Hennes kungliga höghet och andra höjdare

 Nobelfesten 2007

Kronprinsessan Victoria och premiärminister Erdogan. Här tillsammans med Turkiets premiärminister Tayip Erdogan.

Vad är vitaminerna till för egentligen?

Vi känner idag till 13 vitaminer som är livsnödvändiga för människan. Fyra av dessa är fettlösliga (A, D, E och K) och de övriga nio är vattenlösliga (C och B vitaminerna).  Alla vattenlösliga vitaminer kan i mycket liten utsträckning lagras i kroppen. Överskott utsöndras via urinen.

Vitamin C  behövs  bland annat för immunförsvaret och finns framförallt i färsk frukt och färska grönsaker.

citronfikon

B-vitaminerna är åtta till antalet. De deltar i kroppens ämnesomsättning och bidrar till energiutnyttjandet.

B1 Tiamin ingår i energiomsättningen av kolhydrater men behövs också  för nerv- och muskelfunktion. Ju mer vi äter desto mer tiamin behöver vi.  Tiaminbrist yttrar sig som sänkt aptit och bristande koncentrationsförmåga. Finns i de flesta Livsmedel men finns främst i magert fläskkött.

B2 Riboflavin ingår energiomsättningen. Brist på riboflavin yttrar sig som sprickor i mungiporna samt rödfärgad munslemhinna och rödfärgade läppar. Riboflavin förekommer allmänt i livsmedel från både djur? och växtriket, men halten är oftast högre i livsmedel från djurriket.
Klicka härSnurr, Snurr..Snurr, Snurr..

Niacin ingår i energiomsättningen av fett och kolhydrater. Brist på niacin  yttrar sig som sömn- och aptitlöshet samt hudförändringar. Proteinrika livsmedel med undantag för mjölk och ägg rika på niacin.

Folsyra behövs för celldelning och bildning av röda blodkroppar. Lättare brist på folsyra ger trötthet och aptitlöshet medan svårare leder till blodbrist. Folsyra finns framför allt i nötkött och lever, men också i livsmedel som spenat, kikärtor, linser och broccoli. Hindrar ryggmärgsbrock hos foster.
aubergine

B6 Pyrodoxin Brist yttrar sig som hudförändringar kring ögon, näsa och mun samt i from av muskelkramper och blodbrist. Goda källor är inälvsmat, kött, fågel och fisk samt fullkornsprodukter.

B12 Kroppen har normalt lager av B12 -vitamin som räcker i flera år.  B12 behövs för bildning av röda blodkroppar och för nervfunktionen. Brist kan leda till perniciös anemi, vilket är ett tillstånd då den röda benmärgen inte kan bilda röda blodkroppar. Symtom vid långt gången  B12 -brist är trötthet, allmän svaghet, barnlöshet och andnöd. B12  finns endast i livsmedel från djurriket främst i kött men också i fisk, ägg och mejerivaror.
Äggulan innehåller 60 % fett. Äggvitan innehåller inget fett.


Fettlösliga vitaminer

Vitamin A är viktigt framför allt för mörkerseendet och finns i bordsmargarin och mjölk.

Arla

Vitamin D behövs för upptag av kalk i skelettet. Finns i fet fisk, äggula, lever, berikad lättmjölk.
ägg

Vitamin E fungerar framförallt som antioxidant i kroppen. Skydda fleromättade fettsyror från att skadas av fria radikaler. Behovet av vitamin E är därför kopplat till hur mycket fleromättat fett maten innehåller. E vitamin finns i nötter, mandel och olika slags frön och i olika slags vegetabiliska oljor. Även bra för fertiliteten.

Vitamin K behövs vid tillverkningen av proteiner som deltar i kroppens koaguleringssystem. Dessutom behövs K vitaminet när kalcium byggs in  i skelettet.


Djävulen bär prada detaljerad beskrivning av mode/väskor


In 'The Devil Wears Prada,' It's Not Couture, It's Business (With Accessories)
Reservations are being taken for the next shipment of handbags designed by "The Devil Wears Prada" stylist Patricia Field.I denna scen skrattar Andrea (Anna Hathaway) till när Miranda (Meryl Streep) frågar vilken turkosfärgad  skärp passar klänningen. Det blev en pinsam tysnad sedan bröt Miranda in och förklarade detaljerat för Andrea hur viktigt det är med minsta betydelseskillnaden har en stor påverkan i modebranchen.

 Här bär Andrea Chanel jacka/kavaj ; Kristina Ti brown tweed mini-skirt; ecru vertical striped gauze deep v-neck blouse; black leather thigh high boots; en antik guld halsband och skinn handskar av Chanel .


 Här bär Miranda en väska från Nancy Gonzalez.

mer information om Gonzales och Prada väskor gå in på www.purseuing.com

PRADA VÄSKOR

prada-tote-with-fur.jpgprada-antic-deerskin.jpgprada.jpgprada-leather.jpg
 

 


RSS 2.0