Nu är jag medlem på adlibris

mitt namn där är: www.annawintour.blogg.se

Jag har beställt två böcker

Antal ISBN Författare: Titel Pris/styck Pris totalt
 
 1 9177387597 MATHLEIN, ANDERS:GE SVAR PÅ TAL : HANDBO 35 kr 35 kr
 
 1 9177387635 MATHLEIN, ANDERS:GE IGEN : HANDBOK I SJÄ 113 kr 113 kr

Frakt: 19 kr
Att betala:167 kr

är du behov av självförsvar mot översittare?

Läs då boken Ge igen

 av : Anders Mathlein

Många användbara tips för att platta till odrägliga översittare. Boken förbereder för möten med arroganta och nedlåtande personer och lär dig att bemöta dem. På samma sätt som i Mathleins Ge svar på tal överfalls läsaren av hysteriskt roliga ordväxlingar, blandade med initierade inblickar i det mänskliga psyket. T. ex:
X: Det var ju inte första gången jag var på safari i Masai Mara, så hyenor och giraffer och sådant hade jag redan sett. Nu gällde det the big five och helst noshörningar...
Du (bryter in): En egenartad sak med giraffer är att de faktiskt inte kan hosta. Här är det högst sannolikt att någon av lyssnarna ifrågasätter ditt påstående, och hur ordväxlingen sedan än blir är det en bra bit tillbaka till noshörningen...

Vässa tungan och undvik att andra sätter sig på dig! Och om de ändå lyckas med det ska de åtminstone sitta fruktansvärt obekvämt.

theresa "tessa" James en adlig dam

theresa  Tryck på bilden för att förstora.

Det här är Tessa hon kommer i från Sydafrika. Hennes farmor var adlig och hade titeln Lady. Tessa är tillsammans med Björn och de ska snart flytta till en lägenhet i Östermalm.

Tessa har det vackraste ansikte i världen tycker jag.

stumpan i amadeus skåpet

stumpan i amadeus skåpet Tryck för att förstora bilden

Stumpans favorithörna var Amadeus skåpet. Hon kunde sitta där i timmar.

stumpan i syrgas på lantbruksuniversitetet SLU i Uppsala

stumpan i syrgas Tryck på bilden för att förstora

Stumpan i syrgas på lantbruksuniversitetet SLU i Uppsala. Stumpan hade problem med en böld percis som min hermelin Lillen. På stumpan sprack bölden och spreds till lungorna vilket ledde till lunginflammation. Hon var på sjukhus från söndagen till onsdag i syrgas. På onsdagen så avlivades hon för hon kunde inte vakna upp ur narkosen då hon hade svårt att andas. Hon knuffade bort allas hand med nosen men när jag kom in med handen slickade hon min hand.

Första kvällen när jag kom in med henne hoppade hon upp i min famn och rev mig på huden. Hon brukade rivas i kläderna när hon var arg aldrig i huden. Men den dagen var hon väldigt arg på mig. Hon vägrades låta sig undersökas av läkaren. Jag fick hålla i henne så att de kunde undersöka henne. Höll någon annan henne fick hon hjärtklappningar.

För er som låter kaninen gå på anitbiotika välja hellre sprutor än tabletter. Tabletterna spottar de ut (stumpan gjorde det utan att jag märkte det) samt att sprutor förstör inte deras tarmflora och man kan använde det längre.


Universitetsdjursjukhuset

Smådjursklinik- Mottagning för hundar, katter och andra smådjur.
Hästklinik- Mottagning för hästar samt hovslageri.
Ambulatorisk klinik- Sjukbesök (häst, idisslare, svin) inom Uppsala veterinärdistrikt.

Adressuppgifter

Universitetsdjursjukhuset
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, Ultuna, Box 7018, 750 07 UPPSALA018-67 10 00
018-67 26 80
018-67 29 50
Telefontid dagligen 8-9018-67 29 90

Bina och hermelinen Älvan "lillen"

151152-14

Lillen älskade att äta pita bröd men när den blev torr ville hon inte ha den. Då var det Honey som tog över för hon gillar knapriga. Lillen tog en gång tag i en hel morot med själk och bar bort den för hon skulle äta den. När jag låste in henne i vårt sovrum blev hon sur och vägrade ta emot mat så längde dörren var stängd. En bestämd och dominant flicka.

stumpan i timotejhö


Den här skarpa blicken brukade stumpan ha. Hon gillade inte balkongen så fort jag skulle stänga dörren sprang hon snabbt in. Hon var som en människa. Hon visste hur hon skulle manipulera för att få chokolad genom att ta ut munnen ur buren så att hon själv låg väldigt trång. Bara man såg hennes mun så var hon nöjd för det var den hon hade användning för. Hon kunde väcka en mitt i natten pga av att hon ville att man skulle ge henne att äta.

stumpan i brudslöja


Här skulle stumpan prova sin brudklänning utifall hon skulle gifta sig någon gång i framtiden. Tyvärr så avled hon utan att ha funnit den stora kärleken. Hon träffade Hermelinen Gusto och bet honom på nosen redan första dagen.

Jag har köpt dessa vackra vinglas med modern design som heter STRÅ

De är vackrare i verkligheten än på bild. Den första glaset får du gratis sedan premunerar du på resten beroende på hur många du vill ha.

de diskuterar mig i olika bloggar

Flera av dem diskuterar detta inlägg som jag gjorde för ett tag sedan om en Prinsessa.

Så här säger de om detta inlägg.

Jag som gick in och tackade för att de gillar min blogg så märkte jag till min fasa att de skrattar åt mig och sågar min blogg. Men kul tycker jag att det ändå är när jag drar uppmärksamhet för mitt sätt att skriva. Allt i bloggen existerar på riktigt fast jag kan inte ge riktiga namn och det är där de missförstår mig lite.


Vem är Kjell Haglund

in här på hans sida och läs om hans kurser samt hur du kan uppnå lycka här i livet bara av att gå hans kurser. Han kallar sitt företag för krigarens själ.
 

bästa ¨presenten till två snåla människor

Jag gav bort endast två julklapp i år och det för att djävlas med personerna i fråga. Jag köpte ett par tofflar och gav dessa två en i var i ett paket. När de öppnade sina paket var de tvugna att komma överens vem som ska använda båda tofflarna för det går inte att använda dem var för sig.


Kort och gott jag har endast givit bort sammanlagt en julklapp och det till den som var starkast och tog den andra i från presenten. Få se vad jag hittar på nästa gång.


kanin uppfödare

Här har du Irene´s hemsida som jag har pratat i telefon med. Jag har fått lära mig från henne att kaninernas färg påverkar deras temprament.

Uppfödare i Björklinge

Stenen´s kaningård

Hemsida med världens sötaste vädur


Kan någon gissa vem denna vackra skönhet är?

 Även hon liknar Greta tycker jag personligen. Hon är Azerier. Kan tilIlägga att denna flicka är 1.80 cm lång.

Frågade du Greta inte Egogudinnan varför hon ville att du skrev "tamam tamam" i kommentaren när jag berättade om fotomodellen Hanna? Du kanske får det riktiga svaret av henne. Jag kan säga att jag höll på dö av garv att hon fick dig att skriva just "tamam tamam". Kanske kommer du i håg var ordet leder dig?

pr publishing och vikten

Hej Anne,

Hoppas hälsan är bra.

Det bästa man kan göra när man vill ha ett gott liv är att se till att kroppen mår så gott som möjligt. Om du till exempel skulle ha problem med övervikt så bör du göra något åt det, med detsamma.</ span>

Folk som har övervikt får svårt att koncentrera sig, blodtrycket stiger och det är svårt att samla sig under situationer som kräver engagemang.

Om man strävar efter framgång så blir det ju också naturligt att vilja leva länge så att man kan njuta av de framgångar man har uppnått!

http://www.pr-publishing.com/index-filer/Page623.html

Med friska hälsningar

Percy Rosengren

PR-publishing

mailto:pr-publishing@hotmail.com

http://www.pr-publishing.com/


helgon.net ett forum där flera besöker min blogg

Nu är jag med i helgon.net för när jag skulle checka läget på min statistik så märkte jag att flera av mina besökare var medlemmar från helgon.net.


så här beskriver de sig på helgon.net hemsida:
Tanken är att Helgon.net skall vara ett community för människor med alternativa kläd- och musikstilar som synthare, gothare, hårdrockare, punkare och närliggande stilar.

Vår primära målgrupp ligger mellan 16 och 40 år och Helgon.net är därför huvudsakligen anpassad därefter.

ungefär så här ser de ut:
Ravenna flickan på bilden kallar sig Ravenna

medial utvecklingskurs 10 december

I dag var jag och Fiona lite sena till kursen för hon jobbade i en guldbutik. Fionas mormor ville inte gå sin väg denna gång. Så Fiona var på vippen att säga åt sin mormor på persiska.

jag var på storseans med mediumet Marianne

Jag satte mig längst fram så att hon skulle komma till mig direkt men det tog ett litet tag. Marianne (Hon är från Sala och med i Fortuna) är väldigt varm personlighet hon utstrålar värme så fort man ser henne.
När det kom till mig så beskrev hon min farfar klockrent både till utseende och personlighet. Hon berättade om ett tåg jag åkte med och att jag var loket. Jag måste ta hand om mig själv om jag ska orka dra loket.
Go to fullsize image
Hon menar då att jag ska ta hand om mig själv. Sedan visade min farfar apelsiner och säger att jag måste få näring och i apelsin finns ju C-vitamin jag tror att han menar att det fattas lite hos mig.


translate into english

Fett, kan det vara något att ha? (Fish and Omega-3 Fatty Acids)

Essentiella fettsyror (EFAs) är speciella fetter som din kropp måste ha som byggstenar i kroppen. De flesta fetter kan bara användas för förbränning eller lagras i kroppen. Av dessa har vi mer än vi behöver, det är bara att kolla sig i spegeln. Din kropp kan tillverka många olika byggstenar från den essentiella fettsyran från Omega-3 familjen.

Go to fullsize image
Kroppen luras för att få som den vill

Vad händer när vi inte får tillräckligt? Det är bara konstatera att vår kropp är smartare än dig och mig. Vår kropp vet vad den behöver och hur den ska få oss att ge den det. Den använder de mest luriga tricken för att få oss äta mer än vi behöver i förhoppning om att få i sig de essentiella fettsyrorna.

De första tecknen att du får i dig för lite av de viktiga fettsyrorna är ökad hunger, värk, och låg energi nivå. När din fyndiga kropp inte får i sig det den behöver då aktiverar någon form utav stimulering så att du ska äta mer.

"Mer mat!" skriker kroppen. "Ge mig mat!" "Mera fetter" ropar den "Ge mig fett" och vi ger den allt den vill ha.

Go to fullsize image
Fel fetter i vår mat

Tyvärr är fetter i vår västerländska mat den felaktiga typen och därför blir vi bara fetare och kroppen blir fortfarande inte tillfredställd för den inte får i sig de viktiga essentiella fettsyrorna som den behöver till sina celler och för vår hälsa. Detta är skälet till att vi tagit fram Omega 3.


Omega-3

är från den fleromättade fettsyran, linolenisk syra, som finns mest i fet fisk, linfrö och vissa oljor, men förstörs vid kokning. Den är viktig för hjärtat, nervsystemet, hjärnverksamheten, cellförnyelse och immunförsvaret.translate into english
Fish and Omega-3 Fatty Acids

AHA Recommendation

Omega-3 fatty acids benefit the heart of healthy people, and those at high risk of - or who have - cardiovascular disease.


We recommend eating fish (particularly fatty fish) at least two times a week
.  Fish is a good source of protein and doesn't have the high saturated fat that fatty meat products do.  Fatty fish like mackerel, lake trout, herring, sardines, albacore tuna and salmon are high in two kinds of omega-3 fatty acids, eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA).

To learn about omega-3 levels for different types of fish - as well as mercury levels, which can be a concern - see our Encyclopedia entry on Fish, Levels of Mercury and Omega-3 Fatty Acids.


We also recommend eating
tofu and other forms of soybeans, canola, walnut and flaxseed, and their oils. These contain alpha-linolenic acid (LNA),  which can become omega-3 fatty acid in the body. The extent of this modification is modest and controversial, however. More studies are needed to show a cause-and-effect relationship between alpha-linolenic acid and heart disease.

The table below is a good guide to use for consuming omega-3 fatty acids.


Blodproppsmedicin kan förhindra missfall

Medicin som traditionellt sett används för att förhindra blodproppar hos äldre kan också förhindra missfall hos gravida. Det visar försök som gjort vid Borås lasarett. Teorin är att små blodproppar kan vara orsaken till upprepade missfall.

Hypotesen att små blodproppar kan ligga bakom upprepade missfall har överläkare Lennart Blomqvist på kvinnokliniken vid Borås lasarett prövat i en förstudie på ett tjugotal par som haft problem med upprepade tidiga missfall. Resultaten efter förstudien har varit mycket bra.

Go to fullsize image
"Stöd för hypotesen"
- Det har gått väldigt bra. Jag kan säga att det är nästan 100 procent stöd för hypotesen, säger Lennart Blomqvist.

Paren som Lennart Blomqvist haft med i sin förstudie hade alla haft minst tre efter varandra tidiga missfall. Innan de började behandlas med blodproppsförhindrande medicinering så genomgick de noggrann testning för att utesluta att andra faktorer kunde vara orsaken till missfallen.

Ett av paren som deltog var Åse och Jorma Walldén.

- Naturligtvis hoppas man att det skulle gå bra, men under hela graviditeten var det en stor oro, säger Åse Walldén.

Efter tio års försök med det ena besvikelsen efter den andra så föddes för en månad sedan föddes deras efterlängtade dotter Miranda.

- Detta var verkligen det sista försöket. Vi hade ju själva i stort sett gett upp hoppet. Det var tur att det gick vägen den här gången, säger Åse Walldén.

Startar ny studie
De goda resultaten hittills gör nu att Lennart Blomqvist i december startar en studie där 400 par ingår. Det blir den största studien hittills, säger han.

- Studien ser jag som väldigt betydelsefull. Skulle studien visa på någon faktor där man skulle kunna hjälpa de här gruppen av patienter, är det ett stort värde.


Vill du bli enormt känd? sök in på Calle Flygare teaterskola är Sveriges äldsta privat teaterskola

Calle Flygare teaterskola är Sveriges äldsta privata teaterskola. Den grundades 1940 och har utbildat många av våra mest älskade skådespelare och artister såsom t.ex. Harriet Andersson, Susanne Reuter, Magnus Uggla, Ola Forssmed, Christine Meltzer m.fl.

Calle Flygares TEATERLINJE är en eftergymnasial grundutbildning på deltid där undervisningen är uppdelad på två år. Vår målsättning är att ge dig som elev en förberedande yrkesinriktad utbildning inom skådespelarkonsten.

Undervisningen är uppdelad på två år där det första året är ett grundläggande och förberedande år och det andra året ett fördjupningsår. Under din utbildning hos oss får du träna dig i följande huvudämnen (med reservation för eventuella ändringar):

  • Grundträning: Gruppdynamik, improvisation, dramatiskt formande, läsning av valda dramer och speciallitteratur
  • Scenframställning: Klassisk och modern teater, scenteknik
  • Improvisation
  • Rörelse: Rörelse och röst, kroppsmedvetenhet, rörelseimprovisation
  • Röstteknik: Tal- och sångteknik, lyrik/interpretation och välläsning
Förutom ovanstående kommer även ytterligare ämnen ingå som exempelvis Filmskådespelarteknik, Teaterhistoria m.m. Det andra året avslutas med en produktion.

Tanken med vår teaterutbildning är att ge dig som elev en såpass gedigen skådespelarträning så att du har möjlighet att vara yrkesverksam efteråt. Den kommer också att ge dig en rejäl grund att stå på för att möjliggöra studier på ännu högre nivå. Vi försöker också ge våra elever en ingång till skådespelaryrket genom att bygga broar mellan skolan och branschen. Det gör vi genom att skapa kontakter med yrkesverksamma skådespelare och regissörer. Som elev hos oss möter du därför aktiva skådespelare och regissörer m.fl. både i undervisningen och på föreläsningskvällar. Du kommer dessutom ha möjlighet att gå på olika teaterföreställningar.


Vad du än väljer för framtiden är en grundutbildning inom teater ett ovärderligt verktyg för din kommunikativa förmåga! Vi ser fram emot att träffa dig!

Mia Poppe
Konstnärlig ledare

jag har äntligen hittat en kunglig blogg

Gå in på jennies blogg och läs vidare hon har varit reporter åt kungafamiljen i flera år.translate into english
Jennie is a royalty blogger who has been the Swedish royalty family´s reporter for years.

Exclusive, en frisk fräsch citrusdoft från Pierre Robert

Cissie skriver till mig och undrar följande:

Besöker sidan för första gången på jakt efter information om parfymer jag minns. Det verkar finnas gott om sån information på denna sida så jag chansar på att ställa en parfymfråga. En favorit under många var Exclusive, en frisk fräsch citrusdoft från Pierre Robert som slutade tillverkas i mitten av 90-talet. Om någon har tips om något liknande så blir jag jätteglad.

svar: Om du hade vetat mer om toppnoterna förutom citrusdoften så skulle det vara lättare att hitta en som matchar din karaktär. En som jag kan tänka mig är ju
Dolce Gabbanas EDT Splash eller
Kenzo summer med frisk saltig frisk citrusdoft. Crispi salt på engelska.
Stila Mandarin Mist heter denna lilla goding. En söt citrusdoft med noter av mimosa och yuzu, och skall vara perfekt för en varm sommardag, enligt Stila.
 Lite information om citrus doften (limon)
Doftbeskrivning
Limonen är en söt och ren, lite bitter, citrusdoft som uppfattas som rätt behaglig: I en undersökning där försökspersonerna fick klassa doftämnen på en skala från -10 (extremt obehaglig) till +10 (extremt behaglig), fick limonen +3.


alternativmedicinen som fungerar mot nästan allt

alternativmedicin

Kvinnan heter Anita Sandberg-Olsson och driver
FunktionsMedicinska Kliniken i Täby
Runslingan 43, Täby
08-510 138 08

Hon var med och startade "Tvär Kliniskt Nätverk i Stockholm".
Nätverket består av psykiatriker, psykoterapeuter, allmänläkare,
sjukgymnaster och naturmedicinare.

Hon sitter också med i styrelsen för
Näringsmedicinska terapeutförbundet och Kommittén för
alternativmedicin (KAM)

Det kunde kanske vara intressant för Dig eller någon annan här på SIS
att besöka henne för att höra om hon kan finna någon/några andra
avvikelser än de vi redan funnit...

ANITA SANDBERG-OLSSON
lärare på basmedicinens block 5 - näringslära
Utbildning i basmedicin, motsvarande 40 poäng.
European Certified Nutritional Practitioner genom CECNP.
Studerat näringens betydelse för biokemin i kroppen.
Utbildning i tolkning av hårmineralanalyser.
Dipl. Integra practitioner (avancerad kinesiologi), Integra skolan.
Publicerat ett antal artiklar i näringstidskrifter.
Varit med och startat Tvär Kliniskt Nätverk i Stockholm. Nätverket består av psykiatriker, psykoterapeuter, allmänläkare, sjukgymnaster och naturmedicinare.
Samarbetar med tandläkare i rehabilitering av amalgamskadade.
Innehavare av FunktionsMedicinska Kliniken i Täby.
Sitter med i styrelsen för Näringsmedicinska terapeutförbundet och Kommitén för alternativmedicin.
Uppdaterar sina kunskaper i funktionsmedicin en gång per år vid ett symposium i USA.

Hälsningar
Lisbet

nu på söndag ska jag på seans

Jag återkommer om det när jag har varit där.


RSS 2.0