Boktips "Hemma hos diktatorn"

Omslagsbild

""Visa mig ditt hem och jag ska säga dig vem du är.""
Hemma hos diktatorn tar oss med hem till några av historiens mäktigaste och farligaste män och kvinnor och visar hur de har valt att inreda sina hem. Från Mussolinis eldstad till Hitlers parkettgolv, från Saddam Husseins kitschfyrverkeri till general Noriegas julgran - ingen detalj undkommer Peter Yorks granskande öga. Så här går det när måttlös rikedom och smaklöshet kombineras!

Johan Lindeberg slutar på J.Lindeberg. Det var han som grundade företaget.

Marcella_Johna_200.jpg Marcella och Johan Lindeberg

Ledningen ska ha velat lägga ner delar av damkollektionen, där Lindbergs fru Marcella Lindeberg är kreativ chef. Johan Lindeberg har då hotat med att säga upp sig.

Det stämmer inte riktigt att han lämnar bolaget. Han kommer att fortsätta jobba med pr, men sluta som bolagets kreativa chef. säger Magnus Senke, vd för J.Lindeberg i Sverige.

Det påverkar inte herrkollektionen eftersom Johan inte designar själv längre. Däremot påverkar det damkollektionen, fortsätter han.

Hans första arbete inom modebranschen kom när han hjälpte italienska Diesel att lanseras i USA med kampanjen For sucessful living?.

Det lyxiga modehuset Christian Dior har förlorat en av sina största designer

Modehuset LVMH Moêt Hennessy Louis Vuitton i Paris har misslyckats att komma överens med sin toppdesigner Hedi Slimane som jobbar för Dior. Han vill få sitt eget namn på det nya märket medan Dior vägrar
Hedi Slimane     

Andra stora designer som arbetar för Dior är John Galliano som gör damkläderna och Marc Jacobs som är vd för Luis Vuitton. Modehuset LVMH Moêt Hennessy Louis Vuitton äger båda designernas namn och har därför kontroll över bådas kreationer.


 John Galliano the king of fashion

lyxhus i Djurgården har man råd med det?"Cykelkungen" Salvatore Grimaldi, ordförande i Företagarna, äger flera fastigheter, bland annat den här, på Djurgården, som han köpt av Claes Wachtmeister för nära 70 miljoner kronor..., Ni vet väl att furste familjen av Monaco heter just Grimaldi i efternamn så det är inte endast cyklar som gjort denna man rik.

Så bor de riktigt rikaMiljardären Bertil Hult, EF:s grundare, köpte en hyresfastighet på Östermalm. Där lät han bygga en etagevåning. Men han blev inte riktigt nöjd med hur det sprillans nya köket placerades. För en okänd, men troligen gigantisk, summa flyttades hela köket några decimeter. Ombyggnaden retade upp grannarna, bland annat var Jan Malmsjö mycket upprörd över smutsen och oljudet.

säng för en hovdam, denna bör du få sitta i om du jobbar för en drottning.

bild:saknas

SÄNG

Den förgyllda sängen som är försedd med dekor av bandfläta, pärlstav och fleuroner har tillhört familjen Cronstedt. Den är antagligen, i likhet med Cronstedts biblioteksstolar, tillverkad omkring 1790. Cronstedt inskaffade sängen troligen då han bodde i Stockholm 1790-92.


Vad gör en hovdam för en drottning?

Ett hov är uppvaktningen av, följet till och betjäningen av en kunglig. Hovet kan också ha del i landets styrelse, i form av kungens adjutanter och rådgivare. En kvinna som ingår i ett hov kallas hovdam. En ogift hovdam benämns hovfröken. Den manliga motsvarigheten är kammarherre. De tillhör konungens eller drottningen.

Vissa hovdamer har fått sparken av Drottning Silvia då de missuppfattade sin ställning. De är till för att hjälpa henne att ta av sig tex kappan eller ta emot blommorna som Silvia inte får plats med i sin famn. Vissa har trott att de är en spegelbild av Drottningen och vinkat till folk och gått fram och hälsat. Detta irriterade Silvia enormt. 
Drottning Silvias hovdam Kinne von Blixen-Finecke elegant och fin men vet sin plats.

Prinsessorna Mentor Elisabeth Tarras-Wahlberg
Elisabeth Tarras-Wahlberg

Ålder: 55 år.
Yrke: Kungabarnens hovmarskalk sedan 2004.
Bor: Lidingö.
Familj: Döttrarna Filippa och Louisa.
Inkomst: 524 000 kr.
 Victoria och Madeleine

Daniel Westling öppnar lyxgym för golfare snacka om att halka in på en bananskal

Kronprinsessan Victorias pojkvän öppnar ny exklusiv träningsanläggning för golfare. Att bli medlem kostar 310.000 kronor.

I maj öppnar Daniel Westling, 33, sitt tredje Master training-gym. Den här gången vid den nybyggda och exklusiva golfklubben Bro Hof Slott, strax utanför Stockholm.

Han ser till att jobba för sin titel som prins och är absolut ingen lyckosökare denna kille är sin egen smides guld dvs en guldkille.

Lars Wallin kronprinsessan Victoria´s favoritdesignerLars Wallins specialdesignade vinterkollektion av slipsar. Det är första gången som Lars tar ett kliv in på herrmarknaden. Det hela började med att en av hans kunder som han sydde en klänning åt ville att han skulle göra en slips av spilltyget till hennes man. 
Slipsarna hittar du på endast på Slipsgossen och det kommer bara finas tolv stycken av varje modell.

Elin Kling om sitt favoritsmycke


Ett som jag sällan tar av mig är ett halsband i mässing med ett kuvert som jag fick av mitt ex. I kuveret ligger en liten metallplatta i form av ett brev där det står "I love you". Väldigt sött.

Aje Philipsson gästerna på stureplan

Greve Noppe Lewenhaupt & Lee Gubben Noppe med frun

Bland gästerna på Sturecompagniet sågs bland andra Noppe Lewenhaupt, Fredrik & Carola Gottlieb och Aje & Bathine Philipsson.

Pelle svanslös har ordnat ett möte för andra katter i Uppsala

Välkommen till VÅRMÖTE

måndagen den 7 maj 2007 klockan 19.00 i PELLE huset. Dag Hammarskjölds väg nedanför slottet.Handbok i hur du blir en bättre värd och gör fler affärer samt lyft i karriären.

Karl Mikael Cakste och Jonas Widegren driver affärsmötesbyrån Metly och skrivit  boken "Välkommen!
- Vi genomför kundaktiviteter och events för företag, vi finns alltid med och tar emot kunden och kundens gäster. Det har gett oss ett tillfälle att se hur olika personer tar emot gäster.

- Vi brukar be personen att tänka sig hur det är att vara inbjuden på en fest och stå där ensam utan någon att prata med. Och att sedan jämföra det med en fest där man omedelbart blir sedd, får prata med någon och blir presenterad för andra festdeltagare

Så business-minglar du bättre - 8 tips:

* Har man tänkt till vem man vill prata med och vad man vill uppnå, läst på om personen - googla, hör dig för.

* Många förbereder en fest med musik och mat, sedan hoppas de att inbjudan ska göra jobbet. Ett bättre alternativ är att ringa och presentera eventet för de du vill ha där, och kanske få ett halvt löfte om närvaro per telefon, och sedan avsluta samtalet med att säga "Jag skickar över en inbjudan till dig", som då mer blir som en bekräftelse på det som sagts.

* Kom ihåg: det är slöseri med tid om dina kunder bara blir avprickade på en lista i dörren, och sedan lämnas vind för våg. Ett bra knep är att ha rätt antal värdar, som delar upp kunderna mellan sig på ett förmöte, läser på om respektive kund innan och sedan ansvarar för deras trevnad under eventets gång.

* För att få koll på vilka dina gäster är bör du stå i dörren och presentera dig, och sedan ta en snabb kontakt; "Hej, det var jag som ringde tidigare, kul att ni kom, nu ska jag berätta lite om vad som händer under kvällen.

* Ställ öppna frågor; "Vad tyckte du om talet", "Var det svårt att hitta hit", för att få igång en dialog.

* Bordsplacering-placera de personer som du vill ska mötas bredvid varandra.

Dessa örhängen bar Carrie Bradshaw i Sex and the city

 Chandelier Earrings gå in på länken för mer information

Hur vill du att ditt dröm kök ska se ut?

Denna möbelemang hittar du på www.newhols.com
Det är högt i tak, långa gardiner och en fotölj om du vill ha sällskap medan du diskar eller lagar mat. D.v.s din gäst slår sig ner på fåtöljen med du utför ditt arbete-  Fåtöljen har samma tyg som stolarna.

Nyckeln till framgång ? för tjejer

Christina Stenbeck alltid lika chic, stilren och för mig en stilikon bland affärskvinnorna i Europa.

Lars Einar Engström har just kommit ut med boken Sexistens karriärhandbok för unga kvinnor.
  I boken skriver han om vad unga kvinnor ska tänka på när de gör karriär.
  Det är väldigt lätt att få en ung kvinna att bli en sån som hjälper en med lite av varje. Du som är så snabb och duktig?, säger man, kan du hjälpa till lite.
  Då gäller det att säga nej, markera och sätta gränser.

Högskolorna som ger dig jobb direkt

Arbetsmarknaden för humanister ser ljus ut och till hösten startar Uppsala universitet tre nya kandidatprogram inom kulturområdet. Alla är anpassade efter dagens arbetsmarknad och utformade i nära samarbete med studenter. Sista dag att söka till de nya utbildningarna är den 15 april.


 

De nya utbildningarna på Uppsala universitet är kandidatprogram i kulturentreprenörskap, i kultur- och samhällsanalys och i retorisk kommunikation. De är på 180 högskolepoäng vardera och det är platsgaranti på utbildningarna, vilket betyder att alla med rätt behörighet som söker kommer in.


Nya krav ger nya utbildningar

Arbetsmarknaden i dag ställer nya krav på arbetstagarna, inte minst inom kulturområdet. Många nyutexaminerade humanister får projektanställningar, uppdragsanställningar eller startar eget. Detta är något som Uppsala universitet har tagit fasta på i sina nya utbildningar, genom att lägga in kurser i entreprenörskap och projektledning. Alla de nya utbildningarna har också möjlighet till praktik.


 

Kandidatprogrammet i kulturentreprenörskap är en utbildning som kombinerar klassiska ämnen med tvärvetenskapliga verktygskurser. Huvudämnet kan vara textilvetenskap, konstvetenskap eller musikvetenskap. Därutöver ingår ett biområde och korta tillvalskurser. Praktik och examensarbete inom huvudområdet ingår. En vikig komponent är också kurser i entreprenörskap som ger kunskap i småföretagandets villkor.

Arbetsmarknad: Den som gått programmet kan vara verksam som projektledare eller egen företagare och arbeta mot privata företag såväl som kulturinstitutioner som till exempel producent, kultursekreterare, konsult, skribent eller marknadsförare.


Retorik allt mer efterfrågat

Kandidatprogrammet i retorisk och litterär kommunikation förenar studierna i retorik och litteraturvetenskap med kurser inom andra humanistiska ämnen och med möjlighet till praktik på t.ex förlag eller inom media. Retorik är ett ämne som de senaste åren alltmer efterfrågas bland svenska arbetsgivare och studenter.

Arbetsmarknad: Programmet ger en bra grund till verksamhet inom kultur och kommunikation. Om huvudämnet är litteraturvetenskap finns möjlighet att verka inom till exempel journalistik, bokförlag eller kulturförvaltning. Genom examen i retorik blir arbeten som talskrivare eller informatör möjlig.


Kulturexamen med egen inriktning

Kandidatprogrammet i kultur-och samhällsanalys är främst inriktad mot en arbetsmarknad inom privat och offentlig förvaltning. Det kombinerar teoretiska studier med metod- och verktygskurser som till exempel intervjuteknik, skrivande och retorik. I programmet finns möjlighet till praktik och utbildningen avslutas med en längre uppsats. Programmet innebär en stor frihet att välja en egen inriktning och profil genom många olika valbara kurser.

Arbetsmarknad: Kultur- och samhällsanalytiker från Uppsala universitet kan jobba inom näringslivet och offentlig sektor som till exempel projektledare, informatör, skribent eller omvärldsanalytiker, eller för politiska partier, opinionsbildande organ och tankesmedjor som anställda eller konsulter.


 


Madonna drar in miljoner till H&M

Det är första gången som H&M samarbetar med någon som inte är designer. Tidigare har H&M samarbetet med stora designers som Stella McCartney och Viktor&Rolf.

brittiska Elle och italienska Vogue (Chefredaktören heter Anna Wintour) har skrivit om Madonnas samarbete med H&M.
madonna.jpg
Nu planeras även ett samarbete med Kylie Minogue.

 

Vill du arbeta med data/IT och information men är rädd att det inte finns några jobb?

Antalet studenter inom datavetenskap har minskat vilket kan leda till brist på datavetare när de stora pensionsavgångarna sker. På fem års sikt förutspås därför en brist på erfarna datavetare på arbetsmarknaden.

Yrkesområdet rymmer många arbetsuppgifter. Till exempel kan man arbeta med:

Programmerare


Webmaster Som webmaster har du ansvaret för företagets information ut på Internet. Du ska se till att tekniken fungerar och att informationen är aktuell.

Nätverkstekniker På många arbetsplatser är datorerna ihopkopplade i nätverk. Via nätverken kan användarna till exempel komma åt olika datorprogram eller kommunicera med varandra.

Systemutvecklare Systemutvecklaren tar fram och utvecklar datasystem eller delar av system.

IT-strateg IT-strategen utformar tillsammans med IT-chefer och ansvariga för verksamheten långsiktiga planer för IT-användningen i ett företag eller en förvaltning.

Dataingenjör  Detta innebär kunskap i elektronikens grunder, god förståelse för en dators funktion samt kunskap om  hur datorer programmeras.

VAD TJÄNAR MAN?
Ingångslönen för nyutexaminerade är ungefär 22 000 kr/mån beroende på yrke och sektor. Medianlön vid 35 års ålder (ca 10 år efter examen) är 33 000 kr/mån, dock med högre löner inom den privata sektorn.

Sök din utbildning hos Studentum

Sveriges svar på Hugh Hefner stavas Bingo Rimér

Bystiga damer och mystiska filurer i pyjamaser fyllde Sturecompagniet på Bingos födelsedagskalas.Hans liv kantas av bystiga kvinnor precis som gubben Hugh Hefner. Linda Rosing ville också fota för Playboy men enkades undrar om Bingo Remér vill fota henne i varje fall.


Jessica förbreds för att Bingo ska ta kort på henne. Här viker Big brother-Jessica Lindgren, 21, ut sig. - Jag har redan visat allt som går att visa i huset. Det kan ju inte bli värre, säger hon.

Här med sin gamla flamma Natacha Peyre. Deras förhållande tog slut. Natacha tjänar ca mellan 7000-8000 kr i månaden. Detta är hennes inkomst så det stämmer väl att man inte tjänar så bra som utvikningstjej. Den forne sångerskan Dominique i Army of lovers tycker att det är lönen som är kränkande för kvinnorna i branschen. Kanske har hon rätt? Om man nu ska visa sig så borde priset vara mycket högre annars så blir man ju kränkt. En fackförening skulle nog inte vara dumt. Den kan heta kvinnokroppens anställdas förbund?

Hur mycket tid spenderar du på Stureplan? har man frågat runt och så här svarar de.

Marie Plosjö -Jag tillbringar max 10 timmar på Stureplan i veckan om man räknar både dag- och kvällstid. Ofta blir det bara kanske tre timmar.

Filip Hammar: -Jag är här på Stureplan så få timmar som möjligt.


Idol-Danny -Slår man ut tiden jag tillbringar på Stureplan på en månad blir det kanske tre timmar.

 Han till vänster
Farao Groth från Böglobbyn. -Jag var på genomresa här för ett tag sedan och då var jag helt vilse. Jag var tvungen att ringa radiohuset och fråga hur man tog sig härifrån Stureplan är inte min hemmaplan.

Stureplans hetaste singlar läs och lär

De hör till gräddan i Stockholms nattliv. De är singlar. Här är listan med de mest eftertraktade killarna och tjejerna på Stureplan.

1 (förra årets placering: 5) Carolina Gynning, programledare, TV4
2 (NY) Isabella Scorupco, skådespelerska.
3. Fredrik Ljungberg, fotbollsspelare. Här tillsammans med fotbollstränaren Sven Göran Eriksson som ligger tolva på listan.

4 (4) Darin Zanyar, artist.
5 (NY) Caroline Winberg, modell.


6 (36) Prinsessan Lillian, kunglighet
8 (NY) Carola Häggkvist, artist
11 (6) Lars Leijonborg, politiker.

15 (NY) Agnes Carlsson, artist.


17 (NY) Maria Andersson, rocksjärna.
18 (85) Jens Assur, fotograf.
19 (NY) Shire Raghe, VJ MTV.
20 (NY) Ebba von Sydow, chefredaktör Veckorevyn


21 (NY) Jessica Almenäs, programledare TV4.
22 (NY) Mats Sundin, hockeyspelare.
23 (NY) Freja Kjellberg, modell.


26 (45) Joen Bonnier, påläggskalv.


27 (14) Sophie Stenbeck, arvtagerska.

29 (NY) Andreas Wilson, skådespelare
31 (8) Fredrik Virtanen, journalist.
33 (NY) Peter Wolodarski, ledarskribent.
34 (58) Britt Ekland, ikon.
35 (NY) Oksana Andersson, modell.
 Oksana är den mörka tjejen
36 (NY) Micael Bindefeld, festfixare.
37 (NY) Johan Kinnander, Google-vd.
38 (NY) Elisabeth Tarras-Wahlberg, hovmarskalk.
 Då vet ni vem hon är.
39 (15) Alexander Skarsgård, skådespelare.
43 (NY) Alexandra Charles, fd nattklubbsdrottning.
100 (NY) Gustav Gelin, discjockey.

Nu kan även hundarna gifta sig på Harrod´s

Det finns fikaplatser för ditt husdjur om du skulle  behöva ta en paus i shoppandet för att fika själv.

Sådana herrbejtänter borde man ha en för var dag.

Man ska planera sin dag tre dagarn innan. Du sätter på dessa de kläder du vet att du ska ha de närmaste 3 dagarna. Då kan du enkelt också se vilka plagg som passar till accesoarer mm. Sätt gärna på dem passande smycken också för att få en helhetsbild.

walk-in-closet drömmar många tjejer om

Den här är inte alls dum. Ta en byrå vilken du vill, hugg av benen och sätt den på väggen.  Det blir lättare att hålla rent när inget står direkt på golvet. Detta är alltid något jag har strävat efter att allt ska lyftas upp. Man behöver inte den här typen av vägg för att stänga igen allt utan det borde räcka med en gardin i din smak.

Tanken är att det ska se ut som en butik du vet där expediterna står med sina kassaapparater.

Marc Jacobs mormor avskydde Louise Vuitton väskorna pga av stora loggor.

Graffitiväskan i klassisk Keepall-modell och retroväskan Cherry blossom har skapats under Marc Jacobs inflytande. Tanken var att leka med ikoner.

Den första väskan som Marc fromgav för LV gav inga indikationer på den märkesfrossa som skulle komma sen. Väskan var pärlgrå och hade inga synliga monogram. Den var enkel och stilren, och alla logotyper var noggrant dolda under knappar och i fodret. Väskorna såldes mycket dåligt enligt Marc.

Visste du att: Trots arton års åldersskillnad finns det likheter mellan Jacobs och den äldre Calvin Klein. De är båda från New York, de är extremt framgångsrika, började sy som barn hos sina mormödrar, studerade i hemstaden, läste läxorna på Studio 54 och har vunnit Designer of The Year av prestigefyllda CFDA

Marc Jacobs - "663908" Denim Shoes

När Kristian Luuk ställde frågan till Kronprinsessan Victoria vad hon inte gillar svarade hon: STORA LOGGOR.

Kan du se vilken designväska som är äkta och falsk?Det finns en hålhake i detta men vet du vilken. Vad jag har fått veta av Lady Dilek är att man skär aldrig i bokstäverna när de är äkta. Dvs bokstäverna L och V är alltid hela. Nu kanske bilderna är för små för att kunna granska vidare?

150 år med Louise Vuitton-världens mest kopierade monogram!

1854 öppnade första butik för resgods i Paris har accessoarerna, och sedan slutet av 1990-talet även kläderna,. Öppnandet av butiken i Paris var indirekt även starten för LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), ett av världens allra mäktigaste lyxvarukonglomerat.


1997 fick LV ansiktslyft tack vare designern Marc Jacobs. Jacobs fick den mysiga titeln artistic director och ansvaret för att bland annat lansera en konfektions- och en skolinje.

Visste du att: LVMH grundades 1987 när Louis Vuitton slog sina åtråvärda shoppingpåsar ihop med dryckesjätten Moët Hennessy. Idag kontrollerar det mäktiga företaget en stab av märken för såväl garderober och smyckeskrin som för bar- och badrumsskåp. och Manolo Blahnik.

1854 öppnas första LV butik i Paris.

1989 LV har 130 butiker

1996 100 års firandet av monogramväven. 7 kända designers ombeds rita väskor, bla Vivienne Westwood

Vet du vad LV´s hemlighet bakom framgångarna är? Det finns ingen hemlighet det handlar om tur för deras del.

Vill du skryta om att du är gjord av pengar? Då ska du åka i den här bilen.
louisvuittoncar.jpg

Bästsäljare väskan Noé designades ursprungligen under 1930 talet. För att kunna lägga i champangeflaskor 4 stående och en uppochner.

Vardaglig migrän

Jag mår så dåligt som det bara går just nu. Jag har migrän varannan dag och huvudvärk var eviga dag. Jag har provat allt akupunktur, zonterapi ditten och datten, ändå mår jag så här.

Jag orkar inte längre jag har ingen livskvalité kvar. Är det så här mitt liv ska se ut?
Finns det inget man kan göra för migrän? Finns det ingen medial (obs inga fler kvacksalvare tack) som kan lösa detta för min del. Jag har ingen utväg kvar!

Kate Moss tar revansch på H&M

TopShop satsar på Kate Moss. Fotomodellen visar upp sin första modekollektion med ett åttiotal plagg i måndagens färska Vogue.


Vogue-redaktören Alexandra Schulman är full av lovord för Kate Moss och hennes ?sexiga och coola? kreationer. (Ni vet väl att VOGUE´s chefredaktör heter Anna Wintour?) Det är bara Anna Wintours röst som gäller vid val av mode i Europa och resten av världen.

Mycket av inspirationenkommer från Kate Moss egen garderob. Genom att kombinera favoritdetaljer och tyger från olika plagg ? nya och vintage ? har hon kommit fram till sina egna resultat. Därefter har hon lämnat in allt till ett designteam.
 Alexandra Schulman

I Vogue-artikeln berättar Kate Moss om sitt samarbete med den brittiske miljardären och affärsmannen Sir Philip Green, som äger bolaget Arcadia där Top Shop ingår.
 Sir Philip Green

Den 22 mars kommer Kate Moss till Stockholm för den stora invigningsfesten för nya shoppinggallerian Souk. TopShop är en av butikerna i den nya, 4.000 kvadratmeter stora, gallerian på Drottninggatan.

När brittiska tidningen Glamour utsett världens bäst klädda kvinna har Kate Moss toppat listan tre år i rad, innan årets lista offentliggjordes. På den halkar Moss ner till fjärde plats, efter Kylie Minogue, Victoria Beckham och Nicole Richie. En pikant detalj är att Pete Doherty valdes till världens sämst klädda man.


Lönnmördare skulle stoppa skönhetsmiss. Hoppade av efter släktens mordplan

LONDON.
Släkten planerade ett hedersmord.
  Det fick den vackra 17-åringen att hoppa av Miss Israel.
  Mitt liv är viktigare än tävlingen, säger Doaa Fares.
Hon har blivit kändis och pryder förstasidor på tidningar världen över, men det beror inte på hennes skönhet.
  Hennes farbröder lejde två män att köpa ett vapen och sätta det i händerna på en tredje man, som fått uppdraget att döda henne. Släktingarna ansåg att hon vanhedrat familjen genom att ställa upp i skönhetstävlingen.


Vinn boken "syns jag? hörs jag? Konsten att nå fram det du vill ha sagt

Skriven av: Bert Stålhammar
Humoristiskt skriven bok i ämnet retorik. Boken behandlar ämnet retorik på ett folkligt plan. Den vänder sig till den som har skäl att höja sin stämma emellanåt. Nu förstår jag varför folk avbryter en. Nu vet jag vem folk brukar lyssna på och varför. Det är lättare att få sin vilja fram om du vet hur du ska få folk att lyssna på just dig. Aldrig mer en grå mus.

Svara rätt på min fråga innan klockan 12.00 på natten 10 mars (idag) 2007 skriv i kommentaren med din bloggadress eller mailadress så kontaktar jag den som har vunnit priset i efterhand. Dvs adressen skickar ni senare till min mailadress för många vill inte skriva sin hemadress på nätet. Den som vill får givetvis göra det också. OBS jag har själv läst boken men den är helt ny med en rispa i ena hörnet.

Min fråga lyder: Ulf Ekman är pastor på Livets ord men vems morbror är han?
a) han är morbror till Carola Sogaard
b) han är morbror till Systrarna Graaf
c) han är morbror till Victoria Silvstedt

Marcus Söder från ELLE galan 10 år

Jag har nu fått svar från Marcus Söder som är bosatt i London. Han var en av de tre som fick pris av ELLE galan som fyllde 10 år.

Mina frågor:
On Feb 21, 2007, at 12:18 PM, Anne von Marankoz wrote:
 
1) Vilken skola gick du i Uppsala högstadiet/gymnasiet?
2) vilka är dina favoritdesigner?
3) kommer du att starta någon verksamhet i Sverige?
4) vilket stjärntecken är du född i?
5) Hur började din karriär?
6) Nu vet jag inte om detta är din inriktning men det finns många tjejer/läsare som undrar hur de kan jobba som personlig assistent tex om du har sett djävulen bär prada med Meryl Streep så har hon en personlig assistent spelad av Anna Hathaway?
7) Om du inte har svar på den så kanske du kan svara på om du har en egen assistent eller har assisterat åt någon annan?

Marcus Söders´s svar:

1 Heidenstam/ GUC
 
2 finns så många. Womenswear: Miuccia Prada, Nicholas Ghesquiere på Balenciaga och Stefano Pilati på YSL.
Menswear. Thom Browne, Hedi Slimane på Dior Homme, Martin Margiela
 
3 jag är redan verksam i sverige men har min bas i London, jobbar även som Menswear Fashion Editor på Bon vilket måste räknas som svenskt (ursäkta svengelskan, är bara van att ha mycket av min korrespondens på engelska)
 
4 kräfta
 
5 pluggade Film på universitet i sthlm när en vän började assistera en stylist. jag var redan modeintresserad men visste inte riktigt att det yrket fanns, han hjälpte mig få assistent plats och så började det. jag visste fort att det var något jag tyckte var kul och ville fortsätta med. efter 1 år som assistent i sthlm flyttade jag till London för att fortsätta assistera. och sen gick det inte riktigt att åka tillbaka. gillade London och visste att jag i längden ville jobba på en internationell marknad.
 
6 jo visst. det är inte min inriktning men jag kanske kan förklara lite. i den filmen jobbar Anne som assistent åt chefredaktören och är ju egentligen mer inriktad på journalism men tar det jobbet för att det är en stor tidning med en känd redaktör. det är lite annorlunda mot att jobba för moderedaktören vilket är mer om att styla modejobb än att överse hela tidningen inkl text etc.
 
för att börja som stylist / moderedaktör är det förutom en del få skolor / kurser i världen det enda sättet att börja som assistent. det finns ofta inga pengar, är otroligt hårt slit och sena nätter och ett väldigt tufft liv, som filmen försöker visa lite. det enda som är någorlunda sant i den filmen är att hennes förhållande går åt skogen pga jobbet. annars är det lite Hollywoods version av mode. och det är en sak som alla måste förstå som vill ge sig in i denna värld. det är ett väldigt oglamoröst jobb om man inte är på toppen. men för alla som ändå vill prova på. sök assisten plats / praktik plats på modetidningarna i sthlm till att börja med. t ex Elle, Glamour, Damernas Värld. sen kan man kanske gå vidare utomlands. man bör ha väldigt mycket kunskap om mode och ett brinnande intresse. läs mycket utländska modetidningar, försök analysera och förstå och titta även på utveckling och historia av både varumärken, designers och tidningar. just nu är det  ganska populärt att göra det här så man får inte ge upp. och som i vilket yrke som helst - vill man ha en karriär i en konkurrenskraftig bransch måste man jobba hårt.
 
7 jag jobbar ju mest med frilans projekt (förutom Bon) och reser väldigt mycket och har därför inte en heltids assistent men tar in en eller två för vissa projekt beroende på hur mycket hjälp jag behöver. 
 
hoppas dessa svar är intressanta. 
mvh
marcus söder

Smycken från Louise Vuitton

YSL per san ValentinoYSL per san Valentino

Visste du detta om Karl Lagerfeld?

När Karl Lagerfeld ville fotografera sin kampanj i Brasilien kvävde försäkringsbolaget i Brasilien krävde försäkringsbolaget 17 livvakter och beväpnad personal framför hotellet. I stället gjordes kampanjen i Miami.


Butiken TLC i StockholmEn butik med ensamrätt på exklusiva märken som Alexander McQueen, Zac Posen och Alessandro Dell Acqua. I stället för en vanlig butikslokal har man inrett en sekelskifteslägenhet på Stureplan med det senaste inom design.

I butiken kan man dessutom köpa inredning från Blumarine och Frette, och parfym och cremer från franska E. Coudray. På invigningsfesten arrangerad av PR-byrån Mafioso minglade gäster som designern Bea Szenfeldt, Top model-vinnaren Freja Kjellberg, samt modeprofiler från magasinen Cosmopolitan och Glamour.

Divan Victoria Beckham´s förslag på hur du blir en riktig Diva.När alla andra ser glada ut, då behåller du en oberörd min, men glöm inte att klappa händerna annars blir du inte bjuden på nästa catwalk och modevisning.
Hur tycker du att en diva bör hålla uppe sin divighet?

STERVA skolan för utseendefixerade kvinnor i Ryssland

Sterva innebär att kvinna lär sig att bete sig manligt och förförelseteknik för att dominera mannen
Utseende viktigt i Ryssland och visste ni att  ryska kvinnor lägger ner hela 12 % på sin lön på smink?

Vladimir är psykolog och har haft kursen Sterva sedan 10 år alla platser fylls ut varje termin. som kostar 1000 kr för 6 lektioner.
 

Kommer någon människa ihåg Sabrina från Italien?

Hon sjöng en bimbo låt på 80-talet Boys they looking for a good time. Det goda skulle vara hon alltså.


Sjyssta ögonbryn lite vargaktiga men vad gör det, när det är hett på glada 80-talet?

Berömd men inte rik, kan det stämma?

Att vara känd betyder inte automatiskt att man är rik.
  Många kända namn tjänar långt under medelinkomsten.
  Sussie Päivärinta från Lili & Sussie tjänade förra året bara 36 200 kronor.

När jag och syrran var som störst på 80- och 90-talet drog vi in mycket pengar. Nu får man leva på de pengarna, säger Sussie Päivärinta.
  Just nu är Sussie hemma med sina barn och hennes kille som är hockeyspelare drar in pengarna, men hon tänker sig en comeback i framtiden. (som 80-åring i ett dansband eller?)
  Jag håller på att skriva och producera musik ( ja ja ge upp i stället människa) och sedan blir det nog turné. Men jag är medveten om att det inte går att tjäna pengar på samma sätt som förr, säger hon.

Vad kan detta bero på? Kanske pga av att hon har kvar sin 80-tals frisyr? Det finns alltid en orsak till varför det inte går lika bra för andra. Varför tror du att vissa lyckas bättre?

Jag har ett svar på detta nämligen money, money, money utan dem kan du inte göra PR för dig, en bra demo you name it. Det gäller att satsa för att vinna och i all företagsverksamhet måste du ha startmedel ju mer du satsar desto mer får du tillbaka.

Saxade örhängen från Pixelgirl Presents

scissors.png


Anna Nicoles mamma, Virgie vill ha kroppen

Man vill begrava henne som en prinsessa och har sytt upp en rosa balklänning till hennes begravning.Hon begravdes bredvid sin son i Bahamas. Ceremoni höll i baptistkyrkan i Sandy Bay.  Hon begravdes som en prinsessa. Den rosa spetsklänningen med Swarowskikristaller var specialdesignad av Pol Atteu. Hjärtat över bysten symboliserade att Anna Nicole dog av brustet hjärta. Kistan var täckt av vita rosor.


Stamgästerna på SPYBAR

Spy Bar

E-type samt folk man inte vet varför man vet vilka de är?


fin väska "As seen on stars"

för att buda gå in på:
http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=40327496 just nu kostar den 289 kronor.

Svenske miljardärens tips: Så blir du rik

Här är Rune Anderssons tips för hur du ska bygga en förmögenhet
  • Försök hitta en affärsverksamhet som saknas, eller en som kan utvecklas. Det finns gott om möjligheter inom handeln, inom vården kommer också fler affärsmöjligheter med de ökade privatiseringarna.

  • Se till att kombinera entusiasm med ett nätverk med goda erfarenheter.

  • Var beredd att ge upp din trygghet och ta chansen när den dyker upp.

Kronprinsparet av ett okänt land.

Dessa namn är fingerade prinsen kallar jag för FUA, obs Fiona vet vad förkortningen betyder. Prinsens flickvän för Catherin ZJ.

FUA gav sitt nummer till Fiona vid en Bankettmiddag. Fiona var osäker då han även har jobbat som livvakt. Han är inte prins officielt uta ex prins egentligen.

Utan att Fiona visste det så hade FUA börjat träffa Catherine i smyg. Fiona behövde verkligen komma ut ur landet pga av sveket. Hennes bästa vännina visste om detta men dolde det för Fiona. Fionas mentor (Anna Wintour) hjälpte Fiona ut ur landet utan att pressen fick reda på det. Fiona och Mentorn steg på en Färja som de fick låna av Statschefen. Vad Fiona inte visste var att 3 fotografer jobbade på färjan åt kronan dvs anställda åt Statschefen.

Man visste att dessa 3 grabbar sysslade med foto men visste inte att det var på en sådan nivå. Dessa kände igen Fiona och tog kort på henne när hon dansade. De jobbar ju som butler så de bar henne alla tre till hennes egen hytt. Mentor såg på hela tiden så att inget konstigt skulle ske. Till slut kände Mentorn igen dessa fotograferna och bad att få ett ord med Fiona ifred. Mentorn förbjöd Fiona att ens hälsa på dessa tre.

Fiona var så arg över hela situationen först att FUA skulle lura och sedan att dessa tre jobbar under namnet butler på privat färja för att sedan visa sig vara tre fotografer.

anna wintour

Cellprov bör göras var 3:e år hos gynekologen,tjejer

Men om du inte har tid så sätt dig på en kopieringsmaskin och kopiera samt sänd kopian till din gynekolog svårare än så kan det ju inte bli?

Beyoncé med hairextansion usch fy vad fult det ser ut.

beyonce.jpg Det heter vill man vara fin får man lida pin

här heter det: vill man vara fin får man sluta göra en viss min.


Djävulen bär prada skor

Prada, Summer 2006Dessa måste Miranda Priestley haft på sig när hon äntligen kom hem till sin man på kvällarna.

Visste ni att hela Sturepland ägdes av en Shejk?

Fråga: Vad är dealen med den här arabiska shejken som har köpt hela Stureplan? Innebär det att han köpt tidningen Stureplan?
av: Malin K Jonsson

SVAR: Han har det fantastiska namnet Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan och är enligt Forbes god för 19 miljarder dollar. Han har köpt fastigheter på Stureplan, men tidningen Stureplan har vi fått behålla.

Har fått hem mitt första tidning från Stureplan.se

De skriver att det har gått bra för dem sedan de startade för 2 år sedan. Tidningen innehöll mest reklam.  Finns det någon som premunerar på denna tidning? Vad anser ni om tidningen?

Anna Wintour

Galje ett måste för att hålla ordning i Walk-in-closet

Häng alltid upp era kläder i galjen och vik för all del aldrig dina kläder. Allt ska hängas för att kunna skölja av med varmt vatten i badrummet. Du får släta kläder direkt utan strykjärnet.

Alla skor ska sköjas innan ni stoppar in dem i er Walk-in-closet annars samlar ni på er massa smuts.


Vill ni ha hennes djuriska skor (Balenciaga ponny )

 

Bästa Scenen i Pretty Woman "BIG MISTAKE"


Fiona min vän (obs fingerat namn då hon är offentlig. Ledtråd: (släkt med ett av Europas kungahus) är snart färdig jurist. Hon är nu i Portugal. Innan så bodde hon i ett av Uppsalas finaste villor. Det finns ett anrik klädbutik i Uppsala som heter JABER med exklusiva märken.


Ett av Fionas vänninor blev nästan utslängd ur butiken pga av fel dresscode. De nochalerade henne totalt. Hon har lovat sig själv att gå in där när hon är färdig jurist och rik. Hon säger att det kommer att gå bra för henne framtiden då hon har varit hos en sierska.  Hon ska först shoppa loss i Uppsala sedan gå in till JABER och fråga om de kommer ihåg henne.

Nu vet ni säkert vilket svar hon kommer att ge dem nämligen BIG MISTAKE;

Vad är det med den här Özz Nujen?

Jakob Öqvist, Özz Nûjen och Janne Westerlund med Jonas Gardell som är en av gästerna i kvällens program. Foto: Mattias Högberg

Jakob Öqvist, Özz Nûjen och Janne Westerlund med Jonas Gardell.

Många unga killar påstår att de liknar honom och många tjejer påstår att han har stött på dem. En av dem säger att han hade flickvän när han stötte på henne. Detta var hon extra stolt över men som i själva verket tyder på att desto mindre seriös tänkte han vara med henne.

RSS 2.0