Stefan Persson och hans son på H&M

Förtjänstfulla insatser för barnarbetet
Stefan Persson, H&M:s huvudägare, har tilldelats Serafimerorden av tolfte storleken. Den delas ut för "framstående, betydelsefulla, förtjänstfulla eller mångåriga insatser inom respektive område".

Lundsbergs privat skola samt rikaste människor och betyg

Världens rikaste 200 personer mer än fördubblade sina tillgångar mellan 1995 och 1999. Vart femte barn på Lundsberg tillhör adeln. Den svenska adeln utgör 3 promille av Sveriges befolkning, eller ca 25 000 personer. De tre rikaste människorna i USA har tillsammans en större förmögenhet än den samlade BNP:n för världens 48 fattigaste länder.

LUNDSBERGS SKOLA

Lundsberg är en modern internatskola belägen i det natursköna Värmland.

 Här har bl.a Prins Carl Philip gått

Betyg efter klass
Högstadieskolornas genomsnittsbetyg för 1999 speglade nästan helt omgivningens status. Av de tio skolorna med sämst poäng låg alla utom en i invandrartäta områden runt de tre storstäderna.
Skolan med de högsta betygspoängen, Enskilda gymnasiets grundskola i Stockholm, låg mer än dubbelt så högt som skolan med de lägsta, Fittjaskolan i Botkyrka. Bäst betygskommun var Danderyd strax utanför Stockholm. Höga betyg ingår i priset
Elever i fristående skolor har betydligt högre betyg än elever som går i kommunala skolor. Medelbetyget från alla elever som gick ut nionde klass vårterminen 1995 var 3,21. Eleverna från friskolorna hade 3,54 i medelbetyg.

Musikens hus invigs 1 september i Uppsala

Festkonserter
Den egentliga invigningsdagen på lördagen kommer att fyllas av festkonsert med lokala och internationella artister, högtidstal, supé och särskilt inbjudna högtidsgäster. Till allmänhetens platser kommer det att bli lottning.
Fjärde och sista invigningsdagen på söndagen den 2 september blir en repris av lördagens festkonsert, denna gång med särskilt inbjudna gäster från musik- och kulturvärlden smt besöksnäringen. Även till söndagens evenemang kommer det att lottas ut biljetter bland allmänheten.

vet någon var man får tag på lotterna eller hur mycket en bankettbord/plats kostar för en vanlig människa??????

så här har ni aldrig sett kronprinsessan Victoria förut-Hon har hittat en egen personlig stil, men utan att vara en skyltdocka för olika märken, säger hennes mentor Elisabeth Tarras-Wahlberg.

När hon i går träffade pressen bar hon en vacker klänning designad av Per Engsheden. Lars Wallin är en annan av hennes mest anlitade designer.
  - När jag är här på Swedish Style tycker jag det är viktig att bära just svenska kläder, säger hon.
  Andra nya plagg i Victorias garderob är skapade av Maria Westerlind, som under Elle-galan i våras fick i uppdrag att förse kronprinsessan med kläder.
  Under sin resa har Victoria bland annat varit klädd i en polkagrisrandig kavaj och en turkos kjol som Maria Westerlind ritat.
    Senare på kvällen fick Victoria kolla in det senaste modet när Swedish Style anordnade en visning.
  

Alla golddiggers så här ska ni göra om ni anser att diamanten är lyckosökarens bästa vänH&M arvtagaren Karl-Johan Persson, Daniel Collert och Stavros Niarchos.

Ute efter rik man?
  Gå till en amerikansk bokhandel. De är överfulla av guider för kvinnor som vill fälla kapitalstarka byten.

 

De 8 hetaste tipsen om hur man fångar en miljonär:

Anmäl dig som frivillig till ”fina” välgörenhetsgalor.
– Det är där man hittar män med stora hjärtan och ännu större plånböcker.

Gå på idrottsevenemang.
– Särskilt golf- och tennisturneringar rekommenderas. Se till att smita in på VIP-sektionerna.

Våldgästa societetsfester.
– Du behöver inte vara inbjuden. Se bara till att dyka upp när de pågått ett tag. Då går det att smita in.

Börja spela golf.
– Det finns alltid ”hunks” som har råd att tillbringa hela dagen på golfbanor och mer än gärna agerar instruktör åt ambitiösa flickor.

Intressera dig för veteranbilar (!)
– Den kanske mest fantasifulla hobby som föreslås. Rör man sig i veteranbilskretsar kommer man ofelbart att stöta på väldigt täta män, menar Lisa Johnson och hennes kollegor.

Möt högdjuren i jobbet.
– Tjäna pengar medan du jagar pengar, helt enkelt. Bli mäklare av lyxlägenheter. Eller flygvärdinna, till exempel. Fast då ska det vara på privata jetplan.

Matchmaking på nätet.
– Man kan hitta rikingar med musen också. Datamusen alltså. På exempelvis www.millionairesclub123.com dignar det av von Anka-typer på jakt efter lämplig partner.

Häng i barer.
– Den klassiska jaktmarken fungerar fortfarande. Men man ska välja barer med omsorg. De som huserar på femstjärniga hotell anses särskilt bra.

Skönhettips med mjölk

Visste ni att mjölk innehåller AHA-syra/mjölksyra? Ta och dabba ansiktet med mjölk så tas döda hudceller bort och huden kan då motsägelsefull kännas väldigt torr efteråt. Gör detta varje kväll eller morgon efter att du har tvättat ansiktet. Bra för acne och oren hud.Blir man tjock av mjölk?

Nej, Men det är tyvärr en vanlig missuppfattning . Lättmjölk med endast 0.5 % fett är ett magert livsmedel och helt oslagbart när det gäller näring! I flera studier har man dessutom sett att de som dricker mjölk håller sig smalare och har en lägre mängd kroppsfett. I mjölk finns ett ämne som ger mätttnadskänsla tro mig för varje gång jag blir sötsugen dricker jag mjölk. Även när jag är hungrig så dricker jag mjölk och då känner jag efter ca 15 minuter att jag inte alls är hungrig. Jag dricker då gammaldags mjölk som innehåller mest fett ca 3-5 %, Jag känner inte någon mättnadskänsla av mager mjölk utan endast att fet mjölk men har ändå lyckats gå ner i vikt.

Så här ser den feta och gammaldagsa mjölken ut.

Prinsessan Maxima´s kusin är en strippa

Strippa

Prinsessans kusin - en lesbisk strippa
Kungafamiljen i Holland är inte roade.
Prinsessan Maximas lesbiska kusin arbetar som strippa och framför erotiska shower på en klubb i Argentina.
- Jag bryr mig inte vad folk tycker, säger Laura Vi-a.

Nu ser det mörkt ut för Daniel och hans verksamheter

Hela storyn: Kronprinsessan Victorias pojkvän Daniel Westling, 32, måste få tag på fler medlemmar till sitt nya miljonbygge Balance. Samtidigt lämnar hans före detta delägare honom och tar med sig träningsfolket från Master Training till en konkurrent.
Daniel: "Jag vill inte svara på några frågor"

Balance är en medlemsklubb för allmänheten men centret tar bara in 2 500 medlemmar, sen är det stopp. Medlemskapet kostar allt mellan 10 500 kronor och uppåt per år.
– Antalet är inget vi kommenterar, säger Frida Lindström, försäljningschef på Balance. Årets stylister från Elle Galan bla Uppsala mannen Marcus Söder

ÅRETS STYLIST
Karin Smeds

Karin Smeds är vad man kallas en modekonsult, hon gör moderepotage åt både svensk och utländsk press. Även Karin har fått priset ”årets stylist” tidigare.

Robert Rydberg

Stureplan.se kallar Robert Rydberg för Sveriges bästa stylist.


Marcus! Marcus har för att nämna några stylat kampanjer för Tiger jeans, Nokia och MQ. Han kommer i från Uppsala men är bosatt i London.
Har själv kontaktat honom för en intervju men fick en mail att han är out of office pga av sitt Sverige besök ang Elle galan.


skönhettips för celluliter och döda hudcellerEtt billigt sätt jag själv gör. Ni vet när man brygger kaffe så blir sumpen över. Denna sump blandar jag i lite flytande två och tvättar hela kroppen och ansiktet med. Koffein går in i porerna och stramar upp celluliterna som är gjorda av små fettklumpar med vätska omkring. Det bleker huden en aning pga av att döda hudceller försvinner. Jag har provat alla exfolierande produkter och detta överträffar allt. Prova!

För er som har egna tips så ber jag er ödmjukt att skriva till mig och berätta.

Vackra brittiska bal klänningaparadise prom dress fuchsia pink yellow Ta denna om du gillar glass och godis.


Du kan hyra en märkesväska, om du är en som tröttnar fort.

www.fnitter.se

Hyr designerväskor hos Fnitter

Vem är Martina Bonnier från Vecko-Revyn?

Devil wears Prada, har vi någon sådan i Sverige?
Nej, den stilen skulle inte riktigt fungera i Sverige. Jag menade inte att det skulle vara du, mer om det finns mycket prestige i branschen, någon som är ?högre? än andra?
Ja, det finns det. Jag tror det finns en slags missuppfattning om att mode är för alla men mode på en viss nivå är väldigt elitistiskt.
 
Vad tycker du om?Nya mediesverige?, bloggar, dagspress, bilagor?
Förr var det så att kvällstidningarna drar upp en stor bild på en halvnaken tjej och säger att ?det här är vårmodet?utan att ha en aning om vem/vad/varför, det finns ingen relation till något och man får tycka vad man vill ?Det är ju ändå bara mode?. Vi jobbar inte så, vi är väldigt noggranna med analyserna av marknaden. Vad kommer säljas? Vad kommer finnas ute i butik? Varför? Hur lång tid kommer det att hålla i sig? Det ligger en hel kunskapsbank bakom, jag läser många årsredovisningar och konglomerat. Jag brukar säga till mina moderedaktörer att en duktig moderedaktör har inte så mycket utav en egen smak utan tycker det är lika roligt att sätta sig in i alla möjliga kvinnor och åldrar. Vi är väldigt tränade på att ena dagen ?Åh, Versace? och andra dagen ?Demeulemeester,
 


Vad gillar du inte?
Jag gillar inte leopard. Trots att de får kartonger med nya skönhetsprodukter i veckan till redaktionen så köper Martina ständigt nya produkter när hon är ute och reser. Några direkta produkttips har hon svårt att ge eftersom hon ständigt testar nytt men hon rekommenderar att man under vinterhalvåret tar några droppar ansiktsolja innan nattkrämen.Rengöring är jätteviktigt, lägg gärna extra slantar på det. Martina gillar inte foundation dagtid: Det där är en psykologisk grej, jag tycker att det täcker igen, även fast jag vet att det inte gör det. Sedan går jag aldrig utan solskyddsfaktor i ansiktet, i alla fall under sommarhalvåret.
Murad och La Prairie gör jättebra krämer Vad är klassiskt/tidlöst för dig?
Kvalité är viktigt har jag märkt. Härom dagen plockade jag bland annat fram mina gamla Alaïa-bodys från början av 90-talet. Då känner man sig väldigt nöjd.

Vill du bli en diplomat och bara träffa alla höjdare i alla länder samt att resa och bo utomlands?

Diplomatutbildningen är en fortsättning efter redan avklarad universitetsubildning. Diplomatprogrammet omfattar två terminer och man får betalt under studietiden. Ingångslönen på diplomatprogrammet var i år cirka 23 500 kronor i månaden.
För antagning till programmet krävs avslutad akademisk examen, gärna alltså inom ekonomi eller juridik, men behoven växlar. Dessutom efterfrågas god analytisk förmåga och förmåga att formulera sig väl i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i svenska, engelska och minst ett till språk.
Av alla sökande kallas cirka 200 till skriftliga prov och ungefär en fjärdedel av dessa går vidare till ytterligare tester. En av årets elever är självaste Kronprinsessan Victoria.

journalistikutbildningarna på högskola

Lägsta antagningspoäng till journalistikutbildningarna på högskola/universitet ligger på 18, det vill säga majoritet MVG.

KY utbildning för att bli stylist?

För att jobba som stylist måste man gå en KY-utbildning (kvalificerad yrkesutbildning) efter gymnasiet. Det finns massa olika beroende på vad exakt det är du brinner för. Det finns separata för hår och make up men även de som kombinerar de båda. Kolla in www.yrkesutbildningar.se och sök på Skönhet och Kroppsvård för att hitta en skola nära dig

Fortsättning av Marthas tips samt mina egna tips dvs Anna Wintour´s10. Du ska veta hur man äter en hummer. Det kan jag AnnaW tala om hur man gör. Om du först tar och skär upp den och delar på ätbar kött och resten i soppåsen. Ta det ätbara och blanda in lite smör, kryddor (färska) samt lite vitlök och sätt tillbaka allt. Högst ovanpå ska du hyvla ost på och köra in i ugnen så ska du se att det smakar bäst.11. Laga spagetti med köttfärssås (bolognese) AnnaW tipsar: koka upp skalet till löken så att du både får smak och färg till såsen.

AnnaW dvs jag har många idéer när det gäller ett hushåll så mig kan man alltid vända sig till när det gäller allt inom matlagning då ingen jag känner knäcker mig i att laga himmelskt gott så sant jag äger en bra té pott.

Martha Stewarts 30 saker du bör kunna (rikast kändis nr 3)Martha Stewart ä rhela USA.s egen husmor. Du ser henne på eftermiddagarna i TV4, där har hon bland annat presenterat en lista på 30 saker som alla bör kunna eller behärska i någon form. Här är den, bara att klicka igenom och pricka av.

PLATSERNA 30-11 Läs ej om ni är hungriga eller försöker hålla igen

30: Att göra en crudité.
Det vill säga en tallrik med primörer som kan arrangeras lite trevligt. Martha föreslår till exempel sparrias, morötter, zucchini, olika gröna bönor, brysselkål eller någon annan favoritgrönsak.
29: Att göra pannkakor.

28: Att packa en resväska. Inte så lätt som man kan tro, men Martha vet att det finns smarta sätt att packa en väska. Skor i botten, gärna i småskopåsar, jeansen ovanpå skorna följt av underkläder och strumpor. Här tipsar hon om att köp flera par av varje, om en försvinner kan du gå runt på udda strumpor i alla fall. Därefter packar du tröjorna i påsar och sist skjortor och byxor, givetvis i speciella klädpåsar du kan få från kemtvätten.

27: Att göra en BLT. Det är en amerikansk macka med bacon, lettuce (sallad) och tomat. Dessutom för att göra den riktigt skönt amerikansk hör det till med lite hemgjord majonnäs, den går att köpa färdig men är busenkel att göra själv.


26: Baka en chokladkaka.
Martha menar att en chocolate cake är en grandios final som alla bör kunna fixa till. Givetvis med flera lager av godsaker.


25: Koka ris, utan att det kladdar eller bränner fast.
Det viktiga är att dra ner värmen efter att du kokat upp vattnet med riset i, det är nyckeln till risig framgång. AnnaW: Jag har själv aldrig kunnat laga risen perfekt. Ibland om jag har tur så blir den bra men då handlar det om tur. Finns det någon som läser min blogg så snälla ge mig tips på hur jag ska mäta upp risen.

24: Den perfekta omeletten. Tips från AnnaW: Om ni gör en omelett så sätt i liten skvätt mjölk så puffas ägget upp och den blir härlig i färg och konsistens.

23: Att göra Fattiga Riddare. Tips från AnnaW: rosta brödet och lägg på smör, sirap och sist en skiva ost. Har någon bättre idé kom gärna med dem.


22: Duka.
Ett väl uppdukat bord är som en manual som är lätt för den invigde att följa. Svårare kan det vara för den som inte har full koll, tänk på Julia Roberts i Pretty Woman till exempel. Gaffel till vänster och kniv till höger är grunden som du kan bygga vidare på, en tumregel är att äta rätterna med besticken utifrån och in. AnnaW : där gjorde Julia fel flera gånger. Först satt hon och åt en scones sedan i nästa scen så åt hon en pannkaka. Det skulle se ut som om hon fortsatte med samma måltid men man märker ju skillnaden. Slarvigt gjort.

21: Bädda sängen. Martha menar att vi spenderar ungefär en tredjedel av vår tid här i livet i sängen. Tänk så enkelt det kan vara med lyx, rena lakan och fint bäddat i en skön säng, det är en form av lyx menar Martha.

20: Göra en grillad ostmacka (toast). Grilla eller kör i toastmaskin en ciabatta med ementhalerost, tunna skivor tomat, salt och peppar och några basilikablad är råvarorna du behöver till en god grillad ostmacka.

19: Brygga en kopp te. Det är det till synes enkla som kan vara oerhört komplicerat. Martha Stewart anser att brygga te är en av nitton saker man bör behärska. Hon anser också som många andra att göra en korrekt kopp te är en konstform man aldrig lär sig fullt ut. AnnaW tipsar: Använd en turkisk tekanna. Dvs så här ser den ut.
 Häll i téet i översta potten och skölj den med kallt vatten sedan häller du i varmt kokt vatten och låter den dra i ca 10 min sedan kan var och en bestämma hur mycket smak man vill att téet ska smaka. I den stora potten kokar man upp vatten och när vattnet är kokt lägger man lite i den lilla potten. Blir det för lite vatten kvar kokar man upp lite till, medan sjuder téet ovanpå som i detta läge är koncentrerad dvs ingen kan dricka rent té utan alla behöver späda ut den efter tycke och smak.
Framför allt ska du naturligtvis använda teblad och inte tepåsar. Börja där.

18: Göra en bordsdekoration. Man bör enligt Martha kunna göra en dekorerad fruktskål som man förgyller i fransk slottsstil. Bete er som om ni vore kungliga och ni kommer att bli behandlade därefter. Detta är mitt eget ordspråk.

17: Stryka en skjorta. Eller gör som jag (AnnaW) häng kläderna på galjar i badrummet och skölj dem med kokhett vatten från duschen och ni lär få mycket strykna kläder på det sättet. Det blir som att stryka 10 plagg på 2 minuter. Inte nog med det så sköljer man rent från resterande tvättmedel. Ett bra alternativ för den med känslig hud dessutom.


16: Att göra en ugnsstekt kalkon.
Kalkon har än så länge inte slagit igenom i Sverige men i USA är det i samma klass som att kunna fixa till en julskinka. Martha Stewart menar att man ska vara generös med kalkon, väl hellre en lite för stor än en liten och du får goda rester till dagen efter dessutom.  AnnaW tipsar. Ta en kyckling och fyll den med charlottenlök och vitlök. Ta sedan nål och tråd och sy ihop rumpan på den. Ytterdelen kryddar du med salt och svartpeppar och slår in den i en folie. När du har gjort det sätter du ugnen på ca 175 grader och låter kycklingen var i ugnen tills den är färdig. Det tar lång tid men det är lätt som en plätt.

15: Att skära upp en kalkon.


14: Ta bort fläckar från kläder.
Martha har rådfrågat experterna på Philadelphia University. Vill du vara på den säkra sidan ska du ta plagget eller vad det nu är till en kemtvätt, men tumregeln för dig som vill prova att fixa bort fläcken själv gäller det att agera fort, oavsett vad det är du ska göra. AnnaW tipsar: När det samlas kalk i kastruller och té potten så häll i lite tvättmedel och koka på låg värme sedan lossnar allt. Samma metod om ni har bränt någon kastrull med mjölk eller annat.


13: Ta en bra bild.
AnnaW tipsar: Jag brukar ta bilder på mig själv med min telefon. Då tar jag bara bild efter bild ca 30 stycken efter varandra. Av dem brukar 2 stycken bli bra. Medan jag tar bilder så rör jag mig sakta och stannar upp precis när jag trycker. Då får du även en klar bild på vilka positioner som framhäver dig bäst.


12: Göra ett blomsterarrangemang.
Fixa till blommor på ett fint sätt är en konst, det kan till och med vara vettigt att göra som Martha och rådfråga en expert vid speciella tillfällen.  AnnaW tipsar: Om du någon gång kommer hem till mig så ge mig aldrig blommor för de går rakt ner i soppåsen. Jag tycker inte om blommor och har inte en enda i mitt hus.

11: Att göra Chocolate Chip Cookies. En amerikansk kak klassiker som man bör ha ett recept på i varje kök enligt Martha. Det finns ungefär så många olika varianter på att baka den här sortens kaka också.

Dessa kändisar är rikast i världen se läs själv och bli riktigt avundsjuk på deras liv.

Oprah tätast av kändiskvinnorna


Toppar Forbes lista över de rikaste kvinnorna i kändisvärlden
760 miljoner pund.
  Eller nästan tio och en halv miljard svenska kronor.
  Det är vad den amerikanska pratshowdrottningen Oprah Winfrey är god för.
Det förvånar mig inte ett dugg att denna karsimatiska kvinnan tjänar bäst.

Nr 2 Harry Potter skaparen J.K Rowling 507 miljoner

NR 3 Inredningsexperten och affärskvinnan 323 miljoner Martha Stewart

Nr 4 Madonna 164 miljoner

Nr 5 126 miljoner sångbirdy Seline Dion

Nr  6 Birdy nam nam Mariah Carey 114 miljoner

Nr 7 Janet Jackson 76 miljoner

Nr 8 Julia Roberts 71 miljoner

Nr 9 Jennifer Lopez  55 miljoner

Nr 10 Jennifer Aniston 55 miljoner

Nr 11 Mary-Kate och Ashley Olsen 51 miljoner

Nr 12 Britney Spears 51 miljoner

Nr 13 Judge Judy stjärnan 48 miljoner

Nr 14 43 miljoner Sandra Bullock

Nr 15 38 miljoner Cameron Diaz

Nr 16 Gisele Bundchen 35 miljoner

Nr 17 Ellen DeGeneres 33 miljoner

Nr 18 Nicole Kidman 30 miljoner

Nr 19 Christina Aguilera 30 miljoner

Nr 20 Renee Zellweger 23 miljoner
 

Maddes favorit ställen i Stockholm innerstad

Madde

CAFÉ OPERA
Här har Madeleine festat vid flera tillfällen. Och det är också hit som kronprinsessan Victoria och Daniel Westling går om de nån gång går ut på nattklubb.

STURECOMPAGNIET
En av Maddes favoriter. Här håller nattklubbschefen Kristoffer Ahlbom ett vakande öga så attt Madde får all den servicen en prinsessa kräver. Madde syns mest i vipdelen "V".

PLAZA CLUB
Nattklubben som de senaste åren haft Madeleine mest som gäst. Här har hon ofat suttit och sippat på champagne med sina vänner vid ett av vip-borden.

KÖKET
Ja, nu snackar vi inte hemma hos päronen på Drottningholm, även om vi inte kan vara säkra på att det har festats där. Nattklubben vid Stureplan har också haft sessan som gäst.

VIOLA
Trendig cityrestaurang där Madde och hennes vänner gärna äter middag och lapar drinkar innan utgång.

STUREHOF
Bistrorestaurangen som ofta har kändisar på besök. Så även de kungliga.

Prinsessan Madeleines har börjat gå ut igen-äntligen

Madde

I lördags natt syntes prinsessan Madeleine när hon festade loss på innekrogen "V" tillsammans med några vänner. Där satt hon, omgiven av Säpo-vakter, och skålade i champagne.

Prinsessan väckte stor uppmärksamhet bland resten av kroggästerna, "därav flera wannabees som inte kunde sluta stirra".

Djursholm, Vasastan och Karlaplan bostadsområde för överklassen

I Djursholm har Björn Ulvaeus en egen ö. I innerstan är Vasastan och Södermalm inne. Eva Dahlgren och Efva Attling bor i Laurinska huset på Söder med utsikt över stan. I samma hus har Investors förre vd Claes Dahlbäck, Olle Wästberg samt Kinneviks tidigare vd Bengt Kvarnbäck huserat.

Också med utsikt över stan, vid Mosebacke torg, bodde tidigare Percy Barnevik i en våning på 550 kvadratmeter.

Högst upp i en stor etagevåning på Karlaplan bor WM-datas grundare Thord Wilkne. Hans son bor i Kramfors. Ett stenkast bort, i en penthousevåning i tre etage med terrasser, vinterträdgård och milsvidd utsikt bor konsthandlaren Jan-Erik Löwenadler. I grannhuset såldes en funkisvåning i två etage för 27 miljoner kronor.

Konsthandlaren Verner Åmell köpte familjen Kreugers tre fastigheter på Djurgården.

Konsthandlaren Bo Alveryd bor i Schweiz men har en lya på Strand­vägen. Galleristen Lars Bohman har sommarställe på Ingarö
Att äga townhouse är fashionabelt. På Tysta gatan flyttar Stefan Persson in i ett hus som renoverats från grunden.

Familjen Aller äger hus på samma gata. I totalt över 600 kvadratmeter i Lärkstan nära Vasastan bor deckar­drottningen Liza Marklund i ett vackert townhouse i gult och vitt tegel. Familjen Wallenberg äger magnifika Täcka udden på Djurgården. Deras klassiska adress är dock Strandvägen 27 från 1890. Vice häradshövding Marcus med familj flyttade in i 13 rum och två jungfrukammare. Här uppfostrades 1900-talets mest inflytelserika Wallenbergare, Jacob och Marcus i äldre generationen.


Runt Karlaplan bor Anders Scharp, Claes Dahlbäck och Göran Collert. SHB:s ordförande Lars O Grönstedt som retade många när han sade att livet utanför tullarna är överreklamerat bor på Storgatan.tillhör kronprinsessan miljardärerna?

Kronprinsessan Victoria ses ofta hos pojkvännen Daniel Westling, som har våning på Banérgatan på Östermalm.

Scanias vd Leif Östling bor i ett litet hus utan sjöutsikt på Stora Essingen.

Förre IT-miljardären Johan Staël von Holstein sålde 2004 årets dyraste hus, mot Neglingeviken i Saltsjöbaden, för 27 miljoner kronor.

På en gård på Värmdö bor Peter Wallenberg. Percy Barnevik byggde också sommarställe här. En av förra årets dyraste villor i Sverige var ett hus med pool nära Strömma Kanalkrog som Carola Häggkvist tidigare har ägt. (glöm inte vad Jesus sa:-det är lättare för en camel att komma in i en nålsöga en för en rik människa att komma till paradiset, och hon ska kalla sig kristen hon är rutten och falsk)

Carl-Henric Svanberg bor på en herrgård i Sigtuna, som han köpte många år innan han blev vd på Ericsson.


här bor Sveriges miljardärer

Familjen Bonniers överhuvud Carl-Johan Bonnier bodde i Kyrkviken på Lidingö.
Sprays vd Per Bystedt bor i ett 1700-talshus på Djurgården, köpt av gruv­entreprenören och antikhandlaren Christer Löfgren för 30 miljoner.

Mest känd mäklare är Ulrika Wrede, som bor på Lidingö, den stad i Sverige med högsta snittpriset för villor. Under hösten har hus för 25?40 miljoner bjudits ut. De flesta har sålts. Utan annons!

I Kyrkviken bor Tele 2:s vd Lars-Johan Jarnheimer. Också vid Kyrkviken fast mer anspråkslöst bor finansmannen Mats Qviberg och auktionsfirman Bukowskis vd Carl-Gustaf Petersén.

På en av Sveriges finaste gårdar, Ekholmsnäs, med sjötomt mot Kyrkviken, bor byggherren Sven-Harry Karlsson.

På Lidingö bor också IT-gurun Christer Sturmark, som redan 1999 betalade nära 13 miljoner kronor för musikproducenten Bengt Palmers sekelskiftesvilla.

Gustaf Dahlén, Agas grundare, byggde ett enormt hus till sig själv. I dag bor Kanadas ambassadör där.

Hela Abba bodde också på Lidingö. I dag bor Agnetha Fältskog på Ekerö. Annifrid Lyngstad bor i Schweiz. Mest spektakulärt bor Björn Ulvaeus ? han har en egen ö med bro till Strandvägen i Djursholm. Tvillingöns berömda hus uppfördes av byggmästare Skarne.

Jacob Wallenberg bor på Strand­vägen i Djursholm, granne med SEB:s förre vd Lars Thunell. I närheten bor Ratos storägare Sven Söderberg.

Ökänt är Fredrik Lundbergs köp av en nyrenoverad grosshandlarvilla från 1800-talet med sjöutsikt på Djursholm.
När ägarna ville ge honom nycklarna sade han att han inte behövde dem. Sedan rev han huset. I stället byggdes ett privat palats med Sveriges i dag högsta taxeringsvärde.

Bertil Hult sålde sitt hus i Djursholm i stål och glas med internationell konst och tillhörande gästhus för hälften av de 80 miljoner kronor han lagt ner. Sedan byggde han en etagevåning på Östermalm i hyreshuset han köpt. För svindlande summor flyttades ett nybyggt kök några få decimeter. Mot alla odds godkände Stockholms stad en privat garageinfart från Strandvägen.

Dyraste villorna i Djurgården

Kevinge Gård i Danderyd såldes för 25 450 000 kronor, men då har huset en bostadsyta på 400 kvadratmeter och flera hundra år gamla anor.

Dyra villor blir ännu dyrare

Nu talas det om en bostadsbubbla igen. Samtidigt sätts nya prisrekord på löpande band. Medelpriset per kvadrat för en bostadsrätt i Stockholms innerstad kröp nyligen för första gången över 33 000 kronor och villaförsäljningar till tvåsiffriga miljonbelopp har blivit vardagsmat. Dyrast i Sverige nr 2 dyraste ligger i Värmland.

Fashionabla Kungliga DJURGÅRDEN

Dyrast villor på Djurgården Med objekt i 50-miljonersklassen är Djurgården i Stockholm Sveriges dyraste villaområde.
Här äger kändisar och finansmän som Benny Andersson, Lars Edman och Salvatore Grimaldi hus.Secondhand i Östermalm

Boutique två tre gånger  Karlavägen 36, 114 49 Stockholm, 08-661 64 73 
Chanesse First & Second Hand Boutique Grev Turegatan 1, 114 46 Stockholm, 08-611 31 72 
Marielle Second Hand Erik Dahlbergsgatan 23, 115 32 Stockholm, 08-664 17 19 

Petronella

Lützengatan 4, 115 20 Stockholm, 08-663 70 15


Förslag på bra Secondhand butiker i STOCKHOLMSSTAD

Second hand - gammalt blir nytt

Festblåsan från Escada, klassiska dräkten från Armani och väskan från Louis Vuitton behöver inte vara svindlande dyr. Många säljer sina exklusiva kläder, skor och väskor till second hand-affärer redan efter några få användningstillfällen. Det är nu vi kan fynda dessa oumbärliga dyrgripar till mer överkomliga och plånboksvänliga priser.

De allra svåraste begären väcker lyxmodet. Vi möter det i internationella modemagasin som Vogue (chefredaktören på Vogue är själva Anna Wintour) och Elle. Vi drömmer oss bort i modereportagen och önskar att väskan från Fendi och en tidlös LDB, little black dress, från Ralph Lauren eller Donna Karan, hängde i vår garderob.

I Stockholm finns flera second hand-boutiquer som köper och säljer märken som Dior, Yves Saint Laurent, Gucci, Versace och de andra stora modehusen från Paris, Milano, New York och London. På Östermalm i Stockholm ligger de flesta av second hand-boutiquerna som säljer dessa märkeskläder.


Våga vara gangster!-Fadde visar upp sin nya maffiastil

TRIVS FRAMFÖR KAMERAN
?Det är första gången jag är modell, men det kändes inte alls obekvämt. Jag gör det gärna igen.?
Vit skjorta med svarta tryckknappar, 595 kr, Carlings.
Byxor, 499 kr, Selected.
Prickig sjal, 98 kr, och hängslen, 79,50 kr, H&M.
Hatt, Hattbaren.SVART & VIT
Svart skjorta med vita ränder, 399 kr,
Hängslen, 149 kr, Dressman. 

LOOK-A-LIKE
?Jag blir ofta stoppad på stan av damer som tycker att jag är otroligt lik Robert de Niro. Det tar jag som en stor komplimang.?
Sammetskavaj, 1799kr, och paisleymönstrad slips, 299 kr, Dressman.
Vit skjorta, 298 kr.
Hängslen, 79,90 kr, H&M.
Byxor, 1295 kr, Sand.


 

SUND OCH SLANK
?Jag har skippat pasta, pommes frites och vitt bröd. När jag blir sugen på kvällarna knaprar jag på morötter i stället för chips. Magen är helt borta, det känns fantastiskt.?
Kostym, 999 kr, väst, 399 kr.
Slips, 299 kr, Dressman.
Skjorta, 249 kr, H&M. 
RUTOR OCH RÄNDER
Randig skjorta, 249 kr, H&M.
Rutig dubbelknäppt väst, 399 kr, Selected.
Grå byxor, 1295 kr, Sand.
Hatt, Hattbaren.
TRIVS FRAMFÖR KAMERAN
?Det är första gången jag är modell, men det kändes inte alls obekvämt. Jag gör det gärna igen.?
Vit skjorta med svarta tryckknappar, 595 kr, Carlings.
Byxor, 499 kr, Selected.
Prickig sjal, 98 kr, och hängslen, 79,50 kr, H&M.
Hatt, Hattbaren.

Dessa märken finner du på Nathalie Schuterman & OPENING HOURS

OPENING HOURS

Monday - Friday 10.30 - 18.30
Saturday 11.00 - 16.00
Sunday Closed

Balenciaga
Bottega Veneta
Burberry Prorsum
Chloe
Jimmy Choo
Lanvin
Lucien Pellat-Finet
Marc by Marc Jacobs
Marc Jacobs
Marni
Michael Kors
Missoni
Prada
Tod's
YSL

Hörde just att de hade 70 % rea låter mycket frestande förslag att åka dit från Uppsala. Jag har sådan lust att äga ett par Jimmy Choo skor så att jag kan få en uppleva en del av Carrie´s liv från sex and the city.

Kan stress framkallas missfall? (Aftonbladet)

Experten svarade på frågor om missfall.
Annsofie Adolfsson, barnmorska och doktor i obstretik och gynekologi
Millan: Vad händer under ett missfall?
Annsofie Adolfsson: Det är en oftast tidig graviditet som slutar växa och dör av någon anledning. Då vill kvinnans kropp stöta ut den, vilket ger smärtor och blödningar.

Rasmus: hej, när kan man sluta oroa sig för ett eventuellt missfall?
Annsofie Adolfsson: Det är vanligast med missfall i veckorna 6-9, ibland visar det sig först några veckor senare.

anna: hur vanligt är det med missfall?
Annsofie Adolfsson: Missfall är tyvärr väldigt vanligt. Vi ser att minst var fjärde kvinna som föder barn efter missfall har tidigare haft minst ett missfall. Det är ett fåtal som får flera missfall majoriteten föder barn efter missfall.

Lisa: Jag har fått fyra missfall, aldrig fått behålla ett barn. Kan det vara så att jag aldrig kommer att kunna föda barn? Att vissa kvinnor helt enkelt aldrig kan behålla barnet?
Annsofie Adolfsson: Om det är så att du fått fyra missfall är det på många håll i landet vanligt att vissa undersökningar utförs för att utesluta orsaker. Även efter utredning finns ingen orsak och inget att åtgärda så mitt råd är ge aldrig upp. Men tillåt er en paus och försök sedan igen när ni vågar försöka. Jag har träffat de som lyckats efter många försök.

Mayya: Kan missfall framkallas av fysisk eller psykisk stress? Hur allvarlig ska påfrestningen i så fall vara? Finns det saker man kan göra för att öka chansen att behålla sitt foster?
Annsofie Adolfsson: Det finns studier som säger att det mesta kan ge missfall men inget är helt säkert. Krig är väl en av de högsta stressfaktorer som en person kan uppleva men kvinnor föder ju barn även under krig. Chansen ökar om du lever sunt så går det bra.

mikaela: Ökar övervikt riskerna för missfall? Hur mycket?
Annsofie Adolfsson: Övervikt är inte lätt att bli av med, vi vet att det många gånger är svårare att bli gravid vid övervikt utan att veta varför. Övervikt är en faktor bland flera som visar på ökad missfallsrisk. Det går ej att säga hur mycket.

Frida: Efter fyra missfall födde jag i somras en flicka. Utredning har gjorts med de hittar inga fel. Kan det vara slumpen som gjorde att jag fick alla missfall, eller är din erfarenhet att det ligger något annat bakom trots allt.
Annsofie Adolfsson: Det är ofta så här det ser ut. Inga orsakar funna trots utredning. Men många gånger är det kromosomfel som uppstår under alla celldelningar (slumpen) vilket inte går att förutse.

Kronprinsessan Victoria närmaste vänner

Rika, unga - och lojala

I Victorias vänkrets måste man veta sin plats. AnnaW: borde man inte alltid veta sin plats oavsett vem man än är?
Victorias vänner tillhör några av landets mest förmögna familjer. Flera är söner och döttrar till kungaparets närmaste vänner.
  Men under den glassiga ytan råder en strikt rangordning bland kompisarna:
  - Man ska veta sin plats, annars riskerar man att frysas ut av gänget, säger en av Victorias vänner till Aftonbladet. AnnaW: Kul att ha sådana vänner där vänskapen är på en skör tråd.Camilla Spendrup, Daniel Collert och Jon Spendrup.

PARTY Februari 2001. Victoria med vänner på Wyclef Jean-konsert på Café Opera.

De bästa vännerna


Caroline Kreuger, 25
En av Sveriges mest förmögna unga tjejer. Nära väninna som umgås med Victoria regelbundet. Carolines föräldrar Björn och Agneta Kreuger var mycket nära vänner med kungaparet. När Björn Kreuger gick bort ärvde Caroline och hennes lillasyster Charlotte omkring 600 miljoner.


Martina Gahn, 25
Studerar sociologi och umgås mycket med Victoria. Martina härstammar från en adlig släkt i Skottland. 


Caroline Svedin, 25
Också kallad för "Kling". Caroline studerade i USA . Caroline studerar juridik och siktar på en karriär som advokat.


Anders Högberg, 24
Anonym vän till kronprinsessan. Han lärde känna Victoria under deras gemensamma studietid på Enskilda gymnasiet.

Och här är andra personer i Victorias
bekantskapskrets:
Josephine Génetay, Joakim Génetay, Anna Jussil, Peder Dinkelspiel, Jan Dinkelspiel, Caroline Tamm, Leoni Gillberg, Karl-Johan Persson, Gustaf Magnuson, Martin Robson, Johan Insulander-Lindh, Louise Ramel, Andrea Brodin, Niklas Svedin, Tom Davidson, Caroline Tham, Anna Piehl, Andreas "Coci" Philipson, Fredrik von der Esch, Hugo Rehnberg, Jon Spendrup.

Victorias pojkvänner


Svante Tegnér, 27
Svante och Victoria känner varandra sedan lång tid tillbaka. Trots alla rykten har varken Svante Tegnér eller Victoria kommenterat sitt förhållande till varandra.


Daniel Collert, 27
Paret träffades på Enskilda gymnasiet och fortsatte sitt förhållande i USA, dit Daniel flyttade samtidigt som Victoria.


Daniel Westling, 28 
Victoria och Daniel träffas gärna hemma i Daniels lägenhet och hon har också träffat hans föräldrar i Ockelbo.  AnnaW: De kunde inte hitta en sämre bild på honom, så då blev det den här med sne munnen.

   Det är en tidig försommarkväll på Stockholmskrogen Gondolen. Ett tjejgäng sitter vid ett av de runda borden och väntar på sin kompis.
  Hon är lite försenad. Sällskapet sneglar på varandra, kollar sina klockor. En av tjejerna suckar lite.
  Men så plötsligt kommer väninnan in. Det är kronprinsessan Victoria.
  - Jag är ledsen att jag är sen, säger Victoria, innan hon kramar om och kindpussar sina vänner.
    Tidigare under kvällen var Victoria på en invigning. Som gudmor till SEB:s nya miljonbåt fick Victoria krossa en flaska champagne över skrovet. Och så le och vinka så klart. 
    
  Victorias vänner är inte som alla andra. De kommer nästan uteslutande från "fina" familjer och den så kallade överklassen i Sverige. De är rika arvtagare till toppskiktet av direktörer och finansmän i Sverige. Ofta är de barn till kungaparets vänner, i vissa fall klasskamrater som Victoria har lärt känna på exempelvis Enskilda gymnasiet. Alla har växt upp på toppadresser som Karlaplan, Östermalmstorg, Djursholm och Saltsjöbaden.
  Vännerna umgås till största delen i slutna sällskap. Ett exempel är MacRobson-orden. En speciell herrklubb som grundades av Victorias vän Martin Robson och hennes expojkvän Daniel Collert. Sällskapet klär sig i kilt och Victoria är beskyddarinna. Hon dubbar nya medlemmar med ett
  blänkande svärd vid speciella högtider.  AnnaW: Varje morgon dubbar jag mig själv inna jag går ut.
  
Victoria bor i en av flyglarna på Drottningholms slott där hon disponerar en lägenhet med tre rum. I samma byggnad finns också utrymme för livvakterna.  Victorias första kärlek Daniel Collert kallas nu skämtsamt för "Daniel den förste". 
  Att bli vän med kronprinsessan är närmast omöjligt om man inte har någon kontakt i det innersta gänget. Victoria är vaksam på nya personer i sin omgivning. Genom åren har hon mött en rad människor som medvetet har försökt utnyttja hennes ställning för personlig vinning. 
    
  Att umgås med Victoria smäller högt hos societetsungdomarna på Östermalm. Att skryta om sina möten med kungligheter är ett populärt inslag på middagarna kring Karlaplan. Det ogillas av kronprinsessan. Annaw: finns det någon hon gillar hos folk?
 
 En av hennes vänner berättar:
  - Ibland är det inte lätt. När vi umgicks handlade det ibland hela tiden om henne och hennes liv. Och jag kan förstå varför det blev så. Victorias referensramar sträcker sig inte så långt. Jag menar, hon vill inget illa med det, det bara blir så.
  Det finns också en stark hierarki i kompisgänget. Alla vet vilken ställning de har i förhållande till Victoria.
  - Man ska veta sin plats och inte tro att man är för mycket kompis. Det ogillas av gänget och det finns exempel på hur folk som inte vetat bättre har frysts ut, säger en av kompisarna. När vi umgicks handlade det ibland hela tiden om henne och hennes liv.


Fortsättning av hur du blir VIP kring Stureplan, Spy Bar, Kharma, Laroy, Café Opera

De hade sååååå roligt!
En kvinnlig halvkändis hängde ute mycket med en av den undre världens mest uppburna personer, och hon berättar om hur de gled in på alla ställen som betyder något Spy Bar, Kharma, Laroy, Café Opera. 
 
 Om de skulle ta sig från Stureplan till Sveavägen av något skäl, inte fan orkade de gå eller ens ringa efter en taxi. Det var limousin som gällde. Hon pallade inte att gå, typ.
  Och Vännen snålade aldrig  han är en otroligt hygglig kille vars fickor putade av alla tusenlappar, och han var alltid glad, särskilt när han drack, men ändå ensam på något sätt. Krogen var hans hem. De var ute jämt jämt  och det där var roligt några månader, men sedan tyckte halvkändisen att det blev enahanda.
  Vad är det för kul att jämt gå till ett av inneställena och beställa några helrör vodka och några flaskor champagne och några cigarrer och ett paket Marlboro Light nej förresten, ta hit fem med en gång och sitta med samma gäng och dricka och röka och prata. Men aldrig prata om pengar. 
     
 Sverige är ett land som låtsas vara jämlikt och hederligt och okorrupt, men det är ett stinkande land av skojare där den som har mest pengar är den som aktas mest. Det stod alltid några småkillar bakom Vännens bord och vaktade, typ. De ville upp och in i gänget.
    På en anstalt sitter en av innekrogarnas välkända och väl sedda gäster, han avtjänar ett flerårigt fängelsestraff. Han berättar:
  
Folk utifrån ser mig som en maffioso, en gangster av något slag. En dörrvakt från en av de mest kända krogarna satt på häktet samtidigt som jag och han sa att de hade varit oroliga när jag kom.
  Varför? sa jag. Det måste ske något grovt fel för att det ska bli några repressalier. Om någon spiller öl på mig säger jag bara att han ska be om ursäkt. Att han spiller en öl betyder inte att han sitter i rullstol om två dagar. Jag kanske inte säger något alls till honom.
  Att vara affärsman med hårda nypor är något helt annat än att vara kriminell. Jag har aldrig skadat eller låtit skada någon som inte förtjänat det.
  Jag är själv passiv delägare i några företag, fast jag står inte i aktieböckerna.
  Men jag umgås även med andra, kriminella om jag säger så.
  Jag går före i kön på de flesta ställen. Det handlar om restaurangvana: du är artig och trevlig men bestämd. Jag kanske uppträder som jag äger stället, men på ett trevligt sätt. Det handlar om respekt. Vi kanske är sex sju polare som umgås jämt. Seriösa affärsmän som slitit hårt.  

Jag dricker mig aldrig full?

Man vill umgås med glada och trevliga människor. (Han nämner några kändisar och släktingar till kända företagare. Tillägger att det även finns folk som inte vill umgås med honom när de förstått vem han är.) Men sådana där gratisfester går jag sällan på.    Jag skakar hand med kanske 100 personer en kväll och 60 av dem vet jag inte vad de heter.  Låt mig säga så här: Äldre ... gangstrar ... sköter sig. Men dagens ungdom ... det går knappt att prata med dem. De ser för mycket på video. Det är skitstövlar som sett för många Hollywoodfilmer och de snackar som om de är med i filmerna.
De där metallbågarna som en del krogar har är till för ögat och småungar. Om jag kommer med mitt gäng vet de att vi har vapen för att freda oss ? inte för att använda i något krogslagsmål.
    
Yngre käkar tabletter?
 De flesta yngre i dag måste käka en massa tabletter för att göra något. De tar 15 roppar (rohypnol) och går ut och gör något. De tappar samvetet. Skadar andra utan anledning. Men det är fel sätt att skaffa sig ett namn, ett rykte. De är ute efter ryktet mer än pengarna.
Jag brukar säga att respekt är inget du får, det är något du måste förtjäna. Jag kanske är gammaldags, men jag tycker att man ska resa sig för den som är äldre.?
  
Men de som varit med ett tag vet naturligtvis skillnaden: som den erfarne restaurangchefen som säger att han känner igen en gangster på långt håll ... det har med utstrålningen att göra ... vaksamheten ... om en vanlig svenne kommer in på nattklubben ser han sig omkring och tycker oj! vilken häftig belysning! vilken bra musik  men en gangster går in och skannar av lokalen fattar du
  Man känner det på något sätt. De riktiga gangstrarna är coola herrar, riktiga gentlemen.  
Gangstern spenderar mest
  De är viktiga för krogen! När man stänger kassan i baren kan man räkna med att tio femton procent av pengarna är kriminella. Det är inte lite. Säg 7 000 kronor i en kassa på 50 000.
  Det där är förstås bara en grov gissning. Men som bartender ser man hela världen gå förbi, och man kan skilja en bra kund från en dålig.
  Vem är det som är sniken och förväntar sig att få dricka gratis C-kändisar  såpafolk  halvt misslyckade stjärnor! 
  Om du har några problem, kom till mig!
  Problem! kom till mig! ... jo, jo, man anar ju hur problemen skulle lösas och det där aktar man sig jävligt noga för. Man är korrekt. Man står gärna på vänskaplig fot med den värderade kunden. 
 
Jag tar hellre en månad villkorligt än jag vittnar mot en tung gangster, säger restaurangchefen som sett både vapen och misshandel. Visst, rättssamhället urholkas. Men vem bär störst skuld de som skapat det här samhället eller jag som restaurangchef? Det finns de som har större del i det här än jag.

  De riktiga gangstrarna är coola typer ? men det kan man inte säga om deras svans.
Men det finns listigare metoder. Restaurangchefen som varit med i många år anställde en tuff snubbe som kan snacka med gangstrar på gangstrars vis. Den tuffa snubben kände alla killarna i Armanikostymer, och han kunde säga:
  ? Jag vet vem du är. Självklart kommer du och dina tjejer in. Men dina polare måste tyvärr betala.
  Det är ett sätt att rädda gangsterns ansikte, att visa respekt och samtidigt vara väldigt diplomatisk. Den tuffa snubben gjorde klart för alla och en var att han ville ha lugn och ro på sitt jobb, och han kände igen de unga killar som kunde stå i dörren och vifta och skrika: Kom ihåg mitt ansikte för det är det sista du ser!
  Då kunde han ringa till deras äldre bröder eller andra auktoriteter och säga: Du, vad fan håller XX på med? Du får lära honom att uppföra sig.
      
Minns vännen till kungafamiljen som greps med 3,8 gram kokain på sig i Båstad för två somrar sedan.
  Självklart spanade inte polisen på en sådan samhällets stöttepelare  en välbärgad man på väg till franska rivieran i en sportbil, dessutom reservofficer. Han stannade till i Båstad under tennisveckan för att festa och ha kul. Hela Stockholm, det vill säga många av dem som dansar på nattklubbarna, vallfärdar ju till Båstad den veckan.
  
Mc-knuttar bjöds på kändisfest
  Självklart kunde ingen tro att en sådan man skulle vara inblandad i något brottsligt  tills han fick besök på sitt hotellrum av Hells Angels-ledaren Thomas Möller och en man som nyss var friad för ett mord.  Några medlemmar i en ökänd mc-liga var till exempel inbjudna till ett stort kändispartaj nyligen. Villkoret var att de inte hade västarna på sig. Hårdingarna var lika betagna som alla andra av festen  glansen  ansikten de sett på teve och i tidningar se! där står Martin Dahlin nämen  E-type!
  
Festarrangören Sven von Essen uppskattar att 20 procent av gästerna på en nattklubb en fredag lördag är kriminella. Det grundar jag på min erfarenhet.
  Men låt oss inte gnälla! De vet att uppföra sig. För 16 år sedan hade 843 krogar rätt att servera alkohol ? och ingen fick ha öppet till fem på morgonen.
  I dag får 1 632 krogar servera alkohol. 301 har öppet till tre på morgonen och 17 får ha öppet till fem.
Kolla alla babes med korta kjolar (en tungviktare i nöjeslivet berättade att hans babes ibland kan överge honom och sätta sig i knäna på större celebriteter ... men då straffar han dem genom att inte fixa in dem på ställena som gäller och det dröjer inte länge förrän de skickar små desperata sms och vill komma tillbaka ... har de en gång fått smaka sötman ...).
  

Så blir du VIP gäst på STUREPLAN

När man stänger kassan i baren kan man räkna med att tio till femton procent av pengarna är kriminella pengar?, ? ett gäng mäklare som står vid ett bord och festar och är glada där de dansar och smuttar på champagne ? men de vet sin plats, att de är i himlen på nåder ? och mycket riktigt ? nu får de maka på sig, och det illa kvickt ?
  ? för där kommer en arabisk prins! En riktig prins som redan har varit på Laroy. I går gjorde han av med 21 000 spänn. Mäklarna som smuttar på champagne och försöker verka coola även när de skuffas undan, ty prinsen och hans sällskap kräver plats. 
Annawintour kommentar: Dessa mäklare är från Uppsala och vissa av dem jobbar i Stockholm. En av dem är brats men inte en "profil".
    
Pekar på dem som får komma in (den stora kränkningen enligt Annawintour)
Man anställt pointers som pekar på den som väljs ut för att denna kväll få komma in på nattklubben och spendera sina pengar.
  Det hjälper inte att tigga ? Guuuud vad en del förnedrar sig för att få komma in! De sträcker fram sina visitkort ? jag arbetar på utrikesdepartementet! jag arbetar på slottet! jag känner Martin Dahlin! känner ni inte igen mig ? jag har varit med i teve flera gånger! Den där bruden som hängde utanför Kharma tog priset. Hon sa: Jag är känd i Göteborg! Jag gör reklam där...
  Herre Gud! Har folk ingen värdighet? Hur kan de stå och köa en halvtimme ? bara det borde diskvalificera dem ? och sedan snacka om Göteborg ... jag menar...
De flesta bara står där och sträcker på sig i höstkylan och försöker vara coola och hoppas att vakterna ska se just dem och, peka!
  Det finns idioter som börjar argumentera och kanske till och med bråka. Losers! Ty en sådan figur kan känna sig blåst inte bara denna kväll, utan alla kvällar.
  Visar man ödmjukhet och förklarar för vakterna att man förstår att man inte kommer in just i afton, och om man tar i hand ? i hand! ? och önskar en trevlig kväll, fast man själv inte får komma in, ökar chansen att nästa gång ? eller gången därefter.  ...och när man väl släppts in och går uppför trappan, och om man tar till höger två gånger kan man se Red Room ? viprummet! ? där det står fler vakter vid ett rött rep.
  
Det trängs alltid folk utanför det röda sammetsrepet och tittar in, och därinne sitter de lyckligaste av de lyckliga. 
  ? och tro inte att det bara är kändisar. fast om du är okänd ska du boka ett bord i förväg. Ju mer okänd du är ? en nobody! ? desto dyrare förväntas du dricka ? som mäklarna ? men de kan också vara banktjänstemän eller något sådant ? vilka nu dansar ganska trångt och skålar i champagne och försöker se lyckliga ut ? lyckliga ? trots att de fått klart för sig att deras värde är betydligt lägre än den arabiske prinsens ?
  ? två helrör vodka är rimligt för sex personer. En nota på 5 000 för drycker är absolut inget konstigt! Helrör eller champagne är det som gäller och om man inte fattar det har man strängt taget inget här att göra.
    
Många oskrivna regler
Det gemensamma för de lyckligaste är att de vet hur man beter sig ? man uppför sig belevat som man gör i finare kretsar.
  Det gäller också för flickorna. Men flickorna förväntas inte göra av med pengar. Flickorna blir bjudna. Enda kravet man ställer på flickorna är att de är vackra och inte gärna äldre än 30 år, hellre 25 än 30. Krogarna runt Stureplan vill ha bra folk. Och när de säger bra folk menar de vackra människor med mycket pengar.
  Som den unge affärsmannen som brände 465 000 kronor på två och en halv månad. Tala om bra folk! Rekordet var när han gjorde av med 75 000 kronor på en helg ? men då räknar han in söndagen också. Den här killen hade en idé. Han kom hem från utlandet, hade gott om kontanter och skulle köpa sig in i de fina kretsarna.
 Vid de största borden finns de bästa kontakterna, och på nattklubbarna kan man förena nytta med nöje. Alla tjejer vill sitta med den som har mest pengar. AnnaWintour kommentar:På tal om folk gör ner sig för att få komma in dessa tjejer kring någon med pengar är inga man gifter sig med så bara där blir de av med halva kungariket, Dessa tjejer är fria, vet ni på vilket sätt Jo IQ be-friade./slut på AnnaW. Affärsmannen har en kompis som också ville arbeta sig in i Stockholms innevärld. Kompisen hade inga pengar. Men han hade i sin tur en kompis som dejtade en tjej som i sin tur hade varit ihop med en massa kändisar.
  
Var alltid ute på krogen 
   Två riktiga golddiggers (AnnaW-som gräver på fel ställe. Man gifter sig inte med en ?onehole?) var också ute jämt. Efter ett halvår ringde en av de där fabulöst snygga brudarna honom och ville gå ut ? tillsammas! han fattade: Han var inne!
Om den här tjejen som han hade dreglat så mycket över ringde honom, så betydde det att han inte längre behövde henne. Golddiggers! Varför ska jag ta dem? Tänkte han. Nu kan jag få mycket bättre!
  Man kan alltså väga sex månaders oavlönat nattslit för att komma in i innekretsarna mot 465 000 kronor på 2,5 månad.
  Vem gjorde rätt? Båda! Framför allt handlar det om kontakter. Man kan satsa en halv miljon på en aktie, och den kan gå upp eller ner, man kan vinna eller förlora. Men en halv miljon på krogen ? det är 30 investeringar ? och man vinner alltid!
  Så mycket kontakter som han har skapat med hjälp av de pengarna. Även kriminella! Det är inget att hymla med: om du sitter vid ett bord och beställer in två helrör vodka och fem flaskor champagne och cigarrer så är det ingen som frågar var pengarna kommer ifrån.
  På det viset är nattklubbarna kring Stureplan demokratiska på ett ganska roligt sätt. AnnaW: Sedan när blev brott demokratiskt?
    
En välkänd brottmålsadvokat säga: När jag går ut på krogen brukar jag se mina klienter. De får alltid bättre bord än jag.
  ? Man kan, för en natt åtminstone, bli viktigare än den största finanshaj eller kronprinsessan Victorias vänner  

Salma före och efter skönhetsoperationen

följ länken http://www.celebrityplasticpics.com/winona.htm här kan ni se alla kändisars före och efter operationer.

Nu vet jag varför hon var mer lik min vän i filmen Bandidos tro jag den hette med Antonio Bandera. Hon var finare förr så det så.

Oj Oj lookalike av kungligheter mm

Barbie Double  Barbie Double  Barbie Double   Barbie Double  Barbie Double
Nu för tiden verkar vem som helst kunna kalla sig för Barbie docka, bara de har blonderat håret. Sedan spelar ingen roll hur trötta de ser ut..

Cher Double  Cher Double Detta är Cher

Heidi Klum Double Heidi Klump flicka nr 1

Heidi Klum Double Heidi Klump flicka nr 2

Lady Diana Double  Lady Diana Double  Lady Diana Double  Lady Diana Double  Lady Diana Double

Lady Diana Double Ja behöver inte säga vem detta är men en ledtråd. Hon har varit gift med Camilla Parker-Bowels tampong.

Lady Diana Double  Lady Diana Double  Lady Diana Double  Lady Diana Double  Lady Diana Double Fortfarande samma f.d tampong maka

Liz Taylor Double  Elizabeth Taylor flicka 1

Liz Taylor DoubleElizabeth Taylor flicka 2

Marilyn Monroe Double Marilyn Monroe

Trendprofil Nina Philipson

Klicka p?ilden f?tt st?a 

Nina Philipson är kanske nästan mer känd för sitt privatliv än för sitt professionella. Hon är dock i allra högsta grad verksam inom svenskt mode.
Sagts och hörts om Ninas förra butik: I hennes butik finns inget att ta på sig och servicen är urusel. Kunder/kunden tycker att man inte får ögonkontakt när man försöker få hjälp. Det enda hon gjorde var att tillsammans med någon annan person tala om privata saker. Kunden i fallet lämnade butiken utan hjälp.

Frågor till Nina

Som designer av egna baby t-shirts, som eventansvarig på PR-byrån Patriksson Communication och naturligtvis som en av våra starkaste stilprofiler. 

- Vilken trend/trender känns viktigast för dig nu i vinter?
N - Den svarta trenden med spets, goth, 60-tal och rock. 

- Vilka färger känns mest aktuella den här säsongen?
N - Svart, grått, mörkblått och lila. 

- Vilket plagg är oumbärligt i din garderob?
N - Capen från Whyred. 

- Vilket är ditt bästa styling-tips för att få den rätta looken nu i vinter?
N - Klipp av dig håret!

- Vad har från förra säsongen har fått stanna kvar i din garderob och vad har du slängt ut?
N - De glansiga tightsen stannar kvar och hängseljeansen åker ut.

- Vilken accessoar känns viktigast för dig just nu?
N - Ett brett bälte.

- Vem anser du är vår starkaste stilikon?
N - Charlotte Gainsbourg och Ebbot i Soundtrack.

- Favoritdesigner?
N - Whyred, jag älskar deras rockbohemiska look och Helena Hörstedt för hennes fantastiska väskräddade plagg.

- Vart hittar du inspirationen när det gäller mode och trender?
N - Framförallt i musiken.  Va kan du sjunga också???????????

Ska du bli vår nästa Paris Hilton? Vi behöver en glamourprinsessa men du passar inte in då man inte ser rosa på dig så ofta. Paris är glammig, pudersöt, sockrig, stilikon. Nina måste arbeta hårt om hon ska bli Sveriges svar på Paris Hilton. Nina har mörka kläder lite flottigt, grunge frisyr undra på att hon vill klippa bort den. Sedan kanske det beror på att Paris är hälften så gammal nästan.

Neeeeeeej kolla hur kändisarna såg ut innan kändisskapet!!!!

 Catherine Zeta-Jones Kolla ögonbrynen. Större näsa och lockigt hår och hon har hår på pannan men i dagens läge så är allt borta så att hon har en slät
panna.
 Gwen Stefani med och utan bröst.
 Jennifer Lopez hade bredare näsa, glapp mellan tänderna. Dett syns inte här men hon har satt in fett i rumpan.
 
Jordan Katie Price Vad är detta är lågvattenmärke porris eller?
 Sarah Jessica Parker med mörkare hår, noppade ögonbryn och något mindre näsa. Rakare tänder.

 


varmt rekomenderade böcker

Hepworth David Bakom kulisserna  

Bakom kulisserna är fylld med roliga och intressanta fakta och häpnadsväckande kuriosa om kända människor och nöjesindustrin. Boken består av välskrivna och lättsamma avsnitt som man kan roa sina vänner med på festen eller vid middagsbordet. Men texterna kan också läsas från pärm till pärm som en fascinerade redogörelse över de villkor och sammanträffanden som skapar nöjeshistorien. I boken avslöjas bland annat: Varför det inte är Julia Roberts ben som syns på filmaffischen till Pretty Woman Hur Jack Nicholson fick reda på att hans syster egentligen var hans mamma Vem, eller snarare vad, som vann den första Oscarstatyetten för bästa skådespelare Hur det kommer sig att Elvis Presley aldrig turnerade utanför USA Varför Van Halen inte gillar bruna M&M.
 

Vad vore en bal på SLOTTET vett & etikett

Kanske tråkig, Kanske helt underbart

Inte för att jag tror att vi "dödliga" blir bjudna på bal. Om det skulle ské mirakel så måste du ha vett och etikett kunskaper innan du går dit. Tänk på att läsa igenom det noga och upprepa (underskatta aldrig studietekniken att upprepa) för då sitter det i ryggmärgen. För när det kommer naturligt så tror då de "odödliga" att du är född till detta och inte någon wannabee.

                 

Visste ni att som man skakar man hand när man lär känna varandra men inte som kvinna när man hälsar på motsatta könet. Detta misstaget gjorde Juli Robert i Pretty woman. Edward (Richard Gere) tog med henne till en affärsmiddag och presenterade henne  för sina kompanjoner som bestod av en far och son. Han skakar hand med dem och presenterar henne och då skakar hon också hand. Där avlöjades det att hon inte var fin nog. Detta är oskrivna regler i USA vet ej om det tillämpas i Sverige.


Därför är det svårt att sluta röka


Vi vet att vi borde, men varför är det så svårt? Ta reda på vad som egentligen raserar din intention att sluta med denna ruttenhet.

Det är jobbigt nog att vara rökare.
Efter att rökförbudet på krogen har satts igång så borde det bli lättare att sluta nu tänker man. År av skadlig rökning sätter dessutom sina spår på utseendet och en inbiten rökare kan lätt se 10-15 år äldre ut. Huden blir gulare och ibland går den i gråa toner.
Lägg sen till miljontals kronor som rökrelaterade sjukdomar varje år kostar sjukvården.
Allt detta vet vi ju redan - och ändå känns det som en omöjlig uppgift att bli fri från nikotinet.
Men är nikotinet den största boven?

Nikotin - fakta och skrämselpropaganda

Nikotinet är den substans i en cigarett som sätter de flesta käpparna i hjulet för den som försöker sluta.
Ämnet är starkt beroendeframkallande och kroppen behöver allt från fem dagar till flera veckor för att få ut ämnet ur kroppens system.
Men om det bara var nikotinet som skapar begäret skulle alla rökavvänjare lyckas med enkla metoder som nikotinplåster, nikotinpinnar eller tuggumi.
Självklart ska man inte undergräva dessa hjälpmedel då många klarat kampen mot cigaretterna med just dessa metoder.
Men att sluta röka handlar inte bara om att klara den nya situationen rent fysiskt.
Att röka är en livsstil och en erfaren rökare ser sitt behov som en kär vän som man har svårt att slita sig från.


Att bryta upp från en dålig relation !

En inbiten rökare har en djup och viktig relation med sitt cigarettpaket.
För många är det en daglig ritual - ett sätt att leva - en vän.
Men vad är det för vän egentligen? Vissa som tex jag får huvudvärk varje gång jag har tagit en cigarett, men lik förbannat har jag svårt att vara utan. Efter att ha rökt så måste jag ta smärtstillande. Även där är jag fast. Den ena ger det andra.
En vän som dagligen rånar oss på pengar vi gladligen kunnat använda till betydligt bättre saker.
En vän som får oss att göra ett avbrott i en trevlig middag för att rökning inte är tillåtet vid bordet, som får dig att bli mindre attraktiv och som slutligen förr eller senare - tar livet av dig.

Att komma till insikt med just detta är en bra bit på vägen för att sedermera bryta mönstret och bli av med begäret.
Istället för att bara koncentrera sig på att tvinga kroppen från det fysiska begäret - ligger snarare lösningen i att försöka slita sig genom ett eget psykologiskt arbete.
Man kan se det som att försöka komma över en skitstövel man dejtat under lång tid och som man förstått aldrig kommer att tillfredställa mer än kortsiktiga behov.
När du äntligen kommit över denna skitstövel - du känner säkert igen situationen - så ställer man sig frågan vad man egentligen såg hos honom från början.

Har man ett stressigt jobb kan man alltid begära 5 min paus med rökningen som en ursäkt medans en icke-rökare knappt kan begära kisspaus utan att skämmas.
Sen det viktigaste av allt - partylivet.
Att festa och röka är två oskiljaktiga komponenter för en rökare.
När man försöker sluta brukar alltid det svåraste vara att hitta ett nytt värde i det sociala livet utan cigaretter.
Genom att föra en dagbok över dagens sysselsättningar kan man lätt ta reda vilka situationer
som automatiskt utlöser viljan att röka.
När du väl vet vid vilka tillfällen du tar till cigaretter börjar arbetet med att försöka förändra dessa vanor.
Undvik rökiga barer, gå på restauranger där rökning inte är tillåtet, byt ut allt kaffe mot en frukt på morgonen och dra ner på alkoholen under de första jobbiga veckorna.
Det är helt klart tufft och det är här som viljan sätts på prov.
Vill du verkligen sluta finns det gott om hjälp att få.

Inget misslyckande att inte lyckas första gången !
Att sluta röka kan vara ett arbete som tar flera år.
Rädslan att misslyckas är en av anledningarna till att många rökare inte ens försöker.
Du har säkert hört folk säga att de gärna skulle sluta, men att det ändå inte kommer funka.
Bristande tro på sig själv och rädsla för nederlag är de största hindren för dig att nå ett liv som icke-rökare.
Man måste komma ihåg att de som slutat oftast försökt 2 eller 3 gånger innan de äntligen kan kalla sig en fd rökare.
Med rätt målmedvetenhet kommer du att lyckas.

Självklart kommer det inte att bli lätt.
Alla som lyckats inser att nyckeln till rökfrihet är att ta kontrollen över cigaretterna istället för att fortsätta låta cigaretterna ha kontrollen över dig.
Sluta använd diverse ursäkter - jag är ledsen idag, haft en dålig dag, min kille har lämnat mig etc.
Det allra farligaste av allt är när man som nybliven ick-rökare börjar kompromissa med sitt nya liv.
"Jag röker bara när jag går ut " eller " Jag försöker skära ner och röker bara små paket ".
Vi har hört den förr och vi VET att det inte funkar.

Fakta - rökning

* Hälften av alla rökare dör en för tidig död pga sin rökning.
I genomsnitt förkortar man som rökare sitt liv med 7 till 10 år.

* Cancer, hjärtsjukdomar, njursvikt, stroke och kärlkramp är de vanligaste dödsorsakerna pga rökningen.

* När du röker är risken att drabbas av Cancer 3 gånger större än om du var icke-rökare. När det gäller lungcancer är risken att drabbas hela 12 gånger större än hos andra människor. Men det är inte bara lungorna som riskerar att drabbas, rökning kan även ge dig cancer i halsen, munnen, magen och njuren.

* Rökare kan även drabbas av andra lungsjukdomar än just cancer. Emfyseem, kronisk bronkit och andra sjukdomar står för flera tusen av de rökrelaterade dödsfallen i Sverige varje år.

* Par som röker kan drabbas av fertilitetsproblem under livet och riskerar att inte kunna få barn överhuvudtaget.

* Som rökare har du 25 % fler sjukdagar än en icke-rökare.

Innehållsförpackningen på cigarettpaketet mycket vilseledande.
Testerna man gör för att mäta halten tjära och nikotin, utförs av maskiner. Forskningen har visat att en rökare inhalerar mer rök, tar fler bloss och röker mer av cigaretten
än vad maskinerna gör.Sluta-röka-linjen 020 84 00 00 eller
http://www.slutarokalinjen.org/

Prinsessan Madeleines lookalike Anna Dabrowski

[Bild: Madeleine]


PUDRIG skönhet you´re worth it


 cosmetics allt från Accessora


Marshmallow Hand Cream, 260,-

Marshmallow Lip Delight, 190,-

Marshmallow Bath Soak, 280,-
     

Marshmallow Body Butter, 270,-

Marshmallow Body Polish, 310,-

Marshmallow Lip Nectar, 220,-
     

Marshmallow Scented Candle, 370,-

Marshmallow Body Souffle, 270,-

Dolce Mini Body Butters, 320,-
     

Marshmallow Bath Foam, 290,-

Oval Soap, 160,-

Marshmallow Eau de Parfum, 570,-

Är grönt verkligen så skönt?


595 KR995 KR
Freeze 24/7 är en serie förstaklassiga Age-Less Skincare-produkter som tillhör framtidens vetenskapsbaserade teknik. Freeze 24/7 minskar fina linjer och rynkor och är ett bra alternativ till Botox och andra kostsamma, invasiva och ibland skadliga behandlingar.

De har missbrukat skönheten

Möt Hollywoods plastmammor

När ens döttrar och söner bryner skönheten i härligaste strålkastarljus kan det vara svårt att bara se på.
  Då kan man göra som Hollywoods värsta plastmammor och plastpappor och lattja med lite plastic padding.
 

Mamma Stallone

Sylvester Stallone, 60, har som sitt alterego Rocky slagit ner otaliga motståndare i ringen. Mamma Jackie, 85, ser nästan ut att vara en av dem. Här har hon åkt på en riktif fet smäll.
  Fast frågan är om Rockysnubben egentligen gillar att slåss. I verkligheten föredrar han uppenbarligen att gå ronder mot beryktade plastikkirurger.
 

Mamma och pappa Douglas


Michael, 62, har många gånger avfärdat alla rykten om kirurgiska ingrepp, men har erkänt att han 2000 ?fräschade till sina drag? med ögon- och ansiktslyft för 95?000 kronor innan han gifte sig med Catherine Zeta-Jones, 37, som för övrigt också ska ha jämnat ut ögonskrynklet 2001.
  Michaels farsa Kirk, 90, har naturligtvis slipat på sitt utseende för att hänga med sonen. Och Michaels plastmamma (alltså styvmamma) Anne Buydens, 84, har även hon legat i.
 

Mamma Rivers

För en mus från Mars kan ålderskillnaden på 35 år mellan Joan Rivers, 73, och dottern Melissa, 38, verka ofattbar. Men för oss Tellustelningar är den uppenbar. Om vi ser den i reflektionen från en skalpell.
 

Mamma Spelling

De har bråkat om arvet till den avlidne fadern Aaron, och inte har de lagt ned stridsskalpellen när det gäller utseendet heller. Tori, 33, har gjort sina bröst och mamma Candy, 61, har visst dragit sig både lite här och där för att bräcka dottern.
 

Mamma Hawn

Har man en dotter som är så vidunderligt sockersöt som Kate Hudson, 27, kan det inte vara lätt att vara åldrande mor. Mamma Goldie Hawn, 61, har på senare dar gjort sitt yttersta för att försöka kopiera dotterns ljuva ungdomssken.  Goldie är härlig i snyltgästen.
 

Mamma Lohan

Hollywoods värsta partymorsa, Dina Lohan, 44 (men ser ut som en snygg 60 åring), lever gott på dotterns stjärnglans ? och på hennes pengar har vi hört.
  Så när Lindsay, 20, redan som tonåring opererar in bröstimplantat blir morsan avis, tokbokar in alla tänkbara doktorer, försvinner in i ett moln av trixfix och återkommer som en nära nog kopia av dottern.
 

Mamma Griffith

När Melanie, 49, kände åldersrynkorna sprattla kring ögonen fyllde hon läpparna till bristningsgränsen med collagen ? för att avleda uppmärksamheten från kråksparkarna. Morsan Tippi Hedren, 76, har gjort sitt bästa för att hänga med i dotterns svängar.
 

Mamma Hilton

Kathy Richards, 47, ser upp till sina jungfrusläta döttrar Paris, 25, och Nicky Hilton, 23, med ögon stora som tefat. Här har lyften än så länge koncentrerats till en region i höjd med lungorna.  Vad är det här för morsa som vill konkurrera med sina egna döttrar. Vilken unik förebild till de två fjantarna till döttrar.
 

och en pappa

När det gäller Tony Curtis, 81, är det inte konstigt att han har känt sig tvungen att smaka på stålet. Med den gudomligt stiliga dottern, Jamie Lee Curtis, 48, i familjen ? som otroligt nog inte verkar ha transformerat en enda por på sin kropp ? är det lätt att få komplex.  Tony passar så bra ihop med sin långa fru. Män som vill vara hälften så långa som sina kvinnor ser ut som en liten apa bredvid dem.

Moderedaktören Emine Sander från Café

Emine började jobba som praktikant på tidningen Café när hon fortfarande gick i skolan och nu har lyckats arbeta sig upp till titeln moderedaktör.

? hon förutom Café hunnit med att jobba styla musikvideos åt bland andra Loop Troop och Pauline?

?hon egentligen är en södertjej, men att hon nyligen flyttat till Östermalm?

? hennes exotiska utseende beror på att hennes pappa är från Tunisien?

? hon tackade nej till skådisen Steven Dorffs sällskap sist hon var i Frankfurt. Hon var nämligen där tillsammans med Brad Kroenig som är rankad som världens största manliga modell.


Kronprinsessan Victoria samt andra wannabees

 
S Är inte denna kvinna vacker?
 Dessa är också kungligheter på sitt sätt. Natacha och Dee. Dee är ursprungligen från Uppsala men flyttade till Karlstad. Hon gick i Gränbyskolan i Uppsala och hennes yngre syskon gck i Liljeforsskolan. Hennes gammla klasskamrater från Gränbyskolan kommer ihåg henne väl. En av dem är mycket framgångsrik företagare idag, som jag inte vill nämna vid namn då han är offentlig. Någonstans har jag läst att hon är yngre än Dilba (Dilbahar) men om jag kommer ihåg det rätt så är det tvärtom. När de var nya i Sverige så jobbade hennes mamma som lokalvårdare på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Damernas värld

Idag fick jag nya Damernas i brevlådan. En sak som jag har gått och tänkt på är när tex Cosmopolitan utlyser årets bästa skönhetsprodukt som läsarna har röstat fram. Du kan gå in och rösta på varorna och då röstar mellan 4 likartade produkter emellan X 2 olika prisklasser. Det är ju då tex4 stycken hårvårdsprodukter prisvärde över 200 kronor/ under 200 kronor4 stycken mascaror prisvärde över 200 kronor under 200 kronorOsvJag tycker inte att detta är rätt då folk får för några produkter att rösta på tänk om man inte använder några av dessa alls. Man tror att ankäten innehåller alla varor men det gör det inte. I stället för att rösta på detta sätt kan väl folk få skriva och berätta vilken produkt de är mest nöjda med, det blir en rättvisare bild då. Nej tack jag kommer inte att förlita mig på någon årets vinnar produkt.

Draculas slott till salu

Familjen Habsburg vill sälja sitt slott i Transsylvanien, Rumänien, som är känt för kopplingarna till den medeltida fursten Vlad III Dracula. Prislappen ligger på nästan 540 miljoner kronor. Lokala myndigheter är intresserade, men landets kulturminister tycker det är för dyrt.

Ordföranden för de lokala myndigheterna, Aristotel Cancescu, reser på måndag till Wien för att diskutera möjligheterna till banklån. Men Rumäninens kulturminister, Adrian Iorgulescu, tycker att köpet är dumdristigt. Enligt hans uppskattningar är slottet bara värt en fjärdedel av det begärda priset.

Säljarna, familjen Habsburg, försäkrar dock sina ädla intentioner. Det är de stora kostnaderna för underhåll som gör att familjen vill sälja. Och de är angelägna om att slottet hamnar hos de lokala myndigheterna som kan garantera att det behåller sin historiska karaktär.

- Vi försöker hitta det bästa sättet att bevara slottet i familjens och folkets intresse, sa Dominic Habsburg i ett pressmeddelande. 

Slottet, som ligger på en hög klippa omringad av snöbeklädda berg, är en av Rumäniens främsta turistattraktioner med 400 000 besökare per år. Slottet har också attraherat skapare av filmer med Dracula och andra läskiga teman.


De är Sveriges rikaste kvinnor 2006-2007

Katarina Lundberg, 25, är god för 830 miljoner
Eva Bonnier, förlagschef på Albert Bonniers förlag har en taxerad förmögenhet på 13?935?809 kronor.
Det gör henne till Sveriges 25­­:­e rikaste kvinna. Fast hon ligger ändå långt efter stockholmarna Katarina Lundberg, 25, och Louise Lindh, 27, som båda är goda för över 800 miljoner kronor. Men Katarina Lundberg, som skrevs in på Handels år 2000, har dock inte tjänat ihop hela sin förmögenhet själv. Hon är dotter till den stenrike finansmannen Fredrik Lundberg

Tidningen Veckans Affärer uppskattar hans verkliga förmögenhet till 18 miljarder. Skillnaden mellan Fredrik Lundbergs ?verkliga? och hans taxerade förmögenhet kan ge en indikation på att de förmögenhetssiffror Aftonbladet visar här intill i själva verket kan vara mycket högre. De rika kvinnorna bor på fina adresser på Östermalm i Stockholm eller på stora gods utanför storstäderna.
  
Eva Bonnier är inget undantag: Familjen Bonnier har varit Sveriges ledande bokförläggare sedan tidigt 1800-tal och förlaget har aldrig utmärkt sig för den kvartalsrapportshysteri som präglar många svenska företag i dag.
  ?Vi har haft ett strategiskt, långsiktigt tänkande i alla år. Vi har förvaltat och förmerat, säger Eva Bonnier.
  ? Själva idén med företaget är ju att det måste gå bra.
  
Här är Sveriges rikaste kvinnor kommun för kommun. Taxeringsåret 2006.

49 i förmögenhetstoppen

1 Katarina Maria Fredrika Lundberg, Stockholm 830 337 302
  2 Eva Louise Katarina Lindh, Stockholm 824 799 519
  3 Ane Maersk McKinney Uggla, Stockholm 793 898 799
  4 Siri Charlotte Sian Söderström, Stockholm 458 326 940
  5 Elsa Caroline Hamilton, Stockholm 413 389 950
  6 Marianne Petersson, Karlstad 382 931 197
  7 Eva Margit Astrid Qviberg, Lidingö 337 167 966
  8 Helga Liselott Tham, Danderyd 318 772 399
  9 Annika Susanne Blomqvist, Borås 227 445 882
10 Brita Margareta Stigsdotter Säve, Stockholm 184 789 249
11 Märtha Louise Josefsson, Knivsta 178 050 166
12 Katarina Susanne Märta Söderbaum, Danderyd 172 551 048
13 Ulla Margareta Järnfelt, Göteborg 164 942 994
14 Astrid Emilia Ohlin, Österåker 160 276 232
15 Birgitta Madeleine Eriksson, Göteborg 157 628 892
16 Margareta Signe Maria Wallenius-Kleberg, Ekerö 154 232 102
17 Marie Helene Ingegerd Gustafsson, Norrtälje 152 882 555
18 Anna Elin Margareta Dahlberg, Stockholm 149 783 672
19 Margareta Holgersdotter Nilsson, Oskarshamn 147 475 786
20 Gunvor Birgit Margareta Olsson, Göteborg 143 761 516
21 Elisabeth Bonnier, Stockholm 140 733 392
22 Caroline Maria Amalia Ankarcrona, Stockholm 140 337 717
23 Gunilla Margareta Gabrielsson, Stockholm 139 990 785
24 Hanna Katarina Ebba Fischer, Lund 136 520 131
25 Eva Elisabeth Bonnier, Stockholm 134 935 809
26 Antonia Margaret Axelson Johnson, Upplands Väsby 120 640 962
27 Birgitta Siv Hasselquist, Stockholm 115 265 745
28 Kerstin Margareta Skarne, Danderyd 110 767 397
29 Ragnhild Christina Hamrin-Fredriksson, Jönköping 110 020 974
30 Barbro Elsa Ingegerdsdotter Montgomery, Stockholm 108 551 338
31 Irmgard Edit Lindell, Nacka 104 199 456
32 Åsa Birgitta Marianne Petersson, Nacka 96 678 534
33 Ann-Britt Viola Rinnesjö, Linköping 96 102 166
34 Ann-Sofie Charlotta Mattson, Stockholm 96 066 174
35 Margot Brit-Marie Berglund, Stockholm 93 686 056
36 Beata Charlotte Beck-Friis, Stockholm 93 336 358
37 Elsa Anne-Marie Nilsdotter Ekman, Linköping 92 244 755
38 Jane Elsie Karina Thorburn, Göteborg 92 183 557
39 Ulrika Charlotte Maria Stiernstedt, Örebro 92 008 636
40 Carin Margareta Gabrielsson, Stockholm 91 421 331
41 Anna Madeleine Agrell, Stockholm 87 695 218
42 Catherine Renée Fritzell, Stockholm 87 306 495
43 Ulla Margareta Wegenius, Stockholm 85 886 468
44 Anna Maria Gustafsson, Nacka 83 710 855
45 Eva Elisabet Schmekel, Eskilstuna 82 027 575
46 Elisabet Anna Göransdotter von Uthmann, Danderyd 81 721 669
47 Inger Gunilla Nilsson, Helsingborg 81 096 512
48 Susanna Maria Rinnesjö, Stockholm 79 500 296
49 Karin Birgitta Holmström, Danderyd 79 126 387

celluliter (apelsinhud) samt metoder

10 steg mot läckrare ben
1. Motionera regelbundet. Det är bra för cirkulationen och formen.
2. Ät allsidigt. Skär ner på fett, socker och salt. Ät mycket frukt och grönt.
3. Sluta röka. Rökning är förödande för blodcirkulationen.
4. Drick måttligt med alkohol.
5. Jojobanta inte. Går du upp och ner i vikt påverkas huden och den underliggande stödvävnaden, vilket ger hängeffekt.
6. Drick mycket vatten. Minst 1,5 liter per dag.
7. Sitt inte med korslagda ben. Det hämmar flödet i benen.
8. Använd stödstrumpor.
9. Smörj in benen varje dag med fuktkräm.
10. Undvik UV-strålning. Solen skadar huden som tappar i elasticitet.

Så släta blir låren

7 kvinnor testar 7 metoder
Vi smörjer, masserar och skrubbar.
  Men kvar sitter de, de förhatliga groparna på benen.
   Bilder på supermodeller och stjärnor på stranden med celluliter får oss att tappa modet och inse att vi kanske måste leva med apelsinhuden. Nya metoder lanseras regelbundet, med allt från laser och ultraljud till vakuumsug och syre.
  Vi lät sju kvinnor testa sju riktiga hardcore-metoder för att se om det ändå inte går att bli av med celluliterna.
  Celluliterna satt kvar ? men centimetrar försvann.

1. Tri-active dermodynamic

Testperson: Kvinna, 35 år.
Antal behandlingar: 15.
Vikt före: 68,8 kg.
Vikt efter: 68 kg.
Omkrets lår före: 69 cm.
Omkrets lår efter: 58,5 cm.
Plats: Strandkliniken, Stockholm.
Pris: 690 kr/gång.
Påstådd effekt: Huden stimuleras av sex laserstrålar som går djupt ner i huden och samtidigt som huden svalkas genom kyla. Minskar överskott av vätska och förbättrar elasticiteten.
Testpersonens omdöme: Wow! Redan efter fem?sex gånger kunde jag känna att huden blev betydligt tajtare och slätare, men att jag skulle minska så många centimeter är helt otroligt. Det var ingen superskön metod eftersom det är isande kallt, och jag var konstant trött, men med de här resultaten skulle jag kunna gå varje dag. Visserligen är celluliterna till stor del kvar, men huden är fastare och slätare.
Klinikens kommentar: Testpersonen hade början till celluliter i stuss och lår och elasticiteten på magen var lite slapp. Vi började se resultat redan efter bara några gånger. Stussen blev slätare, benen smalare och magen plattare. Efter 15 gånger minskade vikten något.

2. Beauty tek

Testperson: Kvinna 60 år.
Antal behandlingar: 12.
Vikt före: 67,8 kg.
Vikt efter: 63 kg.
Omkrets lår före: 63 cm.
Omkrets lår efter: 59 cm.
Plats: Beauty tek i Lund (www.beautytek.nu)
Pris: 1 150 kr/behandling.
Påstådd effekt: Med hjälp av en maskin masseras en elektrolytgel in med en sond vid akupunkturpunkter.
Testpersonens omdöme: Jag kan inte själv se någon skillnad. I behandlingen ingick fettreducering och den var lite effektivare. Behandlingen gjorde inte ont, var inte obehaglig men var heller inte en skön upplevelse. En ganska tidsödande och omständlig behandling.
Klinikens kommentar: Om man tittar på hennes ålder så var resultatet bra. Vi hade hoppats på mer uppstramning men med åren får man sämre elasticitet. Vi tyckte dock att det blivit en klar minskning av omfånget och även mindre celluliter. 
Annawintours kommentar: Denna metod har jag själv provat men då på magen. Man tog bilder före och efter behandlingen. Huden blev slätare samt stramare. Med min mages hud fick jag bevis på vad denna metod gör för rynkorna också.

3. Cellu M6, endermologie med LPG

Testperson: Kvinna, 32 år.
Antal behandlingar: 13.
Vikt före: Ingen uppgift.
Vikt efter: Ingen uppgift.
Omkrets lår före: 57.
Omkrets lår efter: 54,5.
Plats: PreSwede AB, Göteborg, www.dinsalong.com
Pris: ca 700 kr/gång.
Påstådd effekt: En maskin djupmasserar hela kroppen med hjälp av motoriserade rullar och ett vakuum. Under behandlingen bär man en kroppsstrumpa.
Testpersonens omdöme: Positivt. Genomgående välbefinnande för hela kroppen. Vill fortsätta och skall rekommendera behandlingen för andra.
Klinikens kommentar: För bästa resultat krävs en grundkur på minst 14?20 behandlingar ca 2?3 ggr i veckan. Eftersom man inte ska behandla vid infektion i kroppen och testpersonen blev sjuk har vi inte hunnit igenom hela kuren.


4. Crystal clear cellulite therapy

Testperson: Kvinna 53 år.
Antal behandlingar: 7.
Vikt före: 65.
Vikt efter: 64.
Omkrets lår före: 58.
Omkrets lår efter: 57.
Plats: Crystal clear, Stockholm (www.crystalclear.info)
Pris: 600 kr/gång.
Påstådd effekt: En maskin masserar kroppen genom att kombinera vakuum med ett pulserande program som masserar in en aktiv gel med olika ingredienser.
Testpersonens omdöme: Det gjorde himla ont, som om dom skar tunna skivor av låret och jag fick massor av små blåmärken. Låren kändes visserligen lite slätare efter behandling och gel, men jag ser ingen större skillnad. Knäna däremot minskade sex centimeter, vilket syns tydligt.
Klinikens kommentar: Kuren har givit ett synligt resultat. Tyvärr har testpersonen varit sjuk vilket medfört att vi inte kunnat slutföra kuren vilket också kan ha påverkat resultatet.

5. Alpha-Tec

Testperson: Kvinna, 37 år.
Antal behandlingar: 15.
Vikt före: Ingen uppgift.
Vikt efter: Ingen uppgift.
Omkrets lår före: Ingen uppgift.
Omkrets lår efter: Ingen uppgift.Plats: Akademikliniken,
Stockholm.
Pris: 1000 kr/gång, eller 8 500 kr/ 10 ggr, 16 000/20 ggr.
Påstådd effekt: Med hjälp av en ultraljudsadapter får man fettcellerna att vibrera så att de tömmer sig på fett som släpps ut i kroppen och förs ut normalt.
Testpersonens omdöme: Jag hade stora förhoppningar på den här metoden för att den gett så fina resultat i test. Men tydligen är jag inte någon idealisk patient för jag såg nästan inga resultat alls. Möjligen har min ojämnhet på skinkorna rättats till lite.
Klinikens kommentar: Personen har lite lösare hud så att det ser ut som celluliter. Men det är veck och då fungerar inte vår metod särskilt bra utan då krävs kirurgi. Möjligen är konturen marginellt annorlunda.

6. Mesoterapi medTMT

Testperson: Kvinna, 40 år.
Antal behandlingar: 10.
Vikt före: 59.
Vikt efter: 60.
Omkrets lår före: 55,5 cm.
Omkrets lår efter: 54 cm.
Plats: Paul de Vence, Stockholm (www.pauldevence.com)
Pris: 1 450 kr/gång och 11 950 kr/10 gånger.
Påstådd effekt: Med hjälp av elektriska impulser slås olika ämnen in i huden för att mjuka upp och slå sönder fettcellerna.
Testpersonens omdöme: Jag är tydligen sned och behandlades därför bara på höger sida för att den sidan av rumpan skulle bli mer lik min snyggare vänstersida. Mer än hälften av den hängande delen av rumpan har försvunnit, celluliterna har minskat och huden har blivit fastare och lenare.
Klinikens kommentar: Eftersom testpersonen även har slapp hud lade vi till behandlingar som stramade åt skinka och lår. Därför har hennes behandlade skinka blivit fastare och skillnaden är markant.


7. Proellixe kompinerat med LPG

Testperson: Kvinna, 38 år.
Antal behandlingar: 14.
Vikt före: 65.
Vikt efter: 63.
Omkrets lår före: 63,5.
Omkrets lår efter: 60.
Plats: Eriksbergskliniken, Stockholm.
Pris: 250kr/gång, 2 400 kr/10 gånger.
Påstådd effekt: En platta avger snabba vågliknande rörelser i olika faser i 10 minuter som ska ge samma resultat som ett träningspass på 60 minuter. Kombinerades med LPG.
Testpersonens omdöme: Det kändes att blodgenomströmningen ökade när jag stod på plattan. LPG-behandlingen var skön och avkopplande. Det blev en viss förbättring och låren blev smalare. Jag blev också piggare.
Klinikens kommentar: Testpersonen var mycket vältränad redan innan träningen och då är det alltid svårare att få bra resultat. Trots det har hon fått mindre kroppsvolym enligt måttbandet, vilket är bra resultat.

Starta egen MODE blogg

När tidningen Bon nyligen listade makthavarna inom svenskt mode så fick till exempel H&Ms chefsdesigner Margareta van den Bosch ta ett steg tillbaka för de svenska modebloggarna som kollektivt knep förstaplatsen.

Ytligheter
www.finnveden.nu/ytligheter
Hej Eleonore Nygårds, beskriv din blogg!
Underrubriken beskriver Ytligheter ganska bra: "om allt som man nästan inte behöver". Ge tre tips till andra som också vill starta en modeblogg
1. Var personlig, en tydlig avsändare är viktigt.
2. Uppdatera regelbundet.
3. Att vara nischad gör det lättare att få en läsargrupp - de vet vad de får.
 

Manolo

www.manolo.se
Hej Tomas de Souza, vilken sorts sajt gör du?
Manolo.se är en blogg för män som är intresserade av mode, stil och skönhetsvård.
Ge några tips till andra som vill starta en modeblogg!
Jag tror det är viktigt att från början ha en klar uppfattning om vilka ambitioner man har med sin blogg. Vill man vara personlig ska man också skriva personligt och vill man bli etablerad och nå en stor läsekrets måste man vara beredd på att lägga ner mycket tid. Försök hitta din egen nisch istället för att kopiera andra. Det du lockar läsare på är att du gör något eget, som man inte hittar någon annanstans. Slutligen, om du skriver om mode, lägg mycket tid på bilder för att illustrera ditt material. I en ytlig bransch är bilder och uttryck allt.
 

Fashionista

www.fashionista.se/
Johanna Ögren, hur skulle du beskriva din sajt?
Vad har du för råd till andra som vill starta en modeblogg?
Skriv mycket och uppdatera ofta så att din blogg kommer högt upp på google. Du bör också använda mycket bilder, för det gillar modebloggsläsarna. Att visa vad man själv har på sig är ett bra sätt att få mycket uppmärksamhet. Kommentera hos andra bloggare och registrera dig på länkportaler
Vad har du för förebilder? 
Men jag beundrar de personer som verkligen har tänkt till, har genomgående teman, layouter och där man ser att de ägnar mycket tid åt att göra research snarare än att slänga upp pressklipp eller lägga upp en bild på Nicole Riche och skriva om hur snygg alternativt smal hon är. Ett bra exempel på bloggar som har tänkt till är t ex Grossessan.se som har smalare inriktning och roliga idéer. Mer sånt skulle jag gärna se bland oss modebloggare!
 

Hotspot

http://hotspot.webblogg.se/
Hej du anonyma kvinna som driver Hotspot, beskriv din sida!
Ge tre tips till andra som vill starta en modeblogg?!
1. Hitta din egen nisch, det är nog mitt viktigaste tips. Det finns så många modebloggar idag så det gäller verkligen att ha nya och unika ideér för att inte försvinna i mängden. 2. Lägg ner tid på din blogg. För att resultatet ska bli bra krävs det att man satsar lite på bloggen - gör research för att hitta rolig information, se till att texter är rättstavade, länka till intressanta webbsidor osv. 3. Uppdatera ofta!
Vilken annan sajt eller person eller tidning är din förebild?
 www.thefashionspot.com
 
 

De har makten inom modet i Sverige


3 modedrottningar på nätet

Eleonore, Sigrid och Engla är modevärldens nya makthavare
De får sitta frontrow på modevisningarna, blir överösta av gratisprover och räknas som allt Aftonbladet har träffat modevärldens nya opinionsbildare — modebloggarna.

"Vi får sitta frontrow på visningarna"


www.finnveden.nu/ytligheter
Foto: MAGNUS TORLE
Det som började som något att fördriva rasterna på jobbet med är nu hennes yrke. Eleonore Nygårds, 24, bloggar på heltid. Från tvårumslägenheten i Halmstad spelar hon en betydande roll för hur många klär sig.
– Jag brinner så för det här. Jag vaknar på morgonen och vill börja jobba. Ett sådant jobb önskar jag att alla skulle få ha, säger Eleonore Nygårds.
Hon var tidigt ute med att blogga om mode, och är också en av få svenskar som försörjer sig på det.
Men hon menar att hon har haft mycket tur.
– Nu finns det hur mycket modebloggar som helst. Jag hade säkert inte kommit fram om jag börjat blogga i dag. Men jag var ute vid rätt tillfälle.
Hemma i tvåan i Halmstad har hon kontoret, eller sovrummet som det också är. Där står också den till brädden fyllda garderoben. Nere i källaren ligger sommarkläderna i ide som en platssparande åtgärd.
I två år har hennes ”Ytligheter” försett folk med tips, något som gör Eleonore till en veteran i modebloggvärlden. I dag blir det ungefär elva timmar om dagen framför datorn.

Mängder av mejl
På bloggen kan man fråga henne om allt mellan modets himmel och jord. Mejlen rasar in och Eleonore har som mål att svara alla inom en timme. Publiken är stor och blandad, något som gjort att bloggen blivit en viktig röst.
– Först sågs vi nog som oseriösa av modebranschen. Nu har de insett att vi är viktiga tyckare. Vi får sitta frontrow på visningarna, säger Eleonore.

Fem sköna plagg enligt Eleonore:
Liten svart klänning. Klassiskt plagg från 60-talet som går att variera i oändlighet.
Kort skinnjacka är tufft till en sät klänning.
Duffel passar till både tjejer och killar.
Basker finns i en mängd olika modeller.
Förklädesklänningar. Supersnygga med polo eller blus under.

"Jag skriver om det jag tycker om"


www.annamirjamaria.blogg.se
Foto: BÖRJE THURESSON
— Allt är mycket snabbare i bloggvärlden. Nyheter sprids på några minuter, säger Engla Harjunpää, 24. Hon driver bloggen ”Englas showroom”, etta på Bloggtoppens lista över de mest besökta bloggarna.
Från radhuset utanför Uppsala varvar Engla modetips med vardagliga betraktelser. Vilka plagg är snyggast? Vad passar till vad? Vilka affärer är bäst? Bloggen har varit hennes hobby i ungefär ett år.
Det som från början var en ren dagbok på nätet, har blivit mer och mer av en modeguide. I dag tar tusentals personer del av Englas tips – varje dag.
Men hon tar sin roll som modemakthavare med ro.
– Jag är ingen modeguru. Jag skriver om det jag tycker om och säger aldrig att man ska ha på sig det och inte ha på sig det – jag predikar aldrig.
För Engla är bloggen fortfarande en hobby vid sidan av jobbet. Men annonsörerna har hittat till hennes showroom, något som gör att hon kan tjäna lite pengar på de timmar hon spenderar framför datorn. Pengar som inte sällan går till nya kläder – för även om hon inte köper alla plagg hon tipsar om i bloggen så blir det några köp per månad.

Köper klassiska plagg
I sin presentation på sidan beskriver hon sig som en tjej med ”en förkärlek för dyra handväskor och snygga skor”.
– Jag köper en hel del. Men jag försöker intala mig att det är klassiska plagg som håller i flera år! säger hon och skrattar.

Englas fem favoritsajter:
www.asos.com
Brittisk sida med kläder, skor och accessoarer. Kopior på sådant som kändisar haft på sig. Som ett roligare H&M.
www.net-a-porter.com
Designer-paradis. Dyra, men roliga grejer.
www.shopbop.com
Amerikanska märken. Dyr frakt, men roliga grejer.
www.designsverige.com
Unika svenska designers. Ganska ny sida med märken som Odd Molly, Ida Sjöstedt etc.
www.revolveclothing.com
Amerikansk sajt med fri frakt om man shoppar för 100 dollar. Billiga designerjeans.


"Jag bloggar i stället för att kolla på tv"


www.sigrid.webblogg.se
Foto: DAVID BERGSTRÖM
För Sigrid Dahlberg Krajewski, 17, är bloggandet ingen heltidssyssla. Hon går andra året på gymnasiet och den mesta av tiden går åt till läxor och prov. Men hennes modetips räknas av många som de bästa.
Det blir ett par rundor på stan varje vecka. I dag till affärerna runt Stureplan i Stockholm. Sigrid letar nyheter och second hand-fynd att tipsa om på nätet. För henne var det naturligt att börja blogga.
– Jag har alltid varit intresserad av mode. Och jag såg andra modebloggar och tyckte det verkade så roligt. Jag hade ju också saker som jag ville tipsa om.
Hennes blogg, ”Sigrid”, är välbesökt, framför allt bland jämnåriga. Succéreceptet tror hon är att hon lyckats hålla bloggen på en enkel och personlig nivå. Mer slumpartat än proffsigt, som hon beskriver det. Men att sköta en av Sveriges mest besökta bloggar tar sin tid, och är inte alltid så lätt när man har skolan att tänka på.
– Tiden är ett problem, speciellt nu när det är mycket i skolan. Då går jag upp halv sex och går och lägger mig vid tolv på natten. Pluggar och skriver blogginlägg samtidigt. Och svarar på mejl och kommentarer.

I stället för tv
– Man får prioritera. Det tar ju ändå inte mer tid än att kolla på tv. När mina kompisar kollar på tv bloggar jag i stället, säger Sigrid och tittar på en mönstrad, lila klänning.
– Den här är riktigt fin. Jag kanske kan önska mig den i julklapp, funderar hon.
Och det inflytande hon har är både på gott och ont.
– Jag tipsade om ett par skor som jag sett i en affär. Jag tänkte köpa dem själv helgen efter. Men när jag sedan kom dit vara alla slut. I alla affärerna. Då undrar man om det verkligen var ett sammanträffande. Nu skriver jag om saker först efter att jag har köpt dem!

Sigrids fyra modetips:
Våga vägra jeans.
Vi svenskar måste våga slopa jeansen. Det finns så många andra plagg man kan ha.
Mixa. Det blir en skön kontrast att blanda dyra plagg med second hand. Pröva också med olika typer av plagg och material.
Matcha väskor och skor. Gör helhetsintrycket så mycket chicare!
Välj rätt nagellack.
En ganska vanlig outfit kan bli strålande med rätt nagellack. I vinter satsar jag på metallic­röda och lila naglar.

Läs mer om modebloggar:

Starta din egen modeblogg Framgångsrika modebloggare om hur du startar din egen succéblogg.
Kolla in modebloggarna Trendtips för både män och kvinnor.

RSS 2.0