Lite kloka ord..Majonnäsburken och två koppar kaffe

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar.

Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna.

Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det. Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Naturligtvis fyllde sanden upp resten av tomrummen.

Han frågade ännu en gång om burken var full. Studenterna svarade med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

"Nu", sa professorn medan skratten klingade ut, "vill jag att ni

påminns om att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna. Familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra sakerna som betyder något, som ett hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

"Om ni lägger sanden i burken först", fortsatte professorn, "går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats
för det som är viktigt för dig.

Så... var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du
städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder
något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand."

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log. "Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er; att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän."

Epilepsimedicin kan hjälpa alkoholister

Epilepsiläkemedlet Topimax kan vara hjälpsamt mot alkoholism, det visar en amerikansk studie. Studien följde 371 alkoholberoende individer där hälften gavs Topimax och den andra halvan placebo. Det visade sig att epilepsipreparatet, som även används mot migrän, minskade suget efter alkohol och gjorde att behandlade hade fler och längre nyktra perioder jämfört med placebobehandlade.

Källa: Dagens Nyheters nätupplaga. Hämtad 071029. Netdoktor.se Anders Hansen
Läs mer om Alkoholmissbruk>>

Noni - superfrukten från Tahiti

Växten "MORINDA CITRIFOLIA" växer rikligt året runt söderhavs regionen och i vissa andra tropiska länder. Den producerar en ganska märklig frukt som folket på Tahiti kallar "Nono", världen över är den mer känd som "Noni". MORINDA CITRIFOLIA trädet växer både vilt och odlads, den kan bli upp till 5 meter hög.

En världskänd potatis
Noni frukten liknar en potatis och den buckliga ytan uppkommer från blommorna som skapar små bihålor när de slår sig samman.
Noni har ganska nyligen börjat säljas runt om i världen. 1995 började den säljas i USA, sedan Kina och nu senast i Europa.

På Tahiti används Noni inom den tahitiska läkemedelskonsten, Noni är ett kraftfull "medicinskt botemedel". Tyvärr hindrar internationell legalisering att presenterar den under sin rätta identitet. För tillfället marknadsför man Noni Juicen som ett kosttillskott.


Mer energi och starkare immunförsvar

Noni Juice stärker immunförsvaret och innehåller förnämliga antioxidanter som kan hjälpa till att fria kroppen från fria radikaler, öka energin och tillåta högre fysisk prestationsförmåga.

Tusentals års tradition och modern forskning ger båda bevis om kraften i noni. Noni är ett måste för dom som är medvetna om generell hälsa och välmående.


Prova Noni Juice idag!

Vår Noni Juice från Tahiti Naturel är omöjlig att kopiera. Deras unika processer inkluderar, skördetekniken och kvalitetskontrollen som börjar redan på fälten samt extraktion och stabiliseringsprocedurer som är kvalitetssäkrade.


Prinsessan Märtha Louise startar nyandlig utbildning

Den norska prinsessan Märtha Louise startar en skola för att lära ut konsten att få kontakt med änglar. Tillsammans med 39-åriga Elisabeth Samnöy har kung Harald V:s 35-åriga dotter startat skolan Astarte Education som på sin hemsida erbjuder treåriga utbildningar i reading, healing och beröring. "Med hjälp av änglarna löser vi upp gamla mönster, blockeringar, rädsla. . . Pris: 12 000 kr per halvår


Det frigör oss till att handla utifrån våra egna impulser, i stället för genom andra människors inlärda mönster och rädsla som vi trott var vår egen" skriver skolgrundarduon.

Extra D-vitamin kan förlänga livet

Extra tillskott av D-vitamin minskar risken att dö i olika sjukdomar. Dödligheten var åtta procent lägre bland personer som regelbundet åt extra D-vitamin, visar en genomgång av 18 olika vetenskapliga studier.

hos societe läkaren på östermalm

Jag var hos min läkare i Östermalm. Hon hade knappt med tid då jag redan var försenad. Väl där inne försökte jag berätta allt om min blogg på 15 minuter dvs 377 ord i minuten försökte jag hinna med.

Läkaren berättade om patienter som skryter när de väl har någon som lyssnar på dem. Som läkare måste hon lyssna och vara där för dem och detta missuppfattas till den grad att människor berättar sin livshistoria samt visar 200 kort på sin resa för henne.

Jag rekomenderar henne att starta en blogg och skriva om olika typer av karaktärer som är patient hos henne. Man byter ut namn helt enkelt eller kallar dem för diverse grejer. Jag berättade om den där bloggaren som jobbar på Konsum som berättar om kunderna.
 


för att få bättre blodcirkulation och för att kunna tunna ut blodet

Tänk också på att dricka mkt - det späder ut blodet. Rör på dig - bra
för cirkulationen och ät inte för mkt grönsaker med vitamin K i sig
för de motverkar det vi vill uppnå: tunnare blod

21 åriga Linda Sundström driver företaget www.nomeni.se

Tidningen SOLO skriver om henne i senaste numret. Hon skulle vilja byta garderob med Anne Hathaway pga av att hon tycker om hennes glammig outfits.

Besök hennes företag http://www.nomeni.se/
Nyckelring med jordgubbe


vill du sminka kända profiler?

ring då 08-300640 eller gå in www.makeupinstitute.com och beställ broshyr.

ridhjälm a lá balenciagas höstkollektion 2006

 Shit vilka spinkiga fula ben hon har.

Kalcium ökar ämnesomsättningen

Du kan gå ner fem kilo per år - utan att banta. Se bara till att få i dig tillräckligt med kalcium. Det är som ett naturligt bantningspiller.
- Tillskott av kalcium ger dubbel effekt, både minskat näringsupptag och ökad energiförbrukning, säger näringsexperten Fredrik Paulún*.

Du behöver inte motionera mer än tidigare. Inte börja laga krånglig mat. Det enda som behövs är mer kalcium - antingen genom maten eller som kosttillskott.

Lite som ett GI-piller
- I olika studier har man sett att mängden kalcium i kosten står i relation till kroppsvikten. Det finns självklart undantag, men överviktiga människor som får ett tillskott av kalcium, ungefär ett gram om dagen, tappar vikt, säger näringsfysiologen Fredrik Paulún.


Samma effekt

Ett kalciumtillskott kan ge samma effekt som läkemedel för viktminskning. Men det behövs inget recept.
- Kalcium minskar upptaget av fett i tarmen. Mer kalorier går alltså ut i toaletten och mindre går ut i fettcellerna, säger Fredrik Paulún.
Dessutom förmår kalcium fettcellerna att bränna mer fett. Att ämnet är bra för benstommen och anses skydda mot tjocktarmscancer är bonuseffekter man får på köpet.


Långsiktigt

I de studier som gjorts, bland annat i USA, har personer som fått kalciumtillskott gått ner fyra till fem kilo per år.
För den som är otålig och vill se resultat snabbt kan det bli jobbigt. Men Fredrik Paulún ser den långsamma viktnedgången som en fördel:
- Då har kroppen tid att anpassa sig till den nya vikten. Det lagras också en del gifter i kroppsfettet och det är bra om dessa frigörs långsamt.


Ändra färg & storlek på text

gå då in på denna blogg så får du hjälp

länkar gå in här

header gå in här

Allt är länkat till NEVARIEN´s blogg

om ni vill ändra bakgrund till er blogg

Gå då in här och läs hur man gör.

Annelie Melander skriver till mig ang hälsa

Det heter Niacin eller nikotinsyra och du kan börja med att to 100 mg innan du går och lägger dig. Om du skulle få lite rodnad är det bara en reaktion och betyder att den kör ut gammal solbränna etc. Absolut inte farligt. Niacin gör att kärlen vidgas och det hjälper mot migrän. Det finns mer att läsa men det här är lite kortfattat.

Du ska absolut inte äta ngt sött på kvällen däremot ngt proteinrikt på kvällen. Och drick gärna 1 glas calmag...då brukar man sova gott !


Ha det bra och hör av dig om du undrar något !


Vänligen,


Anneli Melander

Gatza Products

0707 46 45 77

http://www.gatza.se/


translate into english

Niacin is a type of B vitamin. It is water-soluble, which means it is not stored in the body. Water-soluble vitamins dissolve in water. Leftover amounts of the vitamin leave the body through the urine. That means you need a continuous supply of such vitamins in your diet.


min farfar en kopia av Rober Deniro

min farfar Detta är min farfar som man påstår liknade Robert DeNiro. Jag har själv aldrig mött honom för jag föddes efter hans död.
 

stulet från egogudinnan´s blogg

Vett och etikett

Så här i fest- och bröllopstider är det passande att fräscha upp sina vett och etikettkunskaper.
svar: va finns det folk som bjuder dig på fest?

Grundläggande vett och etikett

  • Handväska med axelrem hängs på stolen och en fin aftonväska kan man ha i knäet. Lägg aldrig väskan på bordet! Att bättra på smink vid bordet anses inte fint. 

Jo om man är en prostituerad så bättrar man på hela tiden enligt god tolksed.

  • Det första du gör när du sätter dig ner är att lägga servetten i knäet. Behöver du resa dig upp lägger du servetten på stolen, inte på bordet. När du är klar lägger du servetten på den högra sidan av tallriken.

svar: Nej det är att ta med den på toa och torka arslet med.

  • Bordsdamen sitter alltid till höger om herren. Du menar dåren (herren)
  • Man börjar alltid med de yttersta besticken.
  • Glasen står i den ordning de används, det glas man börjar med står till höger och det glas man använder sist står längst till vänster. Säg jag svär?
  • Skåla alltid, om man inte vill dricka vid en skål kan man föra glaset mot munnen och bara fukta läpparna.

Menar du läpparna du sitter på?

  • En artig bordskavaljer förväntas dra ut stolen åt sin bordsdam, både när hon sätter sig och reser sig. Han bör också erbjuda sig att hälla upp eventuellt vin och vatten. Du menar en tönt gör dessa grejerna
  • Gå inte ifrån bordet under pågående middag om inte värdparet har planerat för paus. Men vafaaan inte planerar man att man är pissnödig jag går väl när jag vill från bordet.

 Bild på egogudinnan då hon är fint klädd för hon tror att hon är chic fransyska. 


Ni har väl inte glömt att köpa ett rosa band?

 Finns på tex Apoteket där jag köpte min.


Bamsinnan ska dubba mig till Duchess of mary kay

Bamsinnan har beslutat att dubba mig till en adlig titel inom Mary Kay så jag kommer att få namnet duchess of mary kay för jag ska också börja sälja varorna och blir distributör av varorna.

Ni läsare som bor i Uppsala är välkomna till att boka en hudvårdsanalys och hudvårdsklass. Tänk er om ni har en tjejmiddag och vill avsluta kvällen med hudvårdsparty. Den som är värdinna får en gåva värde ca 200 kr, nästa gång samma person är värdinna så stiger det till 500 kr för att 3:e gången få gåva för 1 000 kr.

Pga av gåvan så ska jag ha en hudvårdsklass hemma hos mig med Bamsinnan som titulerad expert inom hudvård.

The Battle of Mary kay
Här på bloggen kommer jag att presentera olika varor jag själv har provat.

Victor Il Gusto Nuno

Kaninen som jag hämta hem en pojke på 10 veckor blev inte accepterad av Honey och Stumpan. Honey bet mig i benen flera gånger så att jag inte kunde gå ner för soffan för hon visste att Victor Il Gusto Nuno var i mitt sovrum trots att det var en ny dag.

Stumpan bryr sig inte om nya kaniner bara de inte närmar sig henne. Jag försökte ersätta Älvan "lillen" men de kom inte överens. Lillen brukade bli jagad av Honey till det att hon sprang in i mitt sovrum. Men när det gäller Victor så vill Honey att han skulle bara försvinna dvs jagade honom även i det rummet som var avsedd för honom.

Jag kan inte titta på Lillens kort utan att börja gråta. Speciellt de som är tagna på Ulleråkers vetrinärsmottagning.

Kan tillägga att Lillen och Victor är släkt. Victors mamma är kusin till Lillen.

Ett stort tack till alla som uppvaktade Lillen

Dessa vill jag främst tacka till:

Bamsinnan Du sörjde Flisa och vet hur det känns
Egogudinnan Er hamster är fortfarande nötfrisk för ni tar så väl hand om henne. Du är numera aldrig hemma för ett långt snack om apan. Du vet hur Bamsinnan ska berömma hennes skönhet för att hon ska handla varor av henne? Jo hon ska säga: men du ser inte alls ut som en apa.
Fiona Du lyfte bort en stor stor skuld från mina axlar när jag anklagade mig själv.

För dessa tre har ringt upp mig och lyssnat tålamodigt på min sorg kring Lillen.

En speciell tack även till Denisé (digi digi misko) som i går kväll gick in på msn och beklagade sorgen.

Till minne av min kanin Älvan "Lillen"

I dag somnade min kanin Lillen in för gott. Hon hade en böld i kinden och de sa att allt kunde gå på ca 20 000kr för försäkringen (Agira) täcker inte tänder. Jag svarade med att de ska göra allt som finns i deras makt för att rädda min Lillen. De ringde upp och sade att det fanns inget att göra. De var tvungna att låta henne somna in.

Jag höll i henne för att skriva in henne innan jag fick denna sorgsna besked. Hon gnisslade tänderna för att hon hade ont. Jag blev så stressad av det för jag vill att de gör något fort för att hon led.

Lillen var hos mig dagen innan och ville genast attackera sin ärkefiende Stumpan (vädur). Lillen skulle ha räddats om värdfamiljen kunde agerat tidigare för man går inte omkring med en sjuk kanin i nästan 2 veckor.

Lillen brukade inte ta emot bröd från mig när hon var sur och hon kunde bära bort morötter som var tyngre än henne själv, så stark var hon.
Jag drömde sist om att det fanns två stycken av Lillen och jag ville i varje fall ha en av henne. Den första drömmen kan ni läsa om här.

Jag kommer aldrig finna någon kanin med hennes ögon.

RSS 2.0