Jag fick hem denna i lördags för 1600 kr.

Jag kände genast igen dem som kom med vitrinet. De kände till K och Ali. På det hela skulle jag hälsa dem utan att veta vad de hette. Men en sak ska K veta att det finns människor här i universum som har skickat en hälsning till henne. De var gamla Ram-boo kunder och ingår i samma krets som du vet han på Oso Köros bröllopp som satt mitt emot oss.

Detta är så jag i stilen.

Migrän forskare Karin Muhr

Carin.Muhr@neurologi.uu.se  Telefon: 018-611 50 25  Mobiltelefon: 0704-25 07 25

Institutionen för neurovetenskap, Neurologi Akademiska sjukhuset, 751 85 UPPSALA www.neurologi.uu.se
Telefon: 018-611 50 25  Fax: 018-611 50 27


Boktips: Guide till bekantskapskretsen

Vill du diagnostisera din familj, dina vänner och släktingar? Har man läst denna bok så kan man inte låta bli att ställa diagnoser på alla människor. Det finns tips om hur de olika personligheterna ska hanteras.

Willhem van der Does, Liber

Dr Brageé en smärtläkare

Tel: 08 545 888 75
Smärtspecialistmottagningen, Banérgatan 23, 115 22 Stockholm

öppnar 21 augusti

Hälsoprodukter vid migrän

 B-vitamin B2 - Riboflavin
Bildning av röda och vita blodkroppar, immunsystemet, antikroppsbildning, omsättning av fett, socker och protein. Stärker hud, naglar, hår och slemhinnor.
 50-300 mg dagligen.
 
 Magnesium (Mg)
Ingår i en lång rad livsviktiga processer i kroppen. Nödvändig för enzymproduktionen, ämnesomsättningen och syrabasbalansen. Kanske den viktigaste av alla mineraler. Många lider av magnesiumbrist.
 Akut: 250 - 400 mg 3 ggr / dag. Annars 500 - 750 mg / dag.
 
 Taurin
Tillhör aminosyrorna. Nyckelord: Epilepsi, migrän, diabetes, depression, nervkramper, högt blodtryck, högt blodkolesterol, låg sköldkörtelaktivitet, gallsten, podagra, nedsatt sädkvalitet och njursjukdomar.
 50-500 mg dagligen med vatten, förskjutet från måltider.
 
 Ingefära - Zingiber officinale
Stillar illamående, stimulerar blodcirkulationen i benen. Värmande vid infektioner. Bra mot gikt, inflammationer i led och bindevävnad. Slemdrivande, bakteriehämmande. Främjar tarmfunktionen. Bra mot åksjuka, sjösjuka och kräkningar under graviditet.
 10 g färsk ingefära kan förhindra ett anfall: 3 kapslar eller dricks som te eller rårivet på mat.
 
 Rölleka - Achilleblomma - Achillea millefolium
Används till behandling av sår, blödningar, inflammationer, menstruationssmärtor, vid kraftig menstruation, kramper, feber, förkylning och influensa. Gagnar slemhinnor och lindrar diarré. Effektiv vid behandling av mässling och vattkoppaor.
 3 ml tinktur i lite vatten dagligen eller flera koppar te dricks dagligen, gjort på ½ Rölleka och ½ Gullviva.
 
 C-vitamin - Ascorbinsyra - Ascorbat
En antioxidant och en av de viktigaste vitaminerna i försvaret mot sjukdomar. De senaste 50 årens forskning har visat att C-vitamin använt på rätt sätt inte bara skyddar mot, utan också botar en rad sjukdomar.
 3 g dagligen fördelat över dagen.
 
 Quercetin
Antioxidant som tillhör bioflavonoiderna. Motverkar virusinfektion, infektioner, astma, allergi, psoriasis, tjocktarmsinflammation samt gikt och podagra p g a dess förmåga att hämma bildning av urinsyra.
 1 kapsel dagligen.
 
 Rosmarin - Rosmarinus officinalis
Stimulerar nervsystemet, till hjälp vid stress och lätt depression. Kan användas vid lågt blodtryck, dåligt blodcirkulation, yrsel och epilepsi. Oljan är bra utvärtes mot huvudvärk och giktsmärtor.
 Upp till 4 koppar te per dag.
 
 B-vitamin B6 - Pyridoxin
En av de viktigaste näringsbeståndsdelarna. Har betydelse för immunförsvaret, nervsystem, hjärta, natrum-kaliumbalans. Aktiverar enzymer. Stärker upptagningen av B-12 vitamin. Används för att motverka menstruationsproblem bl.a. PMS.
 25 mg 2 x dagligen.
 
 Renfana - Tanacetum parthenium
Kallas också Feverfew. Förebygger migrän, är inflammationshämmande, antiallergisk och utvecklar blodkärlen. Vid migrän är den möjligtvis mest effektiv, eftersom migränen förbättras vid varma omslag.
 3 ml tinktur i lite vatten eller som tabletter.
 
 Lecitin - Fosfatidylkolin
Är en fosfolipid med viss antioxidantisk effekt. Motverkar kroppens fettlagring, sänker kolesterol och håller det flytande. Förebygger gallsten och njursten. Bra för hjärna och nervsystem.
 300

Detta är bra för migrän

Magnesium
Nyttiga örter:
  • Vänderot, Valeriana officinalis verkar avslappnande och lugnande vid överspända ansiktsmusklar, huvudvärk och migrän.
  • Ingefära (färsk), Zingiber officinale tilsammans med Renfara, Tanacetum parthenium kan hindra migränanfall.
  • Pepparmynta, Mentha piperita vid utvärtes bruk, lindrar huvudvärk och migrän, som kommer av magproblem: 2% eterisk olja och baddas på huden vid akut huvudvärk.
  • Röd hästhov, Petasites hybridus. 75 mg av roten 2 ggr/dag.
  • Rölleka, Achillea millefolium och Gullviva, Primula veris: Te - 50% av var - är effektivt.
Annat:
  • Cola, Cola acuminata och kaffe, Coffea arabica är verksamt mot migrän - en enstaka kopp starkt kaffe - längre tids användning utvecklar huvudvärk.
  • Q10 i stora doser (100 mg, 3 gr dgl) under några månader har visat sig kunna halvera antalet migränanfall.
  • 5-HTP: 100 mg 3 gånger dagligen. Intag innan måltider.

RSS 2.0