jag dessutom börja rida igen på Islandshästarna men först ska jag hämta mina ridbyxor från Ralph Lauren som är på Jaber modehus i Uppsala.


Så här ser min veckoschema ut:

Måndagar: medial utvecklingskurs

Onsdagar: Affärspresentation

Torsdagar: Ridkursen på Islandshästar
På dagarna jobbar jag inom 3 företag och på kvällarna är det ovanstående som gäller. Jag har fingertoppskänsla för affärer. Vill ni bli rika ska ni fortsätta följa bloggen. Om jag med min dysleksi kan bli rik kan även ni bli rika.
Den borde heta "följ bloggen med järnkoll" Klicka på + så följer ni den.

Ronaldinho
har blivit dissad rejält av mittfältaren Johanna Almgren.


Jaber på S.t Erikstorg i Uppsala

  Denna klänning är från Marbeilla och kostar ca 900 kr från Jaber Mode. De har bra service och kläder från bl.a Hugo Boss, Armani Jeans och Ralph Lauren. Jag har beställt ridbyxor från märket Ralph Lauren då jag kommer att börja rida vecka 36. De ska bara sy in vissa saker på byxorna så att de blir perfekt för mina former.
 Det finns en herr avdelning och en dam. Där i mellan så finns det dessa stolar och bord som man kan sitta och bläddra i deras tidningar. Jag tittar i en bok från Hugo Boss på denna bild.

Så här skrämmer du i väg vänner och blir garanterad mobbad

1) Låna pengar och kläder och ge aldrig dem tillbaka
2) Var alltid sur och prata bara om dig själv
3) När din vän är ledsen avbryt henne med något irrelevant som har hänt dig. En gång när jag var ledsen sa ett dumhuvud till mig "titta på fåglarna hur fint de flyger"
4) Tala ett i kör och ge ingen syl i vädret för kommentarer. En av mina vänner gör så hon är intensiv och har fått höra det av många i sin omgvining ändå förstår hon inte hur jobbigt det är för oss andra.
5) Ta för givet att du är välkommen hem till henne varje dag. Ring på vägen och säg att du är på väg till henne. Så har en f.d bekant gjort på mig och hon finns inte i mitt liv längre.


Att ringa upp fel person

 Jag fick ett sms från en person som ville att jag skulle ringa upp honom. Klantig som jag är ringer jag upp helt person som jag inte ens orkar umgås med. Personen jag ringde upp blev ju överlycklig om att jag äntligen ringer upp honom. Så nu kan jag inte dra mig ur i framtiden utan måste fullfölja det jag en gång trodde att jag hade kommit undan med. Jag förmådde inte att säga att jag hade ringt fel inte efter att hört hur glad han blev.

Fan för krångliga mobiler som sätter in mig i så konstiga situationer. Antingen ringer jag fel person eller så skickar sms till fel person. Jag kan ju inte spara alla femtioelva nummer för att inte göra detta misstag.

Filminspelning uppskjuten pga av regnet

Bildbevis finns på att jag och Bamsinnan gav oss ut till Studenterna för filminspelningen.
 Här håller Bamsinnan i bådas paraplyer.

Rösta på Lilla al-fadji

Erol har skrivit till mig personligen och undrar om jag kan be mina besökare kan rösta på hans polare som ni hittar här. Han som har regisserat filmen heter Jonas Alaassad. Det är den absolut bästa tv serien någonsin som handlar om en kille som söker efter sin pappa. Pappan spelas av Joseph Lahyani.

Detta händer i höst i Uppsala på Reginateatern

5-7 September Jazzen anfaller med Peter Lind and the Cabaret Band
1, 3 och 4 Oktober Ordspråk 2008 Uppsala internationella poesifestival (för töntiga killar)
9-13 September The Ukulele Orchestra of Great Britain
9-12 Oktober Alla är olika, utom jag med Lasse Eriksson
18-20 September American Tunes text och musik Paul Simon, Gunnar Daielsson & Trio X
16-18 Oktober Macbeth alla dör på slutet 1 2 3 Schtunk
24-25 September Wiehe & Werup
 31 Oktober & 1,2 November Thomas Di Leva- Låt kärleken växa fram (något för mig och Prins Charles) Jag har träffat Di Leva och både sjungit och dansat med honom samt fick välsignelse av honom. Jag fick sitta medan han stod ovanför mitt huvud och lade sina händer på mitt huvud.
  26-27 Septermber Sex söker ett skratt komikeralliansen Kesselofski & Fiske (som jag träffade då jag var på Uppsalas Stora Media mingel jag var inbjuden till.
4-9 November Hej Povel med Lasse Eriksson, Claes Jansson, Meta Roos, Jacke Sjödin, Mikael Skoglund, Janne Ottesen & Per V Johansson
2 Oktober Pusseldrömmar med Carl Einar Häckner

Reginateaterna Trädgårdsgatan 6, Uppsala tel 018-727 83 40 Biljettkassa öppen tis-frd kl 11-17 lörd 11-13 även via UNT City 018-478 10 70

Uppsala nya Kårodförande är en emo kid

Klas-Herman Lundgren är nya kårodförande (UUS) i Uppsala.
Pluggar: Civilingenjör i molekylär biotekning
Bor: på Trädgårdsgatan
Hobby: Fotografera
Läser just nu: Högskoleverkets årsrapport, senaste skönlitterära bok var Frngile Things av Neil Gaiman
Lyssnar på: pop, soul, rock, jazz, folk, metal (blä) och synth (Yes).

 Han tycker att det bästa med Uppsala är den gedigna universitetsstadskänslan är häftig att det är skönt att vara student här. Han tänker anorda kårfika ute på de olika campusområdena dvs en typ av revolution så att kåren syns mer.

Yasmine talar ut om förhållande med Peter Swartling

  Jag, Fati och Yasmine åt mat tillsammans i dag.

När Yasmine Daii skulle sjunga för Idol talar hon om för tjockisen Peter Swartling att hon tycker att han är söt. När hon lämnar rummet säger han till de andra i juryn "Varför säger aldrig snygga tjejer så till mig?". - Skönt, date med Oddjob. Kasta hatt, hela grejen, sa Daniel Breitholtz med ett elakt leende.

Yasmin hade inte alls hört att tjockisen hade uttalat sig sådan mot henne. Sedan ringde Expressen upp henne för ett utlåtande. De frågade henne om hon hade en aning om vad Swartling hade sagt om henne. Till svar fick de av Yasmin att hon ville bara ge tjockisen lite självförtroende då han är en korsning mellan Bert Karlsson och en gris till utseendet.

Följande står i Expressen här.
 = +  Ser ni likheten?

Reagge festivalen i Uppsala Sean Paul blev tagen av polisen

De artiser som var där var bl. a
Burning Spear
Alboroise
Beene Man
Morgan Heritage
Sean Paul

 Jag var inte närvarande för jag gillar inte reagge. Jag hörde att Sean Paul med flera samt en av kvinnorna som jobbade med honom blev tagen av polisen. De blev tagna och häktades i ett dygn. Enligt polisen var det rutin kontroll för statistiken. De togs blodprover från dem. Kvinnan ville inte komma tillbaka till Sverige efter hur hon bemöttes av polisen i Uppsala. Många tjänstemän inom poliskåren i Uppsala har fått mycket negativ kritik.
                                                                          
                                                      

Så här blir du garanterad av med en kille

1) Säg att du har stora problem och behöver en som lyssnar noggrant hela tiden. Be om en näsduk innan för då förstår han att du är en som ska gråta också.
2) Fråga honom med jämna mellanrum om han lyssnar ordentligt.
3) Klaga över att din binda känns obekväm.
4) Säg att din drömkille brukade notera alla mina problem i en block,  för att återkomma om dem senare precis som en psykolog brukade göra.
5) Säg att inte ens dina tjejkompisar lyssnade så bra som han gjorde
6) Ställ honom kuggfrågor för att kontrollera att han har lyssnat ordentligt på dina problem
7) Fråga honom om det är normalt att du känner sexuell lust när du ser hur djur gör.
8) Berätta om alla män som har stött på dig genom tiderna och hur du hanterade varenda situation genom att skrika till dem. Jag vet vad ni är ute efter ni vill bara K....A mig va? Berätta gärna att då hur stolt väninna blev över dig och sa till omgivningen som lyssnade att "HON HAR KLASS". För att en kvinna med klass går inte bara därifrån hon skriker ut vad hon tror att männen tänkte på i den stunden.

Så här retar du upp tjejer du inte tål

1) Säg till henne att hennes kille är söt, men att hon inte får bli svartsjuk.
2) Smöra extra mot tjejen inför hennes kille så att hon uppfattar dig manipulativ medan killen tror att du är en rar tjej.
3) Hör med henne om det är ok att du kramar om hennes kille. Att fråga är ett måste, för utstuderad elakhet är värre än impulsiv.
4) Sitt och klaga på hur jobbigt det är med killar som tittar på dig inför hennes kille.
5) Spela gullig hela tiden (garanterad hatobjekt beteendet nr 1 går hem hos flesta tjejer, som hatar tjejer som ska vara efterblivna eller gulliga)

Nu har du garanterad en tjej som kommer att hata dig lika mycket som du hatade henne.

Har fått en inbjudan av glamourmodellen Dominique Lonegran

Hennes salong heter Kristallgrottan och hon har mycket att erbjuda i sin nyöppnade salong. Hon är väninna till Natacha Peyre och båda är kända från Paradise Hotell. Dominique kallades förut för Sverige tjejen då hon poserade med den svenska flaggan i bakgrunden.

Tack snälla för inbjudan!

Hon har många kända kunder bl.a
Natacha Peyre
Angelika Jansson
Marina Farmen
Sara Lund
Nadja (golddigger)
Sandra Edlund
Isabella Larsson
Helena Lindgren
Andrea Felldin

Frågor angående utbildning besvaras (lingvistik)

Exclusive ställer följande fråga:
Vad mycket du är utbildat till . Men nu undrar jag bara vad man utbildar sig till om man utbildar sig till lingvistik? Dum fråga jag vet , men det är bättre och fråga än att inte fråga alls !

Svar:
Om man inte ställer frågor förblir man dum. Lingvistik innebär ett uppbyggnad av ett språk. Jag har studerat lingvistik 30 p (1 termins universitetsstudier) för att höja min egen språkförståelse då jag är dyslektiker så är det till min fördel att kunna vissa regler inom språket. Man studerar då olika språk och jämför språken med varandra. Man lär sig även vilka språk som är släkt med varandra.

Visste du att språket ändras hela tiden och att det är den senaste generationen som bestämmer hur den ska ändras. Tänk bara på ordet potatis hur det uttalades förr och nu. Nu uttalar vi den med ett långt A medan man på början an 1900-talet uttalade den med en kort A.

Möbler från Chili

 Denna stol kostar 1899kr och är från möbelbutiken Chili. Min väninna har inrett hela sin lägenhet med möbler från denna butik. Jag väntar bara på inflyttningsfesten som hon ska ordna när allt är på sin plats.

Fika på Cupido i Uppsala (Forumgallerian)

  Solmaz Shirazi (azerier) och Fatemeh Pakyari. Solmaz pojkvän har fått modellkontrakt på Stockholmsgruppen. Detta är på Cupido i Forumgallerian.
 Själv tycker jag att Sam borde vara modell då han alltid är så välklädd. Här står han utanför sitt arbetsplats Rodeo som har 50-70 % rabatt då höstmodet håller på att göra intrång i buitken.

Style fades, the duchess not

 Kavaj från Gant för 2799 kr. Denna kavaj har en tillhörande kjol som inte tilltalade mig då den var ganska kort och klockad, vilket jag inte gillar. Materialen är av härlig linne. Färgen är marinblå.
 Kavaj från Gant för 3349 kr i old english style och lagom figursydd. Den har inga tillhörande kjol eller byxa.

Hur bör en Omklädningsrum i modebutiker vara utformade?

 Detta omklädningsrum finns i Rodeo. Här finns kraftiga och täckande gardiner så att ingen får insyn när du byter om. Det är stort och bra speglar. Jag älskar att byta om just i detta omklädningsrum trots att jag är den som aldrig provar kläder jag köper, så lägger jag ned ganska stor tid på Rodeo.

Att vara taktlös är att vinna i längden

Min väninna Fiona är väldigt taktlös. Hon kan gratta folk som är tjocka i tron på att de är gravida. Jag brukar säga till henne att inte oroa sig för mycket, för allt som sker har en mening. Jag har sagt att om hon sårar en människa utan utstuderad elakhet så innebär det att personen i fråga förtjänar det och kommer i framtiden ändå vara elak mot henne. Sagt och gjort så var hennes mäklare (den hon trodde var gravid) väldigt oseriös när de skulle förhandla om en lägenhet.


RSS 2.0